Şimdi Ara

Yedek Depo Kullanimi.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
36.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • YAKITTA OLMAMASI GEREKEN SU VEYA DİĞER YABANCI MADDELER VAR MIDIR? VARDIR.
    EĞER BU MADDELER YAKITTAN AĞIRSA DEPONUN ALT KISMINDA BİRİKİR Mİ? BİRİKİR.
    BU MADDELERİ POMPALARIN ÇEKİP MOTORA DOĞRU GÖNDERMESİ İHTİMALİ VAR MIDIR? VARDIR.
    SU YA DA DİĞER PİSLİKLER HEMEN POMPAYI BOZAR MI? BOZMAZ.
    SÜREKLİ AZ YAKITLA KULLANILAN DEPONUN ISINMASI HİÇBİR ZAMAN POMPAYA ZARAR VERECEK SICAKLIKLARA ULAŞMAZ.
    POMPA, DEPONUN ALT KISMINA YAKIN YERDEN ÇEKTİĞİNE GÖRE YAKITIN AZ YA DA ÇOK OLMASI (PİPET ÖRNEĞİNDEKİ GİBİ) PİSLİK YA DA SU VARSA BUNUN ÇEKİLMESİNİ ETKİLEMEYECEKTİR. DİYELİM Kİ ALDIĞIMIZ MAZOTTA SU VAR. SU AĞIR OLDUĞU İÇİN ÖNCE SU ÇEKİLİR. DOLAYISIYLA, "DEPOYU SONUNA KADAR KULLANMA PİSLİKLERİ ÇEKER" BENCE DE ŞEHİR EFSANESİDİR.
    ANCAK, YAKIT BİTENE KADAR KULLANILDIĞINDA PİSLİKLER YERİNE, KORKULMASI GEREKEN ASIL KONU DİZEL ARAÇLARDA YAKIT SİTEMİNİN HAVA YAPMASIDIR. BU ÇOK UĞRAŞTIRIR. POMPANIN KURU ÇALIŞMASI DA POMPAYA ZARAR VERİR... YOLDA KALMAK VE DİĞER ÇİLELER DA İŞİN CABASI OLUR.
    DOLAYISIYLA BU YÜZDEN, KIRMIZI IŞIK YANDIĞINDA YAKIT ALINMALIDIR. DAHA FAZLA KULLANIP RİSKE ATMAYA BENCE HİÇ GEREK YOK...

• quote:

Orijinalden alıntı: dikmenibo

vw golf 4 te, benzin doldururken, deponun orda bi mandal çekiyo benzinci, yedek depo diyor, o ne? 5lt alıyor dedi adam bide..

7 litre alır.55 depo toplamda ise 62 litredir
    2009 Corolla 1.4 D-4D Elegant M/M VSC Siyah
  • Yedek depo nasıl oluyor?

Benim araç 42 litre depoya sahip. Bunun 7 litresi yedek depo mu?

Adamlar iki yıl önce ne güzel bir konu açmış, bilgilerini paylaşmış ve DÜZEYLİCE tartışma yürütmeyi başarmış. Hiç kimse de saçma sapan yorum yapmamış.

İnşallah forum daha güzel konularla amacına ulaşır.

az yakitla gezincede tasarruf olmuyor öyle ahim şahim bağajdaki bir kaç fazlaligi çıkar daha iyi tasarruf yaparsin .

bir kere yolda kaldim yakit bitmesinden ötürü kiritik bir zamn kiritik bir yerdi benzinlige 6 km kala yakit bitti hala dua ediyorum pompa arizalanmadi hava yapmadi diye .. gercekten zor durum .

lakin siz siz olun az depo yakit yada boş depo ile yol almaya çalişmayin mümkünse o kirmizi diye tabir ettiginiz (benim araçlarimda hep turuncu oldu ) hiç görmeyin .

çok güzele faydali bilgiler paylaşilmiş teşekkurler

• Az yakıtla gezmenin Türkiyede kesinlikle tasarruf olduğunu düşünmüyorum. Her gün zam geliyor depo boş gezincede sürekli farklı fiyattan yakıt alınıyor
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.