Şimdi Ara

Yeni aldığım 80 gb samsung hdd neler oldu ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 haftalık yeni samsung hdd mi çok güzelce xp kurdum. hiçbir sorun yoktu kurmada. daha sonra yağmurlu bir gecede oyun oynarken şimşekler çaktı elektrik gitti(voltaj düştü) bilgisayar kapanmadan restart gibi oldu. (evde ampüllerde hafif kısılma oldu)

şimdi hard diskimde birçok bad sektoer oldu

çok canım sıkıldı. bir önceki hdd mi de elektrik kesintisi yüzünden kaybetmiştim

şimdi ne olacak ?

hdd 1 haftalık daha

garanti kapsamına gi,riyor mu bozuk sektör
    ben bozmadım kendi bozuldu ya

• şansız bir durum arkadaşım ama kusura bakma ama gitti bence sen derhal ama derhal enerjikaynağı al yani 15 dakkalık bile olsa bilgisayarı kapamaya yarasın
  • eger prizin toprakli ise garanti dahilinde. yalniz eger toprakli degilse gidder...

uyaniklik yapma bosuna masraf olur. toprakli topraksizi cakiyo cakallar :)
  • Oluşan bad sector fiziksel mi?
    Windows scandisk veya partition magic,norton disc doctor gibi üçüncü parti yazılımlarla yüzey taraması yaptın mı?

Öyle bir kesintiyle yepyeni diskte bad sector bana biraz garip geldi.
    Bence gerçekten fiziksel sorun varsa doğruca garantiye gönder.
    Benim 5 yıllık Maxtor yüzlerce kesintiye maruz kalmasına rağmen hala sağlamsa, yepyeni bir harddiskin de öyle kolay kolay sorun çıkarmaması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Oluşan bad sector fiziksel mi?
    Windows scandisk veya partition magic,norton disc doctor gibi üçüncü parti yazılımlarla yüzey taraması yaptın mı?

Öyle bir kesintiyle yepyeni diskte bad sector bana biraz garip geldi.
    Bence gerçekten fiziksel sorun varsa doğruca garantiye gönder.
    Benim 5 yıllık Maxtor yüzlerce kesintiye maruz kalmasına rağmen hala sağlamsa, yepyeni bir harddiskin de öyle kolay kolay sorun çıkarmaması lazım.

+1 bir arkadaşıma benzeri olmuştu servise götürdü düzeltip geri verdiler
  • elektrik dağıtımı sağlıklı olmayan yerlerde mutlaka ups kullanılmalı banada geçen hafta bir anakarta maal oldu
  • Daha yeni aldım diyosun. Aldığın yere götür, garantiden yenisi alır onlar...
    (Belki HDD yi bile kurtarabilirler...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bertuğ_ -- 3 Ekim 2005, 21:29:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle katılıyorum.Hemen söküp servise götür.
  • bir test yapim ben önce

şimdi disk birleştiriciden incele dediğimde birsürü kırmızı alan çıktı

(parçalanmış dosyalar olarak gösteriyor )
  • dostum diskinden şüpheleniyosan garantiye göndermeden önce zero film at yani diskin kurulum arabirimi yazılımını kullan üreticinin web sitesinde bulursun

bad sectorler fizikselse uğraşma düzelmez mantıksal ise düzelcek

kolay gelsin

bu arada o parçalı dosya yazan lar bad sector değil bilgine
  • Arkadaşlara katılıyorum,herşeyden önce bir UPS şart.
    Bana kalırsa F-Dısk ile diski yeniden birleştir.Yüzey taraması yaptır.Sonra yeniden partition'lara ayır.Ve sistemi kurup,XP üzerinden yeniden kontrol et.
  • quote:

şimdi disk birleştiriciden incele dediğimde birsürü kırmızı alan çıktı

eğer diskin dediğin kadar fazla parçalanmış dosya gösteriyorsa bu benim aklıma (bir haftalık sıfır bir hdd sahibi olsaydım tabi) bu harddiskin gerçekten sıfır olup olmadığı sorusunu getirirdi..bir haftada ne yaptımda sıfır harddiski birleştirme yapmaya muhtaç ettim diye kendime sorardım..hatta kıllanırdım..bilmem ben mi çok işkilliyim ama arkadaşım aldıydı böyle sıfır hdd adamlar içindeki windowsu silmeyi unutmuş sonra bide karışıklık olmuş falan ayağına yattılar..başka türlü nasıl anlayacan sil hdd'yi aha sıfır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.