Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (402. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.033.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatih_1976

quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Hayır Grand değil yurtdışı forumlardan birinde 11.6 metre olduğundan bahsedilmiş, yani çoğu D sınıfı araçtan bile fazla fakat yapacak birşey yok.

Sizede keyifli sürüşler,teşekkürler.

Aracın dönüş çapını iki ayrı veri belirler.

Bu bağlamda aracın uzunluğu tek başına bir şey ifade etmez.

Ancak arkadan itişli araçlara göre önden çekişli araçların direksiyon açısı daha düşüktür

İyi forumlar...

1-) Aracın uzunluğu.
    2-) Aracın tam sağ yada tam sol yaptığında teker manevra açısı.

Benim de araçta sıkıntı duyduğum bir konu bu.

Manevra kabiliyeti yüzünden fazladan git gel yapmak zorunda kalıyorum.

Acaba otomatik park özelliği yüzünden manevra kabiliyeti azaltılmış olabilir mi diye de düşünüyorum.

Yok dostum tek sebebi önden çekiş olması.

Önden çeker araçlarda aktarma sistemi sebebi ile arkadan itişli araçlara göre manevra kabiliyeti daha düşüktür.

İyi forumlar...

örnek olarak yeni jetta (önden çekişli ve uzun sayılabilecek bir araba) 11.2m, 5008'de (önden çekiş ve c-max ile benzer uzunlukta) 11.1m imiş dönüş çapı. Yani bizimkinden daha iyi görünüyor. Enteresan geliyor bana.

Alıntıları Göster
    örnek olarak yeni jetta (önden çekişli ve uzun sayılabilecek bir araba) 11.2m, 5008'de (önden çekiş ve c-max ile benzer uzunlukta) 11.1m imiş dönüş çapı. Yani bizimkinden daha iyi görünüyor. Enteresan geliyor bana.

Benim bulduğum değerler biraz daha farklı;
    İngilterenin C-Max Owners Club Sitesinde meşhur "What Car" oto dergisinin verdiği rakamlara dayandırılarak C-Max ın dönüş çapı 10,9 m olarak veriliyor,

"As a matter of interest, according to What Car's figures, the c max has a turning circle of 10.9 metres, an Audi A4 Avant 11.4 metres and a Fiesta 10.2 metres. There aint much in it between the Fiesta and the c max and the Audi is worse!"

http://www.cmaxownersclub.co.uk/forum/good-bad-41/pdi-turning-circle-8839/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanu -- 25 Aralık 2012; 23:41:00 >

• Merhaba arkadaşlar,
    Benim araçta bağaj takozlardan bir tanesi düşmüş. Bunu nereden bulabilirim? Teşekkürler. Resmi aşağıda işaretledim.

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutinanc

selam arkadaşlar. bende FORD C-MAX almayı düşünüyorum ancak bütçem en fazla 22 bin zorlamayla 23 bin lira. uzun zamandır araştırıyorum o fiyatlara temiz ve düşük KM.li dizelini bulamadım. ancak benzinli (LPG) li 2004-2005 modeller var 100-120 bin civarında. bugün C-Max 1.6 SCTi Trend 2005 model 102000 km. de lpg li bir araç buldum. araç sahibiyle görüştüm boya ve değişeni olmadığını aracın bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırdığını söyledi. LPG de şehiriçi yakıt tüketiminin de 25 krş olduğunu söyledi.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-doktordan-temiz-garaj-arabasi-109219077/detay/ 2.gün içinde resim koyacakmış. daha önce C-MAX kullanmamış biri olarak ; kafama takılanlar , bu araç yakıt, performans, yedek parça gibi sıkıntılar yaşatırmı. tavsiye ve görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim...

2005 ten beri cmax trend lpg li kullanıyorum.Çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim.Yedek parçaları fiyatı biraz yüksek ama bulma konusunda sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhanu

Bence garantiden bile değişse en can sıkıcı tarafı eğer dikkatli çalışmamışlarsa tavan pandizotunda söküp takmada oluşabilecek kir ve izler.

Ben böyle şeylere çok dikkat ediyorum. Yeni üretimlerde mekanizmada revizyona gidildiğide belirtilmiş arkadaşa, bu da bir gelişme.

Benim araç 19 Ekim üretimi inşallah yenilenmiş mekanizma takılıdır deyip teselli buluyorum.

İnşallah aracınız yenilenmiş versiyondur

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircakir

Merhaba arkadaşlar,

Benim araçta bağaj takozlardan bir tanesi düşmüş. Bunu nereden bulabilirim? Teşekkürler. Resmi aşağıda işaretledim.

Servis de 5~6 TL gibi bir fiyat diye düşünüyorum; sonuç olarak basit bir kauçuk parça.

Öncelikler servise gidin ve bu parça bende eksik deyin.

Duruma göre ya garantiden yenilerler, yada efeeem fiyatı bu imiş takalım mı derler.

İyi forumlar...

• quote:

quote:

İngilterenin C-Max Owners Club Sitesinde meşhur "What Car" oto dergisinin verdiği rakamlara dayandırılarak C-Max ın dönüş çapı 10,9 m olarak veriliyor,

"As a matter of interest, according to What Car's figures, the c max has a turning circle of 10.9 metres, an Audi A4 Avant 11.4 metres and a Fiesta 10.2 metres. There aint much in it between the Fiesta and the c max and the Audi is worse!"

Bu durumda kullanma kılavuzularında yazan değerlere güvenmek durumundayız.

Kullanma kılavuzunda bulunan değer nedir ??

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 26 Aralık 2012; 12:28:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gHost.

Merhabalar bizim 2012 C-Max'ın ön cam silecekleri camı doğru dürüst temizlemiyor aldığımız günden beri böyle varmı böyle bir sıkıntı yaşayan? Servise götürsek garantiden halledilir mi?

Benimde 2012 c-max takılıyormuş gibi oluyor ve çok ses çıkarıyodu benim ki de servise götürdüm fakat değiştirmediler cam da ufak ufak lekelerin olduğunu ve temizlediklerini bildirdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gHost.

Merhabalar bizim 2012 C-Max'ın ön cam silecekleri camı doğru dürüst temizlemiyor aldığımız günden beri böyle varmı böyle bir sıkıntı yaşayan? Servise götürsek garantiden halledilir mi?

Aracı ilk aldğımda, benim sileceklerde atlama yapıyordu. Ben ilk haftada garantiden değiştirdim. Bildiğim kadarı ile garantiden değişmesi için belirli km. sınırı var. Emin değilim ama sanırım 3000km ye kadar garantiden değişiyor. Servise danışmanızda fayda var.
  • Arkadaşlar aracım 7400kmde TDCI .Forumlarda önerilse bile servis ara yağ değişimini önermiyor banada pek mantıklı gelmiyor.İlk bakım vakti geldiğinde Mobil1 HSP 5/30 gibi bir yağı kendim alıp servise bakıma gideceğim.İlk bakım 15000kmde olduğu düşünülürse şimdilik yağ katkısı koymayı düşünüyorum.Önerisi veya tecrübesi olan arkadaş varmı?Keyifli sürüşler
  • Bu çocuk kilidinin açıldığı zaman kapının dışarıdan açılıp açılmadığını ben merak ettim c-max kullanan arkadaşlar etmedi galiba ?
  • quote:

quote:

quote:

Bu durumda kullanma kılavuzularında yazan değerlere güvenmek durumundayız.

Kullanma kılavuzunda bulunan değer nedir ??

İyi forumlar...

kullanma kilavuzunda bilgi yok. internette de bulamadım net bir şey. Bulduğum tek şey dönme çapından şikayeti olan çok kişi var. Şimdilik usta şoförlüğümle üstesinden gelmeye çalışıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tatasagun

Bu çocuk kilidinin açıldığı zaman kapının dışarıdan açılıp açılmadığını ben merak ettim c-max kullanan arkadaşlar etmedi galiba ?

Trend lerde elektrikli kilit olmadığından mekanik kilit mevcut ve içeriden açılıp dışarıdan açılamıyor. yanı sorun yok. iki taraf biribirinden bağımsız olarak kilitlenebiliyor.
    Titanyum larda elektrikli kilit var ve çocuk kilidi yeri bir tapa ile kapatılarak iptal edilmiş, yani sadece elektrikli kilit kullanabiliniyor. yine mekanik kilit gibi dışarıdan açılabiliyor, ama ayrı kilitlenemiyor düğmeye basınca iki taraf birden kilitleniyor.

Dışarıdan açılamıyor diye belirttiğim. denediğim araç titanyumdu, dolayısıyla, çocuk kilidi yerine, yan taraftaki emniyet kilidini kapatmışım. o da çocuk kilidiyle ters çalışıyor yani dişarıdan kilitli, o yüzden karışıklık oldu.
    Kısacası güvenlik açığı yok. Çocuk kilitleri gerektiği gibi çalışıyor, birinde elektrikli birinde mekanik, fakat kafamı karıştıran şey; aynı kısımda yine kilit mekanizmasında elektriksel arıza, akü boşalması gibi beklenmeyen durumlarda kapıların mekanik kilitlenip dışarıdan açılamamasını sağlayan emniyet kilidi var (ilaveten ön yolcu kapısındada var) bunlar çocuk kilidi ile benzer şekilde devreye sokuluyor, yanlışlıkla çocuk kilidi sanılıp devreye alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanu -- 26 Aralık 2012; 22:02:03 >

• quote:

quote:

Bu çocuk kilidinin açıldığı zaman kapının dışarıdan açılıp açılmadığını ben merak ettim c-max kullanan arkadaşlar etmedi galiba ?

Trend lerde elektrikli kilit olmadığından mekanik kilit mevcut ve içeriden açılıp dışarıdan açılamıyor. yanı sorun yok. iki taraf biribirinden bağımsız olarak kilitlenebiliyor.
    Titanyum larda elektrikli kilit var ve çocuk kilidi yeri bir tapa ile kapatılarak iptal edilmiş, yani sadece elektrikli kilit kullanabiliniyor. yine mekanik kilit gibi dışarıdan açılabiliyor, ama ayrı kilitlenemiyor düğmeye basınca iki taraf birden kilitleniyor.

Dışarıdan açılamıyor diye belirttiğim. denediğim araç titanyumdu, dolayısıyla, çocuk kilidi yerine, yan taraftaki emniyet kilidini kapatmışım. o da çocuk kilidiyle ters çalışıyor yani dişarıdan kilitli, o yüzden karışıklık oldu.
    Kısacası güvenlik açığı yok. Çocuk kilitleri gerektiği gibi çalışıyor, birinde elektrikli birinde mekanik, fakat kafamı karıştıran şey; aynı kısımda yine kilit mekanizmasında elektriksel arıza, akü boşalması gibi beklenmeyen durumlarda kapıların mekanik kilitlenip dışarıdan açılamamasını sağlayan emniyet kilidi var (ilaveten ön yolcu kapısındada var) bunlar çocuk kilidi ile benzer şekilde devreye sokuluyor, yanlışlıkla çocuk kilidi sanılıp devreye alınabilir.

Hocam ters mi yazdınız ben mi yanlış anlıyorum,

Trend için konuşursak, Kapı içerisinden manual olarak çocuk kilidi ayarlandığında = içeriden açılamaz, dışarıdan açılabilir olmayacakmıydı ?

Titanium için konuşursak bizdeki gibi bir düğme olduğunu bunun arka kapıların içeriden açılmasını kısıtladığını anlıyorum. Doğru olanda bu tabii ki ama manual olarak Trendlerde de aynı şeyin olması gerekiyor.

Bizde şöförün cam kumandalarının olduğu yerde Arka Cam+Kapı kilidi var. Bununla camların ve kapının içeriden açılmasını kısıtlıyabiliyoruz. Ancak kapı dışarıdan açılmaya devam ediyor yalnızca iç kapı kolunun çalışmasını etkiliyor.

Yanlış anlamayın kötülemek yada benimki doğru demek için değil nasıl olduğunu anlamak için yazıyorum. Çünkü içeriden açılır dışarıdan açılamazı genel kapı kilidi sisteminiz yapıyordur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatasagun -- 26 Aralık 2012; 22:27:24 >

• Araç hareket ettiğinde kapıların otomatik kilitlenmesini sağlayan özelliğin teşhis aletiyle devreye alınamadığını yazmıştım.
    Bunu araştırırken öğrendiğim ve teşhis aletiyle serviste müşteri isteği üzerine aktif edilebilecek birkaç özelliği ileteyim;

1- Farların kontak açıkken sürekli yanması (far anahtarı kapalı fark etmiyor - gündüz farı gibi, kontak açık far açık)
    2- Hız limiti konulması (90-120-150-180-220 hız sınırı konulabiliyor veya hız sınırı kaldırılabiliyor.)
    3- Park yardım sistemi iptali
    4- Lastik ve jant ölçüsü girilmesi (özellikle dışarıda farklı lastik jant taktırmışsanız, birde teşhis aletiyle araca bu değişikliği programlatmanız gerekiyor, aksi takdirde yakıt yakma , farklı çap takıldığında hız göstergesi hatalı göstermesi, otomatik viteslilerde sarsıntılı vites geçişi vb olabilir)
    5- Emniyet kemeri uyarısının kalıcı iptali (önerilmez)
    6- Stop start sistemi kalıcı iptali (içerideki düğmeden geçici iptal edilebiliyor, kontak kapatıp açınca yeniden devrede, bu şekilde kapatınca her zaman devre dışı)

Yukarıdakilerin hepsi gerekli değil ama, hız limiti koyma özelliğinin işe yarayabileceğini düşünüyorum - özellikle aracı çocuğunuz kullanıyorsa belli hızın üzerine çıkamamasını sağlayabilir veya şirket aracınızın şoförlerinin aşırı hız yapmasını engelleyebilirsiniz.
    Tabi bu özelliklein hepsi ancak serviste ayarlanabiliyor.

