Şimdi Ara

Yeni Aldığım Sapphire Nitro+ RX9070 Ekran Kartı Kasmaya Sebep Oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar mevcut sistemime ekran kartı yükseltmesi yaptım. Önceki ekran kartım RX 6650XT'di, Sapphire Nitro+ RX9070'e geçiş yaptım. Oyunlarda menüde 1 fps alıyorum hareketli duvar kağıdım bile kasıyor. Bios güncellemesi yaptım. Biosu güncellemeden önce mouse'u bile hareket ettiremiyordum, deli gibi kasıyordu. Bios güncellemesini yaptıktan sonra internette gezinebilir ve video izleyebilir bir noktaya geldi sadece. Ayrıca bios güncellemesinden sonra driverları kurduğumda gene deli gibi kasmaya, güncellemeden önceki gibi olmaya başladı. Montajı yaparken, ekran kartının kutusunun içinden çıkan 3x8'den 16 pine dönüştürme kablosunu ve mevcut psudan çıkan iki tane 2x8 PCI-E kablosunu kullandım (2 tanesini bir kablodan diğerini de öbür kablodan kullandım). Pinleri doğru ve tam taktım. Mecut PSU: DeepCool CC560 kasasuıyla birlikte gelen DeepCool 650w 80+. Sorunun sebepleri ne olabilir? Çözüm için ne yapmam gerekli? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A620M-K, Ryzen 5 7500F, 32GB ddr5 5200Mhz, 1TB m.2 Gen4, DeepCool 240mm sıvı soğutma.

Driverları birkaç kez eskileri kaldırıp sıfırdan yükledim. Ondan sonra performans almaya başladı ama performansım çok dalgalı. 280 fps aldığım oyunda 99 fpse düşüşler oldu. Sürekli zaman aşımı hatası almaya başladım. Ara ara siyah ekran veriyor.

bios son sürümü mü yüklediniz? Sürüm 3287 14.02 MB 2025/10/22

Ekran kartı sürücüsünü ne ile kaldırdınız. DDU veya amd sürücü temizleme aracını kullanarak tam kaldırma yapıp geri sürücüyü kurun. Yanlışlıkla 6650xt sürücüsünü kurmayın. Bunları yaptıktan sonra ilk yüklemede oyun kasabilir. shader derleme yapıyordur. oyuna girdiğizde de ilk 30 dk falan anlık donmalar yapabilir sonra düzelir. Oyunu oynarken altta bir şey mi çalışıyor yoksa bu oyun mu çok fazla işlemci istiyor. Çünkü yüzde yüz kullanım var. Ayrıca bir süre sonra ekran kartı kullanımı yüzde 98 civarlarında stabil görünüyor.

Eğer psu'nuz eski ise yetmemeye başlamış olabilir. Hafif bir undervolt yapabilirsiniz kartınıza. -40 volt -10 power yapabilirsiniz. tüketimi düşürmek için power'ı daha da düşürebilirsiniz.

Diğer sayfalardan daha fazla veri, oyunun kaydı gibi veriler daha yararlı olabilir. böyle asıl kaynağı saptamak çok zor.

AMD hata raporu aracını çok önemsemeyin. ram oc yaparken pc hata verince de bu uyarı geliyordu. sistem nerde hata verse uyarı veriyor. ekran kartı hatasını göstermiyor bu.

• Ufak bir ihtimal ama yine de aklınızda olsun: Bios üzerinden ya da techpowerup'da kartı render yüküne sokarak pcie çarpanınızı kontrol edin. Ya da eğer riser ile kullanıyorsanız riser'ınızın sürümü neyse ona uygun sürümü seçin atıyorum 3.0 destekli riser'da pcie hızınızı 4.0 yaparsanız benzer sıkıntılar yaşatır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.