Şimdi Ara

Yediğim Radar Cezası İçin Dava Açtım ve Kazandım (SS'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
20
Favori
6.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: katarockt

türk yargısının yine saçma olan kararlarından birisi bence hiç kusura bakmasın. sonuç olarak yollarda hız tabelaları var ve o hızı aşmaman gerekiyor. radarın gizli şekilde olmasının da daha uygun olduğunu düşünüyorum.
    radar tabelası olsun o civarda yavaşla, daha sonra basabildigin kadar bas. zaten yollardaki hız sınırı ilkokul veya lise cocukları ıcın ders olarak okutulması icin var anladıgım kadarıyla. ayrıca yargıtayın ıdari kararları bozabildigini, danıstay gorevi gordugunu de bilmiyordum.
    156 km cok yuksek bir hız, kararı veren hakımlerın hız tutkusu var sanırım...

Tamamen katılıyorum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan ne boş insanlar var yav radar olduğuna dair işaret olunca radarın ne anlamı kalıyor zevk için mi koyuyorlar sanki senin gibi erken saatte veya geç saatlerde basıp gidenleri tutmak için zaten o radarlar aslında tüm radar işaretlerin Kaldırılması Lazım da ..

• Dilekçe örneğini de paylaşsanız, daha makbule geçer hocam. Tebrikler.
  • Hocam bunun haricinde milletvekilleri ve hakim-savcılarınki de iptal olduğu için eşitlik ilkesine aykırı buldu anayasa mahkemesi geçen birisinin de öyle iptal edildi bunları bilmek lazım sonuna kadar takip rtmişsiniz helal olsun diyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki radar yoksa 350 bile basabiliriz.
  • MonsterKill88 kullanıcısına yanıt
    Hızını azaltmak veya normal şartlarda seyir etmek için "Dikkat Radar" yazmasına gerek yok.

Trafikçe belirlenmiş hız limitleri vardır ki ehliyet sınavlarında bunlar öğretilir ve değişiklikler sürekli bildirilir.

siz şehir içinde 50 yi aşıyor, otoyolda 120 yi aşıyor, d100 karayolunun belli bölgelerinde 80 belli bölgelerinde 70 i aşıyorsanız bir suç işliyor ve cezasına katlanacağınızı gösteriyorsunuz zaten.

Arkadaş bir açıktan yararlanmış belli. Bu hak aramak değildir. Ben bir suç işledim ama kanundaki boşluğu kullandım demektir.

Farz-ı Misal bu arkadaş 50 ile gitmesi gereken yolda %30 farkla birlikte 65 le gidiyor ve siz karşıdan karşıya geçiyorsunuz. Size yandan vurdu mu felç kalma hatta hayatınızı kaybetme riskiniz bile var. Hadi diyelim şanslısınız ayağınızı kolunuzu kırarak kurtardınız.

Dava açtınız ve " e radar uyarı levhası yoktu??!!" gibi bir savunmayla arkadaş davayı kazandı. Hatta radarı geçtim " hız uyarı levhası yoktu" diye savundu ve kazandı. Ne diyeceksiniz? Helal olsun hakkını aradı mı? Yoksa " şehir içi hız limiti bellidir bunun için uyarıya

gerek yoktur! " mu diyeceksiniz?

• Sanırım hakim de radar cezalarına magdur kalmış geçmişinde. Yoksa çok saçma bir karar

• Tebrik ederim. Çoğu kişi bilmiyor bunu. Radar levhası bulunmayan biryerde radar olamaz. Hatta yargıtayın şöyle bir sözü var "Devlet vatandaşına tuzak kuramaz" Köşeye biryere pusuyorlar sonra bir bakıyoruz radar gelmiş bildiğin tuzaktır bu

Edit: Yanlış anlaşılmasın hız ihlalini kesinlikle savunmuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 6 Mart 2015; 8:44:09 >
  • Crimson kullanıcısına yanıt
    2014'te yasa çıkardılar radar levhası yoksa radar kurulamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breaak4Love

radar koyduklarında bıde uyarımı koyuyorlar dıkat radar var dıye Vallaha zekalarına hayran akaldım

Devletin amacı vatandışına tuzak kurup ceza yazmak değil, Kural ihlallerini önlemek. Yani asıl amaç Ceza yazmak değil insanlara doğru kuralı öğretmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Hızını azaltmak veya normal şartlarda seyir etmek için "Dikkat Radar" yazmasına gerek yok.

Trafikçe belirlenmiş hız limitleri vardır ki ehliyet sınavlarında bunlar öğretilir ve değişiklikler sürekli bildirilir.

siz şehir içinde 50 yi aşıyor, otoyolda 120 yi aşıyor, d100 karayolunun belli bölgelerinde 80 belli bölgelerinde 70 i aşıyorsanız bir suç işliyor ve cezasına katlanacağınızı gösteriyorsunuz zaten.

Arkadaş bir açıktan yararlanmış belli. Bu hak aramak değildir. Ben bir suç işledim ama kanundaki boşluğu kullandım demektir.

Farz-ı Misal bu arkadaş 50 ile gitmesi gereken yolda %30 farkla birlikte 65 le gidiyor ve siz karşıdan karşıya geçiyorsunuz. Size yandan vurdu mu felç kalma hatta hayatınızı kaybetme riskiniz bile var. Hadi diyelim şanslısınız ayağınızı kolunuzu kırarak kurtardınız.

Dava açtınız ve " e radar uyarı levhası yoktu??!!" gibi bir savunmayla arkadaş davayı kazandı. Hatta radarı geçtim " hız uyarı levhası yoktu" diye savundu ve kazandı. Ne diyeceksiniz? Helal olsun hakkını aradı mı? Yoksa " şehir içi hız limiti bellidir bunun için uyarıya

Her ne kadar hız limitlerine uymamış olsa da yanlış birşey yapmış da olsa yasayı kullanmış ona göre dava açmış

Ben buna kanun boşluğu diyemem çünkü radar levhası olmayan yere radar kurulamaz diye yasa çıkmış arkadaş da bunu kullanmış.

• Evet türkiye ve bir saçmalık daha radar yazısı yoksa radar kurulamaz. Bir de tebrik ediyorlar.

• Bence olması gereken sizin cezanızın iptal olması değil, oraya o levhayı koymayan polisin de ceza alması olmalıydı. Ama bu ülkede adalet ancak topal işliyor böyle. Yolda radar yoksa yap hızını, oh ne âlâ!

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Sen zaten o ehliyeti alırken hız sınırını geçmeyeceğini kabul ediyorsun yolda da devamlı hız sınırını belirten tabelalar var. Şimdi sen suç işlesen polis kapina dayansa vay efendim polis gelirken siren çalmadı devlet bana tuzak kurdu mu diyeceksin? Hız sınırını geçmek de suçtur ve cezası budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: True Story

Sen zaten o ehliyeti alırken hız sınırını geçmeyeceğini kabul ediyorsun yolda da devamlı hız sınırını belirten tabelalar var. Şimdi sen suç işlesen polis kapina dayansa vay efendim polis gelirken siren çalmadı devlet bana tuzak kurdu mu diyeceksin? Hız sınırını geçmek de suçtur ve cezası budur.

Evet zaten üstteki mesajımda belirttim hız sınırı ihlalini kesinlikle savunmuyorum. Ne olursa olsun suçtur. Fakat 2014 yılında alınan karara göre "Radar levhası olmayan yerlerde radar kurulamaz." Doğru mu yanlış mı tartışılır bir karar fakat bazen öyle oluyor ki mesela ben yaşamıştım Ankaraya giderken sabit 100 km/h ile gittim. biryerde aşağı doğru rampa vardı rampa sonunda radar vardı. Resmen tuzak kurulmuş ve radara girmiştim bahsettiğim bu aslında.
    Bence bu yasada büyük bir çelişki var. insanlara kuralı bu şekilde öğretecekleri yerde başka bir şekilde öğretilmesinden yanayım bende. Ceza ile yasa öğretmek nekadar etik olabilir ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

+1 bu nasil iş adam normal sinirlarin üstünde gidiyor radara yakalanip ceza yiyor " radar var lehvasi yok"diyerek cezadan yirtiyor Bide helal felan yazmışlar komedi valla

• Ya Bi hata yapsaydında onlarca kişinin hayatına mâl olsaydı bu hata? O zaman ne olurdu. Saçma sapan işler yapmayın saatte 120km bile yüksek bir hız sen f1 pilotumusun neyine hız sınırını aşmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal322 -- 6 Mart 2015; 9:30:37 >
  • Hiz limitini aşıp insanlarin canini tehlikeye atmişsin bir de marifet gibi konu açıyorsun, bravo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçgürsoy

2014'te yasa çıkardılar radar levhası yoksa radar kurulamaz

bu da yanlış bir uygulama. radar sadece suçun tespiti için kullanılan sıradan bir alettir, suç radarın yanından hızlı geçmek değil hız limitinden fazla hız yapmaktır.

yani adam senin hızını yok radarla ölçmüş, yok uydudan ölçmüş yok video üzerinden anlamış hiç fark etmez. her şekilde suçlusun hız yapıyorsan.

ha radar kurulmadan önce uyarı verilmelidir gibi saçma bir yasa varsa da, bu yasa cezanın iptalini değil levha kurmayanların cezalandırılmasını gerektirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah bir dahaki sefere geberirsin de dava falan açamazsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.