Şimdi Ara

Yeni 2022 Toyota Yaris Cross Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
10.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam kamuda da maaslar fena degil.. ama ozeldeki stres yok.. arada birakip pisman olup geri donenler de oluyor oradaki stresi, yalan dolani gorunce.. gidip memnun olan da var tabi. sadece yurt disi icin birakiiyor insanlar artik.

    kurum vermeyeyim.. ben de bu hafta biraktim zaten... yurt disi calismalar icin. odtu'de calisan hocalar da kamu calisani yani memur oluyor, doktorlar da..

  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Kendim de alternatifleri değerlendirmek istiyorum hocam o yüzden sordum kurumu.

    Özeldeki şu stres dediğiniz gibi, satışta çalışıyorum ve müşteri çok aşırı derecede baskı yapıyor bunalmış durumdayım daha 10 ay olmadı.

    Diğer iş arkadaşlarım da aynı şekilde, bizim firmadan da kaynaklı bu durum tabi.

    Yükseklisans yapıp öğretim görevlisi olmayı düşünüyordum, oradaki durumları da aşağı yukarı biliyorsunuz zaten ,insanda heves bırakmadılar soğudum her şeyden.

  • 700k'ya alacağınız BMW, Mersedes ile sanayiden kombine bilet alırsınız.


    Bu marka en azından sağlamlığı ile nam salmış. Garantisi var.

  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

    2021 yılının ağustos ayında normal fiyattı 235 bin lira hadi k yazmayalım. Yoksa zamanında en dolu qashqai dizel otomatiği 75 bin liraya almıştık. K hocam yavbancılarda bin işte alışkanlık oldu işte yazıp duruyoruz. Volvo iyi paraya patladı asıl 1.2 milyona aldım XC40 plug in hybrid i şuanda 1.9 milyon a fln satılıyor sahibinden. Şuanda boşuna tartışıyoruz bence hiçbir şeyin fiyatı hakettiği derecede değil zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 23 Haziran 2022; 16:24:48 >
  • Tasarımda estetik namına tek bir çizgisi bile yok, zaten bir toyoto kullanıcısı olarak 28 görselde gezerken deneyimlerin gözümün önüne geldi bile, kokpiti görmem bana yetti, daha şimdiden gelecek tıkırtıları kulaklarım duyar gibi oldu.


    Alıcısına hayırlı olsun, A segmenti Suv da görmüş olduk.

  • Gerçek kalite her daim. satar. Yaklaşık 25 senedir dünyanın en değerli otomobil markası. Tebrikler ve teşekkürler...

  • aractan alabilen var mi? alinabiliyor mu? tipi hosuma gitti. kucuk de gorunuyor. ilk kez arac alacak birine gider mi?

  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt

    İşte orada vermiş olduğum diğer örnek arkadaşımın devlet memuru olma isteği, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden, en iyi bölümlerinden mezun ve sınav başarısı çok yüksek olsa bile özel sektörde çalışmak yerine daha rahat koşullarda çalışma isteği.

    Fakat diğer arkadaşım vasat bir öğrenci iken ve anadolunun standart bir üniversitesinden mezun olmasına rağmen, kendisini geliştirerek yukarıda bahsettiğim arkadaşın maaşının 2 katı maaş alabiliyor....

    Tamamen tercihsel...

  • ailkem kullanıcısına yanıt

    Ben arkadaşın sorduğu soruya net bitr cevap vermiştim.


    Fakart anladığım kadarıyla verdiğim bilgileri farklı yöne çekmişsin üstad. Konu ülkemizde çalışanların alım gücü ise bu konu çok farklı.

    Ben yakın çevremden direk örnek verdim. İnanıp inanmamak sana kalmış.


    Şirkete haftada kaç saat ayırıyor detayları da unuttuk.

    %80 evden çalışıyor. Çalışma saatleri gayet rahat. Bazı dönemlerinde yoğun. Soru sorma tarzını beğenmedim.

    Şimdi bir de Türkiye'nin yüzde kaçının arkadaşın ile aynı iş imkanına sahip olabileceğini hesaplamanı diliyorum.

    Hesaplamamı dilemeni saygısızlık olarak görüyorum. Detaylı verdiğim bilgilerde hemen herkesin buralara gelebileceği ihtimali mevcut.

    Yeni düzenlemeye göre 400.000 üzeri taşıt kredisi verilmiyor.

    Ocak ayında demiştim. İyi okuyun ondan sonra yorum yapın. Bu arada kredi İş Bankası'ndan. İnsanları yalancı çıkarmaya çalışırken rezil oldunuz. Hayırlı olsun. Hemde geri ödemesiz  


    Peki genelde böyle bir ortamda kim alabiliyor?

    Yukarıda bahsettiğim arkadaşım ev mi, arsa mı, yoksa ikinci başka bir araba mı alsam diye kararsız. Güncel bilgi





  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle sizi yalancı durumuna düşürmek gibi bir derdim olmadı. Arkadaşınızın aracı almadığını ima bile etmedim, aksini de hiç düşünmedim. Acı Türkiye gerçeklerine dem vurdum. Ocak üzerinden geçen 5 ayda dahi bir araba almanın ne kadar zorlaştığını gözler önüne koydum. (bilemedim cümlede sallamayın atmayın gibi bir tabir vardı da ben mi göremedim yoksa siz mi anlamadınız orası size kalmış.) Zaten önceden birikim yapmayanın alma şansı şu koşullarda yok üzerinden kurulu kredi bile çıkmıyor.


    Neden yorum yaptığımı merak ediyorsanız da çoğu insan bu paraların nasıl verileceğini merak etmiş. 4 yıl önce özel okulların kıt maaşında audi a3 alan arkadaşlarım da vardı benim.(ek özel dersleri elbette vardı.) 5 ayda, sizin o iyi maaş alıyor dediğiniz arkadaşın dahi önceden kenara para atmamış olsaydı o maaşa rağmen almanın zorluğuna değindim. Banka hesabı ondandır. (Akbank faiz oranı 1.99 en ucuzu oydu. İş bankası derseniz 2.05 faiz oranı bana hava hoş biz halkın yanındayız, en ucuzu neyse oradan hesaplarız.)


    Neye istinaden sizi yalancı duruma çıkarmaya çalıştığımı düşündünüz bilemedim. Zaten arkadaşınızın şu andaki maaşı da 30.000TL değildi. Yeni düzenlemeye rağmen dediğime göre de şu anda bu maaş ile işe başlayan biri için dahi bir birikim yoksa basit toyota yaris cross almanın ne kadar zor olduğunu dillendirdik. 3'te 1'ini peşin ödese dahi kredi çıkmadığını söyledik.(Bknz günümüz koşulları) Yoksa oturup ocak ayında arkadaşınız hangi aracı almışsa tüm hesaplara oradan başlardık. Tüm bunlara rağmen bu memlekette range rover alanlarda olacak elbet.


    Sadece sayısal olarak iyi görülen bir maaş ile bugün işe başlayanların da basit bir yaris karşısında ne gibi hesaplara maruz kaldığına odaklanmanız dileği ile (Konunun özeti budur. Can alıcı noktası ise elbette ki paramızın alım gücünün ne denli azaldığıdır.)





  • ailkem kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın aralardan seçiyorum  

    Çünkü medyumluk yapılan cümleler birbirine boş cümlelerle bağlanarak laf kalabalığı oluşturmuş....



    Ocak üzerinden geçen 5 ayda dahi bir araba almanın ne kadar zorlaştığını gözler önüne koydum.

    Zaten önceden birikim yapmayanın alma şansı şu koşullarda yok üzerinden kurulu kredi bile çıkmıyor.

    5 ayda, sizin o iyi maaş alıyor dediğiniz arkadaşın dahi önceden kenara para atmamış olsaydı

    Güncel bilgi. Dün itibariyle aracın kredisi cezası ödenerek kapatıldı.

    Arkadaşımın birikimi çok az idi.

    İkinci evliliğini geçen yaz yaptı.

    Bu yaşına kadar yapmış olduğu birikimler ise eski eşine kaldı.

    Kendisine kalan ise sadece Megane 3 idi.

    Daha fazla detay vermeye gerek yok.

    İnsanlar hakkında bilgi sahibi olmadan atıp tutmayın.  

    Bu arada ben arkadaşımın maaşına iyi veya kötü demedim. Gerçek rakamları verdim. Nereden gelip okuyup, kendini geliştirip bu aşamalara geldiğini anlatmaya çalıştım fakat anlayamayanlar için farklı yollar arıyorum. Üzücü  


    ne kadar zor olduğunu dillendirdik

    Kusura bakmayın siz kimsiniz? Topluluk? Tarikat?



    Sadece sayısal olarak iyi görülen bir maaş ile bugün işe başlayanların da basit bir yaris karşısında ne gibi hesaplara maruz kaldığına odaklanmanız dileği ile

    Bu araçları kim alabiliyor sorusuna gayet net ve anlaşılabilir bir cevap vermiş olmam size yetmemiş belliki. Sizlere mi demem gerekiyor. Çünkü biz dediğin için belli bir grubun temsilcisi olabilirsin.

    Ayrıca ülkemizde alım gücü ile bu konuların karıştırılmaması konusu defalarca tekrar ettim. Anlayana

    Ranger Rover diyerek demagoji yapmış ama ben yemem. Başkası yiyebilir.


    Konunun özeti: Ülkemizde bu tarz araçları çalışıp okuyan kendini geliştiren herkes alabilir. Alım süresinin diğer ülkeler ile kıyas edilmesi, alım gücü vs farklı konulardır. Demagoji yapmayın, çarpıtmayın.





  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Madem istediniz;


    13.000 ocak ayındaki maaşı. %40 + %10 bileşik zamdan gidelim. Şu anda 20.020 TL kazanıyor. Üzerine bir %40 daha alıyor ve 28.028 TL mevcut maaşı oluyor. Yani 5 ay içinde net %115 zam alıyor.


    Bu koşulları ile yeniden işe başlatıp güncel soruna tekrar dem vuralım aracın 3'te 1'ini peşin verecek arkadaşınız. önce 3'te 1'ini peşin vermek için ne kadar süre çalışacak bir görelim. Bu paranın ne kadarını kenara ayırsın siz seçin 20.000 ayırıp 8.000 ile geçinebilir. 400.000 kredi verdiklerine göre de, 300.000 civarı bir nakit ödemesi lazım. 15 ay önce nakiti ödemek için birikim yapması gerekecek.


    Evet yanlış duymadın bugün arkadaşın kadar şanslı bir konumda aynı koşullarda işe başlayacak birisi (ki onun mesleğinin maaş aralığı aşağıda var ama arkadaşının aldığından fazlasını veren istisnai yerler de olacaktır serbest ekonomi bunu gerektirir.) arabanın 3'te 1'ini almak için 15 ay çalışacak.

    36 ay da üzerine aylık 16.875,64 taksit ödeyecek asgari ücretin tam 4 katı taksit ödesin 4 yıl sonra araç tam olarak kendisinin olsun. (mecvut enflasyon bu hızla ilerlediği sürece 3 ve 4. yıllar özellikle kolaylaşır burası Türkiye)


    Demogoji yemeyen arkadaşım o zaman kralına gelelim.


    Arkadaşın Bütçe raporlama uzmanı! sanırım arkadaşının çalıştığı holding oraya milyonlarca kişiyi alacak. Ya da o holdingin maaş imkanlarına sahip milyonlarca holding var.


    Çünkü;

    En Düşük En YÜKSEK

    Kıdemli Bütçe Raporlama Uzmanı 7.480 18.520


    Yine buradan arkadaşının o maaşı alamayacağı yorumuna gitme lütfen; benim minimal azınlıkların kazandıkları ile bir derdim var.


