Şimdi Ara

Yeni Cafe icin bir Anket (Internet Cafe Degil ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • OoOoO Hocam şehir Bursaymış...Cafeyi aç ilk ben geliyom +hep sizin mekandayımmm
  • iç dizaynın yanında dış dizaynda önemli bence dışardan bakıldığında dikkat çekmeli...özelliklede isminin geçtiği tabela biraz sıra dışı olsun
    garsonlara eğer kıyafet giydireceksen kumaş pantolon-beyaz gömlek filan giydirme daha değişik bişeyler olsun bide 127 ekran bir plazma olursa süper olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilgin

kafeyi açacığın muhit de çok önemli. mesela nişantaşı ise, lüks değilse ve ürünler pahalı değilse müşteri gelmez.
    ama orta direk bi semt ise, lüks görünümden kaçman gerekir, biçok kimse dışardan şöyle bi bakıp, "pahalıdır burası hiç bulaşmayayım" diyebilir.
    spot ışıkların olduğu, lcd tv lerin havada uçuştuğu yığınla kafeterya var zaten istanbul'da. bol ışıklı olmasın.
    milletin kafa dinlemek için uğrayacağı bir yer olsun. bol ışıkla, gürültülü müzikle kafa şişirmeyecek, rahatsız etmeyecek bir mekan...
    çiçek, böcek, sarmaşık, akvaryum gibi unsurlarla otantik bir hava oluturabilirsin. böyle şeyler de sakin, huzurlu ortam oluşturmak için birebir.
    sandalyeler çok rahat olsun. kolluk mutlaka olsun. insan kollarını sandalyenin kenarına dayayıp geri yaslanarak çayını yudumlamak istiyor. nargileyi unutma.
    (yakında sigara yasağı başlıyor, kafe için sigara bölmesi ayarlarmayı ihmal etme)
    bol yemekli olması şart değil. sandviç çeşitlerin sağlam olsun. içeceklerin de çok çeşitli ve kaliteli olsun. mesela taze sıkılmış portakal suyunu ben çok ararım.
    mekanın büyüklüğü el veriyor ise, bir köşesine içinde çok sayıda kitap, dergi olan bir kütüphane koyabilirsin.
    satranç, tavla, dama, go gibi vakit geçirilecek oyunlar da olması iyi olur.
    duvarlar bomboş olmasın. ortama uygun temada ve büyüklükte tablolar, posterler uydurabilirsin. tabi duvarlar bunlarla dolu da olmasın, herşey ölçüsünde güzeldir.
    duvarlar krem, fildişi, kirli beyaz, bej gibi açık renklerde olsun.

yukarda ben kendi seveceğim bir ortamın tarifini yaptım. standartlara ya da beklentilere uygun mudur bilemem.
    saygılar...

[kafenin ismi : BİLGİN Cafe olsun :) ]

Noktasına, virgülüne kadar katılıyorum.Ayrıca kütüphanende dergilerin (özellikle mizah dergilerinin) eski sayılarını da bulundurmalı kafe.Ve çok keskin tarzda müzikler çalınmamalı kafede ( metal,rap vb.) ayrıca kazanana ikramlı oyunlar uygun olur.Birde müşteri profili çok önemlidir ; ortam yapmaya çıkmış odun grupları bulunmazsa dört dörtlük bi kafe olur.

• kardes benım bır cafede en onem verdıgım sey cafenın kıraathane gıbı dumanlı olmaması (sigara içmeme rağmen ) ve ıcerıye kız arkadasımla gırdıgımde okuz gıbı mılletın bakmaması vede mekanın kalıtelı olmasını ıstersen bencegarsonların bayan olsun cunku bayanların oldugu veya gıttıgı mekan kalıtelı mekandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mag3LLan -- 11 Mayıs 2008; 23:43:25 >
  • 1 mekan, ortamın guzel olmasi.. personel in ilgili olmasi ( bu benim icin en onemli konulardandir.. )
    2 uzun bi isim olmasin yeter.
    3 musteriye gore degisir muzik işi hem zaten cok da onemli degildir musteri oraya muzik dinlemeye degil muhabbete ortam a gelir zaten.
    4 icecekler cok onemli her tur icecek olmali..yiyeceklerde ise en cok gidenler kâfidir..
    5 fiyatlar cok uçuk olmamali cok da ucuz olmamali ( maksat it kopuk dolmasin )

