Şimdi Ara

yedekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rollback adlı programı dün kurdum sırf incelemek bahanesiyle
    işleyiş mantığını çözdüm biraz galiba..
    şöyle ki;
    bu program asla veri yedeklemesi yapmıyor tabi bildiğimiz manada yani bir dosyayı fiziki olarak yeniden oluşturup sıkıştırarak kullanıma hazır şekilde saklama mantığı dışında çalışıyor. Zaten çok hızlı olmasının gerçek nedeni de bu olsa gerek.

ilk kurulum aşamasında program temel bir yedek oluşturuyor (snapshot) bende bu 1,30 Gb yer kaplıyor. Bir kaç deneme yapayım dedim ve
    90 küsür Gb'lık oyun klasörünü shift+del seçeneği ile beraber gözünün yaşına bakmadan sildim. Nede olsa başka bir diskte yedeği var:)
    sonuç disk alanımda en az 90 gb bir azalma olması olması gerekirken bu olmadı hatta birazcık daha da arttı birkaç megabayt.
    Programın birde aldığı yedeği sanal bir disk üzerinde gösterme özelliği var bende tabi hemen göz atayım dedim ve sildiğim klasörün konumunu sanaldisk üzerinden açtım klasör sapa sağlam duruyordu.
    zaten diskte bir azalma olmadığından ben silme işlemimin aslında sanal olduğunu anlamıştım. program windowsu kandırıyor bir nevi yanılmıyorsam.
    Diğer üçüncü parti yazılımlarlada sonuç aynıydı hatta en güvenilir dosya silme yöntemini kullanan (aynı veri üstüne 35 defa rastgele veri yazıp silme işlemi) programlarda da sonuç hep aynı idi yapılan tüm veri değiştirme işlemleri sanal olarak gerçekleşiyor. Dosyalara siz veye programlar ulaşamıyor.

Ben yinede açıkcası pek sevemedim Acronis özelliklede boot olarak çalışan yöntem tüm yavaşlığına ve yedeklenen veri boyutuna rağmen ev kullanıcıları için en ideal yöntem en azından sistemi meşkul eden herhangi bir program ve veri akışının olmaması yedeğin fiziki olarak mevcut olması gibi özellikleri ile sistem yedekleme ve yedeğe geri dönmede ben acronis diyorum arkadaşlar.

Konu ile alakalı görüş ve tecrübelerden faydalanılabilinmesi amacıyla paylaşımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berters -- 16 Haziran 2013; 18:48:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTUNES YEDEKLEME SAÇMALIĞI
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.