Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (225. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.347
Cevap
109
Favori
491.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilmiyorum bizim toplumda mı eğitim sistemimizde mi biz anne babalarda mı sorun var.
    başka ülke insanlarının çocuklarında sanki bu tarz problemler pek yok gibi.
    mesela yaz tatillerinde büyük otellerde konaklıyoruz güney sahillerinde.
    orada çocukları gözlemliyorum yemekte sorun çıkartmıyorlar seyahatte sorun çıkartmıyorlar denizde havuzda sorun çıkartmıyorlar.
    ama dön bizim ülkemiz insanları bizde dahil hadi kızım yemek ye hadi kızım havuza gir hadi kızım sudan çık hadi kızım uyu hadi kızım otur kal elinde tabaklı anneler yemeyen ağlayan çocuklar vs vs. sürekli bir boğuşma halindeyiz.
    kesin bizde bir sorun var olmayanları tenzih ediyorum kimse yanlış anlamasın.
  • SLKKVK S kullanıcısına yanıt
    sizinle aynı gözlemleri paylaşıyorum. bayram tatilinde henüz 4-5 aylık bebeklerini denizle tanıştıran yabancı ailelerin yanında biz yerlileri hemen ayırt edebiliyorsunuz. çığlık çığlığa ağlayan çocuklar, peşlerinde koşan anneler, anneanneler... belki fazla korumacıyız, belki aşırı duygusalız. onların da birer birey olduğunu ve birçok şeyi kendi başlarına yapabilmelerine izin vermiyoruz. kendi kendimize yetemememiz bundan olabilir. neyse x1 forumundayız. konuyu daha fazla uzatmayayım.
  • alpernative A kullanıcısına yanıt
    SLKKVK S kullanıcısına yanıt
    Gözlemlerinize katılıyor ve aynı gemide olduğumu üzülerek bildiriyorum:) Bu konulara girersek çıkamayız fakat kızımın araç koltuğuna oturmak istememesi hakkında bir Türk ile evli olan İngiliz bir baba ile konuşuyordum, bana şöyle demişti: "Benim çocuğum da oturmak istememişti ama ne kadar ağladığına bakmadan bu kuraldan katiyetle taviz vermemiş ve alışmasını kolaylaştırmıştım." Aynı baba kendi ailesinin de kurallar konusunda katı olduğunu, öyle ki akşam saat 9'da yatma kuralının kendisi 13 yaşına gelene kadar devam ettiğini söylemişti gülümseyerek.
    Düşünsenize hangimiz böyle kesin kurallar gördük veya uyguladık. Bizim kültürümüzde kurallar delmek veya esnetmek içindir. Sonuçlarını da hep beraber yaşıyoruz tabi. Kuralsızlığın standarda dönüştüğü bir ülke ve toplum olduk nihayetinde.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    kuralci ve tavizsiz olmak gerekiyor, yegenim uzun sure direnmisti, kemer istemiyorum, acitiyor vs diye, ben de sen kemerini takmadigin surece bu araba hareket etmez diyordum, ne kadar ugrassa da kemersiz gidemeyeceni anladi, sonra arabaya biner binmez amcacim kemerimi takar misin demeye basladi, 13 yasina geldi kemer aliskankanligimiz hala degismedi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar kısa bir kullanımda bugun bu ısısgın sonmedigini farkettim. Eve geldim park edip stop start yaptım yine sonmedi.Sizce neden olabilir dahası bu ısık neydi motorla iligli bisey olması lazım. Ancak baska bir arıza uyarısı vs almadım.
     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ
  • aakerr A kullanıcısına yanıt
    Elektronik motor arıza lambası. iDrive ekranında ilgili mesaj var mı kontrol etmenizde fayda var. Muhtemelen önemsiz ve geçici birşeydir ve kendi kendine sönecektir ama her ihtimale karşı servise göstermek gerekebilir.
  • Mesajı yazdıktan 10dk sonra tekrar denedim bundefa sondu. Idrive a bakayım bakalım bisey var mı. Bugun bodrum cok sıcak arac istan etti sanırım. Tekrarlarsa servise gidecegim tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: aakerr

ben fatura istememistim ancak yinede fiyat oldukca artmıs belki getirilen malzemenin fiyatı artmıs olabilir diyecegim ancak euroda da bir artıs yok. Siz biraz daha pazarlık yapın isterseniz. ya da baska firmaları arastırın.

Bugün görüştüğümde nakit 1.200 TL fiyat verildi. Yalnız normal şartlarda 1 aydan önce randevu veremiyorlar. Bir de, terleme konusunda suni deriye göre avantajı daha fazla ama bu konuda garanti vermemiz mümkün değil denildi. Bu bende bir soru işareti yarattı. Siz bir süredir fiilen kullanan biri olarak sensatec ile karşılaştırmasını daha rahat yapabilirsiniz sanırım. Güncel yorumunuzu almak isterim.

Bu arada, aracı teslim alalı 40 gün olmadı ama şimdiden 1800 km.yi geçtim bile. Bayramda 9 gün garajda yattı üstelik. Bu araç, kullanmak için sahibine fırsat yarattırıyor resmen

Hafta sonu yaptığım 300 km civarı yolda ortalama 70 km hızla 6,7 litre yakıt tüketimi gördüm. 4 kişi, bagaj ortalama dolu, klima sürekli açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 19 Temmuz 2016; 11:52:40 >

• civcivx C kullanıcısına yanıt
    Suni deriye gore %50 daha az terlettigini soyleyebilirim.
  • aakerr A kullanıcısına yanıt
    Bu sembol "check engine" (Motoru kontrol et) sembolüdür. Eğer tekrar ederse servis ile iletişime geçmenizi öneririm.

Bu sembolün yanmasının sık karşılaşılan 5 nedeni için: http://www.autozone.com/landing/page.jsp?name=top-five-reasons-check-engine-light

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakMan06 -- 20 Temmuz 2016; 18:07:02 >
  • kmlrzy kullanıcısına yanıt
    Merhaba ;

Aracım 2000 km'lere geldiğinde ( Şu an 6500 km'lerde ) ben de maalesef ilk kez , aynı problemle karşılaştım ...

Jantın iç kısımlarında kurum ve pasa benzer lekelenmeler başladı. Her temizletmemden bir sonraki temizletmeye kadar tekrarlıyor . Sonax ilaç ile temizlemeyi denedi ama kaliperdeki paslar çıkmadı. Jant içi kirler ise ilaçla geçiyor ama sonra tekrarlıyor..

Ayrıca Kaliper'lerin de paslanması da çok enteresan ...

200 bin TL'lik sıfır bir araçta henüz başında , böyle bir durumla karşı karşıya kalmak dehşet verici ...

kmlrzy ve benim yaşadığımız bu problemi başka yaşayan var mı ?

Kaliperler için kapak mı yoksa boya mı önerirsiniz ?

Servise gitmek gerekir mi ? ( Sanırım ilk 3 servis ziyareti ücretsiz. Hakkım bitsin istemiyorum. )

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

• merhaba

benim araçtada var kaliperler pas tutuyor park halinde bir kaç gün kalınca özellikle yıkamadan sonra

aracı sürdükten sonrada geçiyor fakat böyle bir sorun bende yaşıyorum
  • Merhaba herkese,

Paslanma için servisten randevu almıştım ama darbeye denk geldi, gidemedim. Sanırım bu pas olayı farklı şekilde vuku buluyor. Bende ki, flanş (umarım doğru tespit etmişimdir adını) üzerinde ve 4 tekerde de mevcut. Fren disklerinde veya kampana'da değil. Pas temizleme kimyasallarıyla ilgilenmiyorum, nasıl geçeceği ile de ilgilenmiyorum. Ford fiesta aracımda (yıllarca aynı koşullarda kullandım) rastlamadım bu olay, bmw olunca sıfır araçta ilk bir ayda nasıl oluşur? Beni rahatsız eden, ilk 1 ayda oluşması, marka düş kırıklığı.
    İlk bir ayda bunlara rastlıyorsak, 5.yılında bu aracı düşünemiyorum. O halde biz salak mıyız, gidip sıfır birer fieasta alsaydık ya? Çocukluğumdan gelir BMW aşkı ama soğumuş durumdayım, tam bir hayal kırıklığı BMW şu an benim için.

Dandik markalar bile aracı opsiyonlarla donatırken, bu şerefsizler aracı bomboş satıyorlar bize. Borusan desen ayrı bir üçkağıtçı, yazmaktan sıkıldım artık, pes ettim.
    BMW düşünenlere tavsiyem (5.20 de kullanmış biri olarak), o kadar gözünüzde büyütmeyin, orta sınıf dandik bir marka. İyi modelleri var, senin araç düşük de demeyin, üst modelleri satın almadım ama bindim.

NOT: İnanılmaz ama tam da bu mesajı yazarken BMW servisinden aradılar, verdikleri cevap şu: "Aracınızı servise getirmediniz, isterseniz getirin bakalım ama test araçlarımız dahil hepsinde aynı sorun var, sıkıntı oluşturmaz. Siz bilirsiniz."

Paslanan bir teker ve fren parçasından bahsediyoruz, nasıl normal olabilir? Tam da bu tür cevaplardan rahatsız oluyorum. Araştıralım, mümkün değil, getirin inceleyelim demeleri gerekir. Haaa o sorun mu bizde de var deniyor. Sorunu kabul ediyor da, sonuçlarını kabul etmiyor.

• kmlrzy kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz kısmın resmini atabilir misiniz?

• İçli Köfte İ kullanıcısına yanıt
    Jant içi kurum dediğiniz şey, fren balatası tozu olmasın? O ise, olağan bir durum.

• civcivx C kullanıcısına yanıt
    Yok kurum olayını biliyorum, öyle değil. Şimdi iş yerindeyim, akşama resmini çeker paylaşırım.
  • Arkadaslar arac bilgi ekraninda lastik basinclariniz kac bar gisteriyor bakip paylasabilirseniz cok sevinirim

• 15 gün önce Ank. Balgat bmw de test ettiğimiz x 1 de aynı durumdaydı. şaşırmıştık..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ
     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

resimleri yukarıda ekledim...

• Bu olay avrupada olsa araçları geri çağırırlar bizde sadece bmw değil tüm firmalar ilgisiz .bizim hukuk devleti olmamamızdan kaynaklı malesef.

• 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.