Şimdi Ara

Yeni C180 gerçekten az mı yakıyor? Yoksa 3.20 ied mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
3.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belli ki bir yanlış anlaşılma olmuş. Yine de cevap için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Orijinalden alıntı: hyildiz2

Direkt kullanıcı uzun dönem verisini söylüyorum .

3.20 ied luxury line karma 8.8

E180 yarısı uzun yolda olmak üzere 9 lt

Benim uzun dönem ortalamam 8.1 şu anda.Kullanıma bağlı değişir.

Başka bir arkadaşım da yeni aldı 40. Yıl 7.7 lt yakıyor. Ama sabah 6 da işe gidiyor :)

A4 ler çok güzel ama %90 ı siyah ve beyaz renk. Ayrıca çoğu boş araçlar.
    Unutmadan vergisi fazladan yıllık 2.000 tl

ben seçenekleriniz arasında olduğu için a4 dedim ama a4'ü severim yıllık yaptığınız km az değil illa bmw yada merso olsun derdiniz yoksa passat dizelde düşünebilirsin. benim tavsiyem dizel al yakıt ibresine bakmadan rahat rahat gez yok bmw yada merso olsun dersen hoşuna hangisi giderse onu al.

• Eşimde golf var. Passat golfün büyüğü ama yine de almayı düşündüm.

Gittim fiyatına baktım 1.6 dizel otomatik Confortline 125.000 tl.
    Metalik renk, sunroof, zenon ve deri koltuk ekleteyim dedim 0 km a4 fiyatına geldi namussuz :)

Daha iyi performans istiyorsanız F30.

320i ED, aynı koşullarda 0.5 ile 1 litre civarı daha az yakabilir şehirdışı bu fark daha daa azalır yani yarım litreyi geçmez fark, ama bundan ötesi imkansız, çünkü yeni C'de yeri geldimi az yakabiliyor, eski Kompressorlerle alakası yok tüketim olarak. 8-9 litreleri gözden çıkartın.

B8 A4te dizel ama 2.0 olduğundan dolayı karma kullanımda 7 litrenin altı imkansız. B8 kasa ikinci elde genelde boş araçlar var kumaş koltuklu, malzeme kalitesi olarak F30dan bile iyi değil bence, W205in yanına yaklaşamaz.

Bir yıl kadar c180 sahibiydim. Mercedes forumlarında çok gezdim, son kasa c180 ve yakıt tüketimi, 320i ed ile yakıt karşılaştırması hakkında çok şey okudum.

2 modelin yakıt tüketimleri arasında kayda değer bir fark yok. Bazı testlerde c180'in yakıt tüketimi daha düşük elde edilmiş mesela. Performans, şanzıman tepkileri ve vites geçişleri bakımından BMW daha iyi. 8zf, 7g-tronicten daha iyi bir şanzıman.

Her iki aracı da kullandım. Sürüş dinamizmi ve özellikle direksiyon tepkileri bakımından mercedes daha iyi. F30'da BMW elektrikli direksiyon işini yapamamış, çok yapay ve zevksiz bir direksiyonu var. Makyajla düzelttilerse bilemem.

İşçilik ve malzeme kalitesi bakımından arada uçurum var. F30, w205'in yanında Şahin gibi kalıyor. W205 segmentini çok aşan bir kaliteye sahip. F10'dan bile daha kaliteli.

• Sizin aracınız amg mi acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Direkt kullanıcı uzun dönem verisini söylüyorum .

3.20 ied luxury line karma 8.8

E180 yarısı uzun yolda olmak üzere 9 lt

Benim uzun dönem ortalamam 8.1 şu anda.Kullanıma bağlı değişir.

Başka bir arkadaşım da yeni aldı 40. Yıl 7.7 lt yakıyor. Ama sabah 6 da işe gidiyor :)

320i alın.Net konuşuyorum asla pişman olmazsınız.

• Hayır madem 320i alıp az yaktırayım diye uğraşacaksınız, demek ki yarım saniyelik performans umrunuzda değil.

Hayır madem 320 nin ekstra 20 beygiri bu kadar önemli günlerce 7 mi yakar 7.5 mu diye neyin peşindesiniz :)

Çoluk çocuğun eline düşmüş f30 dan sa C serisi alın en azından arabanın bi ağırlığı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdrizzt -- 7 Eylül 2016; 0:47:45 >

Yurt dışında 2 araba alınacak paraya 1 araba alıyoruz.

Dünyanın neredeyse en pahalı benzinini kullanıyorum.

Para havadan gelmiyor. Bırakın da kendimce doğru kararı almak için tecrübelilerden fikir alayım.

Sayılan 3 araç da bir birine yakın. Her gün dipgaz gitmiyoruz veya hergün virajlara 160 la girmiyoruz.

Hocam benzin pahalı olunca 1-2 litrenin hesabı öyle bir yapılıyor ki hiç sormayın :)

ama aldığınız keyif bence daha değerli o farktan. Zaten ekonomi istiyorsanız eco modda kullanır hesabınızı kitabınızı ona göre yaparsınız istediğiniz değerleri alma şansınız artar,önemli olan burada donanım ve fiyat olarak hangisinin size daha çok şey vaad ettiği olmalı diye düşünüyorum.Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Burda bmw yi süren mercedesi sürmemiş, mercedesi süren bmw yi sürmemiş; bmw yi süren bmw az yakar diyor diğerleri Mercedes az yakar diyo.

Benim kanaatim ikisi arasında aman aman bir yakıt farkı olmayacaktır, en azından Mercedes olsun diyorum. 3 serisi bagajı geniş 1 serisidir, sığmazsınız içine.

• İkisini de gözlemleme fırsatım oldu, 3.20 ied kesinlikle daha az yakıyor(Erbaa-Giresun gidiş geliş ortalama 5.8 litre ve Akkuş yolundan gidildi, o yolu bilen bilir :) ) ancak ben c180 i daha çok beğeniyorum...
    hevaya düştün ey dil, meclis-i takvaya gelmezsin
    gözün aç, gafil olma, bir dahi dünyâya gelmezsin.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Yeni çıktığı için öyle ama iki kasa da yenilendiğinde C serisi daha fazla satılmış olacağı için özel bir araba olmuş olmayacak. Benim kast ettiğim buydu. İç kalite konusunda Mercedes önde sanırım ama tasarım göreceli sonuçta ben 3 serisini daha çok beğeniyorum. Saygılarımla

Merco nun motor ve şanzıman BMW nin yanında 2. sınıf kalıyor. C180 alınacaksa pretijli görünüm ve konfor için alınabilirki prestijli görünümde bana göre sadece AMG pakette var.

40. paket 320ied de aynı klasta gösteriyor kendini.
  • bmw nin 40. yılda indirim yapması lazım çünkü mercedes bmw yi geçti ağustos ayı satışlarında. Bu saatten sonra f30 kasada 40.yıldan aşşağısı kimseyi tatmin etmez. 40. yılda sağlam bir indirim yapsa mercoyu gömer.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.