Merhabalar herkese; Son 2 gündür kararım için yüzlerce benzer konu başlıklı mesajlar okudum. Çok sevdiğim birine hediye almak istediğim fotoğraf makinesi için hangi bilgiler gerekliydi topladım.
Yeterli vakit ayırabilerek hobi olarak yapacağı fotoğrafçılıkta isteklerimiz. yakın arkadaşlarına portre fotoğrafı çekebilmek sokakta tanımadığı kişilerin doğal hallerini çekebilmek çok olmasada Trabzon'da yaşadığımızı düşünürsek olmassa olmaz heralde doğa fotoğrafı çekebilmek kapalı alanlarda da düğün vs gibi olaylarda fotoğraf çekebilmek
Bu amaçla kendisine dslr bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. 1 ay sonra başlayacak bir fotoğrafçılık kursuna bile şimdiden kaydını yaptırdım, çünkü tek başına makine inanılmazlar yaratmıyor okuduğum kadarıyla. diyafram, iso ayarı vs makineye hakim olmak gerekiyor.
Bir çok başlıkta bu ikisi başlangıç seviyesi olarak anlatılıyor. Canon EOS 1100D Nikon D3100
Fakat fiyat olarak canon biraz daha uygun gibi göründü tabi nikonun fiyatına göre artı yöleri mevcuttur ama ben sadece mp değerindeki farkı anlayabildim geri kalan farkları konu ile alakalı cahilliğimden kestiremedim.
Canın 1100 d ye karar verdikten sonra bütçede lens için biraz daha imkan kaldı. Birçok yazı da derki; canon 1100 d yanına Canon EF 50mm f/1,8 II alman gerekir, peki dedim.
Şimdi gelelim soruma sizce bu ürünü alırken nasıl karar vermeliyim
CANON EOS1100D + 18-55MM+75+300MM DOUBLE KİT DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ siteler buna 1700-1800 TL arası fiyat biçiyor. CANON EOS 1100D 18-55 IS SLR FOTOĞRAF MAKİNESİ buna da 1500-1600 arası fiyatlar var. Trabzon'da uygun fiyatlar bulmak zor oluyor.
Ben normalde en baştaki isteklerimize göre 2. tercihin yanına 50 mm lik lens alıp kapatacaktım konuyu.Fakat bu o istekler doğrultusunda yeterli olacak mıdır? yoksa 1. tercihteki gibi 75-300mm lik olanla beraber almam daha mı mantıklıdır. 1. tercihtekini alıram yanına yine 50mm lik lens almam gerekecek midir? Lensler konusunda anlayabildiğim titreşim engelleyici IS ve hızlı odaklama olması için sanırım o da USM idi, bu iki özelliğin olması.
Ayrıca beklirteyim sanırım makro çekim deniliyor yanlış ise kusura bakmayın bu yakından kelebek felan resimleri çekme hevesimiz yok :) Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.