Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (959. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
21.489
Cevap
399
Favori
1.754.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
39 oy
Giriş

Garantiye girmeyen unsur garantiden çıkarmaz da. Muhtemelen serviste rot yoktur.

Rotu nerede yaptırayım diye servise sorun, bildikleri yer vardır. Orada yaptırın. Eğer halen düzelmez ise dediğiniz yerde rotu da yaptırdım sorun rot dan değil dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Demirkan citroen var. İşlerini temiz yapıyorlar ancak biraz yoğun oluyor. Eurerepar'a bulaşmayın. Sözde psa grubun servisi ve garantiyi bozmadan hizmet veriyorlar. Ama yaptıkları sadece yıllık bakım. Silecek suyu ile sıkıntı yaşadım ve tekrar eurerepar'a gittiğimde biz yapamayız yetkili servise gidin dediler. Ben ilk bakımı orada yaptırmıştım. Sonrasında garanti kapsamında yetkili servise gittiğimde eurerepara gittiğiniz için garanti devam ediyor mu merkeze sormamız gerekli dediler.

• 2020 Aralık üretimi olan aracımın tavanında bir noktada malum sıkıntı başladı😬 farklı bir boya ya da kaplama olduğu için detailing'çiler neyle karşılaşacaklarını bilemedikleri gerekçesiyle hiç bulaşmıyorlar. bu konuda ne yapılabilir? İşlem yaptıran arkadaşlar varsa yol gösterebilir msiniz?

Aracı maslak sanayide bir oto elektrikçiye gösterdim. Psa dan anlayan. Baktılar. Muhtemelen kalibre edilirse düzelecektir. Sensörü görüyor dediler.

Hatta yerinden oynayan vidayı da kendim söküp yamulan kısmını düzeltip sağlam şekilde taktım yerine. Ama gel gör ki kalibrasyon biraz uğraştırıcıymış. Servisi ikna edebilirim umarım.

sanayideki usta halledemezsen yardımcı olmaya çalışırım ama açık konuşayım kalibrasyonla uğraşmak zaman gerektiriyor hiç istemem yapmak dedi.

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

• niedy707 N kullanıcısına yanıt

Bu meselede dikkate alınması gereken bir hususda radarın bağlı olduğu tampon vb. parçaların sağlamlığı yerinde tutan geçme parçaların kırık olup olmadığıdır. Sadece radar anteninin kaymış olması ideal olurdu. Ancak, bahsettiğim parçalarda bir uyumsuzluk mevcutsa kalibrasyondan sağlıklı bir sonuç alınamayacaktır.

Antalya dönüşünde tam çıkış yolunda depoyu doldurdum. 2 yetişkin 2 çocuk ve3 bagaj ile yolculuk yaptık. Klima sürekli kısık ayarda açıktı. Gidiştede 4.5 lt ortalama yakalayabilmiştim, dönüşte daha fazla dikkat ederek ancak 4.3 ltye düşürebildim. Antalya İstanbul arasında epey rampa çıkıyoruz doğru ama dümdüz yollarda bile 3.6 ortalama yakalamak çok çok zor ki bu yolda 3.6 🤔 aynı yolda diğer araçlarımla şehirdışı fabrika verisi 6 lt olan 2 civic aracıma 4 ve 4.8 lt, 3.6 olan golfe 3.5, 5.7 olan astra 1.6t ye 5.2 ortalama yakalamıştım. Bu araçta yine aynı yolda fabrika verisi imkansız gibi duruyor. 668 lt yolu tam yarım depoyla geldim. Demekki 1300 km ve üzerinde yol yapabilir İstanbul dan Antalya ya gidip gelebilirim. Mi acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tam da yazdığım gibi çıktı hocam. Açı ile ilgili problem. Radar sağlam.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156320520

Biliyorum bu hatayı. Kalibrasyonla uzaktan yakından alakası yok. Servise gidip sakın kalibrasyon demeyin. Kalibrasyon farklı birşey. Aracı bilgisayara bağlayıp otobanda bir aracın arkasından saatlerce sürmesi. Başarısız olması durumda süreç tekrar tekrar yapılıyor. O yüzden zaman alan bir işlem.

Sağlam radarda kalibrasyon zaten nasıl ,neden bozulur onunla ilgili bir bilgi bulamadım internette. Sıfır radarda kalibrasyon yapılır ve hafızasına kaydeder.

Sizin problem açı ilgili. Diagboxta bununla ilgili bölüm var. RADARIN HİZALANMASI mıydı neydi. Orada ne tarafa kaçık gösteriyor. Diagbox u iyice karıştırsınlar. Oralarda bir yığın menü var.

Size gönderdiğim dosyada olması gereken açılar yazıyor. ( Tabi bunlar sıfır hiç darbe görmemiş araç için, sizin durum biraz farklı. Ama radarın sağlam olması sevindirici. En büyük maliyet kalemi o çünkü)

Kalibrasyon hatasının farklı bir kodu var.

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

B1210 78 Hatasının açıklaması

Ha yanliz unutmadan soyluyeyim lanet bir hata bu, ugrastiriyor biraz. Radar sokulecek ve talimatlara gore ayarlanacak. Buna ragmen sistem hala veriyor olabilir ve hizalamada ki aci kacikliklari sabit olarak kalabiliyor. Sabit kalmasinin neden hala hatanin gorunmesi. Radarin dogru konumda olup olmadigini diagboxta standar parametreleri test bolumunde mesafe algilamamaiydi neydi ordan anlasiliyor. Aracin onune nesne koyup arada ki mesafeyi gorulebiliyor. Arada ki mesafeyi uzaklastirip yakinlastirdiginda deger anlik degisiyor. Ondan sonra hatanin silinmesi icin diagboxun radar menulerinde gezmek gerekiyor. Ben nasil cozdugumu tam olarak hatirlamamakla beraber artik eeee senin gibi parcanin deyip radar degistirmeye bastigimi hatirliyorum. Sonra orada fazla ilerlemeyip yarida kesmistim.

Dedigim gibi cok lanet bir hata bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 23 Temmuz 2023; 16:0:24 >

• oky33 O kullanıcısına yanıt

Ben tabi bu digibox tan hiç anlamıyorum. Sanayideki usta bilgisayardan hataları sildi. Hadi bakalım çalıştır dedi. Baktık hala çalışmıyor hız sabitleyici ve çarpışma uyarı sistemi hatası yazıyor sistemde.

şu anki mevcut durumda açı sağa ya da sola doğru diyelim. Bunu araç yürümüyorken sabitken aracın anlamasının imkanı yok ki. Aracı sürüyorken, şikayetimin en başlangıcında yaşadığım sağ şeritteki araçları görmesi ve bunda kesin bir hata var diyip sistemi kapatmasını anlıyorum ama hata kodlarını tam silemememiz bende kalibrasyon gerekiyor demekki şeklinde düşünmemi sağlamıştı.

valla parça değişimi gerekmeden bu işi çözsem içim acayip rahatlayacak. Biraz fikir jimnastiği ve farklı görüşler almaya çalışacağım bakalım.

radarın içinde açıölçer vardır tıpkı telefonlardaki gibi, yürümesine ya da çalışmasına gerek olduğunu düşünmüyorum, yarim kontakta da elektrik gidiyor beyinlere ve kendi diagnostiklerini yapıyorlar.

ayni aciolcer aracın kendinde de olmalı ki araç bayırda ya da saga sola eğimde durduğunda radar şaşırıp hataya düşmesin.

saga sola ve one arkaya dogru olabildigince aracla paralel olacak sekilde radari duzeltip daha sonra hata silinse belki tekrarlamayabilir 🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 23 Temmuz 2023; 18:34:36 >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

Tabi ki farki fikirler alabilirsiniz ama sizin sorununuz bu. Kendi basima geldi ondan biliyorum. Ayrica bu araclari fazla kurcalatmayin bilmediginiz kisilere. Cok fazla usta sanilan kasap var piyasada.

Sistem bireysel degil takim halinde calisiyor. Radar sisteminde bsi, motor,sanzuman,cluster,cvm ve radar ortak is birligi yapiyor. Cvm kamera tam karsiya bakarken radarin acisinda bir sapma varsa sistemi kapatiyor arac guvenlik icin. Kamera ve radar ayni hizada degilse ne onunde ki araci dogru saptayabilir nede carpisma onleyiciyi dogru zamanda ayarlayabilir.

Suicide hocaminda dedigi gibi aracta ki farkli sensorlerle isbirligi icerisinde. Ayrica yarim kontakta bile radarin calistigini gorebilirsiniz. Onunde arac olmasina gerek yok. Ben sandalye koymustum aracin onune 1 metre mesafe var olarak gostermisti diagbox.

• selamlar, 2023 shine model aracımı yeni teslim aldım. Kısa bir kullanım sonucunda klimanın soğutmadığını fark ettim. Servise gittim, gazının yeterli olmadığı söyledi ve gaz basıldı sonra sorun çözüldü. Yalnız,

gaz basılmadan öncede, gaz basıldıktan sonra da klimayı kapattığımda fokurtulu gürültülü bir ses geliyor ( suyun içinde hava fokurdaması gibi) ve bir kaç sny sonra gidiyor. Sizin araçlarda böyle bir sorun varmıdır ?

2. olarak çarpışma uyarı sistemi hiç devreye girmedi ( çok yakın araçlar geçmesine rağmen) ve adaptif hız sabitleyici çalışmıyor sürekli sistem buna uygun değildir uyarısı veriyor. Servise tekrar gideceğim ama önce sizlere danışmak istedim.

• hayırlı olsun. sesle ilgili bilgim yok benim araçta dediğin bir ses yok. çarpışma uyarı sadece uyarı verir fren yapmaz. adaptife gelince bende yaşadım onu cahillikten :) hız sabitlemeyi devereye alman için bastığın kolun arkasında alt alta 2 düğme daha var. bakınca görünmüyor :) devreye almak için onlardan birine basman lazım.

Çarpışma uyarısı sonrası yani kırmızı frenleyin uyarısından sonra "şartlar olgunlaşırsa" öyle bir fren yapar ki şaşar kalır, dikiz aynasından arkayı kontrol edersiniz biri bana çarptı mı diye. Kazık fren gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberSage -- 24 Temmuz 2023; 10:1:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim. Daha iyilerine hep beraber inşallah.Ses için gösteriyim ben bunu en iyisi, bu arada alttaki 2 düğmeyi bulmuştum ama gene de devreye girmiyor.

anladığım kadarıyla çarpışma uyarısı sonrası şartlar oluşursa fren de yapıyor. Gerçi kullanma klavuzunda da öyle anlatıyor ama klavuz tüm modeller için geçerli shine varmı yokmu pek blmiyordum

Fren yapıyor ama çok yakın olmak lazım. Bir kere deneyimledim.

Işıktayken yeşil yandı, frenden çektim ayağımı öndeki ilerlemedi kendi durdu. Adaptif kapalıydı. Ama mesafe çok azdı.

Yüksek hızda uyarı dışında fren yapmadı ama hiç. Mercedes yüksek hızda 0.5-1 metre kala falan frenliyordu mesela. Bunda hiç olmadı.

• Arkadaşlar citroenden haber geldi, sıfır aracımın klima komprasörü bozukmuş, fransadan sipariş verilip servis tarafından değiştirilecekmiş. Neyse ki arkadında durdular ve ilgileniyorlar, bakalım ne kadar sürede gelecek. Sizleri bilgilendiririm.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.