Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (312. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ecura

quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

Orijinalden alıntı: sasmaz66

quote:

Orijinalden alıntı: huseyinugur

arkadaşlar c max titanyum almayı düşünüyorum ama x paket için 5000 tl fazla vermeye gerek var mı ne dersiniz cam tavan otm bagaj kapağı ve 17 inç lastikler(bu lastiklerde ayrıca çok pahalıymış) değer mi sizce?

Ben xpaketsiz Otomatik park tercih ettim.Nedeni şu
    -Panoramik cam tavan hiç bir zaman sunroof görevi görmez bence bir artısı yok
    -17 inç lastikler ise yanak ince olduğundan daha çok yol sesi alıyor ve dediğiniz gibi daha pahalı.Forumdan takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlar değiştirmek istiyor.
    -Bi zenon far ve özelliklede otomatik bagaj kapağı çok güzel bir özellik.Aracımda olmasını isterdim
    Yani durum fifti fifti
    Fiyat sizi zorlamıyorsa x paket tercih edebilirsiniz nede olsa 2. elde satarken Türkiyede ilk sorulan şey en üst versiyonmu sorusu.Ama otomatik park paketini kesin alın bence.Hem önde hem arkada bulunan sensörler çok emniyetli.Araç oldukça iri sağa sola sürtmeden park etmek için zaten sensör taktırayım deseniz en ucuzu 300-400 tl+Katlanan aynalar+Otomatik park için 900tl vermek çok daha mantıklı.Ama cmax tercihiniz çok doğru.Ben aracımdan çok memnunum.
    Hakkınızda hayırlısı olsun

Panoramik cam tavan araç içerisinin aydınlık olmasına yarıyor. İçeriye bir ferahlık katıyor. Ayrıca arkadaki yolcularında manzaradan daha fazla faydalanmasını sağlıyor. Ben aracı alırken en çok cam tavan güneşli havalarda içeriye güneş ışığı geçirirmi diye, birde cam tavanın başına bir kaza gelirmi diye endişeleniyordum. Yolculuk esnasında güneş ışınlarından hiç rahatsız olmadım. Araç park halindeyken güneş ışığı girip içerisini soldurmasın diye perdesini kapatıyorum ama sanki kapatmasamda çok şey değişmeyecekmiş gibi geliyor.

17 inç lastikler 16 inç e göre baya pahalı. Hatta kışın 17 inç kar lastiği yerine, üzerine biraz daha katıp 4 jant 4 kar lastiği aldım. Benim gördüğüm araç biraz iri kıyım olduğu için 17 inç jantlar daha çok yakışıyor. Birde jant büyüdükçe yoldaki çukurlardan daha az etkilenmiyormuydu?
    Forumdaki arkadaşlardanda kışın kullanmak üzere 16 inç jant+kar lastiği alan çoktu.

Bi-Xenon Farlar. Far yıkama sistemini de unutmayalım. Far yüksekliğinin otomatik ayarlanmasıda gayet kullanışlı. Birde direksiyon konumuna göre köşe aydınlatma özelliği var.

Otomatik Bagaj Kapağı, kullanışlı ama çevrede çok dikkat çekiyor. Birde normal bagaj kapaklarına göre daha yavaş açılıp kapanıyor. Mesela herhangi birşeyi bagaja koymak yerine arabanın arka koltuğunda kimse yoksa orayı kullanıyorum

Güneş Işınlarını Yansıtan Isıtmalı Ön Cam. Bu müthiş birşey yaz kış faydasını gördüm. Mesela kışın kar yağmış aracın camı buz tutmuş. Sabah aracın başına vardığınızda ön camla baya bir uğraşırsınız. Ama ön cam ısıtmalı olduğu için arabayı çalıştırıp bir iki dakika ön cam rezistansını çalıştırmanız camda kar buz ne varsa hepsinin camdan ayrılmasını sağlıyor. Yazın ise camın güneş ışınlarını yansıtması araç içinin nispeten daha serin olmasına yarıyor.

Arka kapıya entegre güneşlikler. Arkadaki yolcuları hem güneşten koruyor, hemde perde vazifesi görüyor. Arka camlarda fabrikasyon filmde var

Bu kadar farka 5 000 lira verilirmi? Ben verdim Bu özellikler bir konfor sunuyor ama arızalanma ihtimalleri de var

ya far yıkama sistemi deyince fark ettim benm arabada far yıkama yok ....
    xpaket benm gibi olmayan varmı acaba

X paketse mutlaka vardır. farın alt kısmındaki kare şeklindeki kısım far yıkamadır. farlar açıkken cam yıkamak için silecek kolunu kendinize doğru çekerseniz önce far yıkanır sonra cam.
    iyi forumlar...

•  Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackfog3220

Arkadaşlar hepinize iyi akşamalar. Ben balıkesir de yaşıyorum. Temmuz 2012 de C-MAX TITANIUM X PAKET OTOMATİK PARK SİSTEMLİ aracımını sizin forumdan da yararlanarak severek ve beğenerek aldım. Daha 600 km. ama çok memnunum. İlerleyen zamanlarda daha da beğeneceğime inanıyorum. Bugün başıma kötü bir olay geldi ve çok üzüldüm. Aracımı park ettiğim yerde çimleri sulamak için fiskiye varmış. Ben aracı pak ettikten sonra fiskiyeler çalışmaya başlamış. Ben akşam aracıma geldiğimde aracımın heryerinin sudan oluşan kireç lekeleri ile karşılaştım. Her yeri benek benek kireç olmuştu. Hemen yıkamaya gittim. Aracımı yıkattım kaportada herhangi bir sorun kalmadı sanırım boya koruma yaptırmıştım onun etkisi. Fakat camlarda ki yekeleri çıkartamadım. Yaklaşık 2 saat uğraştım ama kireç lekelerini çıkartamadım. Moralim çok bozuk. Lütfen bana yardımcı olun. Nasıl bu camlardaki lekeleri yok edebilirim. Bildiğiniz bir yöntem varsa lütfen paylaşın.... Şimdiden hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.....

Bir arkadaşında dediği gibi, en sağlıklısı sirkeli su kullanmak. Kesin çözüm olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: civic2011

quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Merhabalar hepinize yakın bir zamanda uzun yol yapıcam araçla,toplam 3 kişi ve bagaj var şimdi ben bu lastik havalarına kaç basmalıyım ?Kılavuzda ön 36 arka 40 yazıyor ama sanırım bu ağır yüklü hali yoksa havalara hiç dokunmasam mı?

tam da aynı soruyu sormak için girmiştim şehiriçinde lastiklerin basıncı ön ve arka kaç olmalı? Birde yol bilgisayarı basınç düşünce uyarı veriyormu? Aracınızın yağını suyunu kontrol ediyormusunuz? Açıp bakmak adetim değil su ve yağ eksiltmediklerini düşünüyorum. Senede bir bakıma götürdüğüm için araçlarımı gerek duymuyorum. Bu şekilde kullananlar var mı yoksa kontrol ediyormusunuz?

Kapıları açtığınızda kapı içlerinde lastik hava basınçları ile ilgili (Boş ve yüklü)resimli bilgi etiketi var.Yolculuk esnasında kitapçık karıştırmanıza gerek kalmaz.Ben şehir içi 32 basıyorum,daha hiç yüklü olarak uzun yola gitmedim ozaman bakacağım.
    Keyifli Cmax lar

• kireç lekelerine limonlu su da cok iyi geliyor bilginize.bu arada 30 bin bakımı yaptıran varmı aranızda?neler yapılıyor ve kaça yaptırdınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bege

kireç lekelerine limonlu su da cok iyi geliyor bilginize.bu arada 30 bin bakımı yaptıran varmı aranızda?neler yapılıyor ve kaça yaptırdınız?

Limon suyu içerisinde asit barındırıyor.Bence boyalı kısımlara degmemesi gerekir dalga dalga iz bırakabilir. Dikkatli olmakta fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

Orijinalden alıntı: sasmaz66

quote:

Orijinalden alıntı: huseyinugur

arkadaşlar c max titanyum almayı düşünüyorum ama x paket için 5000 tl fazla vermeye gerek var mı ne dersiniz cam tavan otm bagaj kapağı ve 17 inç lastikler(bu lastiklerde ayrıca çok pahalıymış) değer mi sizce?

Ben xpaketsiz Otomatik park tercih ettim.Nedeni şu
    -Panoramik cam tavan hiç bir zaman sunroof görevi görmez bence bir artısı yok
    -17 inç lastikler ise yanak ince olduğundan daha çok yol sesi alıyor ve dediğiniz gibi daha pahalı.Forumdan takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlar değiştirmek istiyor.
    -Bi zenon far ve özelliklede otomatik bagaj kapağı çok güzel bir özellik.Aracımda olmasını isterdim
    Yani durum fifti fifti
    Fiyat sizi zorlamıyorsa x paket tercih edebilirsiniz nede olsa 2. elde satarken Türkiyede ilk sorulan şey en üst versiyonmu sorusu.Ama otomatik park paketini kesin alın bence.Hem önde hem arkada bulunan sensörler çok emniyetli.Araç oldukça iri sağa sola sürtmeden park etmek için zaten sensör taktırayım deseniz en ucuzu 300-400 tl+Katlanan aynalar+Otomatik park için 900tl vermek çok daha mantıklı.Ama cmax tercihiniz çok doğru.Ben aracımdan çok memnunum.
    Hakkınızda hayırlısı olsun

Panoramik cam tavan araç içerisinin aydınlık olmasına yarıyor. İçeriye bir ferahlık katıyor. Ayrıca arkadaki yolcularında manzaradan daha fazla faydalanmasını sağlıyor. Ben aracı alırken en çok cam tavan güneşli havalarda içeriye güneş ışığı geçirirmi diye, birde cam tavanın başına bir kaza gelirmi diye endişeleniyordum. Yolculuk esnasında güneş ışınlarından hiç rahatsız olmadım. Araç park halindeyken güneş ışığı girip içerisini soldurmasın diye perdesini kapatıyorum ama sanki kapatmasamda çok şey değişmeyecekmiş gibi geliyor.

17 inç lastikler 16 inç e göre baya pahalı. Hatta kışın 17 inç kar lastiği yerine, üzerine biraz daha katıp 4 jant 4 kar lastiği aldım. Benim gördüğüm araç biraz iri kıyım olduğu için 17 inç jantlar daha çok yakışıyor. Birde jant büyüdükçe yoldaki çukurlardan daha az etkilenmiyormuydu?
    Forumdaki arkadaşlardanda kışın kullanmak üzere 16 inç jant+kar lastiği alan çoktu.

Bi-Xenon Farlar. Far yıkama sistemini de unutmayalım. Far yüksekliğinin otomatik ayarlanmasıda gayet kullanışlı. Birde direksiyon konumuna göre köşe aydınlatma özelliği var.

Otomatik Bagaj Kapağı, kullanışlı ama çevrede çok dikkat çekiyor. Birde normal bagaj kapaklarına göre daha yavaş açılıp kapanıyor. Mesela herhangi birşeyi bagaja koymak yerine arabanın arka koltuğunda kimse yoksa orayı kullanıyorum

Güneş Işınlarını Yansıtan Isıtmalı Ön Cam. Bu müthiş birşey yaz kış faydasını gördüm. Mesela kışın kar yağmış aracın camı buz tutmuş. Sabah aracın başına vardığınızda ön camla baya bir uğraşırsınız. Ama ön cam ısıtmalı olduğu için arabayı çalıştırıp bir iki dakika ön cam rezistansını çalıştırmanız camda kar buz ne varsa hepsinin camdan ayrılmasını sağlıyor. Yazın ise camın güneş ışınlarını yansıtması araç içinin nispeten daha serin olmasına yarıyor.

Arka kapıya entegre güneşlikler. Arkadaki yolcuları hem güneşten koruyor, hemde perde vazifesi görüyor. Arka camlarda fabrikasyon filmde var

Bu kadar farka 5 000 lira verilirmi? Ben verdim Bu özellikler bir konfor sunuyor ama arızalanma ihtimalleri de var

ya far yıkama sistemi deyince fark ettim benm arabada far yıkama yok ....
    xpaket benm gibi olmayan varmı acaba

Far yıkama xpaketlerin hepsinde var. Ama doğruluğunu tespit etmek için en az 2 kişi lazım birisi fara bakarken digeri direksiyon başında olacak ve far açıkken su fiskirtma kolunu kendine çekecek

• Arkadaşlar önceki aracıma göre Cmax'ta rüzgar sesi bayağı yüksek.Şehir içinde bile bazen 80-90'la giderken çok rüzgar sesi alıyor.Ön camlara rüzgarlık takılabilirmi acaba,gören duyan var mı?
    İlk aracımda vardı yazın rüzgarda, kışın yağmurda camı hafif açtığımızda çok faydası oluyordu. Aşağıdaki linkde 66tl fiyat vermiş,acaba içinizde kullanan oldu mu?

http://www.hepsiburada.com/liste/z-tech-ford-focus-c-max-1-yagmur-koruyucu-cam-ruzgarligi-7761/productDetails.aspx?productId=otelf7761&categoryId=20036684

• quote:

Orijinalden alıntı: freestyler7
    Far yıkama xpaketlerin hepsinde var. Ama doğruluğunu tespit etmek için en az 2 kişi lazım birisi fara bakarken digeri direksiyon başında olacak ve far açıkken su fiskirtma kolunu kendine çekecek

Gece farlar açıkken silecek kolundan cama su fışkırtırsanız, farların orda bir su buharı görünüyor. Buradan da anlaşılır.
    Far yıkama kapakları açılıyor ve oradan iki tane kol çıkıyormuş (Ben araçta olduğum için görmedim bana anlatılan öyle)
  • Ben far yıkama sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için farın oraya fot.makinamı koydum ve video çektim.Sonra izledim.Gayet güzel çalışıyor ancak mercedes in bazı modellerindeki gibi birde silecek olsa tam amaca uygun olacak.
    Sol ayak dayama için kendi uydurduğum bir yöntem daha.Daha önceki beğenilmemişti:) (gerçi sonra bende beğenmedim.zaten fonksiyonelde değildi)
    bakalım bunu beğenecek misiniz?
    herhangi bir kauçuk paspasın o bölgeye uygun şekilde kesilmiş ve çift taraflı bant ile yapıştırılması yöntemi

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı)

• evet bugun dikkat ettim far kısmından yukarı dogru bi su fıskırıyo o kapakların acıldıgını hic düsünmemiştim sagolun
    yalnız bnmde sol camda gıcırtı gelmeye basladı onun icin sert bi diş fırcası alıp plastik sütü ile havalandırma yapıcam umarım uzun sureli sesi keser ne yazıkki kronik bir problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciroer -- 1 Ağustos 2012; 20:09:20 >
  • Merhaba sevgili arkadaşlar, bir sorum olucak. Çocuk kilidini sadece sağ arka kapıya adapte edebilirmiyim ? Şöyle ki çocuk koltuğu sağ arkada otomatik çocuk kilidini aktive ettiğimde sol arka kapıda pencedere de kilitleniyo, yani eşimin olduğu taraf ve ben her seferinde arabadan indiysem eğer hatuna patronmuş gibi dışardan kapıyı açmak zorunda kalıyorum, forumda eger bayan arkadaş varsa ne varki bunda ne güzel diyebilir ama siz değerli hemcinslerim benim düştüm duruma empati yapıp bu duruma bi çare bulacağına eminim ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aob_hatay

Ben far yıkama sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için farın oraya fot.makinamı koydum ve video çektim.Sonra izledim.Gayet güzel çalışıyor ancak mercedes in bazı modellerindeki gibi birde silecek olsa tam amaca uygun olacak.
    Sol ayak dayama için kendi uydurduğum bir yöntem daha.Daha önceki beğenilmemişti:) (gerçi sonra bende beğenmedim.zaten fonksiyonelde değildi)
    bakalım bunu beğenecek misiniz?
    herhangi bir kauçuk paspasın o bölgeye uygun şekilde kesilmiş ve çift taraflı bant ile yapıştırılması yöntemi

İşlevselliği iyi ama keserken biraz daha dikkat edip kesebilirdiniz. Mesela oraya kartondan kalıp hazırlanıp daha sonra kalıba göre paspas kesilebililir.
    Birde sanırım sivri ucu biraz açık kalmış. Paspas halı, yardımcı paspas kauçuk olunca görsellik biraz bozulmuş.
    Ama sizin bulduğunuz bu yöntem ileride yapılacaklara adeta bir ışık olmuş
    Elinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: drfatihduz

Merhaba sevgili arkadaşlar, bir sorum olucak. Çocuk kilidini sadece sağ arka kapıya adapte edebilirmiyim ? Şöyle ki çocuk koltuğu sağ arkada otomatik çocuk kilidini aktive ettiğimde sol arka kapıda pencedere de kilitleniyo, yani eşimin olduğu taraf ve ben her seferinde arabadan indiysem eğer hatuna patronmuş gibi dışardan kapıyı açmak zorunda kalıyorum, forumda eger bayan arkadaş varsa ne varki bunda ne güzel diyebilir ama siz değerli hemcinslerim benim düştüm duruma empati yapıp bu duruma bi çare bulacağına eminim ;)

slm,
    tek taraflı bir kilitleme yöntemi yok maalesef. arabadan inmeden deaktif etmeniz gerekecek sanırım. (sizi anlıyorum zor bi durum )

• Arkadaşlar aramizda gaz-firen-debriyaj pedallarinin yüksek bir pozisyonda durduğunu ve özellikle yoğun trafikte ayağımızı uyuşturduğunu düşünen benim gibi birileri var mı???

Bu pedalları biraz daha aşağı indirebiliyor mu servis acep???

• quote:

evet bugun dikkat ettim far kısmından yukarı dogru bi su fıskırıyo o kapakların acıldıgını hic düsünmemiştim sagolun
    yalnız bnmde sol camda gıcırtı gelmeye basladı onun icin sert bi diş fırcası alıp plastik sütü ile havalandırma yapıcam umarım uzun sureli sesi keser ne yazıkki kronik bir problem

Benin de tekrar sol camdan tekrar ses gelmeye basladi. Wurth sprey alıp kullansam faydası olur mü acaba?

• Arkadaşlar dun otoparkta 2.5 aylık aracıma siyah bir araba sürtüp gitmiş aracım beyaz ve en önünde tamponda siyah izler kalmış bunlar pasta ile çıkar mı? Birde ön tarafın siyah olan kısımlarının da boyasını kaldırmış buna nasıl çözüm bulmalıyım aracı autoking götürsem sadece orayı mı tamir ederler yoksa o bölgeyi komple boyarlar mı? Moralim çok bozuldu o kadar çok insan var ki araç kullanmayı bilmeyen onun için sıfır araba almak çok da mantıklı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: civic2011

Arkadaşlar dun otoparkta 2.5 aylık aracıma siyah bir araba sürtüp gitmiş aracım beyaz ve en önünde tamponda siyah izler kalmış bunlar pasta ile çıkar mı? Birde ön tarafın siyah olan kısımlarının da boyasını kaldırmış buna nasıl çözüm bulmalıyım aracı autoking götürsem sadece orayı mı tamir ederler yoksa o bölgeyi komple boyarlar mı? Moralim çok bozuldu o kadar çok insan var ki araç kullanmayı bilmeyen onun için sıfır araba almak çok da mantıklı değil

Geçmiş olsun,can sıkmıstır dogrudur ama yarım saatlik işlemi var takmayın kafaya bence tampon sonucta komple boyayacaklarını zannetmiyorum lokal bişey yaparlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: drersin

quote:

evet bugun dikkat ettim far kısmından yukarı dogru bi su fıskırıyo o kapakların acıldıgını hic düsünmemiştim sagolun

Benin de tekrar sol camdan tekrar ses gelmeye basladi. Wurth sprey alıp kullansam faydası olur mü acaba?

arkadaslar olur diyo ama bilemiyorum bende daha denemedim acıkcası ben temizleme sütü aldım
    arkadasların würt spreyi alma nedenleri anladıgım kadarıyla fırcadan dolayı deformasyonu engelleme
    oraya fırca uygulayarak havalandırma yapmanız lazım sesi kesmek icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Emosi

arkadaslar aracımın sol kapısından gelen gıcırtı için bugun servise gittim, Kapı fitilllerine 2 adet slikon sprey sıktılar, sesin aslında coğu azaldı ( Tunap 107 micro logic ve Tunap 104 micro logic sprey sıktılar )

Buarada bende internette arastırıp bir kaç ürün siparisi vermsitim,bugun onlarda elime ulastı ses konusunda hassasım yarın insallah sırasıyla üçünü de denicem,

Sprayway Kuru Slikon Sprey
    ModaCar M-Care Kauçuk ve Fitil Koruma,Gıcırtı Önleyici Süt
    Turtle Wax F21 Super Protector

Ayrıca bugun arabamın ön tamponuında bugun 2 adet derin küçük cizik gördüm arac 1 haftalık , aldığımda yoktu ,ama carpmadığıma da eminim, zaten cukur bölgede,

taş sekmiş mi diyorum yada boyası mı dökülmüş emin değilim...garantiye girer mi ?

aracı sonax dısında yıkatmadım,yani öyle yüksek basınclı yıkama da yok...

Bugun sonax ürünü pasta uyguladım, derin olduğu için işe yaramadı...

Elimde Fix it Pro çizik giderici kalem var, daha önce denemedim, Acaba onu denesem mi,bu konuda bilgisi olan var mı arkadaslar...

üstadım sende ses kesildimi

• 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.