Yaklaşık 4-5 aydır çeşitli arabaları araştırıyorum ve sonunda bir karar aşamasına geldim. Bu noktada da donanımhaber forumu kullanıcılarının da tecrübelerini ve önerilerini öğrenmek istiyorum. İki araba arasında kararsız kaldık. Biri Honda civic sedan elegance, diğeri yeni astra sedan. Honda Efe, civic elegance ı park sensörü, xenon far ve egzoz kromajı dahil 40000ytl ye bırakıyor.(otm.vites) Opan ise astra sedan cosmo yu p2 paketi ile (xenon+far yıkama+cruise contr.) 42.800ytl ye bırakıyor.(easytronic şanzıman-1.6 benzinli) civic de sunroof mevcut iken astra sedan da mevcut değil(bütçe olarak zaten 42 ye gelince zorlamış oluyoruz) Aralarında sunroof ve 6lı changer dışında bir fark yok. civic de de astrada olan far yıkama yok.
Evet, sizce hangisini satın almalıyım?
astra sedanı inceledim içi çok güzel dışıda bi araçta aranabilecek hemen hemen herşey mevcut honda civicte çok güzel araba bence hiç düşünme git bi yazı tura at al birini ikisinden de pişman olmazsın
arada 2 milyar filan fark var;eğer ki biraz daha ekonomik olsun istiyorsan civic'e bak derim(hatta al derim) yaklaşık 5 ay önce arkadaşım efe'den bahsettiğin özellikteki full civic'i 36 milyar kusür gibi bir rakama aldı. yanlız o zaman kampanya mı ne yapmışlar ve ellerinde tek renk varmış ama renk te kötü değil;gazetelerde reklamda yer alan renkten.
ben civic derim astra'dan daha güzel;daha oturaklı;daha ekonomik;daha sorunsuz;daha performanslı bir araç.
bence astra sedannn
astra sedanın arka tasarımına hala alışamadım.önü de 2004'ten beri hB'de görüdüğümüz kasa.Tasarımı,mükemmel kokpiti ve sorunsuz otomatik vitesi nedeniyle civic bence.
bir yere bi civicle birde astra sedanla gidin hangisi daha çok dikkat çeker? tabikide civic çünkü daha özgün bir tasarımı var
Astra güzel araba ama bence civic kesinlikle artısı çok daha fazla,bunu şuanda opel araştıran biri olrak söylüyorum yani tamamen objektif.
honda cıvıc motoru kesinlikle tartışılmaz ah keşke birde dizel motor seçeneği olsa
astrayı ne kadar sevsemde sedanına bir türlü ısınamadım.ben yine oyumu civicten yana kullanayım...
Civic in motoru tamam güzel de az yakıyor sananlar yanılıyor şimdiden söyleyim Astranın ecotec benzinli motoru daha az yakıyor ancak civic in performansı biraz daha iyi tabi. Bir de bence civicler tok durmuyor ancak şık arabalar.
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
arada 2 milyar filan fark var;eğer ki biraz daha ekonomik olsun istiyorsan civic'e bak derim(hatta al derim) yaklaşık 5 ay önce arkadaşım efe'den bahsettiğin özellikteki full civic'i 36 milyar kusür gibi bir rakama aldı. yanlız o zaman kampanya mı ne yapmışlar ve ellerinde tek renk varmış ama renk te kötü değil;gazetelerde reklamda yer alan renkten.
ben civic derim astra'dan daha güzel;daha oturaklı;daha ekonomik;daha sorunsuz;daha performanslı bir araç.
arkadasa tamamen katılıyorum...CİVİC
quote:
Orjinalden alıntı: cbkbjk
Civic in motoru tamam güzel de az yakıyor sananlar yanılıyor şimdiden söyleyim Astranın ecotec benzinli motoru daha az yakıyor ancak civic in performansı biraz daha iyi tabi. Bir de bence civicler tok durmuyor ancak şık arabalar.
doğru diyorsun dostum astra sedan kadar tipsiz durmuyor...
Ben olsam ikisini de almazdım 2bin ytl daha verip 1.6 fsi passat alırdım
Arada dağlar kadar fark var sonuçta bir kez almış olursun
Saygılar
civic sedanda harika dizayn var, astra sedana göre tercih edilebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: over and under
Saygılar
bence buraya passat demen biraz tuaf oldu cünkü klasmanı degil !!!!bide passat eski passat degil artık kaliteyi düsürdüler bundan haberin vardır herhalde
astra sedan Civic e göre Daha büyük bagaj, yerden daha yüksek, az yakıt...
Passat 1.6 FSI 115 hp Trendline 46.850,00 Pek 2.000 YTL gibi görünmüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: over and under
Saygılar
adam zaten başta yazmış;astra alıcak olursam zorlanıp vericem 42.000 ytl'yi diye;yani passat'ı alması biraz zor.
Xenon farlarda far yıkama zaruri bir hal. Yakında bir yerlerde okumuştum. Eğer farın camı kirlenirse ışık huzmesi bunu aşamadığından aydınlatma kalitesi bozuluyormuş ve mutlaka far yıkama olmalıymış. Yanılmıyorsam bu Bi-xenon farlar için geçerli idi. Hem bu bilgiyi -zira emin değilim yanıltmak istemem- hem de her iki aracın bu donanımları arasında bir fark olup olmadığını (xenon / bi-xenon) kontrol etmeni öneririm.
Valla kardeşim soruna buradan bir sonuç alabileceğini pek sanmıyorum. Durumunu tahmin edebiliyorum. Ben de benzer sorular sordum ama çok az tatmin edici yanıt alabildim. Her iki aracı da kullanıp, değerlendirme yapan kaç kişi olur sen tahmin et. Bence her ikisi için de deneme sürüşü yapıp birini tercih et. Aralarında aman aman bir fark olmayacaktır. Şimdiden hayırlı olsun, hayırlı yolculuklar.
hocam yakıt konusu sorun değilse yani benzinli alacaksan civic zaten dizel düşünüyorsan astradan başka seçeneğin yok. Ama dış görünüş olarak bence civic daha güzel.