Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar İçin Muhasebe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Paramı ve yatırımlarımı yönetmek adına, genel hatlarıyla muhasebe öğrenmek istiyorum. Okul için falan değil yani. Yeni başlayan birisi için konuyu genel hatlarıyla kapsayan bir (veya iki) kitap önerebilir misiniz? Türkçe de olur İngilizce de olur. Dediğim gibi konuya hakim olmadığım için, başka ülkelerde yazılmış muhasebe kitapları bizde de uygulanabilir mi, genel geçer kanunları mı vardır yoksa ülkeden ülkeye değişir mi bilemiyorum. Eğer farketmez ise, yabancı kitap da tavsiye edebilirsiniz, İngilizcem var.

    Teşekkürler.



  • Muhasebeden kastın tam olarak ne hocam? Paramı ve yatırımlarımı yönetmek istiyorum derken bireysel mi kurumsal mı? Kurumsal olsa zaten muhasebeciye yaptırırsın da.

    http://www.paramiyonetebiliyorum.net/ böyle bir site var mesela.. Küçük ipuçları veriyor. Aynı zamanda ekonomist.co diye bi site var. Yatırım, birikim, tasarruf, harcamalar vs. çok güzel rehber yazılar var... Ama muhasebeden kastın vergiler krediler borçlar alacaklar her şey giriyorsa üniversitelerin muhasebe derslerinin kitaplarına bakabilirsin. Mesela hacettepe iktisatın genel muhasebe dersiinin kitabı var Genel Muhasebe - Tugay Yücel'in.. ona bakabilirsin...




  • Muhasebecimin yaptığı işleri kontrol edebilecek kadar, baktığımda "Hesap Kitap" işlerini, "Sayıları" anlayacak kadar öğrenmek istiyorum yani.

    Hacettepenin kitabına da bir bakayım o zaman. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erotomaniac -- 4 Temmuz 2016; 21:41:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.