Şimdi Ara

Yeditepe Diş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milyonlarca diş mezunu olması buradan mezun olacak kendini geliştirmiş bir diş hekiminin önünü kapar mı? 2000 sıralamayla diş yazıp sonradan pişman olmak istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam öncelikle, şu anda 2021 ağustos haliyle türkiyede yaklaşık 40 bin diş hekiminin mevcut olduğunu sizlere hatırlatmak isterim. Bunların da yaklaşık %90'ı pratisyen diş tabibidir. Doctor of Dental Surgery(DDS) konusunda en yetkin kişilerin bulunduğu bir ülke olsa da Türkiye içinde bulunduğu siyasi güçsüzlük ve ekonomik buhran sebebiyle bu konuda gerekli atılımları gerçekleştirememektedir. Modern Diş Hekimliğiyle birlikte Birleşik Devletlerde sürekli artan "diş hekimliğinde uzmanlık anabilim dalları" bize de nüfuz ediyor. Şu anda yayımlanan 9 anabilim dalı var, Oral Patoloji vs gibi KBB'nin tam da ilgi alanı olmayan ve eksik personele sahip branşlar Diş Hekimliği'nin ABD'sine ekleniyor.

Uzmanlaşmak zorundayız, uzmanlaşacağız. Dünya nüfusu içinde bulunduğu durum bunu gerektiriyor. Sürekli olarak spesifik bir alanda parlama ihtiyacı. Genel Diş Tabipliği tüm numarasını kaybetti..

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi..

Şimdi bu konuyla alakalı şöyle bir şey var, Yeditepe Diş' biz kaşıkla ölçü alırken scanner tarayıcıyla ölçü alıp modelajı elle değil CAD/CAM teknolojisiyle bilgisayardan 3D çıkartabilecek kadar Türkiye'nin ötesinde tıbbi ekipmana sahip bir fakülte.

Yeditepe Diş, Tıp'tan daha pahalı yıllık ücret olarak ve bu konuda da benzeri yok. Tüm vakıflarda tıp ve diş aynı ücret ya da tıp daha pahalıdır.

Denklik olayı şöyle siz normal bir tıp diş fakültesinden mezun olduğunuzda yurtdışı için denklik sınavına girmeniz gerekiyor, yeditepenin Avrupa Diş Hekimleri Konseyi tarafından denkliği var. Bu demek değil ki onlar elini açmış bekliyor fakat sizin yurtdışında çalışma sürecinizi aldığınız mavi diploma hızlandırır.

O sıralamada yazacağınız hiçbir fakülte, okul sizi üzmez.

Siz en çok hangisinde mutlu olacaksınız onun tercihini yapın.

Sizin gibi başarılı bir genci bile karamsar bir şekilde düşünmeye itenleri de lütfen ama lütfen affetmeyin..

Sevgiler, saygılar.

• Hocam size kim diyor bilmiyorum ama zaten işsizlik yok su anda.Fark eder mi derseniz bence aman aman bir fark olmaz.

..issizlik yok derken dis hekimligi adina yaziyorum.mezun olunca evde oturan dis hekimi gormedim hepsi is buluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unnecessary tension -- 2 Ağustos 2021; 12:44:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayır hocam önünü kapamaz, milyonlarca tıp mezunu da var onlarin önü kapaniyor mu 🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plasticine -- 2 Ağustos 2021; 12:45:26 >
  • Yurt dışı denklik var diye duymuştum aslında imkanlarına göre sıralaması 3 k dan kapatmalı ama insanlar diş diye mesafeli yaklaşıyor

• Hocam yurt dışı denkliği şehir efsanesi diye biliyorum ama bi ribas hocama soralım o daha iyi bilebilir belki, dediğiniz gibi eğitimi ve fiziksel imkanları çok üst duzeyde bir okul bu sene 3kdan kapatır diye düşünüyorum

• unnecessary tension kullanıcısına yanıt

yeni mezun dus’a girmiş biriyle konuştum kazanamamış 3k ile işe başlamış. İş tabi ki bulunur ama ucuz iş gücü olmak istemiyorum

• Plasticine kullanıcısına yanıt

Yurtdışı denklik değil de akreditasyon var sanırım sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akdeniz üni. Diş hekimliği
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tipp T kullanıcısına yanıt

hocam nasıl 3k dandik üniden mezun olanlar okadar alıyor mühendislerden

• 3k + hasta sayısına göre biraz veriyorlarmış ama 5k civarı oluyor dedi değmez gibi düşünüyorum ben de

• tipp T kullanıcısına yanıt

hocam 3k atmasyon geldi biraz bana mühendis olsa eyvalalh derdim de diş hekimliği 3k alıyorsa biz okumayalım gerek yok

• Hocam öncelikle, şu anda 2021 ağustos haliyle türkiyede yaklaşık 40 bin diş hekiminin mevcut olduğunu sizlere hatırlatmak isterim. Bunların da yaklaşık %90'ı pratisyen diş tabibidir. Doctor of Dental Surgery(DDS) konusunda en yetkin kişilerin bulunduğu bir ülke olsa da Türkiye içinde bulunduğu siyasi güçsüzlük ve ekonomik buhran sebebiyle bu konuda gerekli atılımları gerçekleştirememektedir. Modern Diş Hekimliğiyle birlikte Birleşik Devletlerde sürekli artan "diş hekimliğinde uzmanlık anabilim dalları" bize de nüfuz ediyor. Şu anda yayımlanan 9 anabilim dalı var, Oral Patoloji vs gibi KBB'nin tam da ilgi alanı olmayan ve eksik personele sahip branşlar Diş Hekimliği'nin ABD'sine ekleniyor.

Uzmanlaşmak zorundayız, uzmanlaşacağız. Dünya nüfusu içinde bulunduğu durum bunu gerektiriyor. Sürekli olarak spesifik bir alanda parlama ihtiyacı. Genel Diş Tabipliği tüm numarasını kaybetti..

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi..

Şimdi bu konuyla alakalı şöyle bir şey var, Yeditepe Diş' biz kaşıkla ölçü alırken scanner tarayıcıyla ölçü alıp modelajı elle değil CAD/CAM teknolojisiyle bilgisayardan 3D çıkartabilecek kadar Türkiye'nin ötesinde tıbbi ekipmana sahip bir fakülte.

Yeditepe Diş, Tıp'tan daha pahalı yıllık ücret olarak ve bu konuda da benzeri yok. Tüm vakıflarda tıp ve diş aynı ücret ya da tıp daha pahalıdır.

Denklik olayı şöyle siz normal bir tıp diş fakültesinden mezun olduğunuzda yurtdışı için denklik sınavına girmeniz gerekiyor, yeditepenin Avrupa Diş Hekimleri Konseyi tarafından denkliği var. Bu demek değil ki onlar elini açmış bekliyor fakat sizin yurtdışında çalışma sürecinizi aldığınız mavi diploma hızlandırır.

O sıralamada yazacağınız hiçbir fakülte, okul sizi üzmez.

Siz en çok hangisinde mutlu olacaksınız onun tercihini yapın.

Sizin gibi başarılı bir genci bile karamsar bir şekilde düşünmeye itenleri de lütfen ama lütfen affetmeyin..

Sevgiler, saygılar.

• Benim kuzenim dus'u kazanamadi. Ozelde basliyim bir dedi 3k veriyorlarmis

• bennasılbüyükadamoluucam B kullanıcısına yanıt

hocam ne yazalım peki

• kankam ne yazacagina ben karar veremem ki lakin 3k vermiyorlar dedin ondan yazdim ben

hocam asgari ücret 3k değil mi ? nasıl 3k ? kaç yıl önce 3k ?

• Asgari ucret 2.825tl . son dus'ta kazanamadi uzak degil

hocam ben vazgeçicem gibi yazmaktan ozaman

• herkes ayni parayi alacak diye bir sey yok ama senin bilceğin iş ya. Klinik acacak paran varsa diş oku tabiki

yoksa peki yazılmaz mı hocam

• Size dedikleri 3k nin icinde buyuk ihtimalle prim yoktur bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.