Şimdi Ara

YDT-TYT Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 2 ay önceki ( sanırsam ikinci denemem ) 60 civarıydı, sene sonunda ydt'yi 70-75 gibi bir net istiyorum bu net aralığı için kaç saat çalışmalıyım ve daha da önemlisi kesinlikle ne çalışmalıyım?

( şu an günde 10-15 civarı reading çözüyorum (30-45 soru) onun dışı mix 50 grammar, soru çözüm videoları ve kelime tekrarı (arada makale vb.) ile günü kapatıyorum sizce neleri yapmmalıyım/yapmamalıyım?

• Günlük kaç saat çalışmalısın bilmiyorum çünkü ben çalıştığımda bazı günler 4 bazı günler 6 saat çalışıyordum. Çalışma saati tamamen senin durumuna, eksikliklerine ve diğer derslerdeki durumuna göre değişir.

Grammar bitirdikten sonra bile çalış. Bittiğinde yeni grammar soru bankası al, sene başında tekrar et.

10-15 civarı reading fazla sanki. Hangi kitaptan çözüyorsun?
    Soru çözüm videoları iyidir. Kelime için ise diyeceğim şey şimdiki gibi tekrar yap, reading parçalarında ve denemelerde karşına çıkan kelimeleri not al. Sınava yönelik reading kitapları çözüyorsan karşısına genelde aynı kelimeler çıkmaya başlayacağı için otomatik öğreneceksin. Şu an fazla kelime öğrenemiyorum diye canını sıkma bu zamanla olacak

Günde iki tane İngilizce haber/makale vs. oku. Scientific American makale okumak için çok iyidir. B2 seviyesi okuma kitapları alabilirsin mesela Amazon'da var.

Haftada iki deneme çöz daha fazla çözebilirsen daha iyi. Şubat ayı gibi deneme sayısı artsın mesela üç olsun. Nisan ayı gibi 3-4, mayıs ve haziran için haftada 5-7 deneme iyidir.

ELS Grammar ve ELS Thorough Reading kitapları çok iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KendallRoy kullanıcısına yanıt

Hocam skills çalışmıyorum özel olarak o yüzden 10-15 reading var.

şu anlık elimde ydspub influence 12 reading ve road to success reading var. ne önerirsiniz ydt odaklı?

hocam elsde writing etkinlikleri falan olduğu için pek içim ısınmadı elimde reader at work 2 vardı açık üçlu diye çözesim gelmedi.

grammar bitti hocam sadece ilk 20 soruda arada 15-5 16-4 yapıyorum o da denemeyle oturur herhalde.

onun dışı reading + kelime + makale dışı ne önerirsiniz hocam skills eklemeye gerek var mı sizce şu an?

• Hocam ELS kesinlikle alın bahsettiğim iki kitabı da alın. Benim dershane hocam ELS dergilerinin çıktısını getiriyordu siz imkanınız varsa onu da alın fiyatı tuzlu ama imkan varsa kesinlikle alın ama yoksa da başka şekilde de halledersiniz.

ELS Reading kesinlikle çözülmeli ama onu en son çözün. Dilko YDS Reading de iyidir. İrem Yayıncılık kitapları da iyi diyorlar ama çözmedim.

Grammar + reading + kelime + makale şu an için iyi. Skills ocak şubat ayı gibi başlayın kitap alın. Şu an grammar ve paragraph odaklanın derim.

Denemelerde çözemediğiniz soruları bir deftere yazın ve anlayana kadar üstünde düşünün.

Grammar evet deneme ile oturur.

MEB'in 3 Adım YDT kitabı çok iyi ama onu sınava doğru çözün

hocam aynen dergileri öneriyorlar baya ama bir sürü dergi var hepsini çıkarmak falan derken zorlanabilirim ama ilgilenceğim sağolun.

tyt için önerileriniz var mı hocam peki

TYT için öneri vermemem maalesef benim iyi değildi ama fenden birkaç net yapsan çok etkili oluyor

Rica ederim

sağolun hocam şimdi gördüm, dilko deneme, var elimde bugün 70-10 yaptım iyi gidiyo hocam aklınıza bir öneri gelirse belirtirsinz yine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-79473117E -- 31 Ekim 2022; 20:1:17 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.