Şimdi Ara

Yeditepe - Bilkent (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Bunu dünyaca ünlü araştırmacılara söyleyeceksin o zaman çünkü seninle aynı fikirde değiller Mühendislikteki 3-4 bölümü ile iyi olan İTÜ ve ODTÜ diğer birçok bölümü dünya standartlarına yaklaşamıyor bile. Tıp bölümü ile dünyaya kafa tutan İÜ diğer bölümleri aynı şekilde dünya standartlarının çok altında kalıyor. Tek bir bölüm ile okul kurtarılmaz.
    Oxford Cambridge gibi zirve üniversitelerde bölüm sadece senin ilgi alanın. Çünkü bölümler arasında çok fark yok ve hepsini kazanmak aşırı zor, hepsi de tek başına zirveye oynuyor. İşte bu yüzden en iyi üniversiteler arasında.
    Ben forumda tercih yapacak arkadaşlara binaen söyledim mantıksız olacağını.Mühendislik yazacak birinin açıp da o sıralamalarda hangi okul mühendislikte daha iyiymiş diye bakması gerekir.Yani "subject" bazında kıyaslamak daha mantıklı.Türkiye'de her üniversitede her bölüm okunmaz.Sabancı'yı dünya genelinde ön plana çıkaran şey Türkiye'de çoğu üniversitenin bürokrasi veya maddi engeller yüzünden yapamadığı bazı uygulamaları yapabilmesi.Ayrıca arkadaşın geçmeyi düşündüğü bölümlerde Sabancı gayet iyi ama madem örnek verdik mühendislik alanına bakılırsa düşünülmesi gereken noktalar var.Misal çoğu kişinin artı olarak gördüğü 2 sene sonra bölüm seçme olayı bana çok saçma geliyor.2 yılda o temel dersleri alana kadar ODTÜ'deki İTÜ'deki adam çoktan devre analizini,veri yapılarını,termodinamiği,labları yalayıp yutmuş oluyor hatta aralarından tez yazma,staj,part time iş noktalarına gelen örnekler bile var.Tercih yapacak birinin bunları göz önünce bulundurması lazım.Dışardan her şey toz pembe görünebilir ama pratik eğitimi ağır alan adam her yerde 1 adım öndedir.Sabancı ne kadar bilim üretiyor,kaç proje çıkarıyor,mühendislik öğrencisine kaç profesör verebiliyor,interdisipliner ve multidisipliner alanlarda çalışan hocaları kaç tane ve nerelerde çalışmışlar,kütüphanesi ne derece iyi vs.Tüm bunlara bakılması lazım.Bu özellikleri tek tek Bilkent'le kıyaslamam çok vakit alacak ama YÖK Vakıf Üniversiteleri Raporuna bakılırsa Bilkent ve Sabancının bu saydığım yönlerde dikkate değer bir farkı var.
    Arkadaş tabi ki mühendislik için sormamış ama ben bir örnek olarak verdim,subject olarak üniversitelerin ayrımına dikkat etmek lazım tercih yapılacaksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 12 Nisan 2019; 11:56:4 >

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    hocam şu üniversite yarıştırma işini bıraksanız artık

odtü boğaziçi itü bilkent sabancı koç türkiyenin en iyi okullarıdır nokta işte, okul yarıştıran liselilerle uğraşmak ömrü kısaltır herkes kendi puanına ve isteklerine göre tercih yapar, full çeken bir öğrenci eğer hangi bölümü okuyacağına tam karar veremiyorsa sabancıyı tercih etmesi bilkente göre çok daha mantıklı olur. istanbulda yaşamak isteyen öğrenci odtüyü bilkenti değil de boğaziçini ve itüyü tercih etmesi daha mantıklı olur gibi...
  • AppleFB kullanıcısına yanıt
    Bende ege pdr deyim seneye bir daha hazırlanmayı düşünüyorum hazırlıktayım şuan umarım istediklerimiz olur.
    Hocam bir sorum olucak siyaset bilimi ve kamu yönetimi yada siyaset ve uluslararası ilişkiler gibi bölümler hangi üniversitede okunmalı ? Vakıf üniversiteleri ve hatrı sayılır devlet üniversitelerini katarsak işin içine ?
    İki sene olayı ile ilgili şunu söyleyeyim. Sabancı'nın sistemini hiç bilmiyorsun. İkinci sınıfın başında bölüm dersleri alınıyor zaten. Sen eğer kararsızsan bölümünü değiştiriyorsun. O dersleri yarım bırakıp başka dersleri alabiliyorsun falan. Kararın tamam ise sıkıntı yok. İlk sınıfta da bölüm dersleri alabilmen bir yana, ikinci sınıfta alabileceğin bölüm dersi sayısı diğer yerlerden daha fazla olabiliyor. Ders programını neredeyse kendin oluşturduğun için bunu senin kıyaslandığın konularda avantaja çevirebilirsin bile. Onu geçtim, yukarıda yorumlarda Bilkent'de bir bölümü bırakıp sınava girip başka bölüme girmek isteyen biri vardı mesela. Eğer o kişi Sabancı'da olsaydı, bu bir problem olmazdı.

Ayrıca Bilkent ile Sabancı arasında neredeyse hiçbir konuda büyük (dikkate değer vs.) farklar yok. Bazı konularda Sabancı önde bile. Tek tek saymayayım şimdi. Ha, Top 5 üniversitelerin hiçbiri hiçbir şeyde birbirine fark atamaz, dolayısıyla Madara vs İtachi gibi vs tartışması yapmak anlamsız zaten.

Son olarak sana iki tavsiyem var. Birincisi, o sıralamalara haddinden fazla itibar etme. ODTÜ mühendislikte daha iyi. Normal. ODTÜ'de 37283838 tane muhendislik var. İTÜ de aynı şekilde. Bunun haricinde de itibar etme. Fikir verir en fazla. İkincisi, İTÜ Sabancı kıyasından dolayı mı, başka bir şeyden dolayı mı, her ne sebepten Sabancı'ya böyle anlamsız bir nefret besliyorsan ondan vazgeç. Hepsi sağlam okullar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 12 Nisan 2019; 14:17:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neinname kullanıcısına yanıt
    Hocam sorum olucak siyaset bilimi ve kamu yönetimi yada siyaset ve uluslararası ilişkiler gibi bölümler hangi üniversitede okunmalı ? Vakıf üniversiteleri ve hatrı sayılır devlet üniversitelerini katarsak işin içine

• Togolu00 T kullanıcısına yanıt
    Ben olsam Bilkent ve ODTÜ harici okumazdım. Onun altındakiler yerine Hukuk vs. daha mantıklı geliyor çünkü.

Bence sabancının en büyük eksisi öğrenci kalitesi ücretli sıralamaları çok düşük ve diğer bölümlerden geçiş yapılabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 12 Nisan 2019; 16:29:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Yeditepe - Bilkent
    Qs ranking genel sıralaması bu hocam siz nereden baktınız bilmediğim için soruyorum bir şey kanıtlamaya çalışmıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Times Higher Education (THE)
    World University Rankings
    https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings

Bu adresten hocam, birçok yer sıralama yapıyor ama en rağbet gören bildiğim kadarıyla bu paylaştığım adres. Her sene burası yayınlamadan önce bayağı ortam gerilir hatta THE sıralama yayınlayacak diye

• Yükseliyor ama her sene. Sabancı bazı aptalca politikalar ve holdingin ilgisizliği sonucu bir çukura düşmüştü. Hatta Koç'un puan olarak fark attığı aralık bu zamanlar. Şu an düzeldi biraz. Düzelmeye de devam ediyor. Burslu ve burssuz bölümleri yükseliyor gittikçe. İlla kusur arıyorsak:

-Kampüsü çok saçma bir yerde ve her şey çok ama çok pahalı.
    -Okulun adını yayma konusunda çok kötüler.
    -Okulun bir ruhu yok ve öğrencilerine gereken vizyonu kazandırabildiklerini düşünmüyorum. Bilim insanı değil, girişimci ve ara eleman yetiştiriyorlar. Hadi girişimci yetiştirmek takdir edilecek bir şey ama muhendislik ve doğa Bilimleri denen bölümde temel bilimlerin olmaması falan çok büyük bir eksik bence.

