Şimdi Ara

Yedek subaylık...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2022 yılında yoklamaya girdim. Yedek subay ve yedek astsubay olmak istedim, sağlık muayenesine bile bu statüyle gönderildim. Hatta elimde “yedek subay aday adayı sağlık muayenesi” belgem de var. Üstüne, yoklamadan kısa süre sonra iş bulup askerliğimi tecil ettim. Ama sistem daha sonra beni otomatik olarak sınıflandırmış ve 6 ay kısa dönem er olarak Sivas'a atamış. Yedek subaylığı seçmeme rağmen sistem otomatik hayır işaretlemiş.

Tecilim bitmek üzere ve sistem şimdi “sevk başvurusu yap” diyor.

Sevk almadım ama sistem beni hâlâ eski sınıflandırmayla askere göndermek istiyor.

Bu durumda:

• Yeniden yoklama veya tercih yapma hakkım olur mu?
    • Şubeye dilekçe versem yeniden sınıflandırma yaparlar mı?
    • Benzer bir şey yaşayan oldu mu?

Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Bu işi çözmek istiyorum ama yol gösteren de yok.

Teşekkürler şimdiden.

Tecilim bugün bitti yüksek lisan nedeni ile tecilliydi ve e-Devlet geçmişe dayalı beni askere göndermeye çalışıyor.

• Yoklama işlemleriniz tamamlanıp sağlık muayenesinden geçtiğiniz an sistem sizi sınıflandırılacak aday havuzuna alır. Tecilli olsanız bile, MSB ihtiyacına göre sizi sınıflandırır. O an tecilli olduğunuz için gitmezsiniz. Ama tecil bittiği an, gidecek ilk celp veya grupla askere çağrılırsınız.

Er-yedek subay-yedek astsubaylık (ben buna normal askerlik diyorum) sınıflandırma birkez yapılır, ne çıkarsa ona gidersiniz.
    Eskiden askeri statü değiştiği zaman yeniden sınıflandırma yapıyorlardı, yeni sistemde var mı bilmiyorum. Ama zaten yedek subay aday adayı olarak bunun üstünde bir statü yok. Yüksek lisans veya doktora da bitirseniz yine yedek subay aday adayı oluyorsunuz. İsterseniz şansınızı deneyin. Ama bir daha sınıflandırma olsa bile yeniden yedek subay çıkacağının garantisi yok.

Yeni sistemde istisna olarak bedelliye çevirme hakkınız var.

Yılda 300 bin kadar er-yedek subay-yedek astsubay alınıyor, bunun yaklaşık 8-10 bini yedek subay.

Lisans mezunu herkese yedek subay aday adayı deniyor zaten. Yedek subay aday adayı tabiri, milletvekili aday adayı gibi aslında.
    Mesela bir ilden 10 vekil çıkacak. Bir partinin 11. sıra adayının vekil çıkma şansı yoktur. Hatta 10. sıranın bile şansı çok düşüktür.
    Bu kapsamda düşünün. Yedek subay çıkmak, MSB'nin mezun olduğunuz bölüme olan ihtiyacı ve şansa bağlı büyük oranda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Bedelliye çevirme hakkım halen daha duruyor. Ama şuan e devlet sisteminde tarihlerden tutun sevk başvurusuna tıklayınca orada bile hata veriyor. Ayrıca yoklama işlemlerinde askerlik hizmet tercihimi yedek subaylık seçmeme rağmen hayır olarak girilmiş elimde muayene belgem bile var. Tecilli iken sınıflandırma yapılması bir tık saçma geldi bana.

• Sınıflandırmanın yapıldığı zamanı geçtiğiniz için edevletten sevk başvurusu hata veriyor olabilir. Sevki almanız için en yakın askerlik şubesine gitmeniz gerekebilir.
    Kaldı ki sevk başvuruları, sevk tarihinden 10 gün (bazen 7-8 gün de olabiliyor) önce açılıyor.

Bedelli zamları öncesi hizmet tercihi sistemi kapatılıyor. Aradan geçen sürede sıfırlanmış olabilir. İlk tercihte başa yedek subaylığı aldıysanız onu tercih olarak almışlardır.

Bedelli gidenler hariç, dönem arkadaşlarınızdan kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Sistemde neden yedek subaylığı tercih etmemişim gibi gözüküyor peki. Benim şahsi fikrim muayene olduktan sonra tecil ettirdim ama sistem beni er olarak sınıflandırmış yedek subaylık hakkımı ya şansımı kullanmamışım gibi duruyorum. Normalde tecil bittikten sonra yoklama dönemime girmem gerekirken beni direkt geçmiş tarihli sevk etmiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yedek Subaylık Kasım Celbi
    3 gün önce açıldı
    Yedek Subaylıkta bakaya kalmak.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.