Şimdi Ara

Yeni Alınan Telefon Bataryasının İlk Şarj Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Sony xperia z telefon kullanıyorum. Telefonuma yeni bir orijinal batarya aldım. Kapasitesi 2330mAh. Taktığım andan itibaren şarjı sanırım yeni batarya olduğundan hızla tükendi ve %5'te telefonu kapattım. Bataryanın uzun ömürlü olması için ilk şarjlar nasıl olmalı? Bir de elimde sony orijinal şarj aleti mevcut değil, 1.0a htc şarj aleti ve 2.1a ttec şarj aleti var.(sony orijinal alet 1.5a küsür) Normalde ttec kullanıyordum fakat bataryama zarar verebilir diye kullanmaya çekiniyorum. Sizce htc aleti mi kullanmalıyım yoksa ttec mi? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• Hocam işin uzmanı değilim fakat bir telefoncu bana şu şekilde söylemişti.Hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltsin.Öncelikle şarjı 0'a düşürmemek gerekiyor %10-%20 arasında şarja bağlayıp %100'de de bir 20-25 dakika daha şarj edip ardından şarjdan çıkarmak gerekiyor.Şarj süresi boyuncu telefonu kullanmamak ve orijinal şarj aletiyle şarj etmek önemli.Bunun yanı sıra birkaç ayda bir defa da şarjı 0'a indirip kapalı bir şekilde 100' e kadar şarj etmek gerekiyor.
  • Hocam ben de öyle bir şeyler duymuştum da şimdi arada kaldım, acaba 2.1a ttec mi kullansam yoksa 1.0a htc ile mi şarj etsem, bu sabah htc ile şarj ettim bayağı yavaş doldurdu 8 saat kadar şarjda kaldı ve şu an yine şarj hızlı bir şekilde azalıyor, ne yapacağımı şaşırdım doğrusu
  • lityum pillerde bir sorun olma zsadece dolsun ve dolduğu zaman çekin
  • Evet böyle şeyler de duymuştum doğru da olabilir emin olamasam da. Teşekkürler hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.