Şimdi Ara

Yeni bir hayat (Özgüven,sosyal fobi..)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
9
Favori
6.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 2 Haziran 2021; 14:42:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmişimde çok kötü olaylar yaşadım ve tramva sonucu sosyofobik oldum.Kendi kendimi tedavi ettim yaklaşık 3-4 sene oldu ama sosyofobi tam geçen birşey değil arkadaşım asosyallik değil bu psikolojik bir problem.Bende hala tam geçmiş değil.Sosyalim hatta aşırı sosyalim son 2-3 senedir ama sosyofobiden kurtulamadım.Sosyofobinin bana kattığı önemli şeyler var mesela felaket kitap okurum,hızlı düşünürüm,türkçeyi seri kullanırım,kelimelerin arasındaki ince farkı çok iyi biliyorum,ticari zekamı geliştirdim en önemlisi de ben istersem tüm sorunları kafamda bitirebileceğime inandım.Maddi olarak bir sıkıntım hiç olmadı hamdolsun ama şöyle bir durumum vardı ki bu halimi aileme anlatıp yardım bile isteyecek kadar sosyal değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dil Mühendisi

Geçmişimde çok kötü olaylar yaşadım ve tramva sonucu sosyofobik oldum.Kendi kendimi tedavi ettim yaklaşık 3-4 sene oldu ama sosyofobi tam geçen birşey değil arkadaşım asosyallik değil bu psikolojik bir problem.Bende hala tam geçmiş değil.Sosyalim hatta aşırı sosyalim son 2-3 senedir ama sosyofobiden kurtulamadım.Sosyofobinin bana kattığı önemli şeyler var mesela felaket kitap okurum,hızlı düşünürüm,türkçeyi seri kullanırım,kelimelerin arasındaki ince farkı çok iyi biliyorum,ticari zekamı geliştirdim en önemlisi de ben istersem tüm sorunları kafamda bitirebileceğime inandım.Maddi olarak bir sıkıntım hiç olmadı hamdolsun ama şöyle bir durumum vardı ki bu halimi aileme anlatıp yardım bile isteyecek kadar sosyal değilim.

Ailenize söylemekte fayda var.Bende baya bir hadiseler atlattım.Destek oluyorlar hocam.İçine atmak kötü..

• hırs yapacaksın, hedef belirleyeceksin önce . özgüven içinse önce şunu iyi anla hiç kimse senden üstün değil hatta en üstün olan sensin sonuçta hayatının merkezinde sen varsın , konuşurken insanların gözlerinin içine filan bak , katılmadığın bir düşünce duyunca kendi fikri belirt , sana hoşuna gitmediği gibi sana davranıldığında tepkini göster kavga da özgüven kazandırır insana( tabi ona buna sataş demiyorum ), yaşın kemale erince bi kadınla güzel deneyimler yaşa . kızlarla konuşmadığın için mi onları üstün görüyorsun bilmiyorum ama selam ver günaydın demek bile yeter sohbetin açılmasına , yazdıklarından en vahimi kızları üstün görmek okuyan kız varsa kusura bakmasın ama hayatta çoğu şeyi yapan erkeklerdir , sanatta sporda edebiyatta bilimde tarihte +aileyi geçindirmek gibi ağır bir yükün altına girer tüm erkekler. süslü püslü giyinip alışverişe çıkmakla mı üstün olunuyor, yoksa göğüs bacakla mı? kendine gel biraz şampiyon.
    +acil birkaç hobi edin kendine kendini daha iyi hissedeceksin emin ol

• Kardeşim özgüvenin yoksa sen getirmeye çalışacaksın.İnsanlarla ilişki kurmadan rahat olmayı beceremezsin.Özgüven bir bakıma rahat olmak demektir.Hiç arkadaşının olmadığını mı düşünüyorsun ? O zaman faaliyete katıl bunun için çok eçeneğin var , okuduğun okuldaki klüplerden tut dışarıdaki kurslara kadar.

Atıyorum tiyatro klubündesin - ister istemez arkadaşın oluyor ve ister istemez onlarla iletişim kuruyorsun.Ayrıca birşeyleri becerebildiğn için kendine güveniyorsun.Evin penceresinden bakıpta mutlu insanları görünce hüzünlenme , çünkü hata senin hatan.Şuan arkadaşın olmayabilir ama neden yok bir düşün ? Tüm yaz hiçbirisini aradın mı - dışarı çıkalım dedin mi ? Sana gıcık kapan olabilir ama hepsi mi gıcık kapıyor çıkmak istemiyor.Çevreni beğenmiyorsan sen değiştireceksin - klüplere katılmak kurslara katılmak ister istemez bir ortamın olmasını sağlıyor sana.

"- Herkes gezmek ister,ben evden çıkmak istemem " Buradan anladım kendi kazdığın çukura kendin düşüyorsun.Dışarı çıkmayıp insanlara karışmadan özgüven gelmez.

Ya rezil olmayı falan geçeceksin kardeşim.Ben 3 aydır basketbol oynayanlarla basketbol oynuyorum 2 haftadan beri ve hayatımda hiçte basketbol oynamadım.Adamlar tazı gibi basketbol oynuyorlar , ben topu sektirirken dikkatimi kaybedebiliyorum vs inan milletin umrunda bile olmuyor senin ne yaptığın.Sen kendi kendine kuruntu yapıyorsun.Soyunma odasında adamlar beni daha çok teselli etmeye çalışıyorlar.Oynarken heyecanlanmana gerek yok falan diyorlar.

Rezil olsan ders alacaksın.Bundan daha önemlisi var mı ? Kendine gelip sana darbe indirene aha bak ahmak ben geldim diyebileceksin.

Harbi derdinizi anlamış değilim.Hem rezil olmaktan korkuyorsun hem de rezil olmana yer açıyorsun.Bir kere iki kere rezil olursun.Ardından yukarıda dediğim gibi sen darbe vurursun.

Karşı cinsler içine kapanık kişileri sevemiyorlar kusura bakma.Tahmin ediyorum bilgisayar bağımlısın , epey oyun oynuyorsun.Bir kızı karşına oturtsalar konuşamazsın.Çünkü problem sende.Sen insan değil misin kardeşim , neden kendini ezik biriymiş gibi gösteriyorsun.Karşındakilerde insan bunu unutma.

Moralini bozan insanlarıda takma !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing for the moment -- 5 Eylül 2012; 0:17:43 >

• -Arkadaş cevremi ben bitirdim,çağırdılar gitmedim çağırdılar gitmedim.Evet şuan arayacak birkaç arkadaşım dışında pek yok.
    -Rezil olma olayına gelirsek 2 sene önce tuvalete gitme takıntım vardı hocam.Psikolojik birşey.Şuan bile var.Tuvalete gitmeyi ayıp olarak sanıyorum,sanki gidince arkamdan ne düşünüyorlar aşağılıyorlar diye düşünüyorum.
    -Karsı cins olayına gelince meslek lisesinde okuduk.Yırtık kopuk biri olmadığımız için kızlı ortamlarımızda olmadı..Sağlam arkadaşlarım oldu.10 senedir kız arkadaşım yoktur yani.Belki en büyük sebep budur.
    -Ayrıca 20 yaşıma gelip büyüyemediğim için kendime kızıyorum belki buda etken :S

Cevaplarınız benim için değerli.Yazanların ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 5 Eylül 2012; 0:29:17 >
  • @matthew_ ve @keep on rising

Hocam ikinizde çok güzel yazmışsınız. Teşekkür etmek istiyorum gerçekten.

Inşallah 19 eylülden itibaren her şey değişecek benim için de. Yazdıklarınızı aklımın bir köşesinde hep tutacam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyal fobi nasıl yenilir?
    2 yıl önce açıldı
    Özgüven,teknoloji ve kızlar..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne yazık ki kardeşim bende öyleyim hatta bugün dersanede resmen depresyona girdim.Ben yeniyim herkes birbiriyle tanışmış kaynaşmış.Kantine bir arkadaşla gittik o kantindeyken kendi arkadaşlarının yanına gitti.Bizim okuldan bir çocuk ama artistin teki pek sevmem kendisini.O ortamda da o vardı.Ben de tek başıma sınıfa döndüm.

Ne yapacağımı bilmiyorum.Sınıfta hoş bir kız var nasıl muhabbet açıcam diye yırtınıp duruyorum.

Neden bu durumdayım 1-2 yerde annesiz yetişmenin kişilikte bıraktığı etki diyorlar.Kızlarla konuşma ve yeni ortama girme fobisine.

Bazen de soruyorum açıkçası gerçekten kendimi övmek gibi olmasın yola çöp bile atmayan,gerçekten iyi biriyim.Neden yalnızım arkadaş.Tipim yerinde boyum kısa diye onu biraz takıntı yapıyorum bazen canımı sıkmıyor değil.Fitness ile uğraşıyorum,gitar çalıyorum ama eksik var.ÖZGÜVEN eksiği var işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 5 Eylül 2012; 0:57:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Yapamadıklarım
    - Kendime pek özgüvenim yok
    - Çoğu şeyi boşveriyorum
    - Herkes gezmek ister,ben evden çıkmak istemem
    - Bir ortamda rezil olmaktan aşırı korkarım
    - Üniversiteye rezil olacağım diye korkmaktan gitmek istemiyorum açıkcası..
    - Uzun senelerdir sevdiğim biri olmadığı için,Karşı cinsi sevmek açısından soğudum açıkcası.Nedense üstün görüyorum onları kendimden..

Evet bunlar bende var.Sizinde varsa çözüm yolu arayabiliriz.Yapacaklarım listeside yakında..

Son madde hariç hepsi bende de var.

• kendiniz yenmek zorundasınız arkadaşlar
    hiçbir fırsatı kaçırmayın
    özgüven sorununu yenmenin bence en önemli kısmı insanlardan utanmamak.
    bende bir zamanlar öyle olduğumu düşünüyordum milletin gözünün içine bakamaz baksam bile o baktıgında hemen yere bakardım.
    daha sonra yoldan geçen herkesin gözünün içine içine baktım yani kızlara değil sadece herkese.
    daha sonra bu göz teması olayını attım üzerimden sizede tavsiye ederim.
    yani özgüven kazanmak çekingenliği üzerinden atmak istiyorsan öncelikle insanlardan utanmayı ve rezil olma korkusunu bırakabilmen lazım
    bunun için ne yapılabilir diye soracak olursan.
    çarşıya çık insanlarla diyalog kur ne bilim saati sor ateş iste vs. vs.
    ben hiç denemedim ama işe yarar diye düşünüyorum. rezil olma korkusunu atabilmek için kendini birkaç kez rezil et tanınmadığın bir yerde.
    ne bilim hiç tanımadığın bir muhitte caddede giderken bi kenara geç durduk yere yat şınav çekmeye başla . hiç kimse sana gelipte hemşerim ne yapıyosun demiyecek . herkes senin deli falan olduğunu düşünecek. saçma bir fikir gibi geliyor ama o zaman farkına varabilirsin senin haraketlerinin kimsenin umrunda olmadığını.
    ama o korkuyu üzerinden atmana yardımcı olacaktır.
    veya büroşür dağıtım işine girebilirsin , fazla para vermezler ama al büroşürleri çarşıda herkese tek tek sor ısrarla vermeye çalış
    bu da yardımcı olur hem biraz para kazanırsın

• Arkadaşlar kendime güvensizlik ve diğerleri ile mukayese etme gibi bir saçma şeyim var.Mesela biri ile ayni anda tuvalete gittik sonra ben ondan önce gidersem kendime kızıyorum,sorunlumuyum diye.Kendimi düşük görüyorum çok tuvalete gittigim icin mesela.Çok saçma ama ne yaparsın :-(

• quote:

Arkadaşlar kendime güvensizlik ve diğerleri ile mukayese etme gibi bir saçma şeyim var.Mesela biri ile ayni anda tuvalete gittik sonra ben ondan önce gidersem kendime kızıyorum,sorunlumuyum diye.Kendimi düşük görüyorum çok tuvalete gittigim icin mesela.Çok saçma ama ne yaparsın :-(

Bazı şeyleri boşverdiğin gibi bunlarıda boşvermelisin kardeşim.Kafanda boşu boşuna bu tür şeyler için yer etme.
  • Özgüven istiyorsan spor %100 çözüm olur.Hem spor sayesinde yeni arkadaşlıklarda edinirsin.Ayrıca dövüş sporlarının verdiği özgüven çok az şeyde var :)
  • quote:

Yapamadıklarım
    - Kendime pek özgüvenim yok
    - Çoğu şeyi boşveriyorum
    - Herkes gezmek ister,ben evden çıkmak istemem
    - Bir ortamda rezil olmaktan aşırı korkarım
    - Üniversiteye rezil olacağım diye korkmaktan gitmek istemiyorum açıkcası..
    - Uzun senelerdir sevdiğim biri olmadığı için,Karşı cinsi sevmek açısından soğudum açıkcası.Nedense üstün görüyorum onları kendimden..

Evet bunlar bende var.Sizinde varsa çözüm yolu arayabiliriz.Yapacaklarım listeside yakında..

kardeş dışarı çık gez dolaş.

bu lafı hep dmek istemişimdir.senin bniem gibi adamların halinden anlamayan gerizekalıalrın verdiği öneridir bu.değişi bir his.kendine öz güvenini lisede bulamn gerekli.bulşunduğun ortama göre yapacakalrın değişir.derslerde başarılı olarak bunu yapaiblirisn.ortam polat alemdarlık kokuyorsa bence hiç bulaşma.bi an önce btirmeye bak.üniversite yeni ortam oalcağından ve seçtiğin bölüme göre daha bi insana yakın yada insan bulaiblirsin.ordada polatçılık devam ediyor ama takılmma şansın daha fazla.bende evde kalamyı severim.gezmeyi arkadaşlarımla yaparım.ama cafe mafe gibi yerler beni geriyor.insları uzun yılar izledim,belgesel gibi.baya baya afedersiniz ama hayvanalr gibi yaptıkları şeyler belli.hatta sıraları.özellikle tvden görüp özenti yok mu.bitiriyor beni.onlar gibi davranmak onalr gibiyim ben neiymlan olmak.rezillikten bend ekorkuyorum ama altına kaçırmak gibi bişey değilse kendini umursamamaya çalışacaksın.mesela iş yeirnde herkese hitaben bi kokteyl var üsütne bişeyler döktün çokda sorun etmemeye çalışıp oalyı geçiştirmeye çalışman oaliblir.tabi bunu odaki durumuna göre yapmalısın.şakayla bağdaştırıp gülebilirsin.üniversiteye git bişey olmaz.dersine düzügn çalış.zaten klüpler felan var .fotoğrafçılık vb.girersin.kendiniş zorlaman gerekli.benimde sevdiğim olmadı.zamanla bu duygunu yitireceksin,acele et.bu üsütn görme durumu sana dayatılan aman kimseye bieşy etme gibi olaiblir.bi kızla konuşmanda olaya hakim olmaya konuyu iyi anlamaya çalış.kız motorella takımından sa sepetle gitsin.onlar motorlukları ile hava atan cinsler.benim durumumu sorarsan beni zamanım geçti.özellikle ortaokul ve lisede yaşadığın kötü olayları silmeye çalış hafızandan .birgün döner gelir aklına keyfini bozar.o tanrı sandığın kızların çoğu sana fead olsun durumundalar korkma hiç.zaten ergen bi insndan hiçbi halt bekleme.mıçtığı b.k tan bile kendini tanrı görürler.ben orta okul lise döneminde hiç bir akranımla ilişki kurmazdım.ama neredeyse ilçedeki tüm evlere çanak anten takmıştım.ozman bi sıkıntım olmuyordu.gözünde çok büyütürsen altında ezilirsin bu sefillerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: melizcia

Özgüven istiyorsan spor %100 çözüm olur.Hem spor sayesinde yeni arkadaşlıklarda edinirsin.Ayrıca dövüş sporlarının verdiği özgüven çok az şeyde var :)

evet sporda var.vücudun gliştikçe normal hissettiğinden daha değişik hissediyorsun.sana arka çıkan sağlam bi duvar varmış gibi
  • quote:

Arkadaşlar kendime güvensizlik ve diğerleri ile mukayese etme gibi bir saçma şeyim var.Mesela biri ile ayni anda tuvalete gittik sonra ben ondan önce gidersem kendime kızıyorum,sorunlumuyum diye.Kendimi düşük görüyorum çok tuvalete gittigim icin mesela.Çok saçma ama ne yaparsın :-(

benimde böyle bi takıntım var.liseden bi arkadaşım atv ile offroad yapmış deniz altına dalmış felan.lan diyorum a.q. diyorum ama bnde gines rekorlar kitabına girdim.ama ben başardığım şeyleir küçük görüyorum yaptıktan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Orijinalden alıntı: melizcia

Özgüven istiyorsan spor %100 çözüm olur.Hem spor sayesinde yeni arkadaşlıklarda edinirsin.Ayrıca dövüş sporlarının verdiği özgüven çok az şeyde var :)

evet sporda var.vücudun gliştikçe normal hissettiğinden daha değişik hissediyorsun.sana arka çıkan sağlam bi duvar varmış gibi

Kesinlikle.O özgüven ile tüm dünyaya saldıracak cesareti buluyor insan kendinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keep on rising

Kardeşim özgüvenin yoksa sen getirmeye çalışacaksın.İnsanlarla ilişki kurmadan rahat olmayı beceremezsin.Özgüven bir bakıma rahat olmak demektir.Hiç arkadaşının olmadığını mı düşünüyorsun ? O zaman faaliyete katıl bunun için çok eçeneğin var , okuduğun okuldaki klüplerden tut dışarıdaki kurslara kadar.

Atıyorum tiyatro klubündesin - ister istemez arkadaşın oluyor ve ister istemez onlarla iletişim kuruyorsun.Ayrıca birşeyleri becerebildiğn için kendine güveniyorsun.Evin penceresinden bakıpta mutlu insanları görünce hüzünlenme , çünkü hata senin hatan.Şuan arkadaşın olmayabilir ama neden yok bir düşün ? Tüm yaz hiçbirisini aradın mı - dışarı çıkalım dedin mi ? Sana gıcık kapan olabilir ama hepsi mi gıcık kapıyor çıkmak istemiyor.Çevreni beğenmiyorsan sen değiştireceksin - klüplere katılmak kurslara katılmak ister istemez bir ortamın olmasını sağlıyor sana.

"- Herkes gezmek ister,ben evden çıkmak istemem " Buradan anladım kendi kazdığın çukura kendin düşüyorsun.Dışarı çıkmayıp insanlara karışmadan özgüven gelmez.

Ya rezil olmayı falan geçeceksin kardeşim.Ben 3 aydır basketbol oynayanlarla basketbol oynuyorum 2 haftadan beri ve hayatımda hiçte basketbol oynamadım.Adamlar tazı gibi basketbol oynuyorlar , ben topu sektirirken dikkatimi kaybedebiliyorum vs inan milletin umrunda bile olmuyor senin ne yaptığın.Sen kendi kendine kuruntu yapıyorsun.Soyunma odasında adamlar beni daha çok teselli etmeye çalışıyorlar.Oynarken heyecanlanmana gerek yok falan diyorlar.

