Şimdi Ara

YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
833
Cevap
35
Favori
52.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tobugo kullanıcısına yanıt

    Anahtarsız girişi yapan yerler var. istanbulda iseniz Bostancıda mert oto , avcılarda Byfuat yapıyor. şöför kapısı yada her iki ön kapıya uygulanabiliyor. Kapı kolu değişiyor bide içerde kablolama ile alakalı ufak tefek sökme takma işleri var. Ben yaptırdım sorunsuz çalışıyor.

  • Lastik almayı düşünüyorum araca 225/45/17 runflat

    önerebileceğiniz marka model var mı? Şu an üzerinde bridgestone var fabrika çıkışı sanırım.

  • bebott B kullanıcısına yanıt

    Benim aracımdada fabrikasyon bridgestone lastikler var. Ben çok memnun değilim , Bence farklı bir marka bakın. RFT olarak pirelli kullandım , o da sert bir lastik. Değiştireceğim zaman bunların dışında Continental yada michelin deneyeceğim.

  • Merhaba araçdaşlar. Golf'ten BMW 1.18i'ye geçen ne kadar çokmuş. Ben de Golf 7.5 kullanıyordum. F40 kasayı görünce çok beğendim ve buna geçtim. İlk defa premium araç kullanıyorum. Araçtan memnumum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

  • Aracımda standart ses sitemi var ve bu beni tabiki tatmin etmiyor. Şu an elim sıkışık. İlk fırsatta kaliteli bir ses sistemi yaptıracağım. Önerileriniz var mı? Ben internette plug & play kullanımlı Match markasını inceliyorum sürekli. Sizin önerebileceğiniz bir şeyler var ise onları da incelemek isterim.

  • atikus A kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun.
    Golf premium a en yakın araçlardan fakat BMW kalite olarak çok da iyi.
    Ses sistemi olarak bende hifi ses sistemi var yeterli düzeyde . Sanırım standart ses sistemi beklentiyi pek karşılamıyor.
  • HiFi bende de gayet başarılı
  • atikus A kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.

  • Arkadaşlar merhaba türkiyede bilgi o kadar kısıtlı ki ben aradığım sorunun cevabını hiç bir yerde bulamadım. Biliyorsunuz ki bmw ler iphone a eklenen anahtar ile de açılıp çalıştırılabiliyor. Ama ben bu özellik türkiyede var mı yok mu hiç uygulayan yapan göremedim. Aranızda bmw nin dijital anahtarını telefonuna ekleyen var mı?
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de BMW connected drive özellikleri BTK nın kişisel veriler ile alakalı kanunlarından dolayı kullanılamıyor.

    Bahsettiğiniz sistemde dahil olmak üzere benzeri özellikler ülkemizde kısıtlı malesef.

  • zaferolcu Z kullanıcısına yanıt
    Yine şaşırmadım :/
  • Yıllık bakım yaptıran var mı ? Bakım fiyatları ne seviyede
  • Bugün Borusan'da bakım yaptırdım. Araç 2020 model ve 21bin kmde ve eşim kullanıyor. Arka balatalar bitmiş dediler ve değiştirdiler. Hayatımda ilk kez 21bin km de balatası biten bir araca şahit oluyorum. Almanya'ya yazmayı düşünüyorum konuyu, 20bin kmde balata bitiyorsa yapmasınlar arabayı hiç daha iyi...


    Yağ filtresi, hava filtresi, mikro filtre, rot-balans, arka balata değişimi, cam suyu için 10.800 TL dediler ilk önce, en son 8.750 TL'ye indiler.

  • memio M kullanıcısına yanıt

    Merhaba , 21 bin km'de balata bitmesi pek normal değil. Hele hele arka balatalar.

    G20 kasa 3 serilerinde belki duymuşsunuzdur, kronik balata problemi var ve garantiden değişim yapılıyor.

    Aynı problem olabilir belki , 3 serisi örneğini servise belirtip ısrarcı olsaydınız keşke.

  • memio M kullanıcısına yanıt
    10bin TL bakım için çok yüksek değil mi ? 😀 Gerçi 2 bin indirim yapmışlar. Bakım gelmeden arabayı satmak mantıklı gelmeye başladı !!
  • Bitmiş dediler de araç durumunda uyarı var mıydı? Bi de o bakım ücreti ne arkadaş uçmuşlar iyice;onlinedan fiyat aldınız mı gitmeden önce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 22 Mart 2022; 19:56:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yasuoyasu

    10bin TL bakım için çok yüksek değil mi ? 😀 Gerçi 2 bin indirim yapmışlar. Bakım gelmeden arabayı satmak mantıklı gelmeye başladı !!

    Filtreler değiştiğine göre 2. bakım hocam. Fiyatı şişiren arka balatalar ve rot balans. 2. bakım 4000-4500 tutar muhtemelen. Yinede pahalı

  • Rot-balans:767 TL
    Arka balata: 3546 TL
    Bakım: 4.484 TL

    FIRSAT 😁

    Balatalarda ikaz ışığı 3mm de yanıyormuş, 4-5mm kalmış, maks 2bin km gidebilirsiniz dediler.
    Servise gitmeden fiyat alamadım çünkü sistemlerinde bakım/arıza varmış, o yüzden öncesinde bilgi edinemedim maalesef…

    Balatalarla ilgili ısrarcı oldum, Almanya’ya yazacağım vs dedim hatta ama fayda etmedi. Ertesi gün y.dışında 530xdrive kullanan arkadaşımla konuşurken 30binde arka balata değişimine gittiğimi öğrendim, ona da bmw lerde önce arka balata biter demiş servis. 🤦‍♂️

    Evet 2.bakımı
    Araç 2020 model, seneden giriyor zaten mecburen…

    Bu arada sonradan öğrendim ki Borusan fiyatları mesela İstanbul Oto’ya göre %10-15 daha pahalı oluyormuş…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memio -- 24 Mart 2022; 23:2:59 >
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Bizim F40 kasa araçlarda, egzoz klapesi ile ilgili kronik bir sorun varmış, belki başınıza gelmemiş olabilir ama araç uzaktan kumanda ile ilk açıldığında bir metal sesi geliyor ise, aracı çalıştırdığınızda park freninde iken gaza sonuna kadar basıp bir anda ayağınızı çektiğinizde yine benzer ses geliyorsa bu ses kapılardan ya da başka bir yerden değil, büyük ihtimal egzoz klapesinden geliyor demektir. Servis ücretsiz değişiyor, aracın garantisi bitse bile değiştiriyoruz çünkü bazı araçlarda bu kronik olmaya başladı dedi (hem yeni 1 serisi hem de yeni 2 serisi için) 1 arkadaşım benimle birlikte 1 serisinde değiştirdi garantiden, bir arkadaşım da 2 serisinde değiştirdi, meğerse sesi normal olarak düşünmüşler.


    Gelelim diğer bir kronik probleme, araç kapılarının üzerindeki kauçuk sızdırmaz lastiklerin maalesef yapışkanları çok kötü ve zamanla yani 1 yıllık bir sürede bu lastikler kendini bırakabiliyor, fakat bu bırakmayı yavaş yavaş yaptığı için bunun farkına varmak zaman alıyor. O nedenle tüm kapıları açıp eğilip kapıların altına yani kauçuk lastiklerin birleşim yerine bakmak lazım, birleşim yerinden bırakmışsa o lastikler, servis onu da garantiden yapıyor. F40 kullanan arkadaşımda 2 kapıda bu problem vardı, benim araçta 3 kapıda var.


    Servis fiyatlarına gelince, İstanbul Oto, Otomol ya da Anadolu yakasında Gülal Otomotiv gerçekten uygun fiyat veriyorlar, özellikle tüm bakımlar için şu servis daha uygun, bu servis bilmem ne karta indirim yapıyor vs derseniz, yönetici onayı ile ekstra indirim yapabiliyorlar. Bir önceki F20 kasa aracımın disk-balata değişimi ve bakımı için borusan 7900 küsür teklif verdiğinde, İstanbulotodan 4800 TL'ye kadar düşürerek fiyat aldım ve İstanbul Oto'ya yaptırdım. (Borusan'ın BMW prime üyeliğini yapıp, bakım için indirim, silecek lastiği değişimi vs ücretsiz olarak yaptırıp , bakım sonrası üyelik iptal edilebilir, indirim sağlamış olur diye düşünüyorum)


    F40 ile ilgili kronik olabileceğini düşündüğüm problem vs olursa, tekrardan buradan paylaşacağım. Aracı alalı 1 ay oldu ve sürekli bir şeyler çıkarttığım için servis beni pek sevmedi :) Evin fazla aracı ve çok kullanamıyorum, kullandıkça gözlemleyeceğim.


    İyi günler, selamlar.





  • arkadaşlar 2020 1.18 m paket aldım bugün. Araçta drive 6 var. Navigasyon yok. Araca car play ekletme şansı var mı? Arabada en çok kullandığım özellikti bu.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.