Şimdi Ara

Yeni 3.16i mi? volvo s60 1.6 D powershift mi? (3,20d alındı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de daha ucuzu varken neden pahalısını alıyorsunuz enayi misiniz moduna giren arkadaşlarım ,

Lütfen insanların seçimlerine saygılı olun. Bir yağlıboya tabloya milyon dolarlar ödeyen insanlar var. 2-3 milyon eur a araba satın alanlar , hatta mücevher alanlar .

Hiçkimse aynı paraları kazanmıyor. Adamın aylık 100 bin tl geliri vardır, 3,16i beğenmiş almıştır , neden aldın , volvo daha fazlasını daha ucuza veriyordu desen o adama nasıl bir etkisi olur ? olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Kimin araba ürettiğini yukarda görebiliyoruz.herkes eşit şartta girmiş teste.

kapısı kopan da belli (vw) yamulan da belli.(bmw)

ayrıca fren testleri aynı lastik ve jant kombinasyonu ile

yapılmadıkça benim için bir anlam taşımıyor.

lastik firmaları 2m için milyon dolar ar-ge yatırıyorken dospagen yanlısını alman basınına inanıp da eşit şartlarda olmayan bir testin yorumlarını bmw ye yontamam;volvoya da yontamam .

bence bmw ödenen fiyata göre çok daha iyisini sunmalı hatta dizel olmalı .

iki aracı aynı donanıma getirip buraya koymaya gerek yok heralde.

Fabrika verisi fren değerleri , bildiğim kadarıyla olup olabilecek en iyi değerlerdir. Aynı diğer performans değerlerinde olduğu gibi.

Fabrika verilerini karşılaştırırsanız daha sağlıklı sonuç olur. Dergilere bende güvenmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Bir de daha ucuzu varken neden pahalısını alıyorsunuz enayi misiniz moduna giren arkadaşlarım ,

Lütfen insanların seçimlerine saygılı olun. Bir yağlıboya tabloya milyon dolarlar ödeyen insanlar var. 2-3 milyon eur a araba satın alanlar , hatta mücevher alanlar .

Hiçkimse aynı paraları kazanmıyor. Adamın aylık 100 bin tl geliri vardır, 3,16i beğenmiş almıştır , neden aldın , volvo daha fazlasını daha ucuza veriyordu desen o adama nasıl bir etkisi olur ? olmaz

Biz niye bmw aldın demedik ki param olsa ben de bmw 3.20d alırım.

biz volvo araba değil satmıyor ikinci eli yok diyen hayal dünyasındaki arkadaşlara cevaplarını verdik hepsi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Bir de daha ucuzu varken neden pahalısını alıyorsunuz enayi misiniz moduna giren arkadaşlarım ,

Asıl nokta burası.
    Konunun başına bakar mısın canozpınar ve Lady Gargara isimli üyeler volvo ve bmw için ne yazmışlar.
    Eğer bakamam dersen ben kopyalayayım.
    Donanım dersen volvo,araba dersen bmw öneririm.
    Bu hakaretvari cümle işin içine girene kadar kimse tartışmıyordu.
    Biz ne mercedes ne bmw alana ses edecek kadar kafasız insanlar değiliz.
    Hayırlı olsun der geçeriz.
    Ama kusura bakmayın araba satın alma işini alaman sevdasına dönerse o zaman herkesin söyleyecek bir şeyleri olur.
    daha Sağlam mı ?
    değil.
    daha güvenli mi?
    değil.
    donanım?
    yok.
    Fiyat?
    en az 10 bin lira daha pahalı.
    s60taki donanımı ekle ver 15 20 bin.
    Türk milleti bu paraları gökten zembille mi yağdırıyor?
    Neymiş 0da 100e 1 saniye erken çıkıyormuş 1 litre az yakıyormuş.
    Bunun adı alamancılıktır.
    Nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 20 Eylül 2012; 10:28:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Donanim istiyorsaniz S60, araba istiyorsaniz BMW oneririm.

Konunun özeti.

sen ve senin gibi hazımsız tospağagen trolleri de akılları sıra volvo aşağılayarak ego tatmini içindesiniz

şunu hazmetmeni tavsiye ederim.

volvonun yanına vw yazılmaz .

Sen kimsin oglum? Ne vosvosgeni, nasıl bir saplantılı adamsın sen? Ben VW ile bir şey mi yazmışım konuda? Asıl bir troll varsa o da sensin.

Bana ne Allah'ın çinli Volvosundan. Adama bak ya, hayatı VWcilere sövmekle geçiyor, işin gücün yok mu senin kardeşim.

bana bak oğlum moğlum doğru konuş efendi ol. kendine sövdürtme

bak nasıl döküldün çinliymiş.tabiki sana ne volvodan bilmediğin konular hakkında yorum yapma

Şu konuşmaya dikkat edelim bence.
    Kim başlatmış bu tartışmayı.
    Volvoya araba değil diyenler.
    akifsarının vw firmasını gündeme getirmesini ben de onaylamıyorum,fakat siz bir insanın sempati duyduğu markaya hakaret ederseniz sizin sempati duyduğunuz markaya da hakaret ederler.
    Lady GarGara arkadaşım,bence buradaki insanlara bir özür borçlusun sen.
    Canozpınara da aynı şeyi söyledim cevap veremedi.
    Belki sen o erdemi gösterirsin.
    Veya volvo neden araba değil buradaki insanlara açıklarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugofarell
    Şu konuşmaya dikkat edelim bence.
    Kim başlatmış bu tartışmayı.
    Volvoya araba değil diyenler.
    akifsarının vw firmasını gündeme getirmesini ben de onaylamıyorum,fakat siz bir insanın sempati duyduğu markaya hakaret ederseniz sizin sempati duyduğunuz markaya da hakaret ederler.
    Lady GarGara arkadaşım,bence buradaki insanlara bir özür borçlusun sen.
    Canozpınara da aynı şeyi söyledim cevap veremedi.
    Belki sen o erdemi gösterirsin.
    Veya volvo neden araba değil buradaki insanlara açıklarsın.

Vay be,passat sahibinden gelen yoruma bak.
    Hoca alnından öptüm.
    Allah senin gibi vw sahiplerini başımızdan eksik etmesin.
    Şu forumda senin gibi 10 tane akil adam olsa 1 tane tartışma çıkmaz terbiyesizim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Sağolun teşekkür ederim Allah herkese passat kullanmayı nasip etsin çok memnunum.
    Lady gargara ve canozpinar isimli arkadaşlardan cevap beklediğimi yineleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugofarell -- 20 Eylül 2012; 10:39:23 >
  • @ugofarell

Objektifliğin için öncelikle teşekkürler

volvoya araba değil diyen vosvos kullanıyor konu ordan çıktı

hani adamın altında ne biliyim maserati olsa yine bence böyle hazımsız konuşmamalı.

biz ego tatmini içinde değiliz özür falan ona da gerek yok.sadece insanlar doğru bilgiyi alsın önyargılarından kurtulsun.

biraz araştırma yapsınlar.

otomotiv sektörüne emniyet kemeri dahil büyük katkılar sağlamış firmaya çamur atmak okadar kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Birincisi arabaların fabrika verilerine göre hızlanmada s60 önde.

Test verilerine bakarsan 100-120 arasında s60 0.4 saniye fark atmış, 0-100 arası 0.6 saniye yemiş araba 100-120 arası 0.4 saniye atıyorsa yükselen hızla beraber diğerine fark atabileceğini herkes anlayabilir. Bu arabaların kullanıcısı şehiriçinde apaçilik yapmayacağına göre performans anlamında beklentisi de zaten 70-80 km 'den sonrasına yöneliktir.

S60'ın tüketim verilerini nereden aldın bilmiyorum ama an itibariyle fabrika verisi olarak bile doğru değil, bunun dışında fabrika verisi şehiriçi 6.7 litre olan audi a4 ile eşit yaktığı test var. Yukarıda performansı test verileri üzerinden konuştuk ya hani, tutarlı olalım diye koyuyorum bunu...
    http://www.autobild.de/artikel/audi-a4-volvo-s60-vw-passat-vergleich-2873607.html

Bunun dışında Volvo'nun Türkiyede yayınladığı ağırlık verisi kuru ağırlık, bmw'nin verileri ise 68 kg'lik sürücü+7kg eşya+%90 dolu depo ile olan veriler. "Teknik veriler hakkında bilgiler" kısmına tıklarsan açıklamasını görürsün, aynı standartta s60 t4 powershiftin ağırlığı 1598 kg, 316'dan 118 kg ağır yani.http://www.volvocars.com/de/all-cars/Documents/preislisten/MY13/Volvo_S60.pdf

Son olarak, varsın 2 metre geç duralım, 2 litre fazla yakalım, 100'e gerekirse 2 saniye çıkalım çıkalım ama sağlığımız yerinde olsun. Zira o pedallara basmak için önce sağlam ayak-bacak gerekiyor.

ikinci el diye sallamışsın: bu araba 2011 ocakta pazara sunulduğunda t4 baz 71, advance 80 bin'di. Bugün 2. elde 1.6-2 yaşdaki arabalara 73-74 isteniyor. Merak eden volvo s60 konusundan fiyatlara kronolojik olarak ulaşabilir.

