Şimdi Ara

Yediğimiz yumurtalar birer cenin mi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
501
Cevap
13
Favori
14.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Her yumurta bir cenindir. Döllenmişse uygun ısıda tulurusa civciv olur. Döllenmemişse olmaz.

Bunu dert edersen hiçbir şey yiyemezsin. Yediğin ekmek buğdayın tohumu (cenini) dir zaten. Fasülyesi, nohutu vb hemen her şey.
    Geriye marul vb ile havuç gibi yapraklı, köklü şeyler kalır.
  • bence önemli olan burda hayvansal ürün yeme-yememe degil, hayvanlara yapılan muameledir.eger derlerse ki hayvansal ürün yemeyin hiçbir hayvan kötü muamele görmicek tamam yemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı:
    Quintus Lentulus Batiatus
    Vejeteryanlar belli aralalıklarla balık yerler . Yoksa gerekli proteini sağlayamaz geberirler . Hücreleri ölmeye başlar yenilenemez . Vejeteryanlar balık yemek zorundadır belli aralıklarla .

Lütfen yanlış bilgilendirmeyelim.
    1-vejetaryenler balık yemez
    ispat ve kaynak :http://tr.wikipedia.org/wiki/Vejetaryenlik

2-Et ve balık yenmediği zaman hücreler daha hızlı yenilenir.et ve süt tüketmeyen toplumun kemikleri daha güçlü olur.et yemeyen insanlar yiyenlere oranla daha sağlıklıdır.
    kaynak ispat :http://www.youtube.com/watch?v=j9aSvHM9LlA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtualdjcubase -- 18 Aralık 2013; 22:58:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skillet

quote:

Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Balıkların da acı çekmediğini hatırlıyorum. Diyelim ki bu gerçek balık yer misin? Bunu iğnelemek amacıyla sormadım gerçekten merak ettim.

@Virtu

Balıkların hafızası 3 saniyedir.
    ve balıklarda insanlar gibi eşit şekilde acı cekerler

Bilimsel kaynak test edilmiş:http://rehber.uzmantv.com/baliklar-aci-ceker-mi

"Balık nörolojisi üzerine yapılan en büyük araştırma, balıkların memeliler gibi acı duymadığını ortaya çıkardı. ABD'nin Wyoming Üniversitesi zooloji ve psikoloji profesörü James D. Rose'un yaptığı araştırmaya göre, balıkların beyni, ‘‘acı ve korku duyacak şekilde’’ gelişmemiş. Balıkların beyinlerinde acı hissetmelerini sağlayacak merkez bulunmuyor.
    Prof. James D. Rose, daha önce balıkların acı duyduğunu söyleyen araştırmacıların ‘‘acı hissi ile tehlikeli durumlara tepki verme durumunu’’ birbirine karıştırdığını iddia etti. Prof. Rose, uyarımlara tepki verme ile acı duymanın ayrı şeyler olduğunun kanıtının kafası kesik bir tavuk olduğunu söyledi. Rose, tavuğun kafası, yani beyni vücudundan ayrıldığı için acı duyamayacağını fakat vücudunun hálá fiziksel tepki verebildiğini birçok kişinin görmüş olduğunu belirtti. Prof. Rose, aynı şekilde anestezi yapılan bir insanın vücudu tepki vermeye devam ederken acı hissetmediğini de örnek olarak verdi. ..."

Tartışmalı bir konu neyse, sormamdaki amaç balıkların acı çekip çekmediğini öğrenmek değildi aslında. Varsayım olarak acı çekmediklerini düşünürsek balık ve ürünlerini tüketir miydiniz?

Lahana için özel bir durum varmı sanmıyorum.Fakat yok diye biliyorum.bitki sınıfında olduğundan hiç bir bitkide sindirim sistemi yoktur = acı cekmezler.
    Fakat durumu aratırıyorum yinede.

"Su ürünlerini tüketirmiydin acı cekmeseler eğer"
    Vegan adayı olarak cevap vericek olursam yinede tüketmezdim çünkü balık hiç sevmiyorum zaten kendimi bildiğimden beri et'ten nefret ettim.Zaten Veganlık için acı cekmesi dışında hayatlarını almaya giriyor.hiç bir şekilde uymuyor yani.
    bir insanın nasıl yaşama hakları varsa hayvanda da bu hak aynı olmalıdır.olmaması için tek sebep besin ve giyim olması ne kadar cani kılıyor insanı :(

Daha önce başka kaynaktanda yazdım ama yineleyecek olursam aşağıdaki farklı bir kaynakta et ve süt tüketiminin yüksek kolestrolden kalp sağlığı açısından zararlı olabildikleri yer alıyor.