Rezil olsan ders alacaksın.Bundan daha önemlisi var mı ? Kendine gelip sana darbe indirene aha bak ahmak ben geldim diyebileceksin.

Harbi derdinizi anlamış değilim.Hem rezil olmaktan korkuyorsun hem de rezil olmana yer açıyorsun.Bir kere iki kere rezil olursun.Ardından yukarıda dediğim gibi sen darbe vurursun.

Karşı cinsler içine kapanık kişileri sevemiyorlar kusura bakma.Tahmin ediyorum bilgisayar bağımlısın , epey oyun oynuyorsun.Bir kızı karşına oturtsalar konuşamazsın.Çünkü problem sende.Sen insan değil misin kardeşim , neden kendini ezik biriymiş gibi gösteriyorsun.Karşındakilerde insan bunu unutma.

karşı cins deyince genelde ortada dolaşan kızlar akla geliyor.aileniz size kız bakama hazırlandığında öenrdiği kızlara bakın,delerya davul bile dengi dengine.siz size uygun kızlar atakılackasınız.vitirnde duran modellere değil.ben mesela bilgisayar konusunda maklinalı tüfek gibi konşurdum.bu aralar bıraktım bilgisayarı akk doalyısı ile,böyle öküzün trene baktğı gibi bakarlar bana.çünkü hayatınız bilgisayar ile daha doludur.diğer kavramalr duygular pek aklınızda yer etmemiştir.o yüzden bocalarsınız.o akvram için davranır konşur edersiniz ma reklamını yapamazsınız.sonra elin serseisi gelir kendini pazarlar kızı kapar.seksenelr dizisinin dünkü bölümnde buna ait bir bölüm var açın izleyin

• quote:

quote:

Kardeşim özgüvenin yoksa sen getirmeye çalışacaksın.İnsanlarla ilişki kurmadan rahat olmayı beceremezsin.Özgüven bir bakıma rahat olmak demektir.Hiç arkadaşının olmadığını mı düşünüyorsun ? O zaman faaliyete katıl bunun için çok eçeneğin var , okuduğun okuldaki klüplerden tut dışarıdaki kurslara kadar.

karşı cins deyince genelde ortada dolaşan kızlar akla geliyor.aileniz size kız bakama hazırlandığında öenrdiği kızlara bakın,delerya davul bile dengi dengine.siz size uygun kızlar atakılackasınız.vitirnde duran modellere değil.ben mesela bilgisayar konusunda maklinalı tüfek gibi konşurdum.bu aralar bıraktım bilgisayarı akk doalyısı ile,böyle öküzün trene baktğı gibi bakarlar bana.çünkü hayatınız bilgisayar ile daha doludur.diğer kavramalr duygular pek aklınızda yer etmemiştir.o yüzden bocalarsınız.o akvram için davranır konşur edersiniz ma reklamını yapamazsınız.sonra elin serseisi gelir kendini pazarlar kızı kapar.seksenelr dizisinin dünkü bölümnde buna ait bir bölüm var açın izleyin

Hayır yanlış anlamışsın beni.Tabikide davul dengi dengine ama neden kendini diğerleriyle eşit görmüyor.Onların fazlalığı veya senin eksiğin ne

• quote:

quote:

quote:

Hayır yanlış anlamışsın beni.Tabikide davul dengi dengine ama neden kendini diğerleriyle eşit görmüyor.Onların fazlalığı veya senin eksiğin ne

bu eksiklik ve artılık yönünde düşünmüştüm.aslında bizi korkutan onalrı gözümüzde fantastik anlamda büyüttüğümüz için.mesela filmlerdeki adamalrı ben mıçmadığını sanıtdım çocukken.tıpkı böyle.onları sadece belli şekillerde gördüğümüz için lan bunlar hep böyle diyoruz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.