    Ben ülkenin geneli adına konuşmayı tercih ediyorum. Sahimbi Cumhuriyeti 4 milyonluk olup bu koşullara 10 kişi erişebiliyorsa o senin dünyandır.


    Çalışan herkesin, bu koşullara sahip olabileceği bir ülke düşünüyorsan orası burası değil arkadaşım. Giderek o zenginlerin nüfusa oranı azalıyor. Yoksa sana daha basit örnek sunarız. Gençler arabayı mı almak istiyorsunuz gidin avrupada kasiyer olarak çalışın 2 tane alıp gelip arkadaşa da hediye olarak verirsiniz ;)

    Tekrardan netlik ile söylüyorum 4 yıl önce orta sınıf bir arabayı almak sana bana da zor değildi. Şimdi senin arkadaşının mesleğine sahip niceleri yukarıdaki maaşlara bakarsan rüyalarında görüyor. Yoksa kuzenim de daha 2 ay önce eski aracını satıp Tiguan aldı. Bir memlekette daima bir şeyler alanlar olacak ama ironik bir şekilde çalış senin de olur dersen orda dur derim. Hayat bu kadar da kolay ve adil değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkem -- 29 Haziran 2022; 20:30:35 >




  • ailkem kullanıcısına yanıt

    Evet yanlış duymadın bugün arkadaşın kadar şanslı bir konumda aynı koşullarda "işe başlayacak"


    İşe başlayacak diyerek, yeni işe girmesi gerekiyormuş gibi ALGI musluğunu da açmış. Tabi bu muslukta verdiğim cevaplardan ötürü çırpınışları   Bu arada arkadaşım şanslı değil. Bunu çalışarak kendini geliştirerek yaptı. Yatarak değil... Neden anlamamakta ısrar?  


    Demogoji yemeyen arkadaşım o zaman kralına gelelim.

    Arkadaşın Bütçe raporlama uzmanı! sanırım arkadaşının çalıştığı holding oraya milyonlarca kişiyi alacak. Ya da o holdingin maaş imkanlarına sahip milyonlarca holding var.


    Başarılı ama bir o kadarda başarısız bir MEDYUM. Neden mi? Evet arkadaşım Bütçe Raporlama Uzmanı.

    DEMAGOJİlere tabiki cevap verelim. Arkadaşımın Holding'i milyonlarca kişi al(a)mayacak fakat bu ülkedeki holdinglerin milyonlarca çalışanı var. Arkadaşımda o holdinglerden birinde ortalama çalışanlardan biri.


    Yine buradan arkadaşının o maaşı alamayacağı yorumuna gitme lütfen; benim minimal azınlıkların kazandıkları ile bir derdim var.

    Ne yazıkki senin derdin demagoji yaparak konuyu çarpıtma.  


    Ben ülkenin geneli adına konuşmayı tercih ediyorum. Sahimbi Cumhuriyeti 4 milyonluk olup bu koşullara 10 kişi erişebiliyorsa o senin dünyandır.

    E tabiki konuyu çarpıtacaktı. Ben ne diyoruuum o ne diyor. Gerçi onun dediğini bende dedim ama neyse.  

    Balık hafızası olanlar için konunu başında "Bu araçları kim alıyora" muhteşem cevabım arkadaşı çıldırtmış.

    4 milyonda 10 oranında çok iyiymiş. O halde neden ben sokakta bir dolu yeni kasa Rifter görüyorum?   Rezik etme bu kadar kendini...


    Yoksa sana daha basit örnek sunarız.

    Tekrar sorayım. Siz kimsiniz kuzum? Tarikat?  


    Şimdi senin arkadaşının mesleğine sahip niceleri yukarıdaki maaşlara bakarsan rüyalarında görüyor. Bir memlekette daima bir şeyler alanlar olacak ama ironik bir şekilde çalış senin de olur dersen orda dur derim.

    Ben senin saçma sapa yaklaşımına dur dediğim için mi bu çıldırışların.


