Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.454
Cevap
115
Favori
520.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
    X-line dolu bir aracın 188 bin liraya geldiğinden bahsetmişsiniz. Bakın, yeni X1'i beğenmeniz normal ama fiyat anormal. Yakın zamanda Mercedes GLC modelini inceledim.
    4 çeker benzinli modeller 215 binden başlıyor. Boyut ve rakip olarak X3'ün klasmanında. Aracın dış ve iç tasarımında ekran dışında hiçbir falsosunu görmedim. Bir handikap da 2.0 litrelik motorun vergisi.

Yeni X1 gelmeden önce fiyatların 130 ile donanıma göre 150 arasında olacağını öngörüyorduk hep. Ancak 200 binlere varan fiyatlar çok abartılı. Üstelik bu donanıma rağmen hala
    eksik bir sürü opsiyon bulunuyor. Mesela geniş ekran, adaptif led far, şerit takip uyarı sistemi, cruise control, harman cardon ses sistemi, navi prof gibi.

X1 dediğimiz model altı üstü BMW'nin giriş seviyesinin SUV modeli. Sahip olduğumuz ya da olmak istediğimiz modelin hangi fiyatı hak ettiğini baştan belirlemessek modeller arasında kaybolmaya
    başlıyoruz. 190 binlik bir aracı 2015 model olarak aldığınızda 45 gün sonra araç otomatik olarak %10 değer kaybı yaşayacak. Tüm bu bilgiler ışığında düşünmekte fayda görüyorum.

• alpernative A kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim ve haklılığınızı da belirtmek isterim. Donanım ile aracın bedeli başka noktalara geliyor, üstelik benzinli ve x drive değil...

Benim oluşturduğum donanımda: comfort paket, m spor direksiyon, cam tavan, x line paket, sürüş asistanı, elktrikli ve hafızalı ön koltuklar, arka koltuk ayarı, navigasyon prof, head up display, harman k ses sistemi, fren fonk cruise kontrol, connected drive ve uzaktan kontrol fonksiyonları var. Aracın temelini sevdiğim için henüz test sürüşü yapmamama rağmen opsiyonla doldurup karar aşamasına geldim. 190 bin seviyesine gelen fiyatı ile beni kara kara düşündüren şey , mantık sınırlarını zorladığım gerçeğidir... Glc sınıf olarak çok üstün ve 4 çeker, bütçeyi genişletmek için mantıklı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    neticesinde sonraki partilerde bu sorunlar düzeltilecek daha. Neyse ben daha fazla bulandırmayayım durumu. Kalbinizdekiyle aklınızdakinin ortak noktası
    olsun neticede...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya arkadaşlar ne hesabı yapıyorsunuz anlamadım gitti ben bugun bayiye gittim tr paketine comfort paketi eklettim ilave olarak da sanruf ile yukarda dökümünü yaptığım 4-5 parça ozelligi ilave ettirdikten sonra araca 149 bin fiyat verdiler 18 inc cant olursa 151 bin e cıktı
    ben bişeylermi atladım da sizinkiler 180-190 bin lerde benim için tek sıkıntı aynı özelliklerde dizel manuel mi yoksa benzin li otomatik mi daha önce otomatik kullanan biri olarakm otomatik istiyorum ama halen benzin li araç kullanan biri olarak da dizel i :) ortası olmadığından
    kararsız kaldım vesselam :)

Araç çok dolu olmuş bir de gece gorus koysaniz 7 serisinden asağı kalmaz :) temel seylerin yaninda hafizali isitmali koltuklar benim araçta da var sabahları ise giderken cok faydasini gorursunuz. Bu suni deri koltuklar cabuk isinip cabuk soguyor keske koltuk sogutma da olsa. Bana kalirsa kumas doseme tercih edin ya da farkını verip gercek deri alın. İkincisi de head up displayi bir sekilde pakete ekleyin benim de en begendigim donanimlardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 8 Kasım 2015; 6:51:39 >
    bir takım makyaja yönelik farklılıklar barındırıyor. Üstüne bir de m direksiyon, harman kardon, sürüş asistanı, elektrikli ısıtmalı koltuklar ve navi prof gibi
    ekstralarla fiyat 188'e çıkmış. Ağırlıklı müşteri ortalama 140 - 155'e bu aracı alır. Öte yandan 155 bin lira veriyorum neden koltuklar otomatik değil, ekran küçücük
    ve navi yok gibi düşünceler de yersiz sayılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Ş.-İZMİR -- 8 Kasım 2015; 10:17:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bayiler genelde hazır olarak sizin bu belirttiğiniz opsiyonları paket şekilde getiriyorlar, orta - düşük seviyedeki donanımın daha hızlı satılacağını düşünerek bunu yapıyorlar, daha düşük donanımda gelen araç yok zaten. bu donanım gayet yeterli olsa da 150 bin tl verip navigasyonsuz ve head up displaysiz araca binmek istemeyen benim gibi müştetiler de vergiler dahil 17.300 tl fark vererek muazzam bir kazık yeme durumunda kalıyorlar. Sadece navi prof ve head up farkı indirimsiz hali ile 17 bin tl, gerisini siz düşünün... Hafızalı elektrikli koltuklar 5 bin tl tutuyor, harman k ses sistemi 4 bin tl tutuyor ve liste böyle uzayıp gidiyor. Sadece önden çeker 1500 cc ve benzinli araca 188 bin tl :( ciddi ciddi 2000 cc x drive dizel modeli daha düşük opsiyonlarla düşünmeye başladım, yorumlarınızı beklerim...

Araç dolu ve güzel olsa da mantık sınırlarını aşan fiyatı beni yoruyor :) Kesinlikle deri koltuk almayacağım, kumsş ya da x line paket alırsam deri - kumaş karışımı koltuk döşemesi tercih edeceğim. Head up display ve navigadyon prof opsiyonlarını da alacağım. Bmw markasına ve Suv tipi araçlara yabancıyım, yorumlarınız bana yararlı oluyor, hepinize teşekkürler.

GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • Ben de bu gün fiyat aldım araç takası ile 155.500tl fiyat aldım hiç pazarlık etmedim kendi indirimi söz konusu. pazarlıkla daha da indirilebilir.. dahil olanları liste şeklinde ekliyorum. tek tek yazmamayım.

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtvolkanozbay -- 8 Kasım 2015; 14:47:18 >

• dtvolkanozbay kullanıcısına yanıt
    Deri-kumas dedikleri suni deri koltuklar disinda bir secenek bulmanizi tekrardan tavsiye ederim. Ya gercek deri olsun ya da kumaş. Yoksa yaz-kış sinir olursunuz :)

• Bugün Kosifler'den iki ayrı X1 için fiyat aldım. Aracın fotoğraflarını ve fiyat teklifini birazdan paylaşacağım.
    0.59 faiz kampanyası X1 için geçerli değil. Yeni X1'lerde indirim oranı %9.
    Türkiye paketi
    Comfort Paket
    (katlanır dış aynalar + otomatik bagaj kapağı + konfor erişim sistemi + geri görüş + otomatik klima)
    Luxury Paket panoramik cam tavan + fren fonksiyonlu cruise control + hi-fi ses sistemi
    Extra donanım hmj-v kollu 17'' jant + spor deri direksiyon + mat tavan rayları

Liste fiyatı: 163.750 TL İndirimli fiyat: 148.600 TL

Ayrıca aynı teklife X-line dahil edilmiş, cruise control çıkartılmış olanı için de
    Liste fiyatı: 170.800 TL İndirimli fiyat: 152.700 TL fiyat aldım.

Araçla ilgili düşüncelerim de şu şekilde: Test sürüşü yapmadım. X1'in dış tasarımını ve iç hacmini genel anlamda beğendim.
    İç konsol 2 Active Tourer ile neredeyse aynı. Yeni direksiyon simidi güzel. F30'lardaki gibi 3 farklı sürüş modu mevcut.
    Artık bu klasmanda olmaması ayıp olan katlanır yan aynalar ve otomatik bagaj kapağı comfort paketle birlikte alınabiliyor.
    Daha önce parasını verseniz de alamıyordunuz. Türkiye Paketi önceki kasa Türkiye paketine göre daha fazla donanım barındırıyor.
    Nedir bunlar: Park asistanı, bmw acil durum çağrısı, bmw teleservices...

Dediğim gibi genel anlamda ilk defa BMW satın alacak ya da ilk defa X1 alacaklar için oldukça albenili, cüsseli güzel bir model X1.
    İçine bindiğinizde tavanla başınız arasında epey mesafe kalıyor. Koltukların yan kavramaları çok sportif ve rahat.
    A sütunlarında ek bir kaplama şeridi çekilmiş yalıtım için. Daha sessiz bir kabin yolculuğu vaat ettiği açık.
    Malzeme kalitesi bir önceki kasayla kıyaslandığında kesinlikle daha iyi. Bagaj zemini yükseltiği ve hacim büyüdüğü için yükleme kolaylaşmış.
    Anahtar yuvası iptal. El freni kolu sonunda iptal edilip düğme nihayet gelmiş. Start&stopla anahtar cebinizdeyken aracı
    çalıştırabiliyorusunuz.
    Ancak... Sevmediğim ve henüz alışamadığım özelliklerine gelirsek.
    Kontrol panelinin altındaki boşluk bana biraz anlamsız geldi. Kol dayama'nın altının boş olması aracı bence biraz dağınık gösteriyor.
    Ve kol dayamanın içindeki hacmi küçültmüş. Vitesin tasarımı joystick vitese alışan bizler için hep bir soru işareti olarak kalacak.
    Mercedes'in ön göğsündeki eklektik ekran neyse bu vites de bence aynı derecede facia.
    Sonuç olarak bu aracı ilk defa görseydim istediğim donanımın fiyatını duyana kadar almak isterdim. Fiyatı duyunca da vazgeçer farklı araçlar da olsa 5 serisine yönelirdim.
    Ama hali hazırda X1 kullanan biri olarak aracımı satıp üzerine 40 bin lira ekleyip bu aracı almayı lüzumsuz buluyorum.
    2 yıl önce 110 bin liraya aldığım aracın yenisi aynı donanımla bugün 155 bin lira ediyor. O dönemde 5 serisi 155 bin liraydı.

Son olarak showroomda epey dolu bir X5 vardı. Bence araç değişecekse radikal bir değişiklikle böylesi için yapılmalı. 430 bin liralık liste fiyatı üzerinden 385'e kadar
    bıraktılar. Da bizim hanım bırakmadı

• alpernative A kullanıcısına yanıt
    Biz alirken dolar 2 tl idi simdi 3 tl bunun da etkisini unutmayalim :) Dizel otomatige bu fiyatlar olsa cok mantıklı olurdu ama benzinli icin bence de fazla. Quasqai nin dizelleri benzer donanimla 110-115 bin tl. Bu kadar farkı ustelik benzinli araca vermeye deger mi bilmiyorum.

X1 2 at nin sagdan soldan biraz daha buyutulmus hali gibi geldi bana. X4 x5 glc xc90 arasında gidip geliyorum gLC niyetim var ama hem test aracı olmayışı hemde bayilerde ki mevcut araçların ufak tefek hasarli olmasi beni biraz soğuttu.

Xc90 da her ne kadar bmw dinamikligi olmasada kalite, görünüş olarak şuanda zirvede.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.