Merhaba arkadaşlar benim sormak istediğim bir şey var.
Yeni alınan bir laptopta aldıktan sonra hemen kullanıma geçmek doğru mudur acaba? Şöyle ki; ben bir laptop aldım üzerinde windows 8 vardı.
Windows update ile tarattığım zaman 1.5 gb yaklaşık güncelleme buldu bunun yanında windows 8.1 güncellemeleri felan da ayrıyeten olduğunu biliyorum.Şuanda windows 8.1 güncelledim tabiki windows 8.1 single language versiyonu.
Farkettim ki eskisine göre daha hızlı ve kullanım kolaylaştı bu da demek oluyor ki; siz bilgisayarı ne kadar bilmeseniz de yeni aldığınız bir laptopu güncellemeniz bir şeylerini kurcalamanız gerekiyor sanırım?
Mesela oyun için bir laptop aldık veya başka işlemlerde kullanacağız aldıktan sonra yapmamızı tavsiye ettiğiniz işlemler nelerdir ?
Madde madde bilgilendirirseniz sevinirim ve bu konuda yeni bilgisayar kullanıcıları da fayda göreceklerinden eminim.
şimdiden cevap veren herkese bol bol teşekkürlerimi sunarım
Aldıktan sonra bence yapılması gerekenler.
Bataryasını "telefon bataryası" mantığıyla kullanmak en doğrusudur. İntizamlı şekilde kullanmak
Yeni alınan laptop için başka birşey yoktur.
oyun için aldıysan soğutucu alman lazım
quote:
Orijinalden alıntı: yiğit262
Aldıktan sonra bence yapılması gerekenler.
Bataryasını "telefon bataryası" mantığıyla kullanmak en doğrusudur. İntizamlı şekilde kullanmak
Yeni alınan laptop için başka birşey yoktur.
telefon bataryası mantığıyla derken kast etmek istediğiniz
Kullanma klavuzunu bir inceleyin isterseniz. Genel olarak yigit262 nin dediği gibi, pili düzgün şarj edip kullanmaktan başka yapılması gereken başka birşey yok sanırım. Ama yine de klavuza şöyle bir göz gezdirmeniz faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
İyi günler.
BonezCrusher01
kullanıcısına yanıt
Bilgisayarınızı gerektiğinde şarja bağlayın.
Bataryası dışlardayken çalıştırmamaya özen gösterin çünki adaptörü yüksek akımdan ani kesilmelerden bilgisayarı korur HDD olsun Anakart ve üstündeki parçalar olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: yiğit262
Bilgisayarınızı gerektiğinde şarja bağlayın.
Bataryası dışlardayken çalıştırmamaya özen gösterin çünki adaptörü yüksek akımdan ani kesilmelerden bilgisayarı korur HDD olsun Anakart ve üstündeki parçalar olsun.
ama sürekli durduğunda batarya şişiyor ve sonra 10 dk sonra kapanıyor bazı bilgisayarlarda samsung bazı modellerinde batarya belli bir miktar sabit tutuyor peki bunu ayarlamak için hangi ayarları yapmalıyız ki belli bir yüzdeden sonra batarya dolmasın yada bir program var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme