Şimdi Ara

Yeni ana yasanın iyi tarafları ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru açık biri bana iyi taraflarını anlatabilirmi
    Ricam şu şekilde anlatın şuanki şekliyle şu maddenin kötüyönü şu yenisi gelince buşekilde iyi olacak vs

Chp tarafı sagolsunlar kötü taraflarını detaylı anlatıyorlar

Akp tarafıysa evet diyen teröristir köprü yaptık hastane yaptık kılıçtar oglu şöyle böyle hollanda avrupa hayır diyor vs vs vs diyor yeni ana yasanın iyi taraflarını anlatanı görmedim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok

16.madde ile eyalet sisteminin önü açılıyor...vicdanın kabul ediyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Nisan 2017; 20:4:22 >
  • otobüste tek şöför berberde tek kuaför ile rahat huzurlu ve güvende olucaz.Çift başlılık olmuycak herşeyimizi bir adama emanet edicez. 3 kişiye emanet etsek nolurdu bi sorun olsa hangisi yaptığını bilmezdik kaos olurdu.Diğer bir olumlu yanıda kılıçdaroğlu gibi memleketin anasını ağlatan birinden kurtulmuş olucaz sesi kesilcek evet çıkınca
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Ben gerizekalı biriyim ve düz mantıkla bakınca akp iyi yaptıgı herşeyi tüm alanlarda anlatıyor köprü hastane yol vs ki bencede iyi şeyler bunlar ülkemiz için bu yeni anayasanın iyi tarafı yokli hiç anlatmıyorlar sonucunumu çıkartmalıyım bu mantıkla ?

• bu değişikliği istemeyen biri olarak güzel bir yönünü yazayım (aslında bu değişikliğin değil de abd tipi başkanlığın desek daha doğru)

bakanların milletvekili olmaması ve seçilme gerekliliği taşımaması. bakın ülkede ekonomi alanında çok başarılı bir ismin olduğunu düşünün. bu kişiyi seçime sokmak ya da siyasi bir kişilik haline getirmek isterseniz ret yiyebilirsiniz. ama başkan bu isme bir davet yollayıp seni kabinemde ekonomi bakanı olarak görmek istiyorum, bu ülkede ekonomik alanda atılımlar yapabileceğimize inanıyorum deyip bu kişiyi parti & siyaset işlerine karıştırmadan hak ettiği yere getirebilir

not 1: bizdeki anayasal düzenlemeye göre şu anda da bakanların vekil olma zorunluluğu yok. ama birini alıp meclise sokarak bakan yaptığınızda o kişi siyasetin dışında kalmayı başaramıyor

not 2: yeni getirilen sistemde de bu bahsettiğim güzel olayın tam olarak yaşanabileceğini sanmıyorum. çünkü başkan bir partinin başkan adayı olup seçilmiş biri değil bir partiyi yöneten ve çevresinde ona destek sağlayan kişileri bakanlıklara getiren kişi olmaya çalışacak. Ayrıca bir hayır deme sebebi olarak da başkan bakanları atarken meclisten onay almayacak. Amerika'daki gibi başkanın bakan adayları meclisten (senato) onay alsaydı bahsettiğim güzel örnekteki gibi bu bakanlıklara güzel bağımsız iş bilen isimlerin gelebileceğini düşünürdüm. ama bizde adam bulunduğu siyasi hareketin içinde kendisine yol arkadaşlığı yapan kişileni atayacak. bir dönem milli savunma bakanı olanı diğer dönem milli eğitim bakanı yapacak. hiçbir zaman milli eğitime eğitimden anlayan insan gelmeyecek mesela. seni şu bakanı yapalım seni bu bakanı yapalım diye liyakata bakmadan makam verilecek

• oxata kullanıcısına yanıt
    Yol köprüleri kendileri yapmıyorlar bile.Yap işlet veriyorlar sonra taahhüt edilen araç sayısı olmayınca senin cebinden çıkıyor.1000 tane vergi alıyorlar yaptıkları tek şey miting ve reklam.Anayasa konusu zaten bambaşka.Bu adam şuanda yetkisini aşan şeyler yapıyor şerefi üzerine yemin etmesine rağmen bide başkanlık gelince neler yapar düşünmek bilw kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: İroniMan

otobüste tek şöför berberde tek kuaför ile rahat huzurlu ve güvende olucaz.Çift başlılık olmuycak herşeyimizi bir adama emanet edicez. 3 kişiye emanet etsek nolurdu bi sorun olsa hangisi yaptığını bilmezdik kaos olurdu.Diğer bir olumlu yanıda kılıçdaroğlu gibi memleketin anasını ağlatan birinden kurtulmuş olucaz sesi kesilcek evet çıkınca

otobüsteki ikinci şoför ne olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "Mustafa"da yeni olan ne?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxata

Ben gerizekalı biriyim ve düz mantıkla bakınca akp iyi yaptıgı herşeyi tüm alanlarda anlatıyor köprü hastane yol vs ki bencede iyi şeyler bunlar ülkemiz için bu yeni anayasanın iyi tarafı yokli hiç anlatmıyorlar sonucunumu çıkartmalıyım bu mantıkla ?

Yeni anayasa "TÜRKLER HARİCİNDE" herkese yarıyor kürde arap a suriyelisine amerikalısına avrupalısına israiline herkese yarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

bu değişikliği istemeyen biri olarak güzel bir yönünü yazayım (aslında bu değişikliğin değil de abd tipi başkanlığın desek daha doğru)

bakanların milletvekili olmaması ve seçilme gerekliliği taşımaması. bakın ülkede ekonomi alanında çok başarılı bir ismin olduğunu düşünün. bu kişiyi seçime sokmak ya da siyasi bir kişilik haline getirmek isterseniz ret yiyebilirsiniz. ama başkan bu isme bir davet yollayıp seni kabinemde ekonomi bakanı olarak görmek istiyorum, bu ülkede ekonomik alanda atılımlar yapabileceğimize inanıyorum deyip bu kişiyi parti & siyaset işlerine karıştırmadan hak ettiği yere getirebilir

not 1: bizdeki anayasal düzenlemeye göre şu anda da bakanların vekil olma zorunluluğu yok. ama birini alıp meclise sokarak bakan yaptığınızda o kişi siyasetin dışında kalmayı başaramıyor

not 2: yeni getirilen sistemde de bu bahsettiğim güzel olayın tam olarak yaşanabileceğini sanmıyorum. çünkü başkan bir partinin başkan adayı olup seçilmiş biri değil bir partiyi yöneten ve çevresinde ona destek sağlayan kişileri bakanlıklara getiren kişi olmaya çalışacak. Ayrıca bir hayır deme sebebi olarak da başkan bakanları atarken meclisten onay almayacak. Amerika'daki gibi başkanın bakan adayları meclisten (senato) onay alsaydı bahsettiğim güzel örnekteki gibi bu bakanlıklara güzel bağımsız iş bilen isimlerin gelebileceğini düşünürdüm. ama bizde adam bulunduğu siyasi hareketin içinde kendisine yol arkadaşlığı yapan kişileni atayacak. bir dönem milli savunma bakanı olanı diğer dönem milli eğitim bakanı yapacak. hiçbir zaman milli eğitime eğitimden anlayan insan gelmeyecek mesela. seni şu bakanı yapalım seni bu bakanı yapalım diye liyakata bakmadan makam verilecek

Tamam da bakanların mv olmaması zaten olan bir şey diye biliyorum
    Ahmet davutoğlu dışarıdan atanmıştı yeni anayasayla alakası yok

• Bu referandum hilal ile haç'ın savaşı değil...

Aç ile tokun, güçlü ile zayıfın hesabıdır..

Yeni ana yasanın iyi tarafları ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

bu değişikliği istemeyen biri olarak güzel bir yönünü yazayım (aslında bu değişikliğin değil de abd tipi başkanlığın desek daha doğru)

Tamam da bakanların mv olmaması zaten olan bir şey diye biliyorum
    Ahmet davutoğlu dışarıdan atanmıştı yeni anayasayla alakası yok

yazımdaki not-1'de açıklamıştım hocam

şu anda da dışarıdan atanabiliyor bakanlar. ama parti genel başkanının dışarıdan atayıp meclise soktuğu bakan meclis içerisinde siyasetle, partilerle ve partililerle ilişkili olmadan kendini dışarıda tutamıyor. bakın ahmet davutoğlu dışarıdan bakanken seçime girip içeride milletvekilliği yapıyor

bana göre bakanlarla vekillerin ilişkisi olmaması gerek (meclisin bakanları denetlemesi ayrı konu tabi). bakanlar tamamen dışarıdan atanıp siyaset dışında ülkenin yönetimi için politikalar çizebilirler. ama meclise giren kişinin seçim derdi oluyor. adam ekonomi bakanı olup oy toplamaya şehir mitinglerine gitmemeli. bu işi parti vekilleri yapmalı. bakanlar da ehli oldukları konularda başkan tarafından seçilip meclis tarafından onaylandıktan sonra işine bakmalı

bakın bizde ismet yılmaz var yakın bir örnek. hem ulaştırma bakanlığı hem milli savunma bakanlığı hem de milli eğitim bakanlığı yaptı. demek istediğim bakan aynı zamanda vekil olunca böyle oluyor. bu kişinin uzman olduğu bir alan yok mu milli savunma nee milli eğitim ne

• yokmu iyi tarafı kimse anlatmıyor arkadaş niye evet diyeyimki o zaman ?
  • quote:

yokmu iyi tarafı kimse anlatmıyor arkadaş niye evet diyeyimki o zaman ?

Çünkü tayyip müslüman. Torununa Kuran okutuyor. chp hdp hayır diyor. avrupa amariga hayır diyor onlar hayır diyorsa reis kesin doğrudur. O yüzden evet.
  • http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

Herkes okusun, ölçsün-tartsın ve karar versin. Detayları ile okunsa 1 saat anca alır, haftalardır süren o ne diyor bu ne diyor diye saçma sapan tartışmalara zaman ayırmaya gerek kalmaz.

Bırakın kimin ne dediğini kendiniz okuyun.

Dinde de yüzyıllardır aynı problemi yaşıyoruz. İnsanlar Kitabı okuyacakları yerde o ne diyor, bu ne demiş diye bakıyor.
  • quote:

koalisyon yada hükümet kurulamama gibi bir dert olmayacak 7 hazirandaki gibi. daha ne olsun?
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-sistemde-koalisyon-olmayacak-denilmekte-fakat-istemeseniz-de-koalisyon-olabilir--125514282#125514282

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldan_dala -- 13 Nisan 2017; 17:15:19 >
  • daldan_dala kullanıcısına yanıt
    Koalisyon kurulamıyor, uzlaşamıyoruz diye...

Bütün gücü tek adama veren, dünyada eşi benzeri olmayan, arap dünyasında örnekleri olan ama bir bir yıkılan bir sisteme evet diyelim...

Bakanlar kurulunda oturup konuşmak yerine, tek adam ne derse o olsun öyle mi?

Esad'a diktatör deyip, Suriye anayasasını getirelim.

HAYIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

Herkes okusun, ölçsün-tartsın ve karar versin. Detayları ile okunsa 1 saat anca alır, haftalardır süren o ne diyor bu ne diyor diye saçma sapan tartışmalara zaman ayırmaya gerek kalmaz.

Bırakın kimin ne dediğini kendiniz okuyun.

Dinde de yüzyıllardır aynı problemi yaşıyoruz. İnsanlar Kitabı okuyacakları yerde o ne diyor, bu ne demiş diye bakıyor.

Arkadaşın verdiği site gayet açıklayıcı fakat bu sitede 2 tane dikkat etmen gereken nokta var.

1. değişen maddeler hakkında yorumlar yapılmış bu yorumları okuma çünkü taraflı olarak yazılmış

2. bazı yazılar kırmızı olması gerekirken, dikkat çekmesin diye kırmızı yapılmamış

bunların dışında güzel açıklanmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Koalisyon kurulamıyor, uzlaşamıyoruz diye...

Bütün gücü tek adama veren, dünyada eşi benzeri olmayan, arap dünyasında örnekleri olan ama bir bir yıkılan bir sisteme evet diyelim...

Bakanlar kurulunda oturup konuşmak yerine, tek adam ne derse o olsun öyle mi?

Esad'a diktatör deyip, Suriye anayasasını getirelim.

HAYIR

Şu tek adam meselesini bir açıklarmısın, tutturmuşsunuz tek adam bütün yetkiler onda diye

diyeceksinki cumhurbaşkanı kararnamesi var ama bu kararnameyi hangi şartlar altında çıkartıyor?

şimdi ben sana bir örnek vereyim

trump başkan seçildikten sonra 7 ülkeye yasak koydu ülkeye almadı demi

peki şimdi sizin tek adam bütün yetkiler onda dediğiniz kişi bunu yapabilirmi ???

yapamaz çünkü cumhurbaşkanı kararnamesinde bakın ne diyor

Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleriyle dördüncü bölümde yer alan siyasi haklar ve ödevler Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenemez

Anayasada münhasıran kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamaz

Kanunda açıkça düzenlenen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamaz.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kanunlarda farklı hükümler bulunması halinde kanun hükümleri uygulanır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin aynı konuda kanun çıkarması durumunda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümsüz hale gelir

Şimdi sen diyeceksinki e kardeşim ohal ilan ederse nolacak, bu sınırlamalar kalkıyor

peki ohal ilan etmek kolaymı????

Olağanüstü hal ilanı kararı verildiği gün Resmi Gazetede yayımlanır ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur.
    Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde ise derhal toplantıya çağırılır; Meclis gerekli gördüğü takdirde olağanüstü halin süresini kısaltabilir, uzatabilir veya olağanüstü hali kaldırabilir.

ayrıyetten

Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplanamaması hariç olmak üzere; olağanüstü hal sırasında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri üç ay içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülür ve karara bağlanır. Aksi halde olağanüstü hallerde çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kendiliğinden yürürlükten kalkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rain_of_Pain -- 13 Nisan 2017; 17:34:49 >

• Rain_of_Pain kullanıcısına yanıt
    Şimdi devletin işleyişinde çoğu karar ve kararname bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile alınır. Devletin işleyişi ile ilgili önemli konulardır.

Bakın bir kurul karar alıyor, genellikle oybirliği ile karar veriyor. Oturuluyor konuşuluyor. Burada her bakan konusunda fikrini ifade ediyor. Ayrıca bu adamlar ne kadar başbakan tarafından atansa dahi meclisten güvenoyu almış oluyor ve teamüller gereği milletveki oluyor. Yani halkın temsilcisi oluyor. Yeni sistemde ise halktan yetki almıyor, atanıyor.

Sonrasında Cumhurbaşkanı onayı ile... (Burası çok kritik, şu anki anayasamıza göre tarafsız ve tüm milletin yani cumhur'un başkanı olan biri, bir parti ile ilişkisi olmayan biri) Hükümet ne kadar bir partiden veya partilerden olursa olsun, tarafsız olacağına namusu ve şerefi üzerine yemin eden yürütmenin bir makamı tarafından denetleniyor.

Şimdi; siz bu süreci kaldırıyorsunuz. Tek adama, tarafsız olması beklenmeyen bir adama ve bir parti genel başkanı olabilecek bir adama, tek başına kimsenin onayını almadan bunu yapma yetkisi veriyorsunuz.

Bu tek adamlık değil midir?

Bakın dikkat edin, bakanları atamak dahil, bir adama yürütmeyi tamamen teslim ediyorsunuz. Tarafsız olmayan, parti lideri olabilen bir adama...

• quote:

var misal şimdi evet çıktı sende evet verdin yarın öbürgün büyük bi ekonomik kriz patlak verdi hesap soramayıp sürünceksin bence evet veripte ekonomi kötüye gidince suçu atıcak insan kalmaması süper bişey işin ucu bi şekilde akplilerede dokuncak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.