Benim dışarıdan görüp duyduklarım bunlar. Tabii içine girmeden bunları doğrulamam zor. :/

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

İki sene olayı ile ilgili şunu söyleyeyim. Sabancı'nın sistemini hiç bilmiyorsun. İkinci sınıfın başında bölüm dersleri alınıyor zaten. Sen eğer kararsızsan bölümünü değiştiriyorsun. O dersleri yarım bırakıp başka dersleri alabiliyorsun falan. Kararın tamam ise sıkıntı yok. İlk sınıfta da bölüm dersleri alabilmen bir yana, ikinci sınıfta alabileceğin bölüm dersi sayısı diğer yerlerden daha fazla olabiliyor. Ders programını neredeyse kendin oluşturduğun için bunu senin kıyaslandığın konularda avantaja çevirebilirsin bile. Onu geçtim, yukarıda yorumlarda Bilkent'de bir bölümü bırakıp sınava girip başka bölüme girmek isteyen biri vardı mesela. Eğer o kişi Sabancı'da olsaydı, bu bir problem olmazdı.

Ayrıca Bilkent ile Sabancı arasında neredeyse hiçbir konuda büyük (dikkate değer vs.) farklar yok. Bazı konularda Sabancı önde bile. Tek tek saymayayım şimdi. Ha, Top 5 üniversitelerin hiçbiri hiçbir şeyde birbirine fark atamaz, dolayısıyla Madara vs İtachi gibi vs tartışması yapmak anlamsız zaten.

Son olarak sana iki tavsiyem var. Birincisi, o sıralamalara haddinden fazla itibar etme. ODTÜ mühendislikte daha iyi. Normal. ODTÜ'de 37283838 tane muhendislik var. İTÜ de aynı şekilde. Bunun haricinde de itibar etme. Fikir verir en fazla. İkincisi, İTÜ Sabancı kıyasından dolayı mı, başka bir şeyden dolayı mı, her ne sebepten Sabancı'ya böyle anlamsız bir nefret besliyorsan ondan vazgeç. Hepsi sağlam okullar.
    İyi de olayın İTÜ'yle ne alakası var? Forumda İTÜ'yü sürekli birileriyle kıyaslayan bi seni görüyorum.Hayır benim bile o kadar derdim değil,varsın top 5te olmasın İTÜ(kaldı ki değildir de) ama niye bu kadar triggerlandın anlamadım.Verdiğim örnekler öyle farazi aklıma gelen şeylerdi.Bilkent'in sunduğu imkanların Sabancı'dan fazla olduğunu belirtip kaynağımı da yazdım.Üniversite kapıştırmaya gelmedim ama yine top 5 dediğin okulları dizip satır satır dövüştürmüşsün,yapma .Seneye gideceksin herhangi birine burda sıralamasına bakıp da dibi düşen cahil 3-5 ergenin yere göğe sığdıramadığı okulların seni çok hayalkırıklığına uğrattığını göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 12 Nisan 2019; 17:6:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

hocam şu üniversite yarıştırma işini bıraksanız artık

odtü boğaziçi itü bilkent sabancı koç türkiyenin en iyi okullarıdır nokta işte, okul yarıştıran liselilerle uğraşmak ömrü kısaltır herkes kendi puanına ve isteklerine göre tercih yapar, full çeken bir öğrenci eğer hangi bölümü okuyacağına tam karar veremiyorsa sabancıyı tercih etmesi bilkente göre çok daha mantıklı olur. istanbulda yaşamak isteyen öğrenci odtüyü bilkenti değil de boğaziçini ve itüyü tercih etmesi daha mantıklı olur gibi...
    Üniversite yarıştırmadım.Arkadaş Bilkent'le kıyaslamış ben de kendi fikrimi belirttim.Oturup tek tek analiz yazmadım.Türkiye'nin üniversite konusunda acı gerçekleri var,öyle top 5 işte aga gir herhangi birine demekle bitmiyor iş.O top 5 de ne menem bişeyse forumun miti oldu zaten.

Triggerlanmak ne yav? Kullanacak Türkçe kelime mi kalmadı? :/

Neyse konuyu dağıtmayayım. Konuyla alakasız bir şekilde gelip bana Sabancı bile kıyaslanamaz tarzı şeyler yazan sen değil miydin? Ben ona cevap verdikten sonra başka birine Bilkent her şeyde açık ara döver (bu kadar basit bir şekilde yazmasan da) tarzı bir yazı ile cevap vermedin mi?

Zaten yukarıda yazmışsın da, İTÜ'ye laf ettiğini görüyorum diye. Artık bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde Sabancı' ya tavır alıp saldırıyorsun.

Hiçbir okulu da dövüştürmedim. Sadece Sabancı, Bilkent'in çok aşağısında kalmaz dedim. Başka bir yer hedefliyor olsam şu tartışmaya hiç girmem de, internette zaten Sabancı ile ilgili hiçbir şey yok. Yıllar sonra biri gelip bölüm seçimi vs. hakkında yanlış bilgi almasın diye şu tartışmaya girdim.

Sağ ol, yazdığım bir şeye de cevap vermeyip olayı kişiselleştirmişsin zaten sadece. Ben maalesef, kaç senedir üniversiteye girmek için çok geç kaldığım ve tüm çevrem üniversiteye girdiği için üniversiteler hakkında yeterince bilgi sahibiyim. Geçen üniversiteye giden kuzenim, başka birine çapraza kalmak ne demek diye soruyordu, atlayıp cevap verdim. O derece anormal yani. Seneye herhangi bir yere girdiğim zaman, ne ile karşılaşacağımı da az çok biliyorum.

İTÜ konusuna da gelirsek, ben hiçbir zaman İTÜ kötü bir üniversitedir demedim, demem. (Türkiye standartlarında tabii.) Ama biri çıkıp, İTÜ Türkiye'nin en iyisidir, Türkiye'deki en iyi öğrenciler oradadır, muhendislik eğitimi rakipsizdir dediği zaman, ki bu oldu daha önce, bırak da cevap vereyim.

• Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Qs e göre en iyisi koç şu an geçen sene bilkentti THE sıralamalarına göre ise geçen sene koç hatta ondan önceki sene de koç bu sene sabancı.Mesela bir okulda tıp bölümü vardır çok iyidir okulu genel anlamda ileri taşır ama diğer bölümleri ortalamadır.Şimdi mesela mühendislik seçecek birisi neden gidip bu okulu seçsin.Daha önce öyle garip şeylere şahit olmuştum.Ayrıca konu derken bölüm demek istemedim.Mesela mühendislik kategorisi var altında bir sürü mühendislik bölümü var.Eski yıllara gittikçe sıralamaların nasıl değiştiğini görebilirsiniz.Hatta Türk ünilerinin yıllar içinde sıralamalarının kötüye gittiğini görebilirsiniz.

Anlaşılan iibf bölümlerini çok iyi devlet üniversiteleri boğaziçi odtü gsü ve adı bilinen özellerden koç sabancı bilkent vs gibi üniversitelerde okumak gerekir
    Evet, bence öyle olmalı.

• Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan veya indirimlerden yararlanamaz. Geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde bir lisans programına yerleştirilmiş olup 2018 yılında yeniden bu üniversiteye yerleştirilenler, Kapsamlı, Tam veya %50 burslardan veya indirimlerden yararlanamaz.

Bilkent burs bilgilerinde buldum bu bilgiyi.

Bu madde hakkında sorucaklarım var arkadaşlar mesela bi üniversiteyi bırakıp bu üniversitede burslu kazanma şansım var mı ? Lisansı tamamlamadan yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Togolu00 -- 12 Nisan 2019; 18:28:53 >
    Özyeğin bilgi kadir has ve bau hakkında ne düşünüyorsunuz yeditepe bunlara göre nerde ?
    Bilkent burs olayından tam emin değilim, (forumda falan konuşuluyordu ama pek okumadım.) ama burs alma imkanı var gibi duruyor. Ama yine de daha iyi bilen birine sorun veya direkt okulu arayın. Daha kesin bir cevap olur.

Bau'dan şikayetçi olan kişiler gördüm daha önce. Uğur'un kurumları falan genel olarak da iyi değil. Ben olsam uzak dururdum. Diğer üçünün eşit ağırlık bölümleri ile ilgili tam net bir yorum yapamam. O yüzden bir şey demeyeyim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.