Ayrıca hayvancılığın bazı zararlarıda belirtiliyor

http://tr.wikipedia.org/wiki/Veganizm

Anlıyorum hocam. Kararınıza da saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın ama et yemek canilikten çok bir ihtiyaç. Bu bir döngü ve bir dengede olması lazım. Biz de bu dengeyi sağlıyoruz, tabi sadece biz değil başka canlılar da öyle. Kaldı ki hayvansal gıdalardan alıp bitkisel gıdalardan zor temin ettiğimiz şeyler var. Aynı şekilde tam tersi durum da söz konusu. Bu yüzden canilikten çok bir ihtiyaçtır diyorum. Açıkçası eskiden ben de önüme gelen ete baktığımda, onun bir zamanlar yaşayan bir hayvana ait olduğunu düşünüp yiyemezdim ama sonraları bunun doğanın bir şekilde devamlılığını sürdürmesi için bir gereklilik olduğunu gördüm. Amacım fikrinizi değiştirmek veya benim fikrimi haklı kılmaya çalışmak değil. Sadece şu canilik noktasında bir fikir ayrılığı yaşadığımız için bunları yazma gereği duydum.

Fakat yanılıyorsunuz.et yemek ihtiyaç değildir.üstelik gereksizdir.gereksiz olduğu kadar zararlıdır.Dilerseniz aşağıdaki videodan ispatlarını izleyebilrsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=j9aSvHM9LlA

Diğer söylediğinizde malesef hatalı.doğada böyle bir denge yok.daha önce yazdım.şöyle ki : Dünyadan sadece insan türünü kaldırırsanız dünya ya sayısız faydası oluyor.googleden bkaabilrsiniz.üstelik bu sadece insan için geçerli.
    örneğin karıncaları dunyadan alırsanız sistem çöküyor.arıları alırsanız yaşam olmuyor.insan için ise dediğim gibi aksine sayısız fayda sağlıyor insanın dünyada olmadığını varsayarsak.dilerseniz bunun ispatını bulamassanız gönderebilirim teori videosunu.

Tabiiki fikirler farklı olabiliyor sizde bende hatalı olabiliyoruz bazen.konuşmasak bunlarıda bulamayız.genelde araştırarak yazıyorum.Ben çok teşekkür ederim yazdığınız için.

Teori yazılarını veya videolarını atabilirseniz sevinirim merak ettim.

Tabi.buyrun teoriyi sunan videoda konuşma yapıyor.aslında bilimsel bi gerçekte sanırım belkide biz miliyoruz.
    http://www.youtube.com/watch?v=wXpvWK5Yqek

• herkes yanlış biliyor bu konuyu arkadaşlar. Yediğimiz yumurtada cenin v.s. yok. döllenme veya döllenmeme olayıda yok. Cenin yani bir civciv diyelim bunu yemiyoruz; biz yumurta yiyoruz gerçekten.

Cenin(civciv) olması için tavuğun horoz ile çiftleşmesi lazım ki buda belli bir dönemde oluyor kuluçka deniliyor. Onun haricinde günlük yumurta veren,2-3 günde yumurta veren bir tavuk ceninli yumurta(civciv) vermiş olmuyor. Nasıl diyoruz bir deyim vardır "mart ay geldi" onun gibi bir çiftleşme,i yavrulama dönemleri var. O dönemde zaten yumurta alınamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forrestt.

Yüce Rabbimizin kainata ışık olarak gonderdigi kitaptaki helal yazan herşey yenebilir. Bunun canilikle falan alakası yok. O hayvanlar nimettir, haktır, helaldir.
    Buda benim görüşüm. Saygı duymayan alintilamasin cevap yazmasın

insan eti yenebilir yazmadığı için şükrediyoruz.saygı duyuyorum!
  • quote:

arkadaş ben yazarken cevap vermiş gerçi.
    evet bende yıllarca yedim ama kendimi bildiğimden beri yemiyorum.
    insanım,güçlüyüm diye cıvıl cıvıl oynayan koyunları yemiyorum örneğin...

insan ile hayvan arasında tek fark ruh ise ,düşünce ise
    insan eti ile hayvan eti arasındaki fark sıfırdır tad haricinde.

yukarıdaki denklemi bozacak din haricinde hiç bişey yok.
    zaten din ile gelen cevaplar geçersizdir.yoksa hindistanda nasıl tartışılır bu konu :)
    neyse umarım cevap olmuştur.

ne desemde kebapları afiyetle siz miğdeye indirebilrsiniz.vahşi doğa sonuçta.hayat bu napcaksın...

bi yanda canı acıyan hayvan bi yanda afiyetle onu yiyen insan
    sizce hangisi cani ? insan mı hayvan mı ?