Son olarak en iyi araba en çok satan olsaydı, devlet başkanları sümbül kullanırdı, saçmalamanın lüzumu yok... Pazarlamanın 5 p'si var sadece biri product.

1- Hızlanma verilerine gelince fabrika verisine bakarsınız, tüketime gelince fabrika verileri doğru olmaz. Buyrun o zaman tüketimler,

http://www.volvocars.com/tr/all-cars/volvo-s60/details/pages/technical-spec.aspx

2- Verdiğiniz almanca kaynakta, ağırlık kısmının açıklamasında sürücü ve mürettebatın ağırlığından bahsedilmiş. Altta eklediğim linkte R-Design s60'ın curb ağırlığı 1470 kg olarak ölçülmüş bu şartlar altında daha donanımsız S60'ın curb ağırlığının 1486kg olması imkansız. Yani volvo internet sitesine koyduğu ağırlık verileri kuru ağırlık değil. Ayrıca türkçe kullanma klavuzunda yüksüz ağırlığa sürücü ve %90 depo dahildir denilmiş.

http://www.oneshift.com/new_cars/car_overview.php?pid=3087

3- Bahsettiğin F30 kasa Bmw'de şahin değil. Ncap'ten yolcu koruması 95 puan alan bir otomobil. Yanal testlere girmiş, çocuk koruma ve darbe emmeden tam puan almış. S60'ın daha euroncap sonucu bile yok. Peşin hükümlü olmaya hiç gerek yok.

4- Varsın 2 metre geç dursun ne demektir ? Bu nasıl mantıkdır öyle ? BMW duruğu anda Volvo yaklaşık 30 kph hıza sahip. Yaya ölümü için sebeptir bu.

5- Bu segment otomobilin başarısı satış rakamıyla ölçülmeyecek ise ne ile ölçülür? Symbol ile Devlet başkanı örneğinin mantığı nedir ? 3 serisi ile S60'ın ABD satışları arasındaki 70 bin fark pazarlamanın ürünü mü diyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 20 Eylül 2012; 10:46:14 >

• quote:

@ugofarell

hani adamın altında ne biliyim maserati olsa yine bence böyle hazımsız konuşmamalı.

biz ego tatmini içinde değiliz özür falan ona da gerek yok.sadece insanlar doğru bilgiyi alsın önyargılarından kurtulsun.

otomotiv sektörüne emniyet kemeri dahil büyük katkılar sağlamış firmaya çamur atmak okadar kolay değil.

anlıyorum.
    bence hiçbir marka kötülenmemeli,aşağılanmamalı.
    aşağılayacak olanda nedenini belirtmeli.
    Sonuçta ben de vw sahibiyim,memnunum.Ama kalkıpta ford kullanan bir insana "araba değil" diye bir yorumda bulunmam.
    Ve hangi markanın sahibi olursak olalım kalkıp bir başka markayı aşağılamayı kendimizde hak görmemeliyiz.
    Ben arkadaşlara gerekeni sordum,umarım cevap verirler.
    Ve eğer volvo araba değil kavramını açıklayamıyorlarsa insanların bu kadar kırıcı üsluplarla konuşmasına neden oldukları için özür dilemeliler.

• Volvo forum avukatları mı tutumuş, ne yapmış?

Hadi Euro-Ncap sonuçlarına bakalım. S60 Euro-Ncap'e bile girmemiş ama V60'ı baz alıyoruz. O da ne? Yetişkin, çocuk ve yaya güvenliği disiplinlerinin tamamında BMW 3 daha iyi.

Herşeyi efsaneleştirmeye çalışmayın. Ayrıca F30 3-serisi çok rijit ve sağlam bir araç. Teneke değil. Ncap puanları da daha yüksek. 8-ileri ZF'si bile aradaki farka değer...

Yeni 3.16i mi? volvo s60 1.6 D powershift mi? (3,20d alındı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

Volvo forum avukatları mı tutumuş, ne yapmış?

ugofarell yukarda mevzuyu çok güzel açıkladı.
    bakmanı tavsiye ederim.
    Burada volvo avukatı yok.
    Güvenlik olarak sınıfının en üstün aracı.
    NCAP değil IIHS nin testleri baz alınıyor artık.Çünkü ncapten herkes 5 yıldız takıp çıkıyor.
    ki v60 station olmasına rağmen güvenlik asistanında 100 tam puan almış(en sola bakarsan).
    Yani ncapte iki aracın arasında pek bir fark olmamasına rağmen IIHS nin yaptığı gerçek kaza testlerinde s60 rakiplerine fark attı.
    BMW'nin şusu busu değer demişsin,100 bin küsür lirayı arabaya sayan insan arabasında konfor ister,donanım ister,sadece şanzıman kolu değil.
    BMW diğer ülkelerde atamadığı marka kazığını ülkemizdeki insanlardan çıkarmaya çalışıyor biz buna itiraz ediyoruz.
    Buradaki alamancılar da bu işe alet oluyorlar.
    Yoksa bmw motorlarını aktarmasını tartışmak bile salaklık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 20 Eylül 2012; 10:59:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugofarell

quote:

@ugofarell

anlıyorum.
    bence hiçbir marka kötülenmemeli,aşağılanmamalı.
    aşağılayacak olanda nedenini belirtmeli.
    Sonuçta ben de vw sahibiyim,memnunum.Ama kalkıpta ford kullanan bir insana "araba değil" diye bir yorumda bulunmam.
    Ve hangi markanın sahibi olursak olalım kalkıp bir başka markayı aşağılamayı kendimizde hak görmemeliyiz.
    Ben arkadaşlara gerekeni sordum,umarım cevap verirler.
    Ve eğer volvo araba değil kavramını açıklayamıyorlarsa insanların bu kadar kırıcı üsluplarla konuşmasına neden oldukları için özür dilemeliler.

volvo araba değil kavramını bırak açıklamak dediğim gibi kullanmışlıkları bile yok.

eşit şartlarda olmayan fren mesefe testini ve 0-100 ü papağan gibi anlatıp duruyorlar.

eşit şartlarda olan çarpışma testini işlerine gelmediği için ncap e bakalım diyerek geçiştiriyorlar.

volvo sadece ncap senaryosuna göre araç geliştirmez.adamlar yıllardır gerçek kazaları inceliyorlar.

sonuçta volvo s60 iyi bir otomobil bu yıl volvo satış olarak da atağa geçti.

edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifsari -- 20 Eylül 2012; 11:02:22 >

• quote:

Hadi Euro-Ncap sonuçlarına bakalım. S60 Euro-Ncap'e bile girmemiş ama V60'ı baz alıyoruz. O da ne? Yetişkin, çocuk ve yaya güvenliği disiplinlerinin tamamında BMW 3 daha iyi.

Herşeyi efsaneleştirmeye çalışmayın. Ayrıca F30 3-serisi çok rijit ve sağlam bir araç. Teneke değil. Ncap puanları da daha yüksek. 8-ileri ZF'si bile aradaki farka değer...

Yeni 3.16i mi? volvo s60 1.6 D powershift mi? (3,20d alındı)

Boşuna uğraşma Volvoculara göre NCAP'in hiç önemi yok, önemli olan sıyıttırarak vurma testi...Şu volvo s60'ı kafanızda bu kadar büyütmeyin, BMW3 incelemedim ama, C serisi s60dan çok daha kaliteli iç mekana sahip, 93000-100000tlye de sıfır en üst donanım paketini (fascination)alabiliyorsunuz.

• quote:

quote:

bakmanı tavsiye ederim.
    NCAP değil IIHS nin testleri baz alınıyor artık.Çünkü ncapten herkes 5 yıldız takıp çıkıyor.
    ki v60 station olmasına rağmen güvenlik asistanında 100 tam puan almış(en sola bakarsan).
    Yani ncapte iki aracın arasında pek bir fark olmamasına rağmen IIHS nin yaptığı gerçek kaza testlerinde s60 rakiplerine fark attı.
    BMW'nin şusu busu değer demişsin,100 bin küsür lirayı arabaya sayan insan arabasında konfor ister,donanım ister,sadece şanzıman kolu değil.
    BMW diğer ülkelerde atamadığı marka kazığını ülkemizdeki insanlardan çıkarmaya çalışıyor biz buna itiraz ediyoruz.

