Şimdi Ara

yeni başlayacak birinini sorularını yanıtlayabilir misiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bloodbanger

İstanbulda 4 mevsim sürersin, toplamda 3-4 hafta süremezsin yağmur, kar vs den dolayı. Yaz kış ekipmanı diye bişey pek yok. Ben 3 mevsim montumun içine kışın hırka, içlik, kaban falan giydim öyle sürdüm. Altıma da içlik giyiyordum. Decathlonda çokça var içlik gayet de kaliteli. Deri ceket kışın ve sonbahar giyebilirsin yazın kızarmış piliç olursun :D Yani yine giyersin ama çok kırmızılarda durma, hareket ettikçe rüzgar seni serin tutar :D

KTM bakıyorsan 200 duke abs kullanıyorum KTM konusunda cevaplayabilirim.

Kevlar kot riderdenim var bende. Kask olarak bütçene göre bişey al, isimsiz marka alma. Ben başlarken Scorpion Exo 490 almıştım. Anadolu yakasında Kadıköy'e girerken metrobüs durağının karşısında Hasanpaşa diye bir semt var. Motomax, Tabamotor, KTM Spormoto, Honda servisi falan var herhangi birini yazsan götürür harita. Orada yığınla mağaza var. Onun dışında bostancı köprüsünün altında motosikletaksesuarları.com var, var oğlu var. Denemediğin ekipmanı alma sonra rahat olmayabilir, uymayabilir vs.

Motor aldığında lastiğini de değiştir mutlaka. En fazla 2bin km sür daha sonra at kenara. Fabrika lastikleri uyduruk oluyor.

İlk başta aldığın ekipmanların kalitesi hakkında çok yorum yapamayabilirsin normal. Daha sonra biraz kullanınca ve daha kaliteli bişey denediğinde farkı anlarsın.

Mesela kaskın vizörü yolda giderken açarken takılırsa rahatsız olursun. İçeri rüzgar girerse soğukta rahatsız olursun. Uğultu yaparsa rahatsız olursun. Bunlar hep yolda farkedeceğin şeyler malesef mağazada değil. Kask konusunda dikkat edeceğin bir konu da üretim tarihlerini sor. 2 yıldan eski kask almamanı öneririm. Bu konuda çok tartışma var ama ben böyle düşünüyorum. Kaskların belli raf ömürleri var ve içlerindeki emici materyal zamanla bozulabiliyor. Aynı şekilde kazalı kasklar da darbe emdiği için bir daha darbe emecek gücü kalmıyor/azalıyor.

Kask alırken bi tane de balaklava al. Decathlonda ucuza alabilirsin. Kaskı giymeden kafanı ona geçir çok daha rahat ve hijyenik olur. Kaskın temiz kalır, terin kaska geçmez, kaskı takıp çıkarırken kolayca takıp çıkarırsın, kışın ılık tutar vs.

Ben kısa bot kullandım, şu ara uzun bot bakıyorum alacağım. Kevlar pantolonların diz koruması oluyor ancak kaval kemiğini korumuyor. Ben de aradaki mesafeyi uzun botla kapatmaya çalışıyorum. Kısa botumla diz korumamın arasında yaklaşık 4 parmak boşluk var. O beni rahatsız ettiği için böyle yapacağım. Sen de tercihini uzun bottan kullanabilirsin. Bir arkadaşım tam ekipmanlı ama kısa botluydu. O aradaki boşluktan darbe yedi ve sinir, doku kaybı yaşadı. O sebeple biraz da. Komiktir ki başka hiç bir yerine bir şey olmadı çünkü oralardaki ekipmanları tamdı.

Eldivenler yazlık/kışlık oluyor. Bazıları dört mevsim diyor ama pek inanmıyorum. Yazlık eldivenim vardı Venom. Sonraları yıprandı yırtıldı vs. Kışın kışlık isimsiz bir eldiven aldım. Sıcak tuttu, venom gibi titretmedi elimi. Şimdi de Revit Moska kullanıyorum. Acayip rahat ve hava alıyor. Tabi gönlüm isterdi ki bilek korumalı bir alpinestars SP1 gibi bir şey almak.

Pantolon kevlar kot olarak riderdenim, tech90 bakabilirsin. Tekstil alacaksan çok şey var gidip dene hepsini.

Mont Held Zelda var bende. Kışın dediğim gibi içine hırka falan giyip kullandım. Şimdi ise tişörtün üstüne giyiyorum. İlk montum olduğu için başka mont deneme fırsatım olmadı. Şu an pek bi sorun yaşamadım. Sırt koruması yoktu kendim impactec marka sırt koruması alıp içine soktum. Mont markalarından Dainese, Revit, Held, Clover önerebilirim. Arkadaşlarımdan denediklerim bunlar. Kalite olarak da nam salmış markalar zaten.

Hayvan gibi yazdım işim gücüm yok diye. Başka sorun varsa yaz yardımcı olurum.
    uzun uzun çok güzel cevap vermişsin hocam, teşekkür ederim. bende ktm duke 250 düşünüyorum. aslında baya bütçem var ama daha pişmediğim için gidip arai kask almak istemiyorum. mesela az önce altın elbiseli adamın kask temizleme videosunu izledim şimdi 8 bin tllik arai kaskı yıkarken elimde kalmasın diye düşünüyorum o yüzden orta seviye kaliteli markalardan ekipman toplayacağım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.