    O zaman anlayacağın dilden tekrar edeyim. Veyahut ister anla, ister anlama. Bu ve bu tarz araçları almak istiyorsanız okuyun ve kendinizi geliştirin. Okuduğunuz bölümü belki ailevi, maddi, puan, manevi olarak seçmiş olabilirsiniz. Bunun hiçbir önemi yok. Siz okuyun. Lisans bitirin. Yüksek lisans yapın. İngilizceyi çok iyi öğrenmeye çalışın, yanına en az 1 dil daha ekleyin.... 





  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Algı yapan sensin üstad. Kaygı yaşayan kimler alıyor diye soranlar zaten bu basamaklardan geçmemiş olanlar Ali KOÇ'un yiğeni olsalar sana arabayı değil fabrikasını sorarlar :)


    O holdinglerin maaş imkanlarına sahip milyonlarca var hmm. Duyun gençlik kariyer.nete girin bakın tonla holding var diye sansan da hayali dünyandan belki çıkarsın ümidi ile.. Ortalama maaş aralıklarına bakın arkadaş uzayda yaşıyor. Sana özellikle maaşları attım ki bulabildiğim en yüksek aralıktan attım ve kıdemli maaş demek en az 2-10 yıl arası ama genelde 5 yıl ve üstünü istiyorlar.


    Türkiye deki toplam holding sayısını araştır gel. Hayır ben 1000 tanesini maaş skalasından bağımsız aradım taradım bir araya getiremedim de.. Ama yurtdışı diyorsan arabayı almak için Çöpçü olman da yeter. Zaten konunun tüm özeti burada gizli.. Dünyadan habersiz bir uçuk leyla modunda yaşamaya devam da edebilirsin de bu gençlik yemez. Yok yani bir holdingin çalışan sayısı 100 kişi olsa hepimiz birer holding çalışanıyız. Hatta doğacak çocuklarımızın işi bile şimdiden garanti. Kaldı ki mesleğin maaş aralığı ortada kıdemli aralık kıdemli. Yeni girenleri versem için ağlar. 7-9 bin aralığı ama sen gerçeklerle ilgilenmezsin. İşine gelmez.



    Bu da genel kültür olsun.


    Soruyu soranlar da alabilecek olanların olduğunu biliyor. Sen ben alamasak Ali Ağaoğlu sülalesini alır. Elbette alıcısı olacak. Türkiye'ye giren araç sayısından fazla talepte var. Sorunun özü çok net

    gençlik kaygılarla dolu. Ama habire Türkiye gerçeklerinden kaçıp Polyanna moduna bağlayan senin gibi arkadaşlar ellerinden geldiğince milleti uyutmaya çalışıyorlar.


    Her mesleğin kendince bir alım gücü vardır. Kişisel kariyerden bağımsız Orta segment bir araca rahatlıkla sahip olması gereken meslek gurupları vardır.


    Misal; Porche Cayenne sahibi bir arkadaşım da var. Hadi çalışın hepinizin olur diyecek kadar zeka mı inkar etmem senin gibi. Algının da demogojinin de kralı budur. Ama şunu rahatlıkla dillendiririm.


    Bir ülkede, şu andaki koşullarda (bknz 10 yıldır çalışıp zaten az ya da çok birikim yapmış insanlardan bahsetmiyoruz. Yoksa fabrikada asgari ücret ile çalışan bekar kuzenim zamanında kredi ile aldığı arabayı imkan doğdukça satıp üstüne koya koya şu anda hyundai bayon'a biniyor da sen bunu da anlamazsın şimdi.) çoğu meslek sahibi için arabanın taksitlerine maaşlar yetmiyor. Yani şu anda bu kaygıya sahip olanlar zaten ödeme koşullarını karşılayamayanlar.


    Gir bak bakalım güzelim ülkemde hangi meslek gurupları bu kaygıya artık sahip gör. Ben ilk arabamı üniversiteyi bitirdiğimde sadece özel ders verip 1 yıl birikim 2 yıl da ihtiyaç kredisi ile rahatlıkla almıştım. O da toyota yaristi. Oysa soruyu soranların asıl kaygılarını oluşturan kısım aşağıda


    Tabloya bakarken 3'te 1'ini biriktirmeyi başardıklarını varsay ve aylık 16800 TL ödeme zorunluluklarını da unutma balık hafızalı değilsen... Tabi aç kalacaklar ev kira olmayacak sıfır etkinlikleri olacak aslında nefes bile almayacaklarını düşünebilirsin umarım umudum olmasa da..

    https://eniyimeslekler.com/tum-meslekler-ve-maaslari/


    Ya da a bakın çocuklar beyin cerrahları hala alabiliyor rahatlıkla biraz çalışan herkes okur mezun olur bitirir ve alabilir de diyebilirsin bu zihniyet ile...






  • ailkem kullanıcısına yanıt

    Algı yapan sensin üstad. Kaygı yaşayan kimler alıyor diye soranlar zaten bu basamaklardan geçmemiş olanlar Ali KOÇ'un yiğeni olsalar sana arabayı değil fabrikasını sorarlar :)


    Hadsizce bir örnekleme ama olsun. Ben seni çözdüm  


    "O holdinglerin maaş imkanlarına sahip milyonlarca var" hmm. Duyun gençlik kariyer.nete girin bakın tonla holding var diye sansan da hayali dünyandan belki çıkarsın ümidi ile.. Ortalama maaş aralıklarına bakın arkadaş uzayda yaşıyor. Sana özellikle maaşları attım ki bulabildiğim en yüksek aralıktan attım ve kıdemli maaş demek en az 2-10 yıl arası ama genelde 5 yıl ve üstünü istiyorlar.


    Ben ne demişim

    "Arkadaşımın Holding'i milyonlarca kişi al(a)mayacak fakat bu ülkedeki holdinglerin milyonlarca çalışanı var. Arkadaşımda o holdinglerden birinde ortalama çalışanlardan biri. "


    Demagoji ve çarpıtma üstadı bu dediğimi nasıl aktarmış  

    "O holdinglerin maaş imkanlarına sahip milyonlarca var hmm."


    Türkiye'de kaç tane holding (grup şirket, adi ortaklık ister kat ister katma  ) var isteyenler araştırabilir. Birimi ton değil adettir. Belirteyim. Aaa pardon unuttum. Demagoji üstadı olunca birimler şaşabiliyordu. Pardon  


    1 tane büyüklerden örnek vereyim... 110bin kişi. 15 tane büyüklerden topla (holding başı 66 bin yaptı. Bu hesapları senin için yapıyorum. Zorlanma) zaten 1 milyon etti. Diğerlerini sen topla. Biraz 4 işlem antrenmanı yapmış olursun. Biliyorsun biraz zayıfsın  


    Uzayda yaşamıyorum. İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum...Senin nerede yaşadığın umrumda değil. Seninde benim nerede yaşadığım umrunda değil ama işte demagoji çorbana bir tutamda bunu kattın  

    İstediğin rakamları atabilirsin. Doğru yanlış, az çok farketmez. Ben onları tartışmıyorum. Her şirketin politikası farklıdır. Kimisi senede 12 maaş verir kimisi senede 19 maaş verir, yan haklar verir vs vs. Konumuz çalışanın tecrübesi mi? Hayır değil fakat tabiki bu maaşları alabilmek için senin daha önceki demagojindeki gibi işe girer girmez bu paraları kazanmak çok çok zor. Zaten ne demiştim. Kendini geliştirmene bakar  

    Bak gördün mü, yine demagoji ve çaprıtma yapıyorsun. Yok yurtdışında çöpçü olsan bilmem ne. Konumuz o değil. Balık hafızalılara tekrar hatırlatayım "Bu arabaları kimler alıyor"  

    Alım gücü ile ilgili yorumumu daha önce yapmıştım ama kafanı kuma gömdün heralde  


    Bu da genel kültür olsun.

    Benim sana yukarıda verdiğim genel kültür bilgileri mi? Yok canım ne haddime. Aklı başında adamsın, ben şaka yapıyorum. Yoksa sen 4 işlem de bilirsin, trigonometri e, akışkanlar mekaniği de, diferansiyel denklemler de, TR'deki holding sayısını da, bu şirketlerde çalışan milyonlarca insanı da.  



    Soruyu soranlar da alabilecek olanların olduğunu biliyor. Sen ben alamasak Ali Ağaoğlu sülalesini alır. Elbette alıcısı olacak. Türkiye'ye giren araç sayısından fazla talepte var. Sorunun özü çok net gençlik kaygılarla dolu. Ama habire Türkiye gerçeklerinden kaçıp Polyanna moduna bağlayan senin gibi arkadaşlar ellerinden geldiğince milleti uyutmaya çalışıyorlar.


    Bak yine konuyu çarpıttın. Neden? Çünkü çarpıtmak ve demagoji yapmaktan başka çaren yok. Köşeye sıkıştın. İtiraf et.

    Bu arada acı bilgi. Türkiye'ye giren araç sayısından fazla talep yok. Çok fazla talep var. İstersen ülkemizde popüler herhangi bir markanın herhangi bir bayisini ara bakalım sana ne diyecek  

    Cevap vereyim. YOK.

    Peki beni sıraya yazın dersen, cevap ne biliyor musun? Sıraya yazamıyoruz

    Peki kapora vereyim, gelince değeri ne olursa ona da kabulüm dersen? Kapora alamıyoruz

    Şu an alabileceğin ve fiyat garantisi olmayan tek araç Alfa Romeo Tonale (Oda talep sayısı kadar gelir mi belirsiz)

    Neydi? Heh genel kültür. Yok canım ama sen bunları biliyorsun...  


    Sen ben alamasak Ali Ağaoğlu sülalesini alır.

    Misal; Porche Cayenne sahibi bir arkadaşım da var. Hadi çalışın hepinizin olur diyecek kadar zeka mı inkar etmem senin gibi. Algının da demogojinin de kralı budur. Ama şunu rahatlıkla dillendiririm.


    Ali Ağaoğlu, Porsche Cayenne

    Konu başlığı neydi " Toyota Yaris Cross"   Rezil oldun kusura bakma


    Bir ülkede, şu andaki koşullarda (bknz 10 yıldır çalışıp zaten az ya da çok birikim yapmış insanlardan bahsetmiyoruz. Yoksa fabrikada asgari ücret ile çalışan bekar kuzenim zamanında kredi ile aldığı arabayı imkan doğdukça satıp üstüne koya koya şu anda hyundai bayon'a biniyor da sen bunu da anlamazsın şimdi.) çoğu meslek sahibi için arabanın taksitlerine maaşlar yetmiyor. Yani şu anda bu kaygıya sahip olanlar zaten ödeme koşullarını karşılayamayanlar.


    Tabiki biz anlayamayız. Biz kimiz onuda anlamadım ama   İstanbul'da at arabasına biniyoruz, karşılığında ağamız bize arpa, pirinç veriyor. Maaşta nedir  

    Dur ya tekrar edeyim. Ülkemizdeki alım gücü veya alım gücünün düşmesi veya geçmiş yıllar ile kıyasla zorlaşması konumuz dışındadır. Bu konuda yorumumu yaptığımı belirttim. Seninle olayımız başka demagoji üstadı. Köşeye sıkıştın çıldırıyorsun  





  • Bu araba yaris ten yaklaşık 2 kat daha fazla yakıt tüketiyor. Motor aynı ağırlık çok az fark var. Tüketimi neden yaristen çok çok fazla anlayan var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Üstad kişisel egolarım yok benim. Ne seni ne beni okuyan da yok.


    Anlamsız noktalara da girmem bütçe raporlama uzmanları kafede olmazlar hali ile de, sana verilen o maaşlar deneyimli olanların maaşıydı. Mesleğin deneyim kıdem karşılığı; holdingin birey başına ücreti değil. Yoksa sen holdingteki çaycıyı da aynı kefeye koyuyorsan bilemedim ama verdiğin örnekte istihdama Arçelikte çalışan işçi de giriyor. Çaycı da, Çöp toplayanı da, Mühendiste...


    O yüzden diyorum ki, Zaten bütçe raporlama uzmanı olman için ve o işi kapabilmen için kendini geliştirmen şart. Buna karşın sana verdiğim maaş skalası aşağıdaydı;


    Kıdemli (deneyimli genelde istenilen 5 ve üstü yıl çalışmış olma koşulu) Bütçe Raporlama Uzmanı Düşük:7.480 Yüksek:18.520 ortalama yaklaşık 13.000 civarı yapıyor.


    ** Holding şemasına girersen daha bunun yardımcısı var maaşı ortalama 6000 civarı demiş. Düz Muhasebecisi var. Holdingin hizmet ettiği alana göre çaycısı şoförü, tornacısı, makine mühendisi....


    O yüzden sana meslek maaşlarını verdim ki, zaten spesifik olarak gösterdiğin mesleği yapacağın yerler belli. O ortalamalar da zaten bahsedilen kurumlara göre oluyor. Kişi sayıları da buna göre belli. Sistemin söylediği en yüksek ücretlerinde üstünde maaş alanlar çok ekstra örnekler ve oldukça nadirler. Adamlar en yüksek maaşta bile o birimi ön görememişler gerisini sen düşün. Bu hesapla aynı mesleğe sahip kaç kişi sence o maaşı alabilecek hangi holdingler? Arkadaşına sor dilersen çıkışını versin başka bir holding ile görüşsün ne ücretler önerilecek?


    Evet, örnekleri özellikle veriyorum ama anlamamak ve algı yapmakta ısrarcısın. 7 ay önce millete gerekirse az yeriz noktasında açıklama yapan AKP milletvekilinin daha yeni maaşıyla geçinemediğini açıkladığı, danışmanlarından borç aldığını söylediği bir yerde, sence ben arabayı kimse alamaz üzerinden yürüyüp demogoji mi yapıyorum. Yoksa sorunun kökenini algılamamakta sen mi ısrarcı oluyorsun?


    Yoksa daha basit örnek vereyim. Toyota Yaris Cross mu almak istiyorsun. Geçen sene 110.000'e satılan evi almış olsan aynı eve şu anda 475.000 veriyorlar satıp üzerine daha az kredi çekip mevcut maaşınla ödeyebilirsin. Sence soruyu soranlar bunları düşünemeyecek kadar aptal mı? Kimler alıyor bu arabayı anlamıyorum dur örnek vereyim Tarsus milletvekili alıyor hmm. Dur örnek vereyim. Arkadaşım bitcoin işine 2018 de girdi şimdi altına 2 tane araba çekti bir de yazlık aldı. Dur örnek vereyim. Sene 2014 arkadaşım yurt dışından ithal ürünler getirip, internet üzerinden sata sata altına Toyota CHR çekti. Çalışın siz de yapın olur mu diyelim :)


    Peki nedir bu soruyu soranların derdi? Bir üniversite bitirip belli bir süre sonra adam gibi yaşamak isteyen gençlerin derdi ne? Ben o arabayı alabiliyorum ama şimdi benim gibi yapın sizde alırsınız diyemiyorum. Çünkü günümüz koşullarında öylesine zorlaştı ki. Kredi ödeme koşulları anormal. Zaten insanların bu soruyu bugünlerde sormalarının nedeni bu. Sıradan bir aracı alabilmeyi soruyorlar yat, uçak değil. Çalışın kendinizi geliştirin rahatlıkla sizin de olur denilecek bir dönemde değiliz. İlerde koşullar düzelirse o zaman bakarız. Bundan 4-5 yıl önce sana buna benzer soru da gelmezdi. Bu bile o sorunun kökünü anlaman için yeterliydi...





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.