Bende bu mantığa tavım işte.
    Biz de dört kişi toplanıp koyun partisi yapıyoruz önce. Türlü işkencelerle onu kesip biçtikten sonra büyük bir zevkle kebap yapıyoruz.
    Caniyiz çünkü.
    Arkadaşım doğa kanunu diye bir şey var değil mi? Doğada yaşamak için hayvanlar birbirlerini öldürüyor sonuçta. Hepsini geçtim canlı diye sebze türüne yöneliyorsunda bitkilerin canı yok mu?
    Onları dalından toprağından koparıp yerken iyi de hayvanlar mı kötü.
    En sinir olduğum şeydir. Dışarıda sokakta belkide şuan açlıktan ölen insan var. Evsiz barksız binlerce hayat var ama kendilerini hayvan hakları savunucusu gibi görenler kedi köpek kadar insanı umarsamaz sanki tek derdimiz sokakta ki hayvanlarmış gibi. Bu söylediğim sizden bağımsız yanlış anlamayın.
    Zaten ülkenin hali ortada millet tamamen vejeteryan olacak bu gidişle.

• quote:

Orijinalden alıntı: derebeyi01

bence önemli olan burda hayvansal ürün yeme-yememe degil, hayvanlara yapılan muameledir.eger derlerse ki hayvansal ürün yemeyin hiçbir hayvan kötü muamele görmicek tamam yemem.

Bir annen yi yıllarca kafese koyuyorsunuz.zorla tecavüz ediyorsunuz hamile olsun süt versin diye ve çocuk doğuyor hemen cocuğu anneden koparıyor başka yere koyuyorsunuz erkekse 3 ay sonra öldürüyorsunuz.anne sütleniyor çocuğu için ama o sütleri insanlar çalıyor içiyor.

ekmek çalmak haram,peki rızası olmayan ineğin sütünü içmek haram değil mi ? hemde bir çocuğundan koparılma pahasına.özgürlüğü alınması cabası.savunulcak bi tarafı varmı Allah aşkına.
  • quote:

quote:

Yüce Rabbimizin kainata ışık olarak gonderdigi kitaptaki helal yazan herşey yenebilir. Bunun canilikle falan alakası yok. O hayvanlar nimettir, haktır, helaldir.

Öyle birşey yazsa o din bizim dinimiz olamaz zaten. İslam dini akıl mantık dinidir. Karşılıklı birbirimize saygı duymamiz ne güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tübitak mı? o kurum bilim hariç herşey üretiyor. bir şeyler öğrenmek için tübitakın sansür kurulundan geçen şeyleri değilde uluslar arası bilim camiasındaki son gelişmelere bak(hemen hemen hepsi ingilizcedir). ayrıca hocam senin bakış açın yanlış bitkiyi hayvanmış gibi kıyaslayarak bitkide sinir sistemi yok acı çekmez diyorsun bitkide bitki değil de hayvanlarda olan şeyleri arıyorsun.

bitkide solunum sistemi de yok ne olacak? yaprak var ver o sadece solunum ile ilgilenmiyor fotosentezden terlemeye kadar her şeyi yapıyor.
    bitkide kan da? öyleyse besin ve oksijen nasıl gerekli yerlere taşınıyor?
    bitkide boşaltım sistemi de yok. sindirim sistemi de yok, hormonal sistem de yok, beyin hiç yok...

öyleyse nasıl oluyorda canlılığını hiç bir sorun çıkarmadan devam ettiriyor. nasıl oluyor da büyüyor gelişiyor?

yukarıda saydıklarımın hiç biri yok ama bitki çeşitli şekillerde büyüme için gerekli şeyleri de salgılıyor diğer olaylar için gerekli kimyasalları da. iş böyle olunca acı çektiğinde sinir sistemi olmasa da acı çektiğini belli eden kimyasallar salgılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer!

quote:

arkadaş ben yazarken cevap vermiş gerçi.
    evet bende yıllarca yedim ama kendimi bildiğimden beri yemiyorum.
    insanım,güçlüyüm diye cıvıl cıvıl oynayan koyunları yemiyorum örneğin...

insan ile hayvan arasında tek fark ruh ise ,düşünce ise
    insan eti ile hayvan eti arasındaki fark sıfırdır tad haricinde.

yukarıdaki denklemi bozacak din haricinde hiç bişey yok.
    zaten din ile gelen cevaplar geçersizdir.yoksa hindistanda nasıl tartışılır bu konu :)
    neyse umarım cevap olmuştur.

ne desemde kebapları afiyetle siz miğdeye indirebilrsiniz.vahşi doğa sonuçta.hayat bu napcaksın...

bi yanda canı acıyan hayvan bi yanda afiyetle onu yiyen insan
    sizce hangisi cani ? insan mı hayvan mı ?

Bende bu mantığa tavım işte.
    Biz de dört kişi toplanıp koyun partisi yapıyoruz önce. Türlü işkencelerle onu kesip biçtikten sonra büyük bir zevkle kebap yapıyoruz.
    Caniyiz çünkü.
    Arkadaşım doğa kanunu diye bir şey var değil mi? Doğada yaşamak için hayvanlar birbirlerini öldürüyor sonuçta. Hepsini geçtim canlı diye sebze türüne yöneliyorsunda bitkilerin canı yok mu?
    Onları dalından toprağından koparıp yerken iyi de hayvanlar mı kötü.
    En sinir olduğum şeydir. Dışarıda sokakta belkide şuan açlıktan ölen insan var. Evsiz barksız binlerce hayat var ama kendilerini hayvan hakları savunucusu gibi görenler kedi köpek kadar insanı umarsamaz sanki tek derdimiz sokakta ki hayvanlarmış gibi. Bu söylediğim sizden bağımsız yanlış anlamayın.
    Zaten ülkenin hali ortada millet tamamen vejeteryan olacak bu gidişle.

Konuyu baştan aşağı okusaydınız bu yazdıklarınızı yazmazdınız.
    evet bitkilerin malesef sinir sistemi yoktur bundan dolayı acı cekmezler.
    kaynakhttps://eksisozluk.com/vejetaryenlik-hakkindaki-yanilgilar--404424?nr=true&rf=vejetaryenlik%20hakkindaki%20yanilgilar

Hayret hem doğanın kanunundan bahsediyorsunuz hem et yiyorsunuz bu kadar çelişkide görmedim.
    Doğanın kanunundan bahsediyorsunuz.Doğanın kanununa uymak istiyorsunız.Neden et yiyorsunuz ? insanlar etçil değildir.
    kaynak ve ispat :http://www.youtube.com/watch?v=IuyNM_inSnE

Açlıktan ölen insanlar var hayvanları düşünüyosunuz demişsiniz.Dünyaya,çevreye en çok zarar veren 1.insandır 2.si hayvancılık sektörüdür
    ispat ve kaynak :http://tr.wikipedia.org/wiki/Veganizm

Sonuç : hayvancılık olmazsa yoksulluk olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

tübitak mı? o kurum bilim hariç herşey üretiyor. bir şeyler öğrenmek için tübitakın sansür kurulundan geçen şeyleri değilde uluslar arası bilim camiasındaki son gelişmelere bak(hemen hemen hepsi ingilizcedir). ayrıca hocam senin bakış açın yanlış bitkiyi hayvanmış gibi kıyaslayarak bitkide sinir sistemi yok acı çekmez diyorsun bitkide bitki değil de hayvanlarda olan şeyleri arıyorsun.

bitkide solunum sistemi de yok ne olacak? yaprak var ver o sadece solunum ile ilgilenmiyor fotosentezden terlemeye kadar her şeyi yapıyor.
    bitkide kan da? öyleyse besin ve oksijen nasıl gerekli yerlere taşınıyor?
    bitkide boşaltım sistemi de yok. sindirim sistemi de yok, hormonal sistem de yok, beyin hiç yok...

öyleyse nasıl oluyorda canlılığını hiç bir sorun çıkarmadan devam ettiriyor. nasıl oluyor da büyüyor gelişiyor?

yukarıda saydıklarımın hiç biri yok ama bitki çeşitli şekillerde büyüme için gerekli şeyleri de salgılıyor diğer olaylar için gerekli kimyasalları da. iş böyle olunca acı çektiğinde sinir sistemi olmasa da acı çektiğini belli eden kimyasallar salgılıyor.

Bitkilerin acı çekiyor olabileceğini düşünüyorsunuz.Böyle bir kaynak bulamadım.Bilimsel olarak ispatlanmış bitkiler can çekişmiyor.canı acımıyor.hissetme yetisi mevcut değil.

• hocam dokunma duyusu yani hissetmenin mevcut olduğunun kanıtlayalı onlarca yıl oldu. diğeride bir kaç yıl önce kanıtlandı. e tabi bizim eğitim sistemi hep aynı kitapları, detaysız ve gereksiz bilgilerle doldurup önümüze koyunca bir şey öğrenilmiyor. 10 yıl öncenin kitabı ile şimdinin kitabı aynı. bu on yılda hiç bi şey keşfedilmedi? bırak bir şeyi binlerce şey keşfedildi ama bizim ülke sınırlarına giremiyor bilimsel gelişmeler. sen istiyorsan araştırıp buluyorsun.

öte yandan kısır bir döngüye girdik bundan sonra tartışmak gereksiz. ama şunu bil ki "canlı" bir şeyi öldürmek her haliyle katliamdır. ve sen kesilen ıspanak yemekle, kesilen eti yemen canlılık açısından aynı şey. hadi sana rahat uykular
  • quote:

Öyle ama bitkilerin canı acımıyor.Hem bir meyvenin yenmek için olduğu herhalinden o kadar belliki.ıspanak olsun elma olsun.

düzelteyim. yenmek icin olduğu ne demekse?

yenmek için yaratıldığı dersen tüm sorunlarından kurtulursun. kendi kendine polemige girip çıkış kapısını kapatıp başka kapı arıyorsun ama farkında olmadan yanlıs kapılara yöneliyorsun. Allah herseyi insanın hizmetine sunmuştur. insana biyolojik olarak bakarsan bir hayvan gorursun ama insan ruhu ile ve aklı ile isterse melekleri geride bırakabilir isterse hayvandan aşagı düsebilir. Allah her canlıyı ve tüm kainatı insanın hizmetine sunmuşsa hersey en minik atomdan galaxylere kadar hersey insan için en uygun şartların oluşması için yaratılmışsa burada hala başka kapılara başka sebeplere yönelmek yada buna farklı isimler vermek sadece bu yapan için gözünü kapatmaktır. gözünü kapatarak gece olmaz. kendini kandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 18 Aralık 2013; 14:16:25 >

• hayvanları derisinden ve gücünden faydalanmanız için yarattık sizler bazılarını da yersiniz...Bu bir ayettir..Yorumu da size kalmıştır.Yemeyen neden yemiyorsun yiyene de sen canisin demeye kimsenin hakkı yoktur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Amerikada eskiden kölelik vardı ve tarih oldu...işte bu kadar hızla gelişen bir ülke.
    Yine tüm dünyada kadın hakları yoktu şimdi büyük hızla yayıldı.değişim kolay olmuyor.
    şimdi ise tabaklarımızdan cesetleri kaldırmak için uğraş veriyor bir çok ülke.bununda tarih olacağı açık tabi.

he yav he kafamı buluyorsun ben yemek için yaşıyorum adam eti kaldırcaz diyo bu neyin kafası

• bitkilerde canlı yeme ozaman. herşeyin bir uslübü yetiştirme tarzı vardır. aklım almıyor ya adam et yemiyor varmı böyle birşey ?

uygurlular ile eski türkler arasındaki farkı rahatça görüyoruz
  • Tartismalar benim actigim konudakine benzemisler.
    Hatta ayni seyler yazilmis diyebilirim.
    Halen bitkide canli onu neden yiyoruz o zaman diyen var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuğun arkadan çıktı diye yemeyen de yoktur heralde:)
    Ayrıca horozsuz cenin olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

İslam dini akıl mantık dinidir.

İkterebetis sâatu ven şakkal kamer(kameru) - Saat yaklaştı ay ikiye bölündü O zaman Allah'ın Resulü, gökte pırıltılar saçmakta olan Ay'a mukaddes parmağını çeviri verdi. Ay birden ikiye bölündü ve Hira dağının iki yanında iki parça halinde göründü.(Kamer Suresi, 1/3)

Fe evhaynâ ilâ mûsâ enıdrib bi asâkel bahr(bahra), fenfeleka fe kâne kullu firkın ket tavdil azîm(azîmi). - Bunun üzerine Mûsâ’ya, “Asan ile denize vur” diye vahyettik. Deniz derhal yarıldı. Her parçası koca bir dağ gibiydi. (şuara 63 suresi)

he he tabi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.