Şimdi Ara

Yeni Aldığım İşlemcimi Tanımıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık bir senedir Gigabyte GA-m720-us3 anakartımın üzerinde kullandığım ADX2150CK22GQ işlemcimden memnundum.
    Fakat gta4 ve battlefield3 oyunlarında düşük fps aldıktan sonra bi değişiklik yapmak istedim.
    Bir hafta önce hafta sonu vatan bilgisayara ayak üstü uğrayıp apar topar sorup soruşturmadan daha iyi bir işlemci almak istedim.
    Biraz bütçe kısıtlılığından dolayı bana uygun olan ADX2600CGMBOX versiyonu aldım geldim.
    Eski işlemcim 2.7 ile çalışıyordu. bu ise 3.2. şuan basit bir şekilde hızlandırıp 3.5 olarak kullanıyorum.
    Fakat bu işlemciyi daha önceden araştırmadığım için hakkında birşey bilmiyorum. İlk bakışta sadece saat hızı farklı gibi.
    Ama dikkat ettim yüksüz halde 50 derecelerde seyrediyor. Henüz oyunlarda deneyemedim.

Sizce anormal bir durum varmı? İşlemcim iyimi kötümü?

• aldığın işlemcinin önceki işlemcine fark atmasını bekleme aşağı yukarı aynı performansı verir sıcaklık yüksekse bi termal macunu kontrol et derim..
  • İşlemci soğutucum Xigmatek Loki SD963, Termal macunum ise Zalman ZM-STG1. önceki işlemcimde yüksüz haldeyken bu donanımlarla 33-35 dereceler arası seyrediyordu. Şimdi ise kafama takıldı. Acaba bu yeni aldığım işlemci öncekinin voltajla falan biraz daha zorlanan halimi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongholdman

İşlemci soğutucum Xigmatek Loki SD963, Termal macunum ise Zalman ZM-STG1. önceki işlemcimde yüksüz haldeyken bu donanımlarla 33-35 dereceler arası seyrediyordu. Şimdi ise kafama takıldı. Acaba bu yeni aldığım işlemci öncekinin voltajla falan biraz daha zorlanan halimi???

hayır fabrika çıkışı hızı olduğu için o frekans artışının sana etkisi olmaz 2 cpu da mimari olarak 45nm ve max ısıl sıcaklık değerleri 74 derece bana kalırsa senin yanlış yaptığın bir şey olmalı normalı boşta en fazla 30 derecedir bence macunu tekrar kontrol et çünkü yanlış sürüldüğünde böyle problemler yaşanabiliyor

• tamamdır bugün tekrar kontrol edicem
  • amd athlon II x2 260 işlemcinin adı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

amd athlon II x2 260 işlemcinin adı.

Sen öyle diyosan öyledir üstadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Aldığım Kasa Nasıl?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongholdman

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

amd athlon II x2 260 işlemcinin adı.

Sen öyle diyosan öyledir üstadım

burada incelemesi var

http://www.legitreviews.com/article/1301/13/

burada kabaca fikir versin diye
    http://thgtr.com/150-alti-islemciler-karsilastirildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 2 Nisan 2012; 13:22:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.