Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (279. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımın EEPROM versiyonu 20,202 çıktı. (30 Mayıs 2012 satın alma tarihim)

Bilginize...
  • Hükümetin bugün acıkladığı vergisiz ithalat fiyatlara yansırmı arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Aracından memnun kişi sayısı pek fazla değil sanırım sürekli birileri bir yerlerden şikayet ediyor,satmaya çalışanlar falan neyse şimdiye kadar sorularıma cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum sanırım aracı aldıktan sonra burada pek aktif olmayacağım.

forumumuz malesef böyle aracından memnun olanlar foruma girmiyor sadece sorun yaşayanlar çözüm bulmak için foruma giriyor dışarıdan forumu okuyanlarda c-max hakkında yanlış kanaat ediniyorlar ya aracı almaktan vazgeçiyorlar ya da sizin gibi forumdan uzaklaşıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascalnouma39

quote:

Aracından memnun kişi sayısı pek fazla değil sanırım sürekli birileri bir yerlerden şikayet ediyor,satmaya çalışanlar falan neyse şimdiye kadar sorularıma cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum sanırım aracı aldıktan sonra burada pek aktif olmayacağım.

forumumuz malesef böyle aracından memnun olanlar foruma girmiyor sadece sorun yaşayanlar çözüm bulmak için foruma giriyor dışarıdan forumu okuyanlarda c-max hakkında yanlış kanaat ediniyorlar ya aracı almaktan vazgeçiyorlar ya da sizin gibi forumdan uzaklaşıyorlar...

Valla ben dediğiniz gibi ne zaman girsem problem yaşayanları görüyorum,kendimce biraz uzaklaşıcam çünkü daha araba elime geçmeden soğumaya başladım,geçtikten sonra burada okuduklarımla sürekli evhamlı olucam bu sefer,acaba şuradan ses gelir mi şu olur mu vs. diye.En iyisi biraz uzak kalmak sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: genckanat

Geçen gün nasıl oldu anlamadım USB girişi yuvasından aşağı girdi... Nasıl bir montaj tasarımı bu anlamadım.

Arabamı seviyorum ama yakıt sarfiyatından memnun değilim... Ekonomik ömrü dolduktan sonra Ford'a elveda demem çok uzak değil...

+1 ben bekleyemeyeceğim...daha da ford'a gelmem
  • quote:

herkes memnun hocam benim gibi 3-5 kişinin dışında sanırım.ben de ford'a elveda diyorum,şu gıcık seslerden kurtulayım da...
  • aynı sesleri arkadaşlarımın ford'larında da duyunca artık kanaatim kesinleşti.ses takıntın varsa bence ford yanlış tercih.donanım olarak çok dolu bir araç ama dediğim gibi izolasyon problemleri var...
  • Merhabalar,

İcerideki bagaj dugmesi konusunda sikinti yasayanlar bagajin acilmadigi durumlarda merkezi kilidin acik oldugunu kontrol etsinler.

İceriden merkezi kilit kitlliyken herhangi bir kapi acildiginda merkezi kilit isigi sonuyor ancak merkezi kilit sadece o kapi icin devreden cikiyor.

Bir diger konu da benin aracimda asagidaki videodaki ariza kodlari mevcut bu konu da bilgisi olan var mi?

http://www.youtube.com/watch?v=-_ryxV_JCP8&feature=youtube_gdata_player

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haziranyedi

quote:

Orijinalden alıntı: Albundy32

quote:

Orijinalden alıntı: aob_hatay

Şikayetler genelde ecoboost motorlu olanlarda var galiba
    benim araç 7000 km görmek üzere ses-konfor ve ekonomi benim hassas olduğum konulardır
    beni rahatsız edecek hiçbir şey yaşamadım

tüketim gittikçe iyiye gidiyor hatta

geçen hafta sonu toplamda 400 km lik bir uzun yolum oldu.(bunun yaklaşık 100 km si köy yolları)
    Gidiş rampalı biraz ve o yolda genelde 5.0-5.1-5.2 değerlerini görürüm (hız sabit 100) klima tamamında açıkken 5.1 değeriyle gittim dönerken klimasız klasik değerim 4.7 ile döndüm.

Uzun yolda gayet rahatım.Ülkemiz yollarından kaynaklanan yol sorunlarıyla karşılaşıyorum ancak yollar normale döndüğünde gayet konforlu bir yolculuk yapıyorum

Start&Stop olayını teknik bilgim yok ama sağlıklı bulmuyorum.Yorumlarda aracında bu özellik olanlar arabaya biner binmez kapatıyormuş.

Start stop benim bi onceki aracim olan c5 imde vardi, aslinda son derece faydali bi ozellik hele istanbulda... Ben hic kapatma ihtiyaci duymamistim.. Keske c-maxde de olsaydi...

dostum istersen bende 2 tane araç var biri 800km biri 1300km biri beyaz biri füme rengimde 57000tl devrediyorum 15000km bakımlarıda peşim ödendi +4yıl garantili araçlar 10 günlük

Haziran7 sen neden satiyorsun, sen de mi trim seslerinden rahatsizsin??

• quote:

quote:

quote:

Valla ben dediğiniz gibi ne zaman girsem problem yaşayanları görüyorum,kendimce biraz uzaklaşıcam çünkü daha araba elime geçmeden soğumaya başladım,geçtikten sonra burada okuduklarımla sürekli evhamlı olucam bu sefer,acaba şuradan ses gelir mi şu olur mu vs. diye.En iyisi biraz uzak kalmak sanırım.

Ben aracı almadan önce 1 seneye yakın forumlardan araştırdım. Defalarca bayilere gidip değişik markaları inceledim. C-max, jetta ve corolla
    test sürüşleri yaptım. Kararımı C-max tan yana kullandım. Aracımdan da memnunum. % 100 memnunmuyum?
    Tabiki değil ama arabamdan çok memnunum.
    Alan arkadaşlarda kendilerince değişik elemeler yapmışlardır ve araçlarını öyle almışlardır.
    Bu arada birde şans faktörü var. Bazen her alınan şeyde şanssızlıklar olabiliyor. Bu sadece arabalara has birşey değil.
    C-max almasaydık verdiğimiz parayla nasıl bir araba alırdık? Aldığımız bu araba C-max tan daha mı iyi olurdu?
    Aldığımız arabanın hiç sorunu olmazmıydı?
    Bunları kendime sorduğumda C-max aldığıma hiç pişman değilim.
    Ben arabamdan bu kadar memnunken, ufak tefek şeyler için bile burada arkadaşların söylediklerinden yararlanmaya çalışıyorum.
    Çünkü bu ve benzeri forumlara alışmışız. Arabayla ilgili şeyleri şahsen ilk burada paylaşıp okuyorum.
    Takip ettiğim kadarı ile şu ana kadar kimsenin çok kötü bir sorunu yok. Ufak tefek şeyler var bazılarını problemi biraz daha büyük
    Ben başka forumları da takip ediyorum. Almayı düşündüğüm diğer markalarda da problemler var hemde hiç azımsanmayacak kadar ve ciddi problemler.
    İyiki C-maxı tercih etmişim.
    Son olarak araçlarımızın tadını çıkaralım derim.

• Bulunduğum ilden değil de başka bir ilden aracımı teslim alacağım fakat trafik tescil işlemlerini burda bana bayinin kargo ile göndereceği evraklarla kendim yapacağım bu işlemler nedir nasıl yapılır bilgi alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fedexer

Bulunduğum ilden değil de başka bir ilden aracımı teslim alacağım fakat trafik tescil işlemlerini burda bana bayinin kargo ile göndereceği evraklarla kendim yapacağım bu işlemler nedir nasıl yapılır bilgi alabilir miyim?

Bende başka ildeki forddan aldım aracımı bulunduğum ilin plakasını istedim.
    Bulndugum ildeki trafik müşavirine (muamelecide derler) vermişler işi.Trafik şubesine gittim bir imza attım, plaka ve ruhsat çıkınca, muameleciden alıp arabayı almaya gittim.YA da muameleci bayii ye götürüyor siz arabayı teslim alıyorsunuz.
    Neden size bırakmışlar o işi ?
    Trafik müşavirinede verebilirsiniz işi (ben olsam ücretini bayii den alırım) trafik şubesinin oldugu yere yakın vardır.
    Şube, şöförler odası plaka vs işler var şubeden sorararak biraz uğraşarak sizde yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

quote:

quote:

Ben aracı almadan önce 1 seneye yakın forumlardan araştırdım. Defalarca bayilere gidip değişik markaları inceledim. C-max, jetta ve corolla
    test sürüşleri yaptım. Kararımı C-max tan yana kullandım. Aracımdan da memnunum. % 100 memnunmuyum?
    Alan arkadaşlarda kendilerince değişik elemeler yapmışlardır ve araçlarını öyle almışlardır.
    Bu arada birde şans faktörü var. Bazen her alınan şeyde şanssızlıklar olabiliyor. Bu sadece arabalara has birşey değil.
    C-max almasaydık verdiğimiz parayla nasıl bir araba alırdık? Aldığımız bu araba C-max tan daha mı iyi olurdu?
    Ben arabamdan bu kadar memnunken, ufak tefek şeyler için bile burada arkadaşların söylediklerinden yararlanmaya çalışıyorum.
    Çünkü bu ve benzeri forumlara alışmışız. Arabayla ilgili şeyleri şahsen ilk burada paylaşıp okuyorum.
    Takip ettiğim kadarı ile şu ana kadar kimsenin çok kötü bir sorunu yok. Ufak tefek şeyler var bazılarını problemi biraz daha büyük
    Ben başka forumları da takip ediyorum. Almayı düşündüğüm diğer markalarda da problemler var hemde hiç azımsanmayacak kadar ve ciddi problemler.

Halil bey, size aynen katılıyorum. Ben bu forumu aracımı almadan önce ve aracımı aldığım NİSAN 2011'den beri fazla yorum yapmasam da yakından takip ediyorum. Ülkemizde bulunan mevcut bütün araçlarda, ülkemizin koşullarından mı dersiniz, geri kalmış ülke olmamızdan mı dersiniz ufak tefek kusurlar mutlaka var. Önemli olan en az şikayet edilen aracı seçebilmekte. Özellikle ecoboost araç alan arkadaşlarda çok fazla şekilde yakıt sarfiyatından şikayet var. Arkadaşlar o zaman benzinli araç tercih etmeyecektiniz. Yok fabrika değerlerinin çok üzerinde sarfiyat varmış. Burada benzin sarfiyatının farklılık sebeplerini uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Hepimiz aşağı yukarı biliyoruz. Bu motor gücünde, bu ağırlıkta bir araç için bu sarfiyat çok normal bence. Tasarruf yapacaksanız dikkatli kullanacaksınız veya zevkini çıkarmaya bakacaksınız. Bu sayfada hiç birimizin taksicilik yaptığını sanmıyorum. Yakıt takıntısı olan bir kişinin benzinli tercihi yanlıştır bence. Yılda 15.000 km. bile yapamayan biri olarak ben araba kullanmayı zevk meselesi olarak gördüğümden tercihimi ecoboosttan yana kullandım, hiç de pişman değilim. Ha aracın bazı kusurları yok mu, var, olmaması da mümkün değil. Sonuçta Mercedes, Bmw. değil bu araç, kaldı ki onların bile bir takım kusurları var. Ben aracımı çok dikkatli kullanarak ( kasis ve çukurlardan kaçarak, bakımlarını zamanında yaptırarak, kapısını camını dahi dikkatli açıp kapayarak, içini dışını, motorunu temiz tutarak vs. vs. vs. ) olabilecek olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmeye çaba sarfediyorum. Sonuç olarak ben aracımdan çok memnunum, biraz da şansımdan olsa gerek forumda diğer arkadaşların yaşadığı problemlerden çoğunu şu ana kadar yaşamadım, İnşaallah'da yaşamam.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim..

• Kusura bakmayin ama forumuna giripte herkesin memnun oldugu bir arac mumkun degil bulamazsiniz.(en azindan benim alabilecegim fiyatlarda )
    8 sene golf 1.6 fsi c.Line kullandim.arkadas forumlara giriyorum bakiyorum o motor berbat cok yakar gitmiyor bir suru sey.ya Ben s.arasi 1000 km yapmisim 1 depo ile s.ici 8 8.5 lt yakmisim.e normal benzinli icin.Ben 200 ustu gormusum daha nereye gitsin arac.Ben araci kullaniyorum Adam berbat diyor Ben memnunum.hemde cok.sorun yokmuydu vardi.
    Burdada gordugum kadariyla kullananlarin cogu memnun.Bende aracimi vw gene param yetmedigi icin mantikli secim olarak aldim.ve memnunmuyum genel olarak evet.sorun yokmu var.ilerde olmayacakmi olacak.bu ford oldugu icin yada cmax oldugu icin degil her marka aracta olabilecegi icin boyle.Peugeot 206 da basima gelenleri hic yazmayayim.k.pederimin corolla si var.daha 12000de bir vites var aman allahim.bence berbat.cmaxle kiyaslayinca.

Kusura bakmayin sakin yanlis anlamayin cok fazla burnundan kil aldirmayan tip var sizler icin soylemiyorum .Ben beyazesya da satiyorum bir urun alinca insanlar hic sorun olmayacak zannediyor.Ben satici olmama ragmen benim basima neler geldi.
    herkese selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: axonn

Aracım henüz 1.500 km TDCI _ X-paket
    Yakıt tüketimi ortalama 6.4 ş.içi ve ş.dışı karışık
    forumdan okuduklarıma göre düşer diye düşünüyorum
    ilerki kmlerde detaylı bilgi veririm.
    Alış fiyatım bayi elindeki mart stok aracını verdi .
    Peşin 56.900 otomatik park yok renk gece gri. 15 gün önce aldım aracımı ( mayıs fiyatı _ koc indirim dahil )

Şu ana kadar aracımdan çok memnunum ufak tefek sesler geldi ama kendilignden geçti , izlemedeyim :)
    Ancak dün major bir sorunu farkettim, otomatik bagaj kapagım önüne bir engel çıktıgında durmuyor.
    Sanıyorum sensörü çalışmıyor ve çok ciddi bir sıkıntı , neyseki başımıza bir durum gelmeden farkettik..
    Birkaçgüne servise götürecegim , bilgi veririm.

Şimdilik bu kadar..

quote:

Orijinalden alıntı: axonn

Aracım henüz 1.500 km TDCI _ X-paket
    Yakıt tüketimi ortalama 6.4 ş.içi ve ş.dışı karışık
    forumdan okuduklarıma göre düşer diye düşünüyorum
    ilerki kmlerde detaylı bilgi veririm.
    Alış fiyatım bayi elindeki mart stok aracını verdi .
    Peşin 56.900 otomatik park yok renk gece gri. 15 gün önce aldım aracımı ( mayıs fiyatı _ koc indirim dahil )

Şu ana kadar aracımdan çok memnunum ufak tefek sesler geldi ama kendilignden geçti , izlemedeyim :)
    Ancak dün major bir sorunu farkettim, otomatik bagaj kapagım önüne bir engel çıktıgında durmuyor.
    Sanıyorum sensörü çalışmıyor ve çok ciddi bir sıkıntı , neyseki başımıza bir durum gelmeden farkettik..
    Birkaçgüne servise götürecegim , bilgi veririm.

Şimdilik bu kadar..

Bu sabah servise götürdüm bagaj kapagı için.Sorun benim olayı farklı algılamamdan kaynaklanıyormuş.
    Ben kapak nesneye degmeden sensörün çalıştıgını düşnüyordum ama camlardaki antipinch uygulaması gibi önündeki engele degip geri atma şeklindeymiş.Dolayıyla servise bırakmadan aldım aracımı.Bilgilendirmeyi de sizinle paylaşmak istedim.

Böylece - nazar degmesin - aracıma ait bana göre tek kusur olan bagaj kapagı konusunda da bilgilendirildikten sonra üstün yol tutuşlu cmaxin tadını çıkarmaya devam ediyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

quote:

quote:

hayır 52 binliraya yenilerini alacagım

• Selamlar, işler icabı foruma çok yazamasam da takip ediyorum. okuduklarımdan anladığım kadarıyla bazı arkadaşlar cmaxten şikayetçi. sanırım ecoboost kullanan arkadaşlar da şikayet daha çok. Sayın YarenYaşar' ın söylediklerine katılıyorum. 1500 kg lık bir araç kullanıp da bunun az yakmasını beklemek sanırım yanlış olur. fabrika verileri hiç bir araçta tutmaz. kullanım şartları en büyük etken. 1500 kg lık araçta 180 beygirlik güç üretmek için enerjiye ve dolayısıyla yakıta ihtiyaç vardır.
    ikinci olarak Sayın melodram fiyatların anormal düştüğünü söylemiş bunun da düşünülmesi gerektiğini, sanki cmaxlerde sorun olabileceğini üstü kapalı vurgulamış. bu aylarda fiyatı düşmeyen veya kampanya yapmayan firma varmıdır sanki. çünkü yakında 2013 modeller piyasaya çıkacak ve ellerindeki 2012 leri bir şekilde firmalar eritmek zorunda. tatile de girildiği için az kârla çok araç satmak daha kârlıdır. sonuçta ticaret bu.
    Son olarak aracımı alalı tam 1 yıl oldu. 1 hafta önce yıllık bakımını yaptırdım. bu güne kadar iki defa servise gittim. birincisi kışın uzun rampa inerken hararet göstergesi anormal düşüyordu, termostat değişti. ikincisi kapı fitilleri gıcırdıyordu sıvı silikon sıktılar geçti. aslında daha önceki marea aracımda da bu sorun vardı kendim arasıra silikon sıktığımda kayboluyordu. yakıt konusu ise tamamen kullanımla ilgili. çok yaktığı söyleniyordu. antakya - iskenderun arası 0 layıp yola çıktım. 4.4 lt gösterdi. ama bazen şehir içinde trafiğe bir yakalanıyorsunuz 3. vitesi bile göremeden eve geliyorsunuz. o zaman 8 i de gördüm 9 u da.
    ben de herkes gibi çok araştırdım bu sınıfın aracını, verso, picasso, 3008, 5008, scenic. hatta suv ların ix35, qashqai vs... ama bineceğim araç bu dedim. aile olarak da çok memnunuz.
    bir not, araçları kötülemek gibi bir niyetim yok aslında ama sorunun sadece cmaxlerde olduğunu düşünen arkadaşlar için söylüyorum. arkadaşımda jetta var, 1 yılda yaklaşık 18 defa servise gitti klima kompresörü bile değişti. almanyaya bile yazdı. bu jettanın kötü araç olduğu anlamına gelmez bence. araçlar da artık fabrikalarda seri olarak üretildiği için arızalar da şansa kalabiliyor. yüzde yüz kusursuz araç ancak el yapımı Bentley ve Messerati gibi araçlardır bence.
    Saygılarımla...

• Herkese selamlar,

Daha önceki araçlarım : Renault 12 - Renault 21 - Ford Fiesta 2000 - 2006 - 2011 idi...
    İş aracı olarak da Corolla-Clio-Punto-Linea-Polo kullandım...
    Kayınpederimin önce Hyundai Accent'ini şimdi de Elentra'sını arada kullanıyorum..

Şu anda 2 aylık C-Max [dizel titanium + otomatik park] sahibiyim, çoook da memnunum.. Mercedes - bmw almadık ama diğer araçları kullandıktan sonra o ayarda konforlu bir araç gibi geliyor bana... Bu biraz da insanların beklentisine göre değişiyor sanırım...

Bu sıralar iş aracı olarak 1.2 Polo TDI kullanıyorum günde ş.dışı, iki kişi, boş bagaj 80 km yol yapıyorum ortalama tüketimim 6,2 lt / 100 km,

C-max ile geçtiğimiz h.sonu İstanbul'dan Ankara'ya gittik geldik, gidişte de dönüşte de otobanda 1'er saat yol çalışması sebebi ile ş.içi gibi gitmemize rağmen, 4 yetişkin + çocuk koltuğunda çocuk, tam dolu bagaj ile 6,1 lt/100 km ortalama ile geldik... (hız 120 civarı)
    1,6 dizel motor ve 1.500 kg.lık bir araç için yakıt tüketimi çok iyi.... 2011 Fiesta'da 5,0 lt/100 km oluyordu ama bu araç da büyük arkadaş o kadar olacak....

C-max'ten inip Polo'ya bindiğimde ise traktör kullanıyormuş gibi hissediyorum... Motor sesi desen Polo'da fazlasıyla içeride.... Amortisör desen traktör...

5 yıl kullandığım 2006 fiestayı sadece her yıl rutin bakıma götürdüm, 1,5 yıl kullandığım 2011 Fiesta'yı bir kez yıllık bakıma götürdüm, bir kez de egzost kokusunu içeri alması sebebi ile garantiden ücretsiz servise götürdüm, aynı gün aldım... Başka da hiç arıza yaşamadım, Ford'dan memnunum..

Ayrıca donanım da beni fazlası ile tatmin ediyor; hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, bluetooth, sony müzik sistemi, otomatik park, otomatik çocuk kilidi, otomatik yanan far, otomatik yağmur silecekleri... Rüzgar sesi alıyormuş, alsın ne kadar alıyor? Bir insanı ne kadar rahatsız edebilir ki dinlemeye çalışmadıkça...

Bir kaç yıl kullandıktan sonra yine Ford alırım sanırım...

Hepinize iyi günler....

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarda7 -- 21 Haziran 2012; 15:14:40 >

• Haziran yedi,

52 bine kendinizmi fiyat aldınız yoksa birilerinden mi duydunuz. Ben bir kaç bayiden fiyat aldım ama Ford çalışanına bile 55-56 binden aşagı düşmüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardarda7

Herkese selamlar,

Daha önceki araçlarım : Renault 12 - Renault 21 - Ford Fiesta 2000 - 2006 - 2011 idi...
    İş aracı olarak da Corolla-Clio-Punto-Linea-Polo kullandım...
    Kayınpederimin önce Hyundai Accent'ini şimdi de Elentra'sını arada kullanıyorum..

Şu anda 2 aylık C-Max [dizel titanium + otomatik park] sahibiyim, çoook da memnunum.. Mercedes - bmw almadık ama diğer araçları kullandıktan sonra o ayarda konforlu bir araç gibi geliyor bana... Bu biraz da insanların beklentisine göre değişiyor sanırım...

Bu sıralar iş aracı olarak 1.2 Polo TDI kullanıyorum günde ş.dışı, iki kişi, boş bagaj 80 km yol yapıyorum ortalama tüketimim 6,2 lt / 100 km,

C-max ile geçtiğimiz h.sonu İstanbul'dan Ankara'ya gittik geldik, gidişte de dönüşte de otobanda 1'er saat yol çalışması sebebi ile ş.içi gibi gitmemize rağmen, 4 yetişkin + çocuk koltuğunda çocuk, tam dolu bagaj ile 6,1 lt/100 km ortalama ile geldik... (hız 120 civarı)
    1,6 dizel motor ve 1.500 kg.lık bir araç için yakıt tüketimi çok iyi.... 2011 Fiesta'da 5,0 lt/100 km oluyordu ama bu araç da büyük arkadaş o kadar olacak....

C-max'ten inip Polo'ya bindiğimde ise traktör kullanıyormuş gibi hissediyorum... Motor sesi desen Polo'da fazlasıyla içeride.... Amortisör desen traktör...

5 yıl kullandığım 2006 fiestayı sadece her yıl rutin bakıma götürdüm, 1,5 yıl kullandığım 2011 Fiesta'yı bir kez yıllık bakıma götürdüm, bir kez de egzost kokusunu içeri alması sebebi ile garantiden ücretsiz servise götürdüm, aynı gün aldım... Başka da hiç arıza yaşamadım, Ford'dan memnunum..

Ayrıca donanım da beni fazlası ile tatmin ediyor; hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, bluetooth, sony müzik sistemi, otomatik park, otomatik çocuk kilidi, otomatik yanan far, otomatik yağmur silecekleri... Rüzgar sesi alıyormuş, alsın ne kadar alıyor? Bir insanı ne kadar rahatsız edebilir ki dinlemeye çalışmadıkça...

Bir kaç yıl kullandıktan sonra yine Ford alırım sanırım...

Hepinize iyi günler....

Saygılarımla..

Size katılıyorum.
    Amacım burada bir markayı övmek değil. C-max ı tercih etmemin en büyük nedeni
    5 sene tdci fiesta kullanmış olupta rutin bakımlar haricinde bir kez bile beni üzmemesidir.
    C-max tan önceki sattığım fiestayı ikinci el almıştım. 3 yaşında ve 70 000 km de idi.
    5 sene boyunca 75 000 km boyunca kullandım. Araç sattığımda 145 000 km de idi.
    Motoruyla ilgili yada başka sebeplerden beni bir kez bile üzmedi. 145 000 km deki araç çok iyi durumdaydı.
    Düzenli bakım yapılırsa uzun süre boyunca sorunsuz hizmet vereceğini düşünüyorum.
    Fiesta benim Ford markasını tercih etmemin en büyük nedenidir.

TDCİ ortalama tüketim 4,6lt/100 km
    ECOBOOST ortalama tüketim 6,6 lt/100 km

İkisi arasında fabrika verilerinde bile 2 lt fark varki kullanımda bu fark daha da fazla olur
    Benim aracım (tdci) şu an 5300 km lerde ve ortalamada 5,8 lt/100 km yakıyor
    bu mantıkla ECOBOOST unda 8,5 - 9 lt/100 km civarlarında yakması pek te anormal değil gibi

• 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.