Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, öncelikle fotoğraf makineleri hakkında bilgi ararken forumu görüp, okuduklarımdan etilenerek üye oldum. Buradaki tecrübeli arkadaşlardan ricam konu üzerine bazı tavsiyeler verip, görüşlerini bildirmeleri yani yardımcı olmaları. Şimdi ben fotograf makinesi almayı düşünüyorum fakat yeni başlayan herkeste oldugu gibi aklımda bir sürü soru işareti oluştu ve kararsız kaldım. İlk olarak fujifilm hs serisinden düşünüyordum ama bazı görüşler okudum olumsuz yönde etkiledi bunlar düşüncemi. Arkadaşlar kısaca yurt dışından getirilecek makine bu yüzden benim verebileceğim nakit aşağı yukarı 600 tl ye geliyor karşılığı hs serilerinde ve en fazlada bukadar verebiliyorum. Bunun dışında, bu işe ilgim var ve kimisi başlangıçta çok iyi bişeye gerek olmadığını söylüyor bende zaten profesonelleşmeyi düşünmüyorum bu yüzden bu fiyata olabileceğin en iyisi sizce nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim. ( türkiye standartlarında 1000 tl ye kadar fiyat verebiliriz)

• Arkadaşımız tavsiye isteyen arkadaşlarımıza daha hızlı ve net cevaplar verebilmemiz için şöyle bir soru formu hazırlamış. Mümkün ise cevaplarınızı alalım ve devam edelim...
    -
    1: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi Türü Nedir ? ( DSLR , SLR , SLR-Like , Kompakt , Aynasız Sistem , Micro 4/3 ( Bu Kavramları Bilmiyorsanız Tıklayın )

2: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi İçin Bütçeniz Nedir ?

3: Yurt Dışından Sipariş Verme İmkanınız var mı ?

4: Elden Görerekmi Almayı Düşünüyorsunuz Yoksa İnternet Üstünden'de Tercih Edermisiniz ?

5: Fotoğraf Makinesi'ni Nasıl Satın Almayı Tercih Edersiniz ? ( Sıfır (Garantili) , Sıfır (Spot) , 2.EL )

6: Daha Önce Kullandığınız Fotoğraf Makineleri Nelerdir ?

7: Alacağınız Fotoğraf Makinesi İle Ne Tarz Fotoğraflar Çekmeyi Düşünüyorsunuz ?

8: Alacağınız Fotoğraf Makinesi'nin video Çekmesi sizin için ne kadar önemli ?

a) Çok önemli

b) olmasada Olur

c) Az Önemli

9: Sizin Belirlediğiniz Model yada Modeller Varmı ?

10: Bulunduğunuz Şehir ? ( Satın Alma Yeri Tavsiyesi Açısından )

• 1: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi Türü Nedir ? Aynen bilmiyorum yeni araştırmaya başladım ve hatta bunları açıklarsanız çok sevinirim.

2: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi İçin Bütçeniz Nedir ? en fazla 600 tl

3: Yurt Dışından Sipariş Verme İmkanınız var mı ? evet

4: Elden Görerekmi Almayı Düşünüyorsunuz Yoksa İnternet Üstünden'de Tercih Edermisiniz ? internet

5: Fotoğraf Makinesi'ni Nasıl Satın Almayı Tercih Edersiniz ? ( Sıfır (Garantili) , Sıfır (Spot) , 2.EL ) sıfır garantili

6: Daha Önce Kullandığınız Fotoğraf Makineleri Nelerdir ? classic dijitallerdi açıkçası ve birkaç kez hs30 ama fazla değil, bana ait değildi.

7: Alacağınız Fotoğraf Makinesi İle Ne Tarz Fotoğraflar Çekmeyi Düşünüyorsunuz ? doğa/gezi, günlük vb.

8: Alacağınız Fotoğraf Makinesi'nin video Çekmesi sizin için ne kadar önemli ? görüntüsü iyi olarak çekmesi tabikide önemli, az önemli gibi gibi

a) Çok önemli

b) olmasada Olur

c) Az Önemli

9: Sizin Belirlediğiniz Model yada Modeller Varmı ? fujifilm hs serisi, canonsx150 vb., fujifilm s4500 veya s2950 gibi canon veya nikona çok fazla bakmadım fiyattan dolayı

10: Bulunduğunuz Şehir ? ( Satın Alma Yeri Tavsiyesi Açısından ) balıkesir

• Bende arkadaşla aynı durumdayım 2.el temiz bi makina bulabilirsem 500 lira verebilirim . Arkadaşlarımı ailemi vs anılarımı ölümsüzleştirmek istiyorum . Yani nasıl desem bir olayı doğru açı ve timingler yakalayıp çok şey ifade edebilen fotograflar yakalamak isterim . Ve hani facebook profilleri gibi arkadaşlarım ve kendimin fotograflarını cekebilirim e tabi gezmeyi seyahat etmeyi çok sevdiğimden doğa da kaçınılmaz . Videoda olmazsa olmaz değil yeter ki fotoğraf kalitesi ve özellikleri ( arkayı flu yapma vs ) gibi yeterli olsun amatör bile değilim bu konuda photoshop öğrenip hayalgücüm çok fazla bazı çalışmalar yapmak istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bende anlattıgınız gibi kısaca bu sebeplerden almak istiyorum, formu doldurdum az çok anlaşılabilmişimdir umarım yardımlarınızı bekliyorum =)
  • Birde acaba Canon Powershot SX500 IS modeli nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Arkadaşımız tavsiye isteyen arkadaşlarımıza daha hızlı ve net cevaplar verebilmemiz için şöyle bir soru formu hazırlamış. Mümkün ise cevaplarınızı alalım ve devam edelim...
    -
    1: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi Türü Nedir ? ( DSLR , SLR , SLR-Like , Kompakt , Aynasız Sistem , Micro 4/3 ( Bu Kavramları Bilmiyorsanız Tıklayın )

2: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi İçin Bütçeniz Nedir ?

3: Yurt Dışından Sipariş Verme İmkanınız var mı ?

4: Elden Görerekmi Almayı Düşünüyorsunuz Yoksa İnternet Üstünden'de Tercih Edermisiniz ?

5: Fotoğraf Makinesi'ni Nasıl Satın Almayı Tercih Edersiniz ? ( Sıfır (Garantili) , Sıfır (Spot) , 2.EL )

6: Daha Önce Kullandığınız Fotoğraf Makineleri Nelerdir ?

7: Alacağınız Fotoğraf Makinesi İle Ne Tarz Fotoğraflar Çekmeyi Düşünüyorsunuz ?

8: Alacağınız Fotoğraf Makinesi'nin video Çekmesi sizin için ne kadar önemli ?

a) Çok önemli

b) olmasada Olur

c) Az Önemli

10: Bulunduğunuz Şehir ? ( Satın Alma Yeri Tavsiyesi Açısından )

1: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi Türü Nedir ? kompakt

2: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi İçin Bütçeniz Nedir ? 170-250

3: Yurt Dışından Sipariş Verme İmkanınız var mı ? hayır

4: Elden Görerekmi Almayı Düşünüyorsunuz Yoksa İnternet Üstünden'de Tercih Edermisiniz ? internet

5: Fotoğraf Makinesi'ni Nasıl Satın Almayı Tercih Edersiniz ? ( açıkcası farketmez ,

6: Daha Önce Kullandığınız Fotoğraf Makineleri Nelerdir ? açıkcası 3 yıldır elime makine almadım en son sony nin Sony Cyber-shot DSC-P92 5 in biraz üst versiyonuydu ama ismini hatırlamıyorum birde uzun yıllar zenit vardı ama:d yadigar oldu şimdi

7: Alacağınız Fotoğraf Makinesi İle Ne Tarz Fotoğraflar Çekmeyi Düşünüyorsunuz ? gündelik yaşam için çok uçuk kaçık değil

8: Alacağınız Fotoğraf Makinesi'nin video Çekmesi sizin için ne kadar önemli ? çeksin çok da kalite beklemiyorum

olympus d 700 ,d 735 , vg 110, vg 120, vg130

10: Bulunduğunuz Şehir ? istanbul

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrcskn

Birde acaba Canon Powershot SX500 IS modeli nasıldır?

Canon Sx500 değil de, Sx50 HS iyi. Sx500'ün işlemcisi eski ve 16 megapixel, sensör boyutu ise Sx50 ile aynı ! Bu durumda abartılmış-şişirilmiş megapixel fotoğraf kalitesine olumsuz etki olarak yansır. Tabi eminim Sx50'nin fiyatı 1000 TL civarıdır !.. Çok yeni modeller olması sebebi ile de gereksiz fiyatları yüksek olacaktır.
    -
    Şöyle bir link paylaşayım ve oradan farklı makinalar seçerek kendi gözlerinizle görerek kıyaslama yapın
    * TIKLAYIN BAKIN *
    -
    Yukarıdaki linkte karşılaştırdığım makinaların fiyatlarına bakacak olursan
    Nikon P510 - 900-1200 TL ! ( Kaynak:http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-nikon-coolpix-p510-fiyati,773954.html )
    Olympus pen e-pm1 : 900-100 TL (http://www.akakce.com/dijital-slr-fotograf-makinasi/en-ucuz-olympus-e-pm1-pen-+-14-42mm-lens-fiyati,617823.html )
    Sony Cyber-shot DSC-HX200V : 1000-1350 TL ! (http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-sony-cyber-shot-dsc-hx200v-fiyati,760600.html )
    Canon Sx150 IS : 260-320 TL !!! (http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-powershot-sx150-is-fiyati,567181.html )
    -
    Fotoğraf kalitelerine bakacak olursanız parasının hakkını veren Olympus pen e-pm1 ve Canon Sx150 IS !
    -
    Şimdi başka bir karşılaştırmaya bakalım. Burada dikkatinizi çekmek istediğim Panasonic LX3 modeli. 2.el olarak makul fiyata bulabilirsiniz ( Kaynak :http://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=panasonic%20lx3 ) Burada ISO400 seçerek makinaları biraz daha zorlu şartta nasıl fark yarattıklarını görün de istedim.
    Lx3-Sx150-Sx230HS-HX9V karşılaştırma (ISO400)
    -
    Umarım bir fikir vermiştir. Ayrıca kendiniz de farklı makinaları seçerek kıyaslayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Ocak 2013; 10:56:53 >

• Çok teşekkür ederim önerileriniz için, birde canon sx50 hs daha iyi demiştiniz fiyat araştırdık yurtdışında gelicek ama orada fiyatı 500 $ kadar biz 300 $ a kadar bakıyoruz o yüzden canon sx40 hs modeli için ne düşünüyorsunuz o biraz daha uygun o yüzden sordum. Birde fujifilm hs25 vb. serisi ile karşılaştırınca daha mantıklı geldi ama ??
  • HS serisine para vermeyin derim. Çok kötü fotoğraf kalitesi var. 300 $ ise düşünülebilir tabi. Yurtdışında 400 us$'a Panasonic GF5, Olympus pen e-pm1, Nikon D3000, Canon 1000D bulunabilir. Yüksek zumlu modellerin zumu sizi aldatmasın, onlardaki zumun yüksekliği sadece albenisidir. Yoksa Panasonic GF5, Olympus pen e-pm1, Nikon D3000, Canon 1000D modelleri kadar iyi fotoğraf kalitesi vermezler. Yukarıdaki karşılaştırma adresinden bu modelleri seçip karşılaştırın bakın. Burada beklentiye göre tercih değişir. Zum ile yakını-uzağı orta kalitede fotoğraflamak mıdır istediğiniz, yoksa uzaklar kimin olursa olsun ben yakınımdakileri iyi fotoğraflıyim de mi dersiniz ? Şöyle de yaşanmış örneklerini gördük forumda. Alıyorlar 20-30-40x zumlu makinayı Ay fotoğrafı çekip koyuyorlar . 1 tane Ay'ı kaç kez ve kaç farklı şekilde kalitesiz olarak fotoğraflayıp bundan büyük bir mutluluk duyabilirsiniz ?! Oysa 25cm.'den - 100 mt.'ye bir bölge içinde çekilecek bir Dünya'yı daha iyi fotoğraflayarak bu hobiden daha çok tat almaz mısınız ?
    -
    Şöyle de göstereyim.
    Normalde açıldığında web tarayıcı ekrana sığdırdığı için hali ile ufak boyutta görünüyor. Ben Mozilla Firefox ile açtığımda diyor ki %27 oranına ufaltılmıştır. Yani 4'te biri kadar ufaltılmış halini görmekte olduğumu söylüyor. Bunu nerede mi söylüyor ? Burada :
    -
    1e1, tam boyut, %100 haline bakarsak (ki fare fotoğrafın üzerinde iken + işareti halini alıyor ki tam boy bakmak için)
    -
    -
    CavaLieR-G nickli arkadaşımız FujiFilm HS serisi bir makinayı bir süre kullanıp memnun olmayıp elden çıkartmıştı diye anımsıyorum. Kendisine de ulaşıp sorabilirsiniz. Yine portege g900 nickli arkadaşımız HS20 kullanıyordu ona da sorabilirsiniz. Netice olarak bu yüksek zumlu makinaların durumu genellikle benzer. Bir tek Panasonic FZ-150 içlerinde epey başarılı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.