• sadece sizin cafeye özel şeyler olmalı salata yada tavuk et her hangi bir yemek ama size özel ismi farklı olmalı

ayrıca kural ihlali yok siyaset ve illegal paylaşım olmadığı sürece konuya karşı çıkan kimse yok açıp fikir alabilirsiniz tabiki ...
  • Bence aperatif ve sadece o cafeye has birşeyler koyabilirsin .. Soft ışık ve tahta dekor sıcak gösterir ortamı .. Hafif sesli müzik de güzel olur :) Aynen ben de katılıyorum ; sevgilimle gittiğimde kimse mö mö bakmayacak .. Ve de garsonlar kibar,iyilik sever olmalılar ..Mesela bebekli bir çift geldi ;bebeğe bebek masası getirmeli fln .. Çay 50 ykr;fincan 1 ytl,tost 1.5 ytl olursa normaldir.Hayırlı işler ..
  • Dışarıdan gelip geçenin görebileceği şekilde kocaman tabela koy:

Tost 50 YKr

şeklinde. Tabi bunu gören, hemen içeri dalıcak, "bana iki tost bir de kola" diye. Ama içecek fiyatlarını da Çay: 50 YTL, Kola: 50 YTL, Nescafe: 50 YTL gibi, tost dışında her yiyeceğin ve her içeceğin fiyatını 50 YTL yap.

İsim de şu: Cafe 50

(Not: Bulaşıkçı masrafına da gerek yok. Elbet epeyce hesap ödeyemeyen çıkıcaktır.)
  • Alkol olmalı..Canlı müzik olmalı..Yoksa geçinemezsin..
  • Cevap veren herkese tekrar tesekkurler.
    Bu arada bir ayrinti acacagim cafe (eger basarabilirsem) Bursa'da olacak.
    Bursa'li arkadaslar varsa ayrica yer icin de oneriler alabilirim
  • Bursa mı?Ooo güzel,bu yazı senin cafende geçiririm manitayla

Kroları barındırma cafende.İnsan sevgilisi ile geliyor,trene bakar gibi bakıyorlar.Sonra olaylar çıkıyor haliyle..
    Özel bi yemek hazırla.Bursa'da kestane ünlü.Misal Kestaneli Tost gibi
    Her tür müzik çalsın.Arabesk,pop,rap,rock...
  • şöyle karışık anlatayım ...
    ürünler için istersen az çeşit olsun istersen cok ama mutlaka yavan tadsız şeyler olmasın..dün bir ayvalık tostu yedim herhalde birkaç ay ayvalık tostu yemeyeceğim...bu kullandığın malzeme ve yapım usulunu bilmekle alakalı
    öyle şahane olsunlar demiyorum ama mutlaka lezzetli olsunlar...

çoğu işletme içeçeklere fazla kar koyuyor ve akılda kalan "o" yerde kola şu kadar çay şu kadar gibi fiyatlar akılda kalıyor..

bazen güzel olsun diye öyle tuhaf dekorlar yapıyorlarki ağaç giydirme desenli sanki kırda avcı külübesindeyiz !
    ahşap ile soğukluk hissi verebilen bir biz varız herhalde...

100 müşteri kar oranı yüzde 5
    10 müşteri kar oranı yüzde 50

pahallı konuşlanmana karşı çıkan arkadaşlara karşı bir eleştiri olması açısından ...kendini nasıl konumlandırmak istiyorsun ? bursa yı 2 günlüğüne gördüm ama sanki hafif lüks ve ulaşılabilir bir yeri kaldırabilir gibime geliyor .sonuçta bu tarzda her işletme gençleri hedef alıyor ve mutlaka farklılaşmak şart ...

masalar tıkış pıkış olamamalı ve mümkünse çapraz felan olsun birbirlerine doğrudan bakmasın ...

son bir öneri -ne kadar maliyet ayırdınız bilemiyorum- bir duvarı yukardan aşağı akvaryum yapıp içine şöyle bikaç bin renkli balık yada bikaç köpekbalığı değişik olur gibime geliyor birazda mavi yeşil kırmızı ışıklar (akvaryumun içine tabi)

son dedim ama dekorasyon dergileri bakış çeşitliliği kazandırabilir birçok eski-yeni yabancı dergiyi gözden gecir , çok değişik lamba masa modelleri görebilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: aktifnet

quote:

Orjinalden alıntı: 4BlueWolf

ortam rahat olsun makinaların performansları iyi olsun programlar güncel olsun her yerinden reklam çıkan filtreyle sürekli googlea dönen pclerden olmasın

tost+ayran 1.5 ytl çay 50 ykr uygun bence

isim fazla kopuk olmasın yeter

müzik çalma pcleri müzikle doldur adam gibide bir kulaklık koy hepsine istediğini dinlesin millet hafiften massive attack tarzı müzikler çalabilir

ve en önemlisi velet doldurma cafeyi

adam internet cafe değil diyor ısrarla. Mesajı okumadan atlamayın şu konulara ya

acaba cevaptan sonra editlenmiş olabilirmi?yoksa cevap geldiği an edit olmuyormu?

• 1- Monopoly, Tabu gibi oyunların olması Kumpir olması :D

2- fiklrim yok

3-olabilir

4-evet kesinlikle

5-cay 200 tosto 1 2 ytl olmalı

6-sigara icilmemesi kesinlikle lazimdir !
  • Bence sokakta gezen amele tiplerin pek fazla takılmayacağı bir yer olsun. Nargile olursa %100 gelirler ve gelenleride kovamazsın sonuçta.
    Ben bir cafe açsam pop müzil çalmam. Sabahları Alternatif rock akşamları ise daha ağır bişeler olabilir. Çünkü kendimdende biliyorum gittiğim yerler genelde böyle oluyor. Fiyatları diğer cafelere bakarak karar ver bence çok uçuk olmasın. Bir Lcd olsun mümkünse bahçe gibi bi yer olabilir. Bide sana kalmış Armut koltuk koyabilirsin.
  • Ankara kızılayda Tömbeki kafe var bilenler vardır. Orayı gidip bir görürsen kafe nasıl olmalıdır görürsün
    sadece ordan biraz büyük ve içeceklerde ordan biraz ucuz olursa süper olur
    Hizmet bakımından da süper elemanları var ne yılışık ne ilgisiz
  • 1-) Öncellikle iç dizayn güzel olmalıdır.Yani içeri girince kendini farklı bir ortamda hissetmen lazım.
    2-)Fikrim yok.
    3-)Öyle birşey yapmana gerek.Ama insanı rahatlatıcak müzikler çalabilirsin.Vurdulu kırdılı şarkılar kafa şişirir.
    4-)Bir cafede olması gereken yiyecek içecekleri koy yeterli olur.Ha bir kaç tanede kendinize öz değişik bir yiyecek çıkarırsanız güzel olur.
    5-)Çay=0,25 Tost=1,00 (Bu fiyat cafeyi açıcağın yerin yoğunluğuna felan göre değişebilir.)
    6-)İşe alıcağın çalışanları iyi seç derim ve müşterilerle iyi ilgilen.

http://www.cafewien.com/wien_menu.htm (Yiyecek ve içecek olarak buradan bir kaç tür bulabilirsin.)
    http://www.midpoint.com.tr (Yiyecek ve içecek olarak buradan bir kaç tür bulabilirsin.)
    http://www.ekvatorcafe.com (Bu sitede çalan müzik tarzında müzikler çalarsan güzel olur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moja -- 20 Mayıs 2008; 12:25:11 >

• Böyle şeylerle uğraşmak yerine dünya çapında bir şirketten lisans alsan daha kolay olmaz mı acaba?
    Tabi bu senin bütçenle de alakalı ne kadar bilmiyorum.Ama bir Starbucks bir GloriaJeans için müşteri hazırdır her zaman)

Gene de senin bileceğin iş..
    Müzik konusunda şöyle bişey diyebilirim..Müzik kutusu koyarsın, 50kuruş ile çalışanlardan, her tür albüm eklersin isteyen istediği gibi dinler.Hem de sen kazanmış olursun..
  • nereye açıcan altıparmk açma hacı ihsaniye taraflarına falan aç rock ağırlıklı olsun fiyatlar orta hallia olsun dizayn kaliteli olsun nargile olsun alkol olmasın o zmn ailler 16 20 yaş arası karışablirler komençero tipleri alma yani dizaynı antikomençero yap çocuk alma çalcaksan kaliteli rock çal kaliteli pop çal(michael jackson gibi falan hande yener falan olmasın) açtıında pm at bi kontole gelembeenirsem 50 60 müsteri hediye ederim sana
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.