En net kriter dönem arkadaşlarınız. Bedelli gidenler hariç, kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar. Yds ile bir tık daha fazla olabilir. Bazen Allah ne verdiyse diyip şansını deneyeceksin. Yoklama aşamalarından bir yerinde dil puanı da soruluyor, onu da sisteme işletirsiniz (sonucu osym altyapısından çekiyor). |
Yedek Subay-Astsubay Çıkma Olasılığı Hakkında SAYISAL VERİLER* (5. sayfa)
-
-
merhabalar. Sağlık muayenesinde zayıf çıktım ve gözlük kullanıyorum yedek subaylığa başvururken zaten zayıfsın alınmak için bir eksiğin var komado olmak istiyorum u işaretle zaten gözlüklü olduğun için komandoluğa almazlar seni dendi ne kadar doğru kararsız kaldım çünkü komandoluk da istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
-
Askerliğe elverişliyseniz herşey çıkabilir. Sırf zayıf ve gözlüklü diye yedek subaylığa almamazlık etmezler, ihtiyaç varsa üçe beşe bakmaz alırlar.
-
İyi günler,
-Ben; 27 yaşında, 172cm boyunda, 110kg biriyim. Kilo vermeye çalışmıyorum ama spor yapıyorum ağırlık çalışıyorum. Kilo konusunda sıkıntı çıkartırlar mı bu yüzden? Askerliğe elverişli olmasam bile 3 sene bunu muayenesine girmek istemiyorum. Belki kilo verebilirim çünkü bu süreçte. Askerliği hemen aradan çıkarmak istiyorum.
-2024 Ocak ayında üniversitemin Makine Mühendisliği bölümünden yüksek lisansımı 3.57 ortalama ile bitirdim. Lisans ortalamam ise 2.54 idi. Yedek subaylıkta alım yaparlarken yüksek lisans olup olmaması kontrol ediliyor mu, olumlu bir etkisi var mı? Ve lisans yerine, yüksek lisanstaki not ortalaması mı dikkate alınıyor?
-2019 yılında YÖKDİL'e girdim. YÖKDİL'in geçerliliği var mı? Bir de tarih olarak zamanı çok geçtiği için, kale almama durumları olur mu?
-Bir kaç yerden, askerlik başvuru zamanının (daha erken yapılmasının) yedek subay başvurusunu olumlu etkilediğini duydum. Doğru mudur?
Bunları cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157775121
Burada tablo var, en iyi ihtimalle erteleme verilir. Üst limitin de 9 kilo üstündesiniz.
İlk muayeneden muafiyet alan da var
https://forum.donanimhaber.com/askerlik-kilo-sebebi-ile-muafiyet-surecinde-yasadiklarim--159554397
Yüksek lisansın (akademisyenlik yapılmadıysa) çok etkisi olmuyor. Bizim dönemde 98 kişide 2 bilemedin 3 kişinin yüksek lisansı vardı.
Dil puanlarının 5 yıl geçerliliği var diye hatırlıyorum. Ama 80-90 üstü olması lazım ki bir işe yarasın. 70 puan altına bakmıyorlar bile.
Msb, aday havuzu içinden seçim yaptığı için ne zaman yoklama yaptığınızın çok da önemi yok.
Makine mühendisliği mezunları bir yılda alınan 10-12 bin yedek subay içinde sayı olarak ilk beşe oynar ama mezun sayısı da fazla. Şansınız diğer bölümlere birkaç tık fazla o kadar.
-
Sınıra yakınsın erteleme yersin muhtemelen şuanki kilonla ciddi sağlık sorunun yoksa 10 kiloyu 1 ayda verir elverişli duruma geçersin.
Yüksek lisans etkisi yok sistem lisans diploma puanını çekiyor ama mühendislik olduğu için kontenjanın yani şansın düşük ortalamayla bile diğer bölümlerden fazla.
Dil puanını ayrıca ekleyebiliyorsun ama ne kadar fark yaratır bilmiyorum.
-
Anladım. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bazen doktor yazarken kiloyu düşürüyor falan diyorlar. Başvuran kişi gitsin diye. Dediğim gibi spor yapıyorum ve kiloma göre iyi durumdayım. Herhangi bir sağlık problemim yok. Bu sebepten dolayı askerliğe elverişli diyebilirler mi ki acaba? Askere gitmek istemiyorum. Ama gitmişken de yedek subaylık iyi olabilir. Bazı giden tanıdıklarımdan da yüksek lisansın giderken pozitif katkı sağladığını duydum o yüzden sorayım dedim.
-
Merhaba, ben kasım celbi için temmuz ayında askerliğe başvuru yapmıştım ama çok kısa bir zaman önce bir sakatlık yaşadım ve ayağım kırıldı. Doktor kasım ayı askerliği için gidemeyeceğimi söyledi. Normal tecilim Ekimde bitiyor. Ben şimdi e-devlet üzerinden askerliğimi güncelle seçeneğinden tekrar güncelledim ve 2025 şubat ayı celbe aktardı beni askerliğimi. Uzun dönem yapmak istiyorum ve tekrar güncelledim şubat ayı gözüktü ama askerlik şubesini aradığım zaman onlarda hala kasım ayında gözüküyormuşum. Ne yapmam lazım?
-
Edevletten değişiklik yapsanız da bu saatten sonra kasımdan şubat celbine atmaz.
31 ekimde sınıflandırma sonuçlarına göre aksiyon alırsınız. (Ocak ayındaki grup da çıkabilir)
Doktorunuzdan rapor alıp şubeye verirsiniz. Sevke ilişkin mazeret hallerinden faydalanıp geçici erteleme yaptırırsınız.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevke-iliskin-mazeret-hallerinde-erteleme-islemleri
-
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-hEdevletten değişiklik yapsanız da bu saatten sonra kasımdan şubat celbine atmaz.
31 ekimde sınıflandırma sonuçlarına göre aksiyon alırsınız. (Ocak ayındaki grup da çıkabilir)
Doktorunuzdan rapor alıp şubeye verirsiniz. Sevke ilişkin mazeret hallerinden faydalanıp geçici erteleme yaptırırsınız.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevke-iliskin-mazeret-hallerinde-erteleme-islemleri
o zaman nasıl olcak ben kasım ayı celbi açıklandığında ne yapcam tam anlamadım? Birde rapor alsam ama askerliğim yedekastsubay çıksa benim gitmeme engel olur mu? Arkadaşım yedek subaylık düşebilir demişti böyle bir ihtimal var mı?
-
Alıntı
metni:Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir. https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/5d8eb4da9dbf4f32a12da9390026ad2f
Celp duyurusunda mazeretleri olmadan bakaya kalanlar ere düşürülür yazıyor. Sizin ertelemeniz olacağı için hakkınız saklı kalır.
Ortopedi doktorunuzdan rapor alıp askerlik şubesine verirsiniz, bu sayede geçici erteleme yaptırırsınız. (mezun tecil hakkınız ekime dolacağı için o taraftan hakkınız olmayacak.)
Sınıflandırma sonucuna göre hareket etmeniz daha doğru olur. Şimdi ocak ayındaki gruba çıkarsanız 2 ay daha sivil olacaksınız. Raporu, askere gitmeye 15 gün kala falan verirsiniz.
-
O zaman söylediklerinizden anladığım kadarıyla, ben şubat 2025 celbine güncelle yapmış olsam bile sistemde hala daha kasım celbi için gözükeceğim ve onun sonucunu bekleyeceğim. Kasım celp sonucuna görede eğer ocak gibi falan askerliğim çıkarsa erteletmeme gerek kalmaz ama kasım çıkarsa hastaneden rapor alıp mazaretli olduğum için yedek subaylık çıksa bile düşmez diyorsunuz yani öyle mi?
-
Tedavi sürecinize göre erteleme almak için rapor alma yoluna gidebilirsiniz.
-
Arkadaşlar merhaba, ben Pdr mezunuyum ve askerliğimi yedek subay olarak yapmak istiyorum. Temmuz 2025te tecilim sonlaniyor bu sebeple ağustosa kalabilmek için mayısta tecilimi bozacağim. Lakin kimse Psikolojik danışmanların yedek subay olma olasılıği hakkında bilgi yazmamış. Olabilme ihtimalim var mı? Ve hala celp dönemleri birbiri arasında farklılık gösteriyor mu? Yanitlarsanız sevinirim.
Yaş 23
Boy 175
Kilo 65
Ortalama.2.79 -
Genelde yedek subay çıkıyor ama geçtiğimiz ağustos celbi pdr mezunu olup er çıkan oldu
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159243425
Celpler arasında sayısal olarak büyük fark yok, terhis olan kadar yerine yenisi alındığı için. Ayrıca aday havuzundan seçim yapıldığı için o celp bu celp çok fark edeceğini sanmıyorum.
-
Göz gezdirirken bu yazıyı yeni farkettim. Şuan Kasım celbine başvuran birçok kişiyi Şubata kaydırıp tekrar Kasıma çekip bazılarını da Şubatta bırakmasının nedeni rutin düzenlemenin yani sıra seçilenlerin ortak noktası olması olabilir mi acaba çünkü her celp er alınıyor ama ihtiyaç duyulan subay kontenjanı her celp ortalama 3 4 binle sınırlı ve yalnızca Şubat Mayıs Ağustos Kasım. Erteleme tarihinin Kasım celbinin yedek subay alımı olan ilk grubundan sonraki subay alımının ilk grubu tarihine atması bana ipucu gibi geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Directorr -- 12 Ekim 2024; 13:43:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X