Şimdi Ara

Yeni bir gitar alıyorum. İçeri bir zahmet

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Eskişehir'deyim ve 700TL bütçe ile Elektro akustik gitar araştırıyordum. Çoğu dükkana girdim, Aklımda iki model kaldı, birisi Takamine G serisi EG24C olarak internetten bakabilirsiniz, diğer de Lag Tramontane T66DCE. Zaten genel öneri takamineden yanaydı. Lakin bizzat denediğimde takamineyi değil de Lag gitarı daha hoş tonlu buldum. İnternette ise oldukça iyi yorumlar mevcut. Ülkemizde pek duyulmamış bir marka olsa da açıkçası gönlümü fethetti. Ne dersiniz 700 liraya Lag tramontana T66DCE alınır mı?

• takamine'in yazdığın modeli klasik gitar, lag t66dce akustik gitar...
  • Doğru diyosun, bu zaten benim baktığım gitar değil, stüdyodaki elemanla oturup sohbet ederken çaldığım gitar Benim aklıma yatan modeli yine eg ile başlıyordu ama tam modelini hatırlamıyorum. Neyse öğlen stüdyodaki gitarlara bakayım şu modeli yazıp geleyim. İnternetten bakabilirsiniz diyorum, başta kendim bakmadan yalan yanlış yazıyorum
  • Dostum bende bugün tüneli gezdim Takamine eg320c 'yi beğendim takaminenin fazla da pahalı olmadığı için en çok tutan modeliymiş sanırım sende büyük ihtimal bundan bahsetmişsindir telleri falan biraz kalın sert geldi ama görünüşü kasası ve sesleri hoştu aynı şekilde lag'da baktım sanırım yine aynı model o da iyiydi bende kararsız kaldım baya
  • TheFormul kullanıcısına yanıt
    Aynen pahalı olmayan bir modeli. Benimde baktığım modelden aklıma yatanı buydu. Bugün stüdyoda öğrenip geldim modelleri. Baktığım diğer modelde EG220c. Takamine markasının akustik gitarlarda oldukça başarılı bir marka olduğunu biliyorum. Ancak gidip takamine'ın en alt sınıfına para vereceğime Lag aldım. Bütçem 1200-1500Tl gibi seviyelerde olsaydı, bu markayı gözüm kapalı alırdım. Alt sınıf olunca insan ister istemez tedirgin oluyor, tam anlamıyla öğrenmek istiyor. Siparişimi bugün verdiğim Lag için, Pazartesi elimde olacak. Stüdyoda vardı ama ben ambalajı bile açılmamış sıfır getirtiyorum. insanın içine hangisi siniyorsa onu almalı, işin ucunda pişman olmak, kuruntu yapmak var. Bir bakıma üzerindeki DirectLag preamfi bana oldukça yarar sağlayacak. özellikle shape ve mute Bu arada ilk yorumda bahsettiğim EG24 gerçekten güzel gitar :) elime cuk diye oturuyor resmen Klasik alsaydım eminim onu alırdım

Artık benim mi müzik anlayışım kötüdür, yoksa denediğim iki takamine mı kötüydü orasını bilemem İçime sinerek aldığımdan sıkıntı olmayacak benim için kolay gelsin

• O fiyata alabileceğin en iyisi takamine eg320c dir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -piyanist-

Sende bunu oku.
    Bi zahmet...

http://forum.donanimhaber.com/m_97006922/tm.htm

İsteyen istediği enstrumani çalabilir calmayi deneyebilir bu seni hic ilgilendirmez.

Dostum bu arada Seagull gitarlara bakabilirsin çok begeneni var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyrion Reyiz

quote:

Sende bunu oku.
    Bi zahmet...

İsteyen istediği enstrumani çalabilir calmayi deneyebilir bu seni hic ilgilendirmez.

Ne demek ilgilendirmez?
    Öyleyse senin yeni alacağın gitar da başkalarını ilgilendirmez sen neden soruyorsun?

• quote:

quote:

quote:

Sende bunu oku.
    Bi zahmet...

Ne demek ilgilendirmez?
    Öyleyse senin yeni alacağın gitar da başkalarını ilgilendirmez sen neden soruyorsun?

1-Konuyu ben açmadım
    2-Arkadaşın alacağı gitar seni ilgilendirmiyorsa konuya neden giriyorsun?Sana özel mesajla sorulmadı bu soru
    3-Bu kadar egoist cevaplar verme sanki annenin karnında piyano virtüzörü olarak çıktın
    4-Burası forum ve ben gitara yeni başlayacak arkadaşlara öneriler veriyorum(banada çok yardımcı olundu burada)Yani burası bilgilerin paylaşıldığı bi yer insanların çok bilmişlik yaptıkları bi yer değil.

5-Burada konsevatuar seçmeleri yapmıyoruz isterse arkadaş gelsin ben gitar çalmak istiyorum 2-3 akor 2-3 ritim bilsem ben kendi kendime takılıcam dese ona bile yardımcı oluruz

• Arkadaşlar, bu konuda tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Marka takıntım olmadığını belirttim mi bilmiyorum. Her önüne gelen takamine diyor, bunu diyenler hayatında belki de bir kaç kez eline almıştır. Sözüm bu forumdan dışarı, sizler için değil. Eski müzik grubumdaki gitaristim/kuzenim de dahil. Geneli kulaktan dolma olduğundan fazla önemsemedim. Takamine çok eskiye dayanıyor olabilir, Lag'de nereden baksanız bi 30 yıllık firmadır. Biraz araştırmaya bakıyor;

quote:

30. yılını kutladığı 2011 yılı, şirket olarak LÂG için özel ve fantastik bir yıl oldu. Sebebi ise firmanın ,bir Fransız üretici olarak, yıl boyunca birçok ödülü toplamasıydı.

2011 yılı, üst üste 2. sini aldığı NAMM Best In Show ödülü ile başladı. Bu ödül yılın en büyük müzik fuarı olan NAMM Show sırasında verildi. Lâg Tramontane serisi gitarlar "kategorisinde en iyi ürün" seçildi.

Aralık ayında ise LÂG gitarlar için MMR(Musical Merchandise Review) tarafından birinci sınıf bir onay geldi. Lâg Tramontane serileri “Avrupa kökenli olan en üst düzey kalitede enstrumanlar”sınıfında değerlendirilerek yılın en iyi akustik gitar serisi olarak seçildi.
    gibi...

Bizim milletimiz böyle. Lakin şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Benim gitar almak için iki sebebim var, artık metal ve rock değil; soft rock, pop ve akustik müziğe daha sıcak bakıyor olmam, elektro akustik gitar almaktaki ilk sebep. Yaklaşık altı yıldır zaten elektro gitar çalmaktayım, 6 yıl önce ikinci el Stagg almıştım. Ayrıca yine bundan altı yıl öncesini bahsedersem, bir müzik grubumuz vardı ve ben vokallik yapmaktaydım. Hatta amatör olarak barlarda cafelerde, açık alanlarda, ilkokul-lise yıl sonu gösterilerinde bile çalıyorduk. Yazdığım şiirlerimi besteye dönüştürmüştük. Ta ki kendimi sesimin kötü olduğuna inandırana kadar böyle devam ettik. Bu yüzden dağıldık, herkes farklı yerlerde. Başkalarına kötü gelmiyor sesim, 2,5 oktav net sesim var ve son zamanlarda brutal dahi yapabilir oldum. Spor alanında çok iyi olduğumdan ciğer kapasitem yüksek. Sft gibi test değerlerim normal bir insandan çok daha iyi. Diyaframım ilk okuldaki müzik dersimden beri açık. Bir işi insan severek yapmak ister, bu yüzden müzik alanında yalnızca kendi çapımda çalıp söylemeye devam ediyorum.

Ağırlıklı olarak ritim ve arpej üstüneyim. İlkokul yıllarında müzik öğretmenim okul korosundaki solo eksikliğinden dolayı bana '' mandolin '' aldırmıştı ve kurs vermişti. Bu yüzden o dönemden kalma solo var, fakat solo kullanmıyorum. Bunları neden yazdım; çünkü müziğe ilgim olduğu, çoğu şarkıyı detone olmadan söyleyebiliyor olmam, artık müzik tarzımı değiştirmiş olmam ve sevdiğim bir enstrüman olduğundan dolayı akustik gitara yöneldim.

Gel gelelim ikinci nedenime;

Ben şuanda bir firmada biyomedikal tekniker olarak çalışmaktayım. Elektronik cihazların tamirlerini ve bakımlarını yapıyorum. Elektronik bilgim oldukça ileri. Kendi halimde robot ve ses sistemleri üstüne çalışmaktayım. Hatta önümdeki projeler bittiğinde başlayacağım diğer projem de model uçak ve görüntüleme. Bunları neden işin ucu müziğe dokunuyor. Ben hobi olarak ses sistemi tasarlayan birisiyim. Ve şuan ise elektro gitar için geliştirmekte olduğum efekt pedalı üstünde çalışıyorum. Birkaç haftalığına ara vermiştim, yazıcı durumundan dolayı.

Alacağım akustik gitarın, neden ''elektro'' akustik olduğu ise, bu tür projelerimin devamlılığı için. Ses sistemi deneme ve efektörler. Zaten elektro gitarı da ses sistemleri üstüne çalıştığımda bir nebze simülatör amaçlı kullanıyordum. Çalmak ise gitarı almamdan birkaç ay sonrasında başladı. Notalar ve mantıkları kavrandı, ritimler ilerledi, geçişler güzelleşti, hatta artık köprü ve harmonik ayarlarımı dinleyerek kendim yapıyorum. Her tel değiştirişimde yeniden yapıyorum ve 9 yıllık gitarın hala bu kadar güzel sesi olduğuna çoğu kişi zor inanıyor.

İşte aşağıda linkini vereyim projemin;
    konu linki

Projemi lazer yazıcıya sahip olana kadar durdurdum.

[size=4]Bu koca yazı özellikle -piyanist- nickli arkadaş içindi. İsteyen okumayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Arkadaşlar, bu konuda tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Marka takıntım olmadığını belirttim mi bilmiyorum. Her önüne gelen takamine diyor, bunu diyenler hayatında belki de bir kaç kez eline almıştır. Sözüm bu forumdan dışarı, sizler için değil. Eski müzik grubumdaki gitaristim/kuzenim de dahil. Geneli kulaktan dolma olduğundan fazla önemsemedim. Takamine çok eskiye dayanıyor olabilir, Lag'de nereden baksanız bi 30 yıllık firmadır. Biraz araştırmaya bakıyor;

quote:

30. yılını kutladığı 2011 yılı, şirket olarak LÂG için özel ve fantastik bir yıl oldu. Sebebi ise firmanın ,bir Fransız üretici olarak, yıl boyunca birçok ödülü toplamasıydı.

2011 yılı, üst üste 2. sini aldığı NAMM Best In Show ödülü ile başladı. Bu ödül yılın en büyük müzik fuarı olan NAMM Show sırasında verildi. Lâg Tramontane serisi gitarlar "kategorisinde en iyi ürün" seçildi.

Aralık ayında ise LÂG gitarlar için MMR(Musical Merchandise Review) tarafından birinci sınıf bir onay geldi. Lâg Tramontane serileri “Avrupa kökenli olan en üst düzey kalitede enstrumanlar”sınıfında değerlendirilerek yılın en iyi akustik gitar serisi olarak seçildi.
    gibi...

Bizim milletimiz böyle. Lakin şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Benim gitar almak için iki sebebim var, artık metal ve rock değil; soft rock, pop ve akustik müziğe daha sıcak bakıyor olmam, elektro akustik gitar almaktaki ilk sebep. Yaklaşık altı yıldır zaten elektro gitar çalmaktayım, 6 yıl önce ikinci el Stagg almıştım. Ayrıca yine bundan altı yıl öncesini bahsedersem, bir müzik grubumuz vardı ve ben vokallik yapmaktaydım. Hatta amatör olarak barlarda cafelerde, açık alanlarda, ilkokul-lise yıl sonu gösterilerinde bile çalıyorduk. Yazdığım şiirlerimi besteye dönüştürmüştük. Ta ki kendimi sesimin kötü olduğuna inandırana kadar böyle devam ettik. Bu yüzden dağıldık, herkes farklı yerlerde. Başkalarına kötü gelmiyor sesim, 2,5 oktav net sesim var ve son zamanlarda brutal dahi yapabilir oldum. Spor alanında çok iyi olduğumdan ciğer kapasitem yüksek. Sft gibi test değerlerim normal bir insandan çok daha iyi. Diyaframım ilk okuldaki müzik dersimden beri açık. Bir işi insan severek yapmak ister, bu yüzden müzik alanında yalnızca kendi çapımda çalıp söylemeye devam ediyorum.

Ağırlıklı olarak ritim ve arpej üstüneyim. İlkokul yıllarında müzik öğretmenim okul korosundaki solo eksikliğinden dolayı bana '' mandolin '' aldırmıştı ve kurs vermişti. Bu yüzden o dönemden kalma solo var, fakat solo kullanmıyorum. Bunları neden yazdım; çünkü müziğe ilgim olduğu, çoğu şarkıyı detone olmadan söyleyebiliyor olmam, artık müzik tarzımı değiştirmiş olmam ve sevdiğim bir enstrüman olduğundan dolayı akustik gitara yöneldim.

Ben şuanda bir firmada biyomedikal tekniker olarak çalışmaktayım. Elektronik cihazların tamirlerini ve bakımlarını yapıyorum. Elektronik bilgim oldukça ileri. Kendi halimde robot ve ses sistemleri üstüne çalışmaktayım. Hatta önümdeki projeler bittiğinde başlayacağım diğer projem de model uçak ve görüntüleme. Bunları neden işin ucu müziğe dokunuyor. Ben hobi olarak ses sistemi tasarlayan birisiyim. Ve şuan ise elektro gitar için geliştirmekte olduğum efekt pedalı üstünde çalışıyorum. Birkaç haftalığına ara vermiştim, yazıcı durumundan dolayı.

Alacağım akustik gitarın, neden ''elektro'' akustik olduğu ise, bu tür projelerimin devamlılığı için. Ses sistemi deneme ve efektörler. Zaten elektro gitarı da ses sistemleri üstüne çalıştığımda bir nebze simülatör amaçlı kullanıyordum. Çalmak ise gitarı almamdan birkaç ay sonrasında başladı. Notalar ve mantıkları kavrandı, ritimler ilerledi, geçişler güzelleşti, hatta artık köprü ve harmonik ayarlarımı dinleyerek kendim yapıyorum. Her tel değiştirişimde yeniden yapıyorum ve 9 yıllık gitarın hala bu kadar güzel sesi olduğuna çoğu kişi zor inanıyor.

konu linki

[size=4]Bu koca yazı özellikle -piyanist- nickli arkadaş içindi. İsteyen okumayabilir.

Hocam tamamen kayiliyorum f/p olarak dene mesela sesleri ayni geldiyse bile kullandiklari malzemelerin fiyatlarina bakip max. Faydayi almaya calis ben öyle yaptim elektroda Schecter aldim mesela ayni özelliklere sahip bi Jackson alsam 2 bin TL verecektim 1100 tlye aldim mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimsye bişey açıklamak zorunda değilsiniz. Boşboğazın teki ilgi çekmeye çalışıyor. He deyin geçin. Burdan yüz bulamazsa başka konuya gider...

Elektro gitara başlayanlara nasıl ki hiçbir dayanak olmadan gelişine "ibanez grg170 al, en en iyisi o" deniyosa, başlangıç seviyesi akustik gitar almak isteyenede aynı şekilde "takamine al, başka modele hiö bakma bile" denir. Neden başka modele bakmadan takamine veye grg170 alıyım? desen hiçbiri neden olduğunu bilmez :) Herkes bunları öneriyor diyebilirler en fazla. Klasik sürü psikolojisi. Halbuki piyasada o fiyat aralığına takamine veya grg170 kadar kaliteli (hatta daha kaliteli) birsürü alternatifiniz vardır. Akustik gitar için Lag T66 modelide bunlardan biridir. Ben takaminein aşağı yukarı o civardaki gitarlarına kıyasla Lag T66yı hem performans olarak hem görünüş olarak daha çok beğeniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 28 Eylül 2014; 5:20:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lagı kötülemek saçma zaten gayet iyi bir gitar ben denedim gördüm ama takamine eg320 de gayet iyi bir gitar cebimde parayla kesin olarak almaya tekrar gideceğim işte o zaman bir karar verip alır çıkarım kısmet artık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sende bunu oku.
    Bi zahmet...

Ne demek ilgilendirmez?

1-Konuyu ben açmadım
    2-Arkadaşın alacağı gitar seni ilgilendirmiyorsa konuya neden giriyorsun?Sana özel mesajla sorulmadı bu soru
    3-Bu kadar egoist cevaplar verme sanki annenin karnında piyano virtüzörü olarak çıktın
    4-Burası forum ve ben gitara yeni başlayacak arkadaşlara öneriler veriyorum(banada çok yardımcı olundu burada)Yani burası bilgilerin paylaşıldığı bi yer insanların çok bilmişlik yaptıkları bi yer değil.

5-Burada konsevatuar seçmeleri yapmıyoruz isterse arkadaş gelsin ben gitar çalmak istiyorum 2-3 akor 2-3 ritim bilsem ben kendi kendime takılıcam dese ona bile yardımcı oluruz

Beni ilgilendirmez demedim. Sadece sizi konuyu acan kisi zannettim ve eger aldigi cevaplar onu ilgilerdirmiyorsa neden konuyu aciyor diye şaşkinligimi belirttim oyleyse senin konun da bizi ilgilendirmez ki dedim yani.

Ancak sadece bir yanlis anlasilma olmus konuyu acan arkadas kusura bakmasin. senin sacma cevabin yuzunden ona kizdim bos yere!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -piyanist- -- 29 Eylül 2014; 11:51:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Arkadaşlar, bu konuda tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Marka takıntım olmadığını belirttim mi bilmiyorum. Her önüne gelen takamine diyor, bunu diyenler hayatında belki de bir kaç kez eline almıştır. Sözüm bu forumdan dışarı, sizler için değil. Eski müzik grubumdaki gitaristim/kuzenim de dahil. Geneli kulaktan dolma olduğundan fazla önemsemedim. Takamine çok eskiye dayanıyor olabilir, Lag'de nereden baksanız bi 30 yıllık firmadır. Biraz araştırmaya bakıyor;

quote:

gibi...

konu linki

Hepsini okudum.

Genel olarak müzikle ilgilisiniz. heves edip gitar almaya kalkışıp, sonrasında hevesi bu aleti öğrenene kadar gecenlerden degilsiniz.

Sarki soylemissiniz bir donem. 2,5 oktav cok degildir benimkisi 3 oktav mesela. Ancak sarkida oktav degil daha cok ses tınısı onemlidir mesela bakarsiniz 5,2 oktav sesi olan Mariah Careyin ses tinisini ben cok fazla begenmiyorken 2 oktav sesli bir sanatcinin tinisi cok guzel olabilir.

Ama hem tini hem de oktav olursa harika olur. Cunku o guzel sesini gosterebilecegi daha fazla nota daha fazla muzik turu vardir bir avantajdir.

Muzige devam edin gitar da siz bilirsiniz artik, en azindan alma hakki dogar size diyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yldrmcaglar Y kullanıcısına yanıt
    Gitarımı aldım zaten. Çok ta memnun kaldım açıkçası, ilgin için sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.