Şimdi Ara

YBÜ TIP OKUYANLAR ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar arkadaşlar , benim kafama takılan bir şey var

Şimdi tercih listesi yapıyorum rastgele yaparken sıralamaya göre belirledim gazi , ybü vs gidiyor . Tablo oluştururken sıralamalara baktım dediğim biraz detaylı oldu . 2014 2015 2016 sıralamları (artış azalış , aklımda soru işareti kalmamsı için) , kontenjanlrı yazdım . Prof,Doçent,Yar.Doç sayılarınıda ekledim listeye ve son olarak tus ortalamaları kaldı . Tuslara bakarken dikkatimi çeken şey ise , genel olrak tus ortalamaları hep birbirine yakın gazi 50-51 Çukurova 48küsür ,Selçuk 47küsür , mersin 48küsür ,19myıs 47 küsür , ufuk 46 küsür vs neyse sonraa geldim yıldırım beyazıta (büyük ihtimal bu gelcek ) tus ortalması 37küsür , diğer tıplara nazaaran aşırı düşük. Bunun sebebi ney ? İntörnlük felan aşırı zor da millet çalışmaya mı fırsat bulamıyor , yoksaa okulda teoriden çok pratik eğitimi felan mı ağır basıyor ? Kafamı kurcaladı bu . Bilgili biri yardımcı olabilirse çok minnettar olurum. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 15 Temmuz 2017; 21:45:10 >

• Up
  • Doktor olan 3 kuzenimden ve tıp okuyan kişilerden aldığım genel yorumlar şu yönde:
    * TUS başarısı tamamen kişisel başarıdır. Okul size TUS'ta herhangi bir başarı sağlamanıza yardımcı olmaz, %90 kişisel çalışmayla ilgilidir.
    * Mümkün olduğunda köklü üniversiteleri tercih edin. Köklü üniversitelerin akademik kadroları ve eğitim şekilleri iyice oturmuş olur.
    * Marka okullar dışında tıp eğitimi açısından üniversitelerin çok bir farkı yoktur. 3k-10k arasındaki üniversitelerin eğitimi neredeyse birbirlerine eşittir.
  • Hocam dediklerinizi ben de biliyorum fakat insana gene de tuhaf geliyor , en düşük herhalde yıldırım beyazıt (tr 5.9 ingilizce 7.5 ile kapatmış yani üst sıralarda olan bir tıp bide ) birde prof , doç ,yardoç sayılrıda diğer fakültelere göre yüksek .

Bildiğim kdaryıla tus başarısı tamamen kişisel fakat mesela bir fakültede tus çalışcak zamanı bulamazsın diyorlar intörnken , birinde hocalar tus çalışmak için fırsat verirlermiş . Üniler arası tusa farklı etki eden tek faktör bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 15 Temmuz 2017; 21:53:49 >
  • Hocam bi bakarmısınız rica etsem.
  • Ybu ankarada olmasa kesinlikle o puanı hakedecek bir üniversite değil. Sadece konumdan dolayı o puanda deniliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adsızdoktor -- 15 Temmuz 2017; 22:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adsızdoktor A kullanıcısına yanıt
    Hocam mezun vermemiş daha ama tus puanı gözüküyor. Bir kargaşa var anlamadım , ybü den bi arkadaş öyle söyledi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sdü Tıp ve tıp hakkında
    7 yıl önce açıldı
    İzmir sbü tıp vs ikçü tıp
    2 yıl önce açıldı
    Cerrahpaşa Tıp Hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğrudur eğitim kalitesi olarak o sıralamayı haketmediğini duyuyorum ben okuyanlardan

• Forumu okuyanlar açısından bilgi olsun diye yazıyorum. Yıldırım Beyazıt'ın 2016-17 itibari ile Turgut Özal Üniversitesinden devir olanlar haricinde en yüksek sınıfı 5. dönemdir. Yani henüz kendi mezunu yoktur. Sadece Turgut Özal'dan bu sene aktarım olan öğrenciler mezun olmuştur ki onlarda daha TUS'a girmediler. Bu klavuzda yazan TUS ortalaması neyin nesidir henüz anlam vermiş değiliz.

Bu konuda okulla ilgili bir şüpheniz oluşmasın.

Edit: Fakülte 2011 yılında açılmıştır. Kendi ilk mezununu 2017-18 döneminde verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooncel19 -- 16 Temmuz 2017; 2:51:23 >
  • ooncel19 kullanıcısına yanıt
    YÖK ATLASA SEN DE MAİL AT HOCAM BEN ATTIM.yokatlas@yok.gov.tr
    edit: mail başlığı:ANKARA YBU TIP TUS SIRALAMASI SORUNU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 16 Temmuz 2017; 10:50:44 >
    Ben de okuyorum burada eğitim kalitesinde hiç bir sıkıntı yok.hatta ben hiç bir yerde bir öğrenci projelerinin bu kadar desteklendiğini düşünmüyorum en fazlası budur.öğrenci temelli kongre yapan sayılı fakültelerden.hoşunuza giden anlatımını begendiğiniz ya da anlatımını beğenmeyeceğiniz her hoca her okulda olacağı gibi burada da olacaktır.bu konuda bi temınat veremem benim beğendğimi sen beğenmeyebilirsin,.okul yeni hepimizin bildiği gibