Şimdi Ara

Yeni başlayan birisi için bu makine ideal midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elime Canon 500D geçti. Başlangıç için bu makine ideal midir ?

• Çoook çok iyidir. İdeal'in de ötesidir. Kompakt ve d-slr like sınıfı yüzlerce makinadan birisi ile başlamak yerine direk d-slr sınıf bir makina ile başlamak idealin üzerinde bir seviyede başlangıç yapmak demektir.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şimdilik Auto ayarında çekim yapıyorum o derece acemiyim yani.

Bununla 1 sene falan ilerletip daha üst seviye bir canon veya nikon'a geçerim
  • gayet iyidir. bu makine ile ortaya çıkan sonuçlar >>> 500d çekimleri

ancak bunlar makine değil de fotoğrafçılık konusunda ilerlemiş kişilerin elde ettikleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Teşekkürler şimdilik Auto ayarında çekim yapıyorum o derece acemiyim yani.

Bununla 1 sene falan ilerletip daha üst seviye bir canon veya nikon'a geçerim

Sizin öğrenme hızınıza göre durum değişir. 1 yıl da gidebilir 3 yıl da... Acemilik de güzeldir. Öğrendikçe olaydan daha çok zevk alırsınız. Kullanım kitabı da mevcut mu ? Oto modda da çekersiniz gayet tabi. Önerim biliyorsanız her çektiğiniz fotoğrafın exif bilgisine bakın bilgisayarınızda. Özellikle ISO, F ve perde hızı(enstantane(shutter speed)) değerlerine bakın.
  • otomatik modunda çekince fotoğrafı siz değilde makine çekiyor hissi oluyor bir sanatsallığı ben yaptımlığı olmuyor.

enstantane - diyafram - iso üçlüsünün mantığını hemen öğrenin oto çekmeye alışmayın.

makinenin sizi kısıtlamasına izin vermeyin.
  • Anca öğrenme anlamında faydalı olur .

Dayımda var . Hiç sevemediğim , plastikten bozma , kalitesiz öğelerden oluşan bir gövde .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

otomatik modunda çekince fotoğrafı siz değilde makine çekiyor hissi oluyor bir sanatsallığı ben yaptımlığı olmuyor.

enstantane - diyafram - iso üçlüsünün mantığını hemen öğrenin oto çekmeye alışmayın.

makinenin sizi kısıtlamasına izin vermeyin.

Kesinlikle oto cekmiyorum netlemeyi kendim yapiyorum. Ama o kavramlari ogrenemedim. İso'yu hep 400'de tutuyorum.

Enstantane'de flaslamax1/200 oluyor. Flassiz 1/4000'e kadar cikiyor. Sifirin altina dusuyor.

Bu 3 kavrami anlamadim iste pek. Kullanim kilavuzunu okuyorum bu aralar kitap okur gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enstantane ışığın sensörde kalma süresidir ne kadar yüksek olursa o kadar çok ışık almış olursunuz ancak o kadarda az titretmeniz gerekecek ve haraketli ışığın kalma süresi çekeceğiniz nesnenin hareketinden azsa yine görüntü net çıkmayacak.

hızlı bir araba geçerken enstantaneyi tam hızına göre ayarladıysanız sanki araba duruyormuş gibi yakalarsınız.

bende acemi sayılırım ama anlatabildim sanırım.

sonuç olarak elde çekiyorsanız 1/50 yada 1/100'den yukarı(1/10 0.5 0.2 gibi) çıkarsanız hiçbir şekilde net görüntü elde edemezsiniz.

enstantaneyi hiçbir zaman serbest bırakmayın. 1/4000'de hareketsiz nesne çekiyorsanız boşuna ışık kaybedersiniz.

hangi nesnenin hangi enstantaneyle çekileceğini manuel ayarlayarak ve deneyerek öğrenirsiniz. şelale - bisikletli giden - araba ile giden hatta yıldırım gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

enstantane ışığın sensörde kalma süresidir ne kadar yüksek olursa o kadar çok ışık almış olursunuz ancak o kadarda az titretmeniz gerekecek ve haraketli ışığın kalma süresi çekeceğiniz nesnenin hareketinden azsa yine görüntü net çıkmayacak.

hızlı bir araba geçerken enstantaneyi tam hızına göre ayarladıysanız sanki araba duruyormuş gibi yakalarsınız.

bende acemi sayılırım ama anlatabildim sanırım.

sonuç olarak elde çekiyorsanız 1/50 yada 1/100'den yukarı(1/10 0.5 0.2 gibi) çıkarsanız hiçbir şekilde net görüntü elde edemezsiniz.

enstantaneyi hiçbir zaman serbest bırakmayın. 1/4000'de hareketsiz nesne çekiyorsanız boşuna ışık kaybedersiniz.

hangi nesnenin hangi enstantaneyle çekileceğini manuel ayarlayarak ve deneyerek öğrenirsiniz. şelale - bisikletli giden - araba ile giden hatta yıldırım gibi.

Evet biraz anladim. Netten de arastirmistim. Bazi cekimler icin bazi degerler belirtilmis.

Zamanla pratik olusur herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.