• quote:

quote:

quote:

Hocam ters mi yazdınız ben mi yanlış anlıyorum,

Trend için konuşursak, Kapı içerisinden manual olarak çocuk kilidi ayarlandığında = içeriden açılamaz, dışarıdan açılabilir olmayacakmıydı ?

Titanium için konuşursak bizdeki gibi bir düğme olduğunu bunun arka kapıların içeriden açılmasını kısıtladığını anlıyorum. Doğru olanda bu tabii ki ama manual olarak Trendlerde de aynı şeyin olması gerekiyor.

Bizde şöförün cam kumandalarının olduğu yerde Arka Cam+Kapı kilidi var. Bununla camların ve kapının içeriden açılmasını kısıtlıyabiliyoruz. Ancak kapı dışarıdan açılmaya devam ediyor yalnızca iç kapı kolunun çalışmasını etkiliyor.

Yanlış anlamayın kötülemek yada benimki doğru demek için değil nasıl olduğunu anlamak için yazıyorum. Çünkü içeriden açılır dışarıdan açılamazı genel kapı kilidi sisteminiz yapıyordur diye düşünüyorum.

Oops, düzeltiyorum, biribirine karıştı, içeriden açılıp dışarıdan açılmyacak olmalıydı.
    Donanım tablosunda da belirtildiği gibi Elektrikli çocuk kilidi titanyumda mevcut, İşlev elektrikli çalıştığı için mekanik kilitleme yuvası tapayla iptal edilmiş, anahtarı takamıyorsunuz.
    Trend de ise elektrikli çocuk kilidi olmadığı için arka kapılarda anahtarla çevirmeli mekanik çocuk kiliti mecut.

Doğrudur C-max titanyumdada aynı 5008 gibi arka cam-kapı kilidi düğmesi çocuğun içeriden iç kapı kolunu kullanarak kapıyı açmaması ve cam açma düğmesiyle cama açıp kapayamaması için. Bizim Trendlerde sürücü kapısı kolçağında o düğme yok.

Diğeri, emniyet kilidi diye bahsetiğim başka bir şey, iki arka kapı ve ön yolcu kapısında bulunuyor mesala akü bitti aracı kilitleyemiyoruz veya bir kapıda kilit arızası var kilitleyemiyoruz. aracı kilitsiz bırakmamak için buda kontak anahtarıyla çevrilerek devreye alınan bir kilit ve arka kapılarla ön yolcu kapısını bunu çevirerek kilitleyip kapıları çarpıp kapatıyorsunuz. artık dış koldan açılamıyorlar. Sürücü kapısında ise bildiğiniz gibi zaten anahtar yuvası var onu da kontak anahtarınızla kilitleyip aracı terk ediyorsunuz daha sonra araç servise alındığında sürücü kapısı anahtarla açılıp diğer kapılarda içeriden kolları çekildiğinde açılıyorlar. yanı bunun çalışması mekanik çocuk kilidiyle tam ters, çocuk kilidiyle kapı içten açılamayıp dıştan açılabiliyor, emniyet kilidinde ise içten açılıp dışarıdan açılamıyor)

Bunların biribirinden ayrılması ise şöyle ; mekanik çocuk kilidi, kapının içe bakan kenarında bulunuyor ve anahtar takılan yerin hemen altında saca basılmış bir kilit simgesi var, Acil durum emniyet kilidinin ise anahtar ucu takılan yerinde işaret yok ve kapının yan (dar) kenarında bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanu -- 29 Aralık 2012; 13:24:53 >

• quote:

Oops, düzeltiyorum, biribirine karıştı, içeriden açılıp dışarıdan açılmyacak olmalıydı.

Donanım tablosunda da belirtildiği gibi Elektrikli çocuk kilidi titanyumda mevcut, İşlev elektrikli çalıştığı için mekanik kilitleme yuvası tapayla iptal edilmiş, anahtarı takamıyorsunuz.
    Trend de ise elektrikli çocuk kilidi olmadığı için arka kapılarda anahtarla çevirmeli mekanik çocuk kiliti mecut.

Doğrudur C-max titanyumdada aynı 5008 gibi arka cam-kapı kilidi düğmesi çocuğun içeriden iç kapı kolunu kullanarak kapıyı açmaması ve cam açma düğmesiyle cama açıp kapayamaması için.

Diğeri, emniyet kilidi diye bahsetiğim başka bir şey, iki arka kapı ve ön yolcu kapısında bulunuyor mesala akü bitti aracı kilitleyemiyoruz veya bir kapıda kilit arızası var kilitleyemiyoruz. aracı kilitsiz bırakmamak için buda kontak anahtarıyla çevrilerek devreye alınan bir kilit ve arka kapılarla ön yolcu kapısını bunu çevirerek kilitleyip kapıları çarpıp kapatıyorsunuz. artık dış koldan açılamıyorlar. Sürücü kapısında ise bildiğiniz gibi zaten anahtar yuvası var onu da kontak anahtarınızla kilitleyip aracı terk ediyorsunuz daha sonra araç servise alındığında sürücü kapısı anahtarla açılıp diğer kapılarda içeriden kolları çekildiğinde açılıyorlar. yanı bunun çalışması mekanik çocuk kilidiyle tam ters, çocuk kilidiyle kapı içten açılamayıp dıştan açılabiliyor, emniyet kilidinde ise içten açılıp dışarıdan açılamıyor)

Bunların biribirinden ayrılması ise, mekanik çocuk kilidinde anahtar takılan yerin üzerinde saca basılmış anahtar simgesi var, emniyet kilidinin ise anahtar ucu takılan yerinde işaret yok ve kapının yan kenarında bunuyor.
    Yarın o kısmın resmini çekip koymaya çalışacağım.

Bu durumda iki farklı kilit sistemi var birisi kapı kilidi; diğeri çocuk kilidi.

Sanırım iki kilit birbiri ile karıştırılmış ve bu sonuç ortaya çokmış.

Son duruma gelir isek herhangi bir güvenlik açıpı mevcut değil.

İyi forumlar...

• quote:

quote:

Doğrudur C-max titanyumdada aynı 5008 gibi arka cam-kapı kilidi düğmesi çocuğun içeriden iç kapı kolunu kullanarak kapıyı açmaması ve cam açma düğmesiyle cama açıp kapayamaması için.

Bunların biribirinden ayrılması ise, mekanik çocuk kilidinde anahtar takılan yerin üzerinde saca basılmış anahtar simgesi var, emniyet kilidinin ise anahtar ucu takılan yerinde işaret yok ve kapının yan kenarında bunuyor.

Bu durumda iki farklı kilit sistemi var birisi kapı kilidi; diğeri çocuk kilidi.

İyi forumlar...

Sn Melodram
    Tatasagun gibi sizde 5008 kullanıyorsunuz. merak ettim, çocuk kilidi aynı (zaten yasal olarak öyle olmalı) ama benim emniyet kilidi diye anlattığım şey 5008 dede varmı?

• quote:

quote:

quote:

İyi forumlar...

Sn Melodram
    Tatasagun gibi sizde 5008 kullanıyorsunuz. merak ettim, çocuk kilidi aynı (zaten yasal olarak öyle olmalı) ama benim emniyet kilidi diye anlattığım şey 5008 dede varmı?

Aynı özellik bizim araçlarda da mevcut.

İyi forumlar...

• 1,6 125 hp benzinli motorun yakıt tüketimini merak edenlere yardımcı olmak adına:

Bugün toplam 150 km yolu(30km akıcı şehiriçi, 120 km şehirdışı) gidiş 95km cruise, dönüş 80 km cruise kontrol ile toplamda 40 liralık benzinle aldım. Ortalama yakıt tüketimi 5,7 lt/100 km. Sıcaklık 6-12 derece. Araç boştu, ben dahil 2 kişiydik. Km başına 26 kuruş demek oluyor. Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 27 Aralık 2012; 2:23:51 >
  • Dün şöyle bi aracı temizleyeyim dedim dış iç temizledikten sonra motor kaputunu açtım ve aracı çalıştırdım 5 dk çalıştırıp yağ sevyesi kontolü yapıcaktım rölantide çalışırken tırrrrr bir ses geliyo motordan ufak bir incelemeden sonra motor kapağının sol ön kısmında kapağı sabitlicek bişi olmadığını fark ettim yapışkanlı sert süngerler var onlarla altındaki plastik borunun üzerine yapıştırıp kapağa tektrar oturttum ses kesildi paylaşmak istedim sizlerle ancak orası biraz fazla ısınıyor galiba inşallah bi sorun çıkarmaz
  • 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.