Yoklama kaçağı ya da asker kaçağı yurt dışına çıkabilir mi?
Tezsik yüksek lisans ile 25/07/2025 Temmuz ayına kadar tecilliydim ama tecilim bitti yüksek lisansdan mezun olamadım, daha önce yoklama yaptırdığım için sınıflandırmam belli. Ekstra erteleme hakkım var mı? Japonya'ya dil okuluna gideceğim 2026 Nisanda başvuru yaptım belgeleri Japonya göçmenlik bürosuna göndereceğim ama bu durumda kaçak olma durumum var süreci tam bilmiyorum. Kaçak olduğum takdirde yurt dışına çıkışımda sorun yaşar mıyım? Ya da kaçak durumunda iken gelen resmi öğrenci vizesim ile tekrar tecil ettirebilir miyim?
Yedek subaylık...
Selamlar arkadaşlar,
2022 yılında yoklamaya girdim. Yedek subay ve yedek astsubay olmak istedim, sağlık muayenesine bile bu statüyle gönderildim. Hatta elimde “yedek subay aday adayı sağlık muayenesi” belgem de var. Üstüne, yoklamadan kısa süre sonra iş bulup askerliğimi tecil ettim. Ama sistem daha sonra beni otomatik olarak sınıflandırmış ve 6 ay kısa dönem er olarak Sivas'a atamış. Yedek subaylığı seçmeme rağmen sistem otomatik hayır işaretlemiş.
Tecilim bitmek üzere ve sistem şimdi “sevk başvurusu yap” diyor.
Sevk almadım ama sistem beni hâlâ eski sınıflandırmayla askere göndermek istiyor.
Bu durumda:
- Yeniden yoklama veya tercih yapma hakkım olur mu?
- Şubeye dilekçe versem yeniden sınıflandırma yaparlar mı?
- Benzer bir şey yaşayan oldu mu?
Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Bu işi çözmek istiyorum ama yol gösteren de yok.
Teşekkürler şimdiden.
Tecilim bugün bitti yüksek lisan nedeni ile tecilliydi ve e-Devlet geçmişe dayalı beni askere göndermeye çalışıyor.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 246 (Bu ay: 246)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic