Şimdi Ara

YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
35
Favori
52.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yol sesinden de çok muzdaripim
    aracın üstündeki lastikler bridgestone turanza 225 45 18

    rft olması bi de üstüne üstlük 18 jant ince yanak sesin sepebleri biliyorum fakat lastik değiştirerek en azından bu durumu bir nebze olsun çözmek istiyorum
    rft özellikli lastik bile almamayı göze almış durumdayım
    hedefim
    1)goodyear eagle f1 assymetric 6 (özellikle ses konusunda oldukça başarılı fakat runglat değil
    2)michelin pilot sport 4 (rft si bulunmuyor)
    3)pirelli pzero (rft fakat ses konusunda nasıl bilgi edinemedim)

    Önerilerinize açığım

    İyi bayramlar
  • darkgenesis D kullanıcısına yanıt
    O ses 17 inç olanlarda da var hocam RFT kaynaklı büyük ihtimal. Benim BMW de 17 hankook var yol sesi bariz geliyor . Diğer aracım golf 7,5 onda bridgestone turanza var gayet sessiz BMW ye göre
    Ama BMW’nin önerisi RFT o yüzden arabada yüksek sesli müzik dinlemek en güzeli 🙂
  • Herkese merhaba 2019 model sport + 1.18 aracımdan 3 konuda sorun yaşıyorum,

    1 - Direksiyon özellikle düşük hızda yani park ederken çok ağır, bu durum normal mi? F30 3 serisi aracımdan bile ağır direksiyonu.
    2 - Multimedya ekranının ışığı yolda giderken veya gün içinde sürüş esnasında artıp azalıyo, bazen öyle bi azalıyo ki geri görüş kamerasında park ederken arkayı zor görüyorum.
    3 - Bazen geri viteste ayna aşağı inmiyor, kamera açılmıyor, sanki böyle yazılımsal bi skıntı var gibi davranıyor, bu durum nadir oluyo ama olması saçma yani.

    Eğer sorunları yaşayan veya çözümünü bilen varsa cvplarsa çok sevinirim,

    İyi forumlar.
  • Playmaker1 P kullanıcısına yanıt
    2. madde bende de var ama bunun sorun olduğunu sanmıyorum. Büyük ihtimalle otomatik parlaklık ayarı var ve bu sebep oluyor.
  • Herkese iyi günler,

    Ön rezervasyon süreci ne kadar sürüyor acaba? Yakın zamanda araç almak için başvuran oldu mu? İnternette görünen tarihten erken geleceğini söyledi satış temsilcisi ama süreç nasıl ilerliyor? Bilen varsa yeşillendirebilir mi?
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Mybmw uygulamasında veya internet sitesinde aracın üretim haftası yazar. Buna göre orada gerekli güncellemeler gelir. Ancak en doğru bilgiyi satış danışmanı verir. Onların aracın hangi hafta üretime girdiği vs bilgilerini sistemden ayrıca görebiliyorlar. Elinizde satış danışmanınızdan gelen sipariş formu varsa zaten size bir araç eşleştirmişlerdir. 2 Hafta süreyle satış danışmanında bilgi rica edebilirsiniz. 

  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Maalesef henüz ön sipariş olarak sadece internet sitesinde görebiliyorum. Uygulamada ise sipariş görünmüyor. Aslında sormak istediğim de tam olarak bu ön sipariş sürecinin ortalama ne kadar süreceği?
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Selamlar, o belli olmuyor. Çünkü ön sipariş sonrası Bmw Türkiye'den hangi şubeyi seçtiyseniz onlar sizin için aracı eşleştiriyor. Sonrasında size form ve fiyat bilgisi yollanıyor. Bununla beraber araç sisteme tanımlanıyor. Yani belli ki henüz bir araç eşleşmesi olmamış. Yakın bir zamanda gönderirler diye düşünüyorum. Buna istinaden sistemde ilk başta 9-10 hafta üretim süreci diye gözüküyor. Bu tabiki değişecektir. Aracınız belli olunca en doğru bilgiyi satış danışmanınız verir. Mesela benim aracım şu anda üretimde. 9-10 Hafta gözüküyor. Ancak üretime gireceği hafta Ağustos 3.hafta. Yardımcı olabildeysem ne mutlu bana.  

  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Merakla bekliyoruz.
  • Kaskodan fiyat alan oldu mu? 10.000₺ civarı fiyat çıkıyor bana. Bazı sigorta şirketleri kasko bitişine 1 ay kala teklif verirken bazıları 15 gün kala diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayebas -- 5 Ağustos 2022; 14:3:27 >
  • Playmaker1 P kullanıcısına yanıt

    1-Test aracını kullandığımda bana da çok ağır gelmişti. Şirket aracım megane çok daha hafif F40'a göre.

    2- Muhtemelen otomatik parlaklık ayarı vardır. Yeni nesil araçların çoğunda mevcut.

    3- Bir zamanlar jetta kullanıyordum. Geri vitesde aynanın aşağıya inmesi için ayna ayar tuşunun sağ ayna tarafında olması gerekiyordu. Belki sizde de mantık aynıdır.


    Not: Haziran sonunda 1.16d ön siparişini verdim. Eylül de gelir dediler. Geldiğinde yeniden güncelleme yaparım.

  • Playmaker1 P kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi 2014 model f20’mdeki tecrübemden dolayı direksiyonun diğer marka modellere göre bir tık daha ağır olduğunu söyleyebilirim. Özellikle eşim kullanırken daha yoğun hissettiğini söylüyor. Ama bahsettiğiniz gibi çok yoğun bir ağırlık söz konusu ise garanti kapsamında servis tarafından kontrol ettirmenizde fayda olabilir.

    Multimedya ekran parlaklığını far anahtarınızın yanındaki tekerlek düğmelerden size göre sağdaki ile manuel kontrol edebiliyor olmanız lazım. Diğer tekerlek düğme de far yüksekliği ile alakalı. Bu tekeri kendi aracımda en kısık düzeyde tutuyorum. Özellikle gece gözümü iç ışık yormasın diye. Ama gündüz özellikle güneşli havalarda otomatik olarak aydınlığı arttırıyor benim aracım. Bahsettiğim parlaklık anahtarını en üst konuma getirirseniz sorun kalmamalı.

    Geri viteste sağ yan aynanın aşağı inmesi için cam kontrol düğmelerinin üstündeki ayna seçim düğmesinin sol aynayı ayarlamak üzere solda bulunması gerekiyor diye biliyorum. Eğer sağ aynanız seçili ise bu sebeple sağ aynanız aşağı inmiyor olabilir. Ayna ayarı yapmak için kullandığınız ayna seçim anahtarının konumunu kontrol ediniz.

    Başka sorunuz varsa elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırım




  • ayebas kullanıcısına yanıt

    bende de 15 ve 16 çıktı 2 firma, axadan ise 9 civarı çıktı

  • kelcevat1976 K kullanıcısına yanıt

    Kendi firmanız ise yine kötü fiyat değil. 9-10bine şükreder olduk. 20bin çıkaranlar var  

  • Herkese iyi günler,

    Yakın geçmişte F40 siparişi veren var mı? Ön siparişte bulunan aracınız için ne kadar süre içinde şase numarası belirlendi?
  • f44.bimmerpost forumunda yazılana göre haziran sonunda 2022 yılı için tüm üretim slotlarının dolduğu, yeni siparişlerin 2023’ten önce üretilemeyeceği, bu sebeple kasım öncesinde herhangi bir üretim haftası bildirimi alınmayacağı, üretim planlamasının 2023 ilk çeyreğine kayacağı ile ilgili bir mail aldığını (kimden aldıysa tabi bu bilgilendirmeyi?) yazan birisi var. Görseli de paylaşıyorum.

    Her seferinde satış temsilcisini arayıp sormak da istemiyorum. Adam akıllı bir üretim takip sistemi olmaması da ayrı bir soru işareti. En basit bir alışveriş sonucunda bile kargo sürecini takip edebiliyorken kaçıncı üretim sırasındaki araç üretiliyor, benim siparişim kaçıncı sırada, bu süreç kaç ay sürecek bence internetten takip edilebilmeli.



    YENİ BMW 1 SERİSİ F40




  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt
    En sağlıklı cevabı temsilciniz verecektir bence. Sonuçta 1M den fazla ücret ödüyorsunuz ve temsilci de size satmış olduğu araçtan kendisine fayda sağlıyor. Dolayısıyla mesai saatleri olmak şartıyla kendisine istediğiniz zaman sormaktan çekinmemelisiniz. Herkesin kendisine göre bir nakit akış pozisyonu mevcut sonuçta.
  • m_albat M kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz ama geçen hafta ptesi aradım ST izne ayrılmış. Adamın iznini batırmışım gibi mahcup oldum. Bir de “siz internetteki duruma bakmayın, orası çok sağlıklı bilgi vermiyor, ben sizi her gelişmede bilgilendireceğim” diyince sağolundan başka şey diyemedim 😬

    Bir de bugün yine sarı siteye benim istediğim aracın birebir aynısından ilan atmış birisi. Ben almak için habersiz beklerken birilerinin kar amaçlı sıfır alıp siteye koyması kanıma dokunuyor ister istemez.

    Bu aracı alabilmek için kendi aracımı da satmam lazım. Malum ikinci el piyasası çok durgunlaştı. Eğer makul bir rakam verirlerse Borusana verebilirim aracı.
  • ayebas kullanıcısına yanıt
    Axa 8 bin civarı yaptırdım
  • Selamlar, 2021 model bir araç aldım, merak ettiğim bu araçta bijon şifresi nerede oluyor, Kendim aradım taradım bulamadım.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.