Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.725
Cevap
114
Favori
1.076.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam benim de Isparta Ankara'dan gidecem ben de var mı wp grubu falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Ankara'dan gidecem kardeşim haberleşelim istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSB personeltemin sayfasında bedelli bilgileri gözükmesi gerekiyor mu?
  • nisan dönemi burdura gidecektim. 29 Haziran Isparta’ya vermiş zaten yakınlar fark etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisanda Burdur a gidecektim. Isparta vermişler bana da. Hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Valla yıllar çabuk geçmiş dostum bende seni hatırladım mutlu oldum karşılaşmamıza valla sende mi geliyorsun bedelli 😄 İstanbul Maltepe evrenkışlası benim 20 Haziran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leonince

    Nisan amasya’ydi, 29 haziran adapazari 7. Komando tugay komutanligi geldi bana da.
    Benim de aynı şekilde oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dejavu_54

    Valla yıllar çabuk geçmiş dostum bende seni hatırladım mutlu oldum karşılaşmamıza valla sende mi geliyorsun bedelli 😄 İstanbul Maltepe evrenkışlası benim 20 Haziran
    Aynen Nisan’da Ankara Mamak olacaktı Isparta Merkez oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meclis açılınca uzaktan eğitim görüşülecekmiş.

    Eski pilot ve şuan Milli Savunma komisyonu üyesi Mehmet Ali Çebi buna dair konuşacakmış.Şuan kendi resmi twitter adresinde beyan etmiş yüksek lisans işini kaybetme durumu ve pandemi nedeni karanti vs vs. nedeni ile duyarlılık sağlanacakmış.

    Şansınızı deneyin.İktidardan ters bir yanıtta olmamış.
    https://t24.com.tr/haber/chp-den-bedelli-askerlik-icin-uzaktan-egitim-onerisi,881383
    https://twitter.com/tgmcelebi/status/1266369783865331712
    https://twitter.com/haberglobal/status/1266617084294975489




  • Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal talepleri aldığını uzaktan bedelli konusunu görüşeceğini açıkladı bence donunuzu atletinizi illa alırsınız şu süreçte yüklenin asılın kaybedecek bir şeyimiz yok çıkarsa uzaktan yanımıza kar kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tt95

    Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal talepleri aldığını uzaktan bedelli konusunu görüşeceğini açıkladı bence donunuzu atletinizi illa alırsınız şu süreçte yüklenin asılın kaybedecek bir şeyimiz yok çıkarsa uzaktan yanımıza kar kalır
    Ben sizin için diyorum askerliğimi kısa dönem olarak yaptım bilirim pandemi sürecinde sıkıntılarınız olacaktır.Belki sizi bekletip terhiste edebilirler uzayabilir.Çünkü yükümlü kasım celpleri uzamış.Siz bakmayın dediklerine illa içerde virüs vardır.Zaten sıkış tokuş revire filan kolay kolay gidemezsiniz.Ciddi rahatsızlığınız olacak.İş durumunuz vs bilmiyorum.Planladığınız gibi gitmeyebilir herşey.

    O kadar para vermişsiniz 35 bin mi ne.Yani şu durumda şansınızı deneyin.Size bakan olmayacak hastalığınız varsa katlanacakta siz olacaksınız.Dediğim gibi kalabalık çok kaytarmak ve yalandan revire gitmek isteyen çok olacağından gerçek hasta olanlarda arada kaynar çok yaşadım.Olur yani ben iyiliğinize diyorum.Kısa süre gidip para verip rezil olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Mayıs 2020; 13:15:19 >




  • Üstelik KPSS lisans ve ÖABT sınavları ertelendiği için ile celp tarihleri ağustos ayı için çakışıyor hocam. Askeriyede izinler hala yasak galiba. Bu durumda sınav için izin verilecek mi verilirse tekrar birliğe dönerken test yapılacak mı hepsi ayrı muamma. Kamuoyuna bu konu hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
  • Virüs konusunda ne düşünüyorsunuz ? Bu kadar insan bir sürü değişik şehirden gelecek o kadar yol gidecek. Yol sürecinde sadece bir kişiye bulaşsa beraber karantinaya alınan herkese bulaşacak.Bana bile bile lades diyormuşuz gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omrkse

    Üstelik KPSS lisans ve ÖABT sınavları ertelendiği için ile celp tarihleri ağustos ayı için çakışıyor hocam. Askeriyede izinler hala yasak galiba. Bu durumda sınav için izin verilecek mi verilirse tekrar birliğe dönerken test yapılacak mı hepsi ayrı muamma. Kamuoyuna bu konu hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
    O nedenle diyorum gerek iş sahibi olanlar işini zar zor tutunan ve izin müessebi ile işsiz kalma ihtimali artanlar işini kaybetmek istemeyenler yds kpss bilimum sınavlara girenler.Askerlikte bir koğuşta kalınca öyle böyle hastalanırsın ne olduğu belli değil.Giriş çıkış kontrolünüde kısa sürede sağlayamazlar zaten.Eğer yakınınız kronik hasta o bu şu varsa dönüşte oda risk ondan diyorum 15 bin olsa gidin yapın derdimde 35 bin verip birde bu türlü şeylerle tıkılırsanız kötü olur.

    Şansınızı deneyin.Mecliste görülecekmiş.Ben ben yaptım herkes çeksin tayfasında değilim o nedenle burada genellikle yardımcı oluyorum.Askerdeyken en çok uzun dönemlerin okuma imkanı bulamayan saf doğu çocuklar gördüm sırf imkanı iyi değil diye uzun süre kalıyorlardı bazıları sitemkar oluyordu bizlere karşı doğaldır diğerleri ise eziliyordu.Bu benide rahatsız ediyordu sonra hastalık filan intihar eden psikolojisi bozulan çok kişi tanıdım çoğu asabi oluyor bu süreçten ötürü bu sınırlama kaldı 6 ay oldu ama bence buda fazla 1-2 ay eğitim oda doğal afet yardım bireysel savunma maksatlı yeterli olabilir.

    Günümüzde artık bir çok şey değişti eskisi gibi askerlik yok şuan mesleki yönde gelişimde fazla gerek yedek subaylık olsun uzman er/erbaş olarak hem maaş alarakta bu işi yapmak isteyen çok hatta size söyleyim başvuru olmasına rağmen alınamıyor belli kota var yani bu işe yeterlilik gösteren yapmak isteyen kendinia dayan çokken bu profesyonel ve sadece bunu hem iş hemde bilinçli yapacak kişilerin yapması elzem.

    Zorlama yöntemi ile kimseye bir işi yaptıramazsın.Herkes ya en kolayına yada kaytarmaya bakar bakıyorda sonra ihale sana patlıyor ve daha pek çok mevzıda var.Askerlik istekli olanın yapması gereken bir mevzudur.Ülke için önemlidir.Ama kişi kendini buna adaması lazım şuan erler kışlada kalıyor çoğu birşey yapmıyor.Kendi gözünde engel aman bitsin kaidesi ve pervasız kişiliklerinde buna mecburiyeti sonucu orada süreç sana zor gelir.

    Askerliği zorlaştıran gene seninle gidenler ve bunlar genellikle oraya bağlı değil zaten ha çok iyi arkadaşlıklarda yapabilirsin elde edebilirsin ama sorun çıkaran kişilerde çok.Asıl sıkıntı o askeri şartlar belli noktalarda iyi olmayabilir ama dediğim gibi askerliği zorlaştıran gene orada yanında seninle bulunan insanlardır.Yoksa komutanların çoğu iyi niyetli yardımcı.Ben bu işi mental ve bedenen buna yeterliliği olan kişilerin yapması gerektiğini düşünüyorum ama kişiler yinede kendilerine en yakın kışla veya msb ile anlaşmalı yerde afet yönetimi olsun yardım ve bireysel savunma bazlı şeyleri öğrenebilir zorlatmadan.

    Düzen olabilir belli bir rayada oturtulabilir ama bunu herkesin istemesi lazım.Aslında ülkemizdeki büyün problemlerin çoğu benim başım yandı senin başında yasından öteye gitmiyor.Zenginin malına laf söyleyip kendide onun gibi bir ihtimal voleyi vurunca ona benzemesi aslında durum böyle.herşey kolaylaştırılabilir.Bu gibi şeylerin insanın hayatını kısmayacak ve kendisine sorun çıkarmayacak şekilde olması lazım yani kişi kendi istemeli severek yapmalı.




  • Arkadaşlar selam,
    20 Haziran'da Küçükyalı Kenan Evren Kışlası'da bedelli askerliğimi yapacağım. Öncesinde kurulan bir whatsapp grubu var mı? Yada forum üyesi arkadaşlar var ise konuşalım.
  • Benim sevk tarih ve yerim EKİM Burdurdu. Şimdi sorgulattığımda yine aynı sonuç çıkıyor. Ertelemeden sonra sonucu aynı çıkar var mı başka böyle?
  • Arkadaşlar whatsapp grubu arayışını bıraksanız da uzaktan eğitim çalışmalarına katılsanız daha iyi olmaz mı? Virüs döneminde illa ki gitmek istiyorsanız bilemem tabi ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strato026 kullanıcısına yanıt
    11 nisan sevk tarihi olanlar dışında değişmedi
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Ertelemeden sonra herkesin sıraya göre tarihi değişmesi gerekmiyor mu? Tarih benim için problem değil de merakımdan soruyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • strato026 kullanıcısına yanıt
    askeriyede mantık aranmaz diyorlar, demek ki doğru.
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.