Şimdi Ara

*Yemek* (Ödül 100 TL) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
8.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • nüar trio.iz tv çekimlerinde yaptığmz yemek görünüm ve lezzet olarak hoş.risotto, balzamikli ıspanak sote.ratatuille sweet chili sos ve pesto sos eşliğinde.beğenirsen tarifini pmden atarm

     *Yemek* (Ödül 100 TL)


     *Yemek* (Ödül 100 TL)


     *Yemek* (Ödül 100 TL)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yağızzz -- 4 Aralık 2010; 12:04:23 >




  • kıyma soğan maydonoz biber yeşil biber bunları karıştırıyorsun ama azar azar olacak şekilde..

    sonra hamur açıyorsun ince ince. bunları tavada pişiriyorsun lavaş haline geliyor.

    1. lavaşı koyuyorsun üstüne daha deminki dediğim kıymalı soğanı pişirip lavaşın üstüne koyuyorsun ama hepsini değil azar azar.. ve 1 lavaş bi kıyma bi lava ş bi kıyma kat kat oluyor. ve en sonunda üstüne sarmısaklı yoğurt döküyorsun.ve kesiyorsun bak bakalım tadına ;))
  • domuz bagirsagindan kokorec
  • patlicanlari uzunlamasina dilimle sonra ortadan böl,bunlari sivi yagda kizart sonra cikardigin patlican dilimlerine esit miktarda dagilacak kadar tam yagli kasar peyniri koy,sonra icine bol baharatli kuzu etinden yaptigin soteni dagit(et'de margarin tereyag kullanma) son olarakda tam toz haline gelmemis kucuk parcacikli cevizleri serpistir ardindan rulo sar önlü arkali dagilmayacak sekilde uclarinin birlestigi yere kürdani tak ve firina birak tam olmasina bir kac derece kala cikar,ve sosa gelince domatesleri püre haline gelinceye kadar rendele 4-5 dis sarimsak dov ardindan carlistonlari halka seklinde dogra tavaya tereyagini koy domates biber ve sarimsagi tavaya at yarim cay bardagi sivi yag ve 1 bardak su ekle sonra 1 yemek kasigi kekik 1 tatli kasigi karabiber (tuzunu unutma) ile terbiyele birbirlerine karisana kadar karistir ve son olarak yemegin uzerine gezdir tekrar firina koy cikardiktan sonra hos gozukmesi icin cubuk seklinde boylamasina pul biber gezdir..yemegin hazir :)
    not: yemek muhteviyati kisi sayisina göre degisebilir afiyet olsun...tamami ile sahsi tarifimdir alinti calinti degildir :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yağızzz

    nüar trio.iz tv çekimlerinde yaptığmz yemek görünüm ve lezzet olarak hoş.risotto, balzamikli ıspanak sote.ratatuille sweet chili sos ve pesto sos eşliğinde.beğenirsen tarifini pmden atarm



    Balzamik ile pesto pek uymaz gibi geldi bana. Tabi ikiliyi aynı anda denemedim ama söyleyince pek iyi gelmedi .
  • balzamikle pestoyu aynı anda kullanmadık balzamiği ıspanak sotede az bi miktar kullandık pestoyuda süzgeçten süzdük yeşil yağı dekorasyon amaçlı kullandık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yağızzz -- 4 Aralık 2010; 12:57:33 >
  • aklıma yeni bir fikir geldi önce kabak dolmasını yapıyorsun sonra patlıcanın ortasını delip kabak dolamsının altına koyuyorsun aynı şekilde patlıcandan sonra biberi sonra patatesi sonra da domatesi. Kat kat böle yapıyorsun istiyorsun hepsinin arasına soslar sürebilir yemeği güzelleştirebilirsin bence harika güzel olur. Bi düşün...
  • Buyur kardeş, şimdi babamın yaptığı iki yemek var, çok severim.

    Birincisi rosto köfte. Şimdi milföy hamurunu açıyorsun, içine köfte dolduruyorsun. Köftenin baharatı vesaire sana kalmış. Sonra dikdörtgen şekli ya da herhangi bir geometrik şekilli bir hale sokuyorsun. Fırında pişiriyorsun. Dış hamuru kızarmış oluyor. Soğan, patates atabilirsin içine.

    İkincisi, biz patates haşlaması sevmeyiz, hep kalır. Babam onları bir güzel keser, ve yumurta kırar tavaya, yumurtanın içine biraz da kıyma atar. Kızartır, baharat vesaire sana kalmış. On numara yemek olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yağızzz

    balzamikle pestoyu aynı anda kullanmadık balzamiği ıspanak sotede az bi miktar kullandık pestoyuda süzgeçten süzdük yeşil yağı dekorasyon amaçlı kullandık

    Tamam o zaman. Fotoğraf ufak olduğu için telefonda tam seçememiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 4 Aralık 2010; 18:54:50 >
  • mantı yap işte ya süper :)
  • Önerdiğiniz yemekleri deneyeceğim sizlere pm atarım izlemlediğim sonuçları.Ve unutmayalım hiç yapılmamış bir yemek olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [ Gardrop Fuat ]

    Önerdiğiniz yemekleri deneyeceğim sizlere pm atarım izlemlediğim sonuçları.Ve unutmayalım hiç yapılmamış bir yemek olacak

    Hiç yapılmamış bir yemek olması imkansız. Dünyayla iletişimi kopmuş bir yerde de olsa o yemek yapılmıştır. Yapılmamış yemek yoktur :))
  • DENİZTARAĞI ( SEA SCALLOP )

    YAPILIŞI

    Tavaya yağı koyup, kızdıktan sonra deniztaraklarını yaklaşık 2 dk. Bir alt, ve üst yapıyoruz. Diğer yandan sarı biberlerimizi ısıtılmış yaklaşık 200 derecelik fırında 7- 8 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkarıp, biberin zarlarını soyduktan sonra bir blendırın içine biberlerimizi ve diğer malzemelerimizi sırasıyla atıp, püre haline getiriyoruz. Tabağın altına sosumuzu döküp, üstüne de tava yaptığımız deniztarağını yerleştiriyoruz. Yanına da parmesan peynirinden yapılan sepet içerisinde meskulin ( Akdeniz yeşillikleri) ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

    Malzemeler: Miktar

    Deniztarağı 3 adet

    Sıvı yağ tava etmek için

    30 ml Mesculin yeşillikleri bir avuç kadar Parmesan peyniri 40 gr

    Sosu için: Sarı Kaliforniya biberi 2 adet Zeytinyağı

    15 ml Tuz yarım çay kaşığı

    Beyazbiber bir fiske

    Bu gayet bilinmedik bir tariftir :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smd
    DENİZTARAĞI ( SEA SCALLOP )

    YAPILIŞI

    Tavaya yağı koyup, kızdıktan sonra deniztaraklarını yaklaşık 2 dk. Bir alt, ve üst yapıyoruz. Diğer yandan sarı biberlerimizi ısıtılmış yaklaşık 200 derecelik fırında 7- 8 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkarıp, biberin zarlarını soyduktan sonra bir blendırın içine biberlerimizi ve diğer malzemelerimizi sırasıyla atıp, püre haline getiriyoruz. Tabağın altına sosumuzu döküp, üstüne de tava yaptığımız deniztarağını yerleştiriyoruz. Yanına da parmesan peynirinden yapılan sepet içerisinde meskulin ( Akdeniz yeşillikleri) ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

    Malzemeler: Miktar

    Deniztarağı 3 adet

    Sıvı yağ tava etmek için

    30 ml Mesculin yeşillikleri bir avuç kadar Parmesan peyniri 40 gr

    Sosu için: Sarı Kaliforniya biberi 2 adet Zeytinyağı

    15 ml Tuz yarım çay kaşığı

    Beyazbiber bir fiske

    Bu gayet bilinmedik bir tariftir :)

    hoca hic yapilmamis bir yemek tarifi istiyor arkadas :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: +24edition


    quote:

    Orijinalden alıntı: smd
    DENİZTARAĞI ( SEA SCALLOP )

    YAPILIŞI

    Tavaya yağı koyup, kızdıktan sonra deniztaraklarını yaklaşık 2 dk. Bir alt, ve üst yapıyoruz. Diğer yandan sarı biberlerimizi ısıtılmış yaklaşık 200 derecelik fırında 7- 8 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkarıp, biberin zarlarını soyduktan sonra bir blendırın içine biberlerimizi ve diğer malzemelerimizi sırasıyla atıp, püre haline getiriyoruz. Tabağın altına sosumuzu döküp, üstüne de tava yaptığımız deniztarağını yerleştiriyoruz. Yanına da parmesan peynirinden yapılan sepet içerisinde meskulin ( Akdeniz yeşillikleri) ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

    Malzemeler: Miktar

    Deniztarağı 3 adet

    Sıvı yağ tava etmek için

    30 ml Mesculin yeşillikleri bir avuç kadar Parmesan peyniri 40 gr

    Sosu için: Sarı Kaliforniya biberi 2 adet Zeytinyağı

    15 ml Tuz yarım çay kaşığı

    Beyazbiber bir fiske

    Bu gayet bilinmedik bir tariftir :)

    hoca hic yapilmamis bir yemek tarifi istiyor arkadas :)

    Hocam sosu farklı. Yapılmamış bir yemek bulunamaz. İstiyorsa sos değiştirsin.




  • İyi günler az önce aklıma gelen bir tarifi sunucam

    Öncellikle bir kıyma alıcaksınız ne kadar olduğu size kalmış sonra bu kıymayı güzel yogurduktan sonra boru şeklinde ortası boş olucak sekilde bırakıcaksınız bol mayonez ve birazcık domatesle kıymaya güzel bir tat katabilirsiniz kıymanın ortasına ise sucuk koyabilirsiniz ama öncellikle sucuğu kırmızı sarapla birlikte kızartın sonra rulo şeklindeki kıymanın arasına koyun sonrada güzelce bir sıkın sonra bunu tıpkı köfte pişirirmiş gibi pişirin üzerine çok güzel ve çeşitli baharatlar var onlardan serpin tadını 2x daha güzel yapıcak emin olun. Hardalla servis edilebilir. tabi bazı insanlar hardaldan nefret eder o ayrı mesela
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Karayell

     *Yemek* (Ödül 100 TL)

    ne olduğunu bilmek istemezsin..


    Yemek sakat

    at lan bu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Love3tc
    İyi günler az önce aklıma gelen bir tarifi sunucam

    Öncellikle bir kıyma alıcaksınız ne kadar olduğu size kalmış sonra bu kıymayı güzel yogurduktan sonra boru şeklinde ortası boş olucak sekilde bırakıcaksınız bol mayonez ve birazcık domatesle kıymaya güzel bir tat katabilirsiniz kıymanın ortasına ise sucuk koyabilirsiniz ama öncellikle sucuğu kırmızı sarapla birlikte kızartın sonra rulo şeklindeki kıymanın arasına koyun sonrada güzelce bir sıkın sonra bunu tıpkı köfte pişirirmiş gibi pişirin üzerine çok güzel ve çeşitli baharatlar var onlardan serpin tadını 2x daha güzel yapıcak emin olun. Hardalla servis edilebilir. tabi bazı insanlar hardaldan nefret eder o ayrı mesela

    kiyma ve sucuk'a bir anlam veremedim yani ne alaka:)
  • Bende yemek yapmayı çok severim buda benim kendi cadım terbiyeli içi solu soslu tavuk göğsü.
    İlk önce gidiyoruz er piliç tavuk göğsü alıyoruz ama erpiliç
    Sonra eczaneden buyuk bı sırınga alıyoruz ıgnesıyle sonra evımıze gidiyoruz.
    Zeytin yağını (gerçek olucak.) bir kaseye koyuyoruz içine kırmızı biber organik kekik biraz nane ve zevkinize göre baharatları koyuyoruz iyice karıştırıyoruz bu hazır bekliyo sonra tavuk göğsümüz için sos hazırlıyoruz domates biber salçası kırmızı biber hafif acı sos tereyağı(gerçek tereyağı olacak)daha sonra bunları pişiriyoruz tam şoğumadan şırıngamıza çekiyoruz daha sonra bunu kullanıcaz sonra yaptığımız zeytinyağlı sosumuz varya tavukları alacak bir kaba koyup bu sosu onun üstüne koyuyoruz bu bir 3-5 saat bekliyor daha sonra çıkarıyoruz şırıngadaki sosu göğüslerin içine enjekte ediyoruz daha sonra gerçekt tereyağında tavada veya ızgara da bunları pişiriyoruz ama pişirirken şırıngadaki sostan biraz fazla yapıp tavuğun üzerine sürüyoruz yanınada isteğe bağlı pilav vs olabilir afiyet olsun.




  • Listeme aldım sağol.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Özarslan

    Bende yemek yapmayı çok severim buda benim kendi cadım terbiyeli içi solu soslu tavuk göğsü.
    İlk önce gidiyoruz er piliç tavuk göğsü alıyoruz ama erpiliç
    Sonra eczaneden buyuk bı sırınga alıyoruz ıgnesıyle sonra evımıze gidiyoruz.
    Zeytin yağını (gerçek olucak.) bir kaseye koyuyoruz içine kırmızı biber organik kekik biraz nane ve zevkinize göre baharatları koyuyoruz iyice karıştırıyoruz bu hazır bekliyo sonra tavuk göğsümüz için sos hazırlıyoruz domates biber salçası kırmızı biber hafif acı sos tereyağı(gerçek tereyağı olacak)daha sonra bunları pişiriyoruz tam şoğumadan şırıngamıza çekiyoruz daha sonra bunu kullanıcaz sonra yaptığımız zeytinyağlı sosumuz varya tavukları alacak bir kaba koyup bu sosu onun üstüne koyuyoruz bu bir 3-5 saat bekliyor daha sonra çıkarıyoruz şırıngadaki sosu göğüslerin içine enjekte ediyoruz daha sonra gerçekt tereyağında tavada veya ızgara da bunları pişiriyoruz ama pişirirken şırıngadaki sostan biraz fazla yapıp tavuğun üzerine sürüyoruz yanınada isteğe bağlı pilav vs olabilir afiyet olsun.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.