Şimdi Ara

Yedekleme için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çalıştığım işyerinde yaklaşık 10 tane iMac'in bağlı bulunduğu bir qnap var (Yaklaşık 60 TB). Yer sıkıntımız yok fakat biz server'ın üstünde çalışıyoruz. Yani bütün dosyalarımız orada. Onun başına birşey gelirse direk ortada kalıyoruz. Ara sıra usb disk'e yedekliyoruz ama günlük yedek başka yerde yok.
    İnternette dolanırken teyp yedekleme tarzı birşeyler okumuştum. Hatta qnap'a takılan bir modelden bahsediyordu ama ingilizcem yeterli olmadığı için konu hakkında detaylı bilgi alamadım. Başka bir sistem de olabilir.

    Yukarıda anlattığım sistemle ilgili bilgi verecek yardımcı olacak kimse var mı? Bu arada kısa bir süre sonra bilgisayar sayısı 30'a çıkacak. Bu bilgiyi de gözönünde bulundurun.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Merhaba;

    Öncelikle kullandığınız Qnap in modelini paylaşabilir misiniz? Teyp üniteleri ile çalışabilecek kabiliyette bir cihaz mı onu tepit edelim.

    Makine parkurunuzu biraz açıklamışsınız ama server üstünde çalıştığınızı söylüyorsunuz Qnap'ı storage olarak mı kullanıyorsunuz? Bu konuları biraz daha açar mısınız?

    Yedekleme planınızı da tam olarak yapmanız gerekiyor.(günlük, haftalık, disaster vb.)


    Kolay gelsin.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    Qnap TS 853A modeli.
    Qnap'ı hem server hem de storage olarak kullanıyoruz. Zaten benim açımdan da sıkıntı burada başlıyor.

    Yedekleme olarak da maddi anlamda bizi çok üzmeyecek bir sistem düşünüyoruz veya şöyle izah edeyim burada yol ikiye ayrılıyor çünkü;

    1) Ben yaptğımız işlerin kullandığımız bilgisayarlarda olmasını server'ın günlük olarak yedek almasını -> bu yedeklerin de haftalık veya aylık olarak kaset tarzı birşeye yazılmasını istiyorum.

    2) Şirket ise bütün işlerin server üstünde ve kontrol altında olmasını (serverdan dolayı iş performansının bir miktar düşmesinin sorun olmayacağını) ama bilgilerin sürekli olarak da sağlam durmasını istiyor.

    Bu arada yayıncılık sektöründeyim. Indesign, illustrator, photoshop ağırlıklı çalışıyoruz.




  • Merhaba;

    Kullandığınız ürün giriş seviyesinin biraz üstünde bir ürün. Bahsettiğiniz üzere backupteyp ürünleri ile kullanamayabilirsiniz (backupteyp üniteleri HBA veya Fiber adaptörler ile bağlantı yapıyorlar belki 10Gbit bağlantı yapanları vardır.. ayrıca yedek alma ve geri dönme süreleri oldukça uzundur)

    İşiniz gereği büyük ve önemli dosyalar ile çalışıyorsunuz nacizane önerim yedeklemenin bir felaket durumuna göre yapılandırılmasıdır. Kullandığınız üründen (Qnap TS 853A) veya benzerinden bir tane daha almalı ve bu cihaza yapılan işin önemine göre 1,2,4 gibi saat aralıklarında değişiklillerin yedeği alınmalıdır.

    Qnap TS 853A cihazın disklerinde bir sorun olduğunda kimse hissetmeden değiştirme şansınız var ancak cihazdaki donanımsal bir problemde 30 kullanıcınız aynı anda kesintiye uğrayacaklar ta ki siz diğer cihazın paylaşımlarını ayarlayana kadar....

    USB 3.0 harici birkaç HDD ile haftalık yedekler alıp firma dışında tutmanız extra bir güvenlik sağlayacaktır.

    Günümüzde yedekleme sadece verinin korunması değil en kısa sürede sistemin tekrar kullanılabilir olması ile ön plana çıkmaktadır.


    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.