Şimdi Ara

yeni abonelik hangi modem sorusu (SOL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    haziran başında yeni eve geçeceğiz, superonline fiber varmış binada ama gpon mu fttb mi bilmiyorum. bizden önce oturanlar da bilmiyormuş ne kullandıklarını, "superonline geldi modem koydu gitti" dediler. evde dışardan gelen bir ethernet kablosu var başka bişey yok.

    size sormadan da superonline elemanlarını aramak istemedim açıkçası.


    hangi modemi getirmelerini söyleyeyim sizce ? çok modem konusu ve hepsinde de şikayet olduğu için bilemedim sormak istedim.


    not: 100mbps 129tl olan paketi düşünüyorum. iyi midir ? pazarlık yapabiliyor muyuz saha elemanlarıyla ?


    teşekkürler.




  • fiber altyapıda modem seçme hakkınız yok diye biliyorum ellerinde ne varsa onu getiriyorlar, pazarlık konusuna da güldüm:d

  • Modem/router cihazına gelen sarı/gri ince bir fiber kablo yerine ethernet kablosu varsa FTTB sistem var demektir, öteki şekilde FTTH sistem. Tutacağınız ev kaçıncı katta bilmiyorum fakat ben 3. kattaki odama gelen FTTB sistemden çok memnunum. Hatta düşününce FTTH sistemden daha avantajlı buluyorum kendi adıma zira hem GPON cihazı ile birlikte fazladan bir cihaz+kablo kalabalığı oluşmuyor hem de ethernet kablosu cam fiber kabloya göre daha sağlam olduğundan darbelere, ittirme çektirmelere daha dayanıklı. FTTB sistem FTTH'tan daha kalitelidir demiyorum fakat kendi adıma daha avantajlı bir kurulum elde ettim ben. Bina girişinden 3. kattaki router'a ethernet ve buradaki routerdan 5GHZ router ile 95mbps kablosuz hız alıyorum. Superonline'ın odaya çektiği ethernet kablosunu da kesip ucuna CAT6 keystone ekleyip numeris prizin içine taktım ve direkt prizden router'a ethernet kablosu çekerek internete erişiyorum temiz bir kurulumla, FTTH sistemler görüntü anlamında daha kirliler ve açıkçası ben 3. kattan daire girişine çekilen CAT6 kablonun oluşturduğu bir gecikme hissetmiyorum. Sözün kısası tutacağınız ev 10. katta falan değilse FTTB altyapı olmasından çekinmeyin.


    Ayrıca fiyat konusunda bir değişiklik yaptırmanız söz konusu değil ve getirecekleri hangi router olursa olsun dışarıdan alacağınız herhangi bir router'dan daha dandik olacak. SOL'ün cihazı yerine biraz para verip kendi cihazınızı kullanmanız performans farkı yaratıyor, kesinlikle tavsiye ederim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordindarkness

    Modem/router cihazına gelen sarı/gri ince bir fiber kablo yerine ethernet kablosu varsa FTTB sistem var demektir, öteki şekilde FTTH sistem. Tutacağınız ev kaçıncı katta bilmiyorum fakat ben 3. kattaki odama gelen FTTB sistemden çok memnunum. Hatta düşününce FTTH sistemden daha avantajlı buluyorum kendi adıma zira hem GPON cihazı ile birlikte fazladan bir cihaz+kablo kalabalığı oluşmuyor hem de ethernet kablosu cam fiber kabloya göre daha sağlam olduğundan darbelere, ittirme çektirmelere daha dayanıklı. FTTB sistem FTTH'tan daha kalitelidir demiyorum fakat kendi adıma daha avantajlı bir kurulum elde ettim ben. Bina girişinden 3. kattaki router'a ethernet ve buradaki routerdan 5GHZ router ile 95mbps kablosuz hız alıyorum. Superonline'ın odaya çektiği ethernet kablosunu da kesip ucuna CAT6 keystone ekleyip numeris prizin içine taktım ve direkt prizden router'a ethernet kablosu çekerek internete erişiyorum temiz bir kurulumla, FTTH sistemler görüntü anlamında daha kirliler ve açıkçası ben 3. kattan daire girişine çekilen CAT6 kablonun oluşturduğu bir gecikme hissetmiyorum. Sözün kısası tutacağınız ev 10. katta falan değilse FTTB altyapı olmasından çekinmeyin.


    Ayrıca fiyat konusunda bir değişiklik yaptırmanız söz konusu değil ve getirecekleri hangi router olursa olsun dışarıdan alacağınız herhangi bir router'dan daha dandik olacak. SOL'ün cihazı yerine biraz para verip kendi cihazınızı kullanmanız performans farkı yaratıyor, kesinlikle tavsiye ederim.

    Selam,

    Bende FTTB + Cat6 altyapı ile yeni abonelik düşünüyorum ama taahhütnamede açıkça yeni/kutusu açılmamış veya "yenilenmiş" modem (router) verileceği yazıldığı halde Türkcell müşteri hizmetlerine sıfır/yeni modem veriyor musunuz dediğimde aldığım yanıt böyleydi:

    Modemlerimiz aboneliği iptal olan müşterilerimizden iade alınıp sıfırlanıyor ve güncelleniyor. Teknik tüm bakımlardan geçtikten sonra yeni müşterilerimize veriliyor.

    Böyle bir saçmalık olabilir mi? Daha abone olmadan gerildim, haksızlık değil mi bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Mayıs 2021; 0:9:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana verdikleri router'ın üstündeki kurşun kalem izleri bile duruyordu. Suan tr'de hiçbir şirket sıfır cihaz vermez veremez. Zaten verdikleri cihazı istedikleri kadar temizleyip sıfırlasınlar çöp. 500tl bandında bir bütçe ayırıp hem de size ait olacak router almak bence en temizi, en azından siniriniz bozulmaz evde internete girerken. SOL wan kullanıcı adını ve şifresini vermiyor ama bunları bulup router değiştirmek zor değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordindarkness

    Bana verdikleri router'ın üstündeki kurşun kalem izleri bile duruyordu. Suan tr'de hiçbir şirket sıfır cihaz vermez veremez. Zaten verdikleri cihazı istedikleri kadar temizleyip sıfırlasınlar çöp. 500tl bandında bir bütçe ayırıp hem de size ait olacak router almak bence en temizi, en azından siniriniz bozulmaz evde internete girerken. SOL wan kullanıcı adını ve şifresini vermiyor ama bunları bulup router değiştirmek zor değil.

    Teşekkürler hocam. Ben taahhütnamede kullanılmamış/kutusu açılmamış veya...yenilenmiş...diye bir ifade gördüğüm için öfkelendim. Yine sordum, cevap şu:

    Yenilenmiş olarak size gönderiyoruz. Kullanılmış modemi yenilemeden size teslim etmiyoruz.

    Aslında çok önemli değil ama performans/hizmet kalitesi konumunda fazla yorulmuş/hırpalanmış veya onarım görmüş bir cihaz getirmelerini istemem hocam. Kendi beyanları kendi taahhütname içerikleri ile çeliştiği için biraz midem bulandı açıkçası.

    Ek router zaten var hocam Xiaomi, verdikleri cihazın arkasına onu bağlarım diye umuyorum, diğer Wan şifresi elde etme konusunda da malumatım var Ne kadar lüzumlu ve faydalı, tartışılır, cihaz sayısını 1'e indirgemek dışında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Mayıs 2021; 0:35:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.