Öyle bir bahsediliyor ki, sanki BMW 3 kalitesiz, güvensiz, konforsuz, donanımsız.

Öyle bir şey yok. BMW 3, Volvo S60'tan en başta arabayı araba yapan kriterleriyle üstün. S60 da çok güzel. Bir sıkıntısı yok. Ama BMW 3 kesinlikle aradaki farkı hak edecek kadar kaliteli. Boşuna alanlara "enayi" damgası vurulmaya çalışılması hoş değil. BMW 3, S60'ın yanında dinamikleriyle spor araç kalır. Motoru da yazılımla 200bg'leri görür...

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Boşuna uğraşma Volvoculara göre NCAP'in hiç önemi yok, önemli olan sıyıttırarak vurma testi...Şu volvo s60'ı kafanızda bu kadar büyütmeyin, BMW3 incelemedim ama, C serisi s60dan çok daha kaliteli iç mekana sahip, 93000-100000tlye de sıfır en üst donanım paketini (fascination)alabiliyorsunuz.

Bazı araçları karalayanlara "Fazla eleştiri, gizli hayranlıktır." demek en doğrusu sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

bakmanı tavsiye ederim.

Öyle bir bahsediliyor ki, sanki BMW 3 kalitesiz, güvensiz, konforsuz, donanımsız.

Öyle bir şey yok. BMW 3, Volvo S60'tan en başta arabayı araba yapan kriterleriyle üstün. S60 da çok güzel. Bir sıkıntısı yok. Ama BMW 3 kesinlikle aradaki farkı hak edecek kadar kaliteli. Boşuna alanlara "enayi" damgası vurulmaya çalışılması hoş değil. BMW 3, S60'ın yanında dinamikleriyle spor araç kalır. Motoru da yazılımla 200bg'leri görür...

Ben birkez daha yazıyım .okumadığınız belli

3 serisi alana enayi diyen olmadı.ben de param olsa 3.20 d alırım.

burda volvoya araba değil deyip karalayanlara gereken cevap verildi.

volvonun parasına göre iyi bir otomobil olduğu firma olarak yükselişte olduğundan bahsedildi.

1.6 dizel otomatiğin çok talep gördüğü anlatıldı

• quote:

volvonun parasına göre iyi bir otomobil olduğu firma olarak yükselişte olduğundan bahsedildi.

Ona kim itiraz etti zaten? Çoğu mesajı da okudum. Volvo bence de kaliteli ama s60, 3-serisi kadar değil. Kalitenin de basamakları vardır.

Eğer bunu diyorsanız:
    quote:

Bakış açınıza göre değişir. Ben buradan "S60 daha donanımlı, BMW 3 daha iyi araba" anlamını çıkarıyorum. Yoksa Murat 124'e bile araba değil, denilemez.

• quote:

quote:

Ona kim itiraz etti zaten? Çoğu mesajı da okudum. Volvo bence de kaliteli ama s60, 3-serisi kadar değil. Kalitenin de basamakları vardır.

Eğer bunu diyorsanız:
    quote:

Bakış açınıza göre değişir. Ben buradan "S60 daha donanımlı, BMW 3 daha iyi araba" anlamını çıkarıyorum. Yoksa Murat 124'e bile araba değil, denilemez.

bakış açımda sıkıntı yok .bakış açım yanlış olsaydı

bu yazdığınız yorumu karalamacı üyeler de yapabilirdi

S60 daha donanımlı, BMW 3 daha iyi araba

buarada ödediğine göre ibaresi de önemli.

ben ödediğine göre volvoyu başarılı buluyorum

• quote:

quote:

bakmanı tavsiye ederim.

Şu IIHS testleri baz alınıyor lafını bana resmi kaynaklarla ıspatlar mısın ? Kim baz alıyormuş ? Hangi normlara göre baz alınıyormuş ?

Adı üstünde "Small overlap" testi; Ne güvenlik donanımları ölçülür,ne bebek koruması,ne yaya koruması,ne yanal koruma,ne tavan basıncı,ne geri çarpışması.... Euroncap bunların hepsini yapıyor puanlıyor. Hayatın sol önden beton bloğa 64 kph hızla çarpmak mı senin ?

Edit: Şimdi gördüm V60, Euroncap'te 3 serisinin gerisinde kalmış, ağlaman bu yüzdenmiş. Neyse sen IIHS'ye bakmaya devam et o zmn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 20 Eylül 2012; 11:41:25 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.