Şimdi Ara

Yeni aldığım vantilatörün pervanesi dönerken yalpalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba koçtaştan aldığım vantilatörün pervanesi dönerken yalpalıyor, bu nedenle teyyare'ye benzeyen bir ses çıkıyor, bu ses motordan gelmiyor ona eminim zaten motordan öyle bir ses çıkmaz, pervanedeki yalpalama vantilatörü kapattıktan sonra hızı yavaş yavaş düştüğünde iyice belirginleşiyor, hız yükselince pervaneli uçaklar gibi ses çıkarıyor...
    şimdi sorun acaba montajdan mı plastik pervaneden mi yoksa motorun milinden mi kaynaklanıyor sizce? bir çözümü var mıdır bunu, çünkü gece çalıştırdığımda en alt kademede bile oldukça ses çıkarıyor, rahatsız edici yani...

http://www.koctas.com.tr/vantilatorler/opp-ayakli-vantilator-rd40b-40-cm/7601-12800/

• keşke hiç kurmasaydım aynı fiyata bimeks'te daha iyi bir vantilatör varmış üstelik zaman ayarlı, bunu geri verme gibi bir şansım yok değil mi?

kurulan bir ürünü geri veremiyoruz değil mi? yani mesela geri verip başka bir ürün alsam kabul ederler mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 17 Temmuz 2013; 9:55:23 >
  • güncel
  • Fanı sökün. Bağlantı mili olan bilgedeli balans yerine sıradan bir kağıt tutacağını sıkıca kıstırın. deneyin. Gene titrerse diğer bölgeye deneye deneye titreşimi durdurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulvo47

Fanı sökün. Bağlantı mili olan bilgedeli balans yerine sıradan bir kağıt tutacağını sıkıca kıstırın. deneyin. Gene titrerse diğer bölgeye deneye deneye titreşimi durdurun.

anlamadım balans bilgedeli ? milin motor bağlantısına mı kağıt kıstırayım?

• bilgedeli balans tam olarak neresi oluyo onu anlamadım? yani mil ile motorun birleştiği yer mi? bir de bu bir üretim hatası mıdır, yani gidip böyle bir sorun var desem değiştirirler mi veya başka bir ürün karşılığında iade?
  • pervanenin yalpalanarak dönmesi sadece gürültü değil sarsıntı ve titremeye de neden oluyor, demek ki saçma sapan bilinmeyen dandik markalardan uzak durmak gerekiyormuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncel
  • adi fanlar yamuk olabiliyor kaliteli değildir başka bir fan bulup takabilirsiniz mesela hurdacılarda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

adi fanlar yamuk olabiliyor kaliteli değildir başka bir fan bulup takabilirsiniz mesela hurdacılarda var

ahahaha ne hurdacısı yaw, geri götürüp önlerine atarım, paraları da onlara kalsın üç kağıtçılar, zaten bu ürün markasız bir ürün, koçtaş etiketi var üstünede, sanıyorum garantisi de koçtaşa ait... yani marka falan değil... bu arada fan derken plastik pervaneden bahsediyorsunuz sanıyorum değil mi?
    neyse bugün mağazaya gidip şu üç kağıtçı reyon görevlilerine olmazsa müdürlerine bir söyleyeyim bakalım ne diyecekler, sonuçta arızalı bir ürün bu sorunu gidermeleri lazım, ben pervaneli uçak gibi gürültü çıkaran bir vantilatörü kulanamam

• mozzika kullanıcısına yanıt
    ben bir ürün aldım teknosadan bozuk cıktı geri götürdüm almadılar. nedeni kutunun üzerindeki jelatini yırtmışım diye içini nasıl acacaktım ? cvp.acmasaydınız beyfendi değiştiridik diyorlar alayı kolpa 400 tl maaş alıyor + prim atarlanıyor insana sanki dükkan onunda tartışıyorlar bizle. müdür geldi değiştirdi hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

ben bir ürün aldım teknosadan bozuk cıktı geri götürdüm almadılar. nedeni kutunun üzerindeki jelatini yırtmışım diye içini nasıl acacaktım ? cvp.acmasaydınız beyfendi değiştiridik diyorlar alayı kolpa 400 tl maaş alıyor + prim atarlanıyor insana sanki dükkan onunda tartışıyorlar bizle. müdür geldi değiştirdi hemen

demek ki kutuyu açıp denemeden bozuk olduğunu anlamak gibi ilginç bir yeteneğe sahip olmak gerekiyormuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mozzika

quote:

Orijinalden alıntı: pulvo47

Fanı sökün. Bağlantı mili olan bilgedeli balans yerine sıradan bir kağıt tutacağını sıkıca kıstırın. deneyin. Gene titrerse diğer bölgeye deneye deneye titreşimi durdurun.

anlamadım balans bilgedeli ? milin motor bağlantısına mı kağıt kıstırayım?

Motorla alakası yok. Plastik dönen fan dan bahsediyorum. Fanı sökün. Fanın mile bağlandığı deliğin etrafındaki plastik dikmelere demir kağıt tutucu parçayı klipsleyin.
     Yeni aldığım vantilatörün pervanesi dönerken yalpalıyor? Yeni aldığım vantilatörün pervanesi dönerken yalpalıyor?

• İşaretledim.
  • teşekkür ederim açıklama için de bendeki vantilatör biraz farklı gibi... neyse bir ara fotoğrafını eklerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.