Şimdi Ara

Yeğenimin ödevi -Bir Müzik aleti yapılacak. Tabaktan çanaktan ????!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle çok zor bişey olmasına gerek yok, bildiğiniz evdeki malzemelerden çataldan kaşıktan güzel basit ses çıkartabileceğim bir şey olabilir.

Çocuk davul gibi veya tel çekilmiş tahta gibi basit birşey olmasın istiyor. Ne yapılabilir sizce arkadaşlar,

Aklıma şu tahta yada kemik parçalarının yan yana dizildiği ve vurularak çalındığı bir müzik aleti geldi ama adını bilmediğimden ve evde hangi malzemelerle yapılabileceğini bilemediğimden yapamadım. (Bol miktarda soda şişesi var evde bunlaran yapmayı bile düşündüm.) Bu aletin adı neydi belki nette bulurum basit bir şekilde yapımıyla ilgili malzeme.

Tabaktan çanaktan hoparlor yapılıyor da niye müzik aleti yapılmasınki ? Hakkaten hoparlormü yapıp yollasam acaba :P Ama çalışmadığını falan söyleyenler olmuştu forumda.

Neyse yardım edin nolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 6 Ocak 2008; 12:50:00 >

• bize de aaynı ödevi vermişlerdi.Ben 6 tane soda şişesini bantla birbirine yapıştırmıştım.1. en çok 2. daha az diye azalta azalta hepsinn içine su doldurmuştum.Sonra da onlara kaşıkla vurdum her birinden farklı ses geldi.

Hatta kaşıkla vurmak yerine şişenin ağzına da üflendiğinde ses çıkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: YrkndrY

bize de aaynı ödevi vermişlerdi.Ben 6 tane soda şişesini bantla birbirine yapıştırmıştım.1. en çok 2. daha az diye azalta azalta hepsinn içine su doldurmuştum.Sonra da onlara kaşıkla vurdum her birinden farklı ses geldi.

Hatta kaşıkla vurmak yerine şişenin ağzına da üflendiğinde ses çıkıyor

Genellikle bu yapılır zaten

ama evdeki tabak çanaklardan mini bir bateride hiç fena olmaz

• hemen deneyeyim, benim aklıma bişey geldi,

Şimdi uzun uzun metal çubuk (yoksada uzun çivileri) yan yana bir tahtaya iple bağlayıp aşağı sallanacak şekilde bırakıyorsunuz, sonra başkabir metalle bunlara bir vuruyorsunuz çok güzel bir ses çıkıyor. Ama burda çivi bulabildim çivi işi sakat gibi, uçları sivri olması yüzünden.

Soda şişesi işini deneyeyim ben hemen. :D

Başka bu tarz evde güzel ses çıkartan şeyler varsa yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hidden

hemen deneyeyim, benim aklıma bişey geldi,

Şimdi uzun uzun metal çubuk (yoksada uzun çivileri) yan yana bir tahtaya iple bağlayıp aşağı sallanacak şekilde bırakıyorsunuz, sonra başkabir metalle bunlara bir vuruyorsunuz çok güzel bir ses çıkıyor. Ama burda çivi bulabildim çivi işi sakat gibi, uçları sivri olması yüzünden.

Soda şişesi işini deneyeyim ben hemen. :D

Başka bu tarz evde güzel ses çıkartan şeyler varsa yazarsanız sevinirim.

Çivileri de büyükten küçüğe dizersen değişik sesler çıkar daha hoş olabilir.
  • evet aynen güzel oldu, burda yine ya çivi kullanacaz sivri yerlerini törpüleyip, yada alternatif bir şey bulacaz çivilerin yerine. Güzel sesçıkıyor çok orjinal oluyor farklı boydaki çivileri yan yana yapınca
  • iki tane tahtayı yan yana koyarsın arada en küçün çivinin bile sığacağı kadar boşluk bırakırsın iki tahta arasında.Sonra çivileri iki tahtanın arasına yapıştırırsın.Böyle bir şey de güzel olabilir

Yeğenimin ödevi -Bir Müzik aleti yapılacak.  Tabaktan çanaktan ????!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragonborn -- 6 Ocak 2008; 13:16:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: YrkndrY

iki tane tahtayı yan yana koyarsın arada en küçün çivinin bile sığacağı kadar boşluk bırakırsın iki tahta arasında.Sonra çivileri iki tahtanın arasına yapıştırırsın.Böyle bir şey de güzel olabilir

Yeğenimin ödevi -Bir Müzik aleti yapılacak.  Tabaktan çanaktan ????!

Eyvallah şu an bunu deniyorum, ses iyi çıkarsa tamamdır sorunumuz çözüldü demektir :D Hemde sivri tarafı problem olmaz çivilerin.

• teknokampus.com/haberler/276/Kendi+Hoparlorunu+Kendin+Yap%21.html

blki işinize yarar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.