Alıp almamak o kadar da önemli değil. Eğer alıp da kullanamıyorsak israf etmiş oluruz...
Düşünsenize toprak yolumuz var ama Ferrari alıyoruz...
Yine almak istersek bir süre teknoljinin oturmasını beklemeliyiz...
kesinlikle katılıyorum, alıp kullanamadığımız teknolojiye boşuna para vermemeli, bizden kaynaklanmayan bir sorun bu. yeni çıkan donanımlara uygun program veya oyun bulmak imkansız oluyor, bir iki uç program veya oyun için onca para dökmek yerine, en az bir yıl bekleyip, program ve oyunların oturması beklenilmeli bence. 64 bit işlemciler çıktı, eğer linux kullanmıyorsanız oturmuş bir 64 bit işletim sistemi bulmanız hala hazırda mümkün değil, 64 bit windowsun diriver sorunları, buglar insanı canından bezdirir, vista çıkana kadar 64 bite yapılan yatırım boşa gitmiş bir yatırım, ilk alanlar tonla para verdiler, ama şimdi 64 bit işlemciler 80 dolarlar seviyesine indi, eee gitti güzel paracıklar, milli servetede yazık.
en güzel mantık: işimi görsün yeter
kesinlikle işimizi gören şeylere para vermeliyiz, alıyoruz ve kullanamıyoruz, çünkü ortada o donanımı kullanacak yaygın oyun ve program desteği yok, çift çekirdek çıkalı onca zaman oldu, ne işletim sistemi nede program ve oyunlar tam uyumlu değil. uyumlu olduğu söylenen programların çoğu testlerde tek çekirdekte daha iyi performans veriyor, şu anda çift çekirdek birden fazla program açmada ilk açılıştaki bir iki saniyelik kasmayı gidermek dışında pek bi işe yaramıyor, bekleyelim program ve oyun destekleri iyice yerleşsin, bu arada işlemcilerde ucuzlasın, milli servet heba olmasın.
quote:
Orjinalden alıntı: Dursun
en güzel mantık: işimi görsün yeter
+1
e şimdi gidicez bir quad core işlemci alıcaz ,o core duo 2 lerde çalışan çalışan programlar ve işletim sistemleri bizim işlemcide çalışmıcak mı???????????????
e şimdi gidicez bir quad core işlemci alıcaz ,o core duo 2 lerde çalışan çalışan programlar ve işletim sistemleri bizim işlemcide çalışmıcak mı???????????????
tolga dostum yukarıda ne dediğini bi türlü anlayamadım, daha açık anlatırsan cevap verebilirim.
yani core duo2 işlemci ile düzgün şekilde çalıştırdığımız programlar quad core de düzgün çalışır mı çalışmaz mı?aslında bunu anlatmak istemiştim
programlar işlemcilere göre çalışmamazlık yapmaz tolga, genel olarak her işlemcide programlar çalışır. işlemcilerin programları çalıştırabilmeleri için iç yazılımlarında (evet işlemcilerimizin içinde de küçük bir yazılım vardır) destekledikleri komut setleri vardır ve bu komut setlerine göre yazılan programları okur ve işletirler. benim yukarda bahsettiğim, yeni işlemcilerin veya donanımların kendilerine has özellikleri oluyor, bunlar genellikle temel yapılar değiştiğinde ortaya çıkan sorunlar olur. örneğin çift çekirdeğe göre yazılan bir program olmadan, çekirdek yine desteklediği komut setleri yardımı ile bir çekirdeğini kullanarak bu programı işletir ama bizim bu yeni çekirdeği almamızdaki amaç olan, bir işi iki çekirdeğe paylaştırarak daha hızlı ve dah verimli çalışma işini yapmamış olur. eğer çift çekirdeğide kullanabilen bir program yapılır ise örneğin photo shop türü bir program çift çekirdeğe göre yeniden yazılır ise resim renderleme işini iki çekirdekte birden yapar ve resim renderleme işlemi daha kısa zamanda yapılır, ama bu programlar daha çift çekirdeğe göre yenilenmediklerinden bizim işlemcilerimiz şu anda tek çekirdeklerini kullanarak programı çalıştırırlar. haaa sorulabilir yav çift çekirdek hiç işe yaramazmı diye, yaramaz olurmu, şimdilik sadece ikinci bir program çalışan diğer bir program ile birlikte çalıştırılır ise ikinci çekirdek açılan öbür program ile ilgilenmeye başlar ve ilk yaptığımız iş yavaşlamaz. tek çekirdekli işlemciler nakadar hızlı olursa olsun, sıralı siztem ile iş yaptıklarından iki programında işini sıraya koyarak yaparlar ve bu yaptığımız her iki programda da gözle görülür bir yavaşlamaya neden olur. işte çift çekirdekler bu iki veya üç programı birlikte çalıştırma işlemini nispeten kolaylaştırırlar ve takılma daha az olur.ancak burada da şimdilik tam bir verim alınamıyor, çünkü ana işletim siztemi windows çift çekirdek desteği verdiğini söylese de bu çift çekirdek desteği havada kalan bir şey, tam olarak çekirdek verimleri şimdilik asla kullanılamıyor. kullanan işletim sistemleri yokmu, tabiki var, linux veya frebeess işletim sistemleri bu destekleri windowstan çok daha güzel veriyorlar, çünkü bu işletim sistemleri temelde serverler için geliştirildiği için, daha evvel çift çekirdek desteği verebildiler.
çooooooooooooooook çooooooooooook teşekkürler çok doyurucu bir bilgi kaynağı teşekkürler...ayrıca sırf benim soruma bu kadar doyurucu bir mesajla cevap verdiğiniz için çok teşekkürler....
quote:
Orjinalden alıntı: fortuneteller
teknolojiyi ilk takip etmek zevk meslesi. firmların ar-ge yatırımlarını destekten başka bir şey değil. en iyii f/p çizgisinden ayrılmamak
+1 Paran varsa özgürsündür.Teknolojiyi de takip edersin.
ne demek tolga, burada bildiklerimizi birbirimize aktarmak veya bilmediklerimizi sorarak bilenlerden öğrenmeye çalışıyoruz, bu gibi forumların ana amacıda budur. bir şey biliyorsanız yazarsınız ve bilmeyenler sizin bildiğiniz şeyi öğrenmek için kazındığınız gibi kazınmazlar sonrada senin yaptığın gibi inçelik gösterip teşekkür ederler, sabah sabah moral bulursun
valdis dostum mesele para meselesi değil, ilk çıkan ürünleri paramız olsa bile aldığımızda ilk çıkan ürünlerden zaten program desteği olmadığı için yararlanamıyoruz, programcılar veya oyun üreticileri ürettikleri program veya oyunun mümkün olduğunca büyük bir kitleye hitap etmesi için genel ortalamanın sahip olduğu işlemcilere göre program yazıyorlar, yani ilk çıkan ürünleri alanlar sadece firmaların ilk çıkardıkları ürünlere yüklediği ar-ge çalışma masrafını ve bunun yanında ilk olma nedeniyle ekstradan fiyata yansıtılan fahiş karı çekmekten başka bir şey yapmıyorlar, belli bir yerleşme ve yaygınlaşmadan sonra ancak bu ürünler için yeni yazılım ve oyun çıkıyor, bu durumda aldığımız ürün bize epiy bir zaman gerçek performansını veremeden kullanmak için gelmiş oluyor. ben bir örnek vereyim, elimde fx5900 ekran kartı var, bu kart ilk çıktığında nivdianın amiral gemisiydi ve fiyatı 600 dolara yakındı, bunu alan kişiler bu ürünü ancak şu anda tam olarak kullanabiliyorlar, en son çıkan oyunlardan carbon yarış oyununu bu kart ile ben bütün ayarlar ful açık halde gayet rahat kullanabiliyorum, ki ben bu kartı ancak çok ucuzladıktan sonra, ilk çıktığından nerdeyse 1,5 yıl sonra aldım, eeee aldıktan sonra nerdeyse bir yıl geçti ve bu kartı ful olarak yeni kullanabileceğimiz ürünler çıktı. bu üründen sonra kaç ürün sürdüler piyasaya biliyormusun, bir zamanların efsanesi ve hala piyasanın en çok satan kartı 6600, daha sonra ise 7800 ve en son galiba 7900, ki 7800 bir önceki kart olan 6600 e nerdeyse iki katından fazla fark basıyor, eee 6600 ler için ful kullanılacak kaç oyun var daha piyasada, daha 6600 ler için oyunlar çıkmamışken veya yaygınlaşmamışken 7800 veya 7900 almanın manası nedir, almak derken 400 dolarlar seviyesinden bahsediyorum, ki 6600 lerin en babalarının fiyatları 150 dolar civarında. benim param var demek ile bu iş bitmiyor. parasını verene verdiği parayı tam hakkıyla almak için program ve oyun çıkması doğal olarak zaman alıyor. oyun ve programlar en geniş pazar olan amerika pazarı için yazılıyorlar, bu pazarın ise çok fazla yeniliğe açık olmaması ve hala ilk aldıkları bilgisayarı kullanan çok geniş bir kitlenin olması nedeniyle program ve oyun üreten firmalarça göz ardı edilememesi bu sonucu doğuruyor. bu yüzden yeni çıkan ürünler ile ilgili ben izleme ve bilgi sahibi olmak dışında birşey yapmıyorum, ilerde fiyatları 100 dolar civarına gelince bu ürünleri alıyorum ve aldığımda bile ancak yarı yarıya bir verimle kullanıyorum ama buda bana epiy bir süre bu ürünü kullanabilme imkanı sağlıyor. burada oyunlar için bir şey eklemek gerekir amerika pazarı için oyun genellikle konsollarda oynanan bir şeydir ve pc için oyunlar hep çok ama çok sonra çıkar piyasaya, oyunların ilk piyasaya çıkmaları hep konsollar içindir. bu yüzden oyunlar ekran kartlarını iyice geriden takip eder.
bu sorun yaklaşık 7-8 aydır dx 10 destekli ekran kartlarında da yaşanıyor. hala hazırda dx 10 destekli adam gibi oyun olarak bir tek crissis çıktı, onuda tam stabil olarak dx 10 ile oynayabilen bi makine şu an için yok, daha stabil hale gelmedi dx 10 olayı, o yüzden xp ve dx 9 destekli kartlarla oynanması tavsiye ediliyor. yani aradan geçen onca süreye ve verilen çuval dolusu paraya rağmen dx 10 destekli kartlardan verim alınabilmiş değil. bu arada ilk çıkan dx 10 destekli kartlar hızla ucuzladı, para verip alanlar sadece aldıkları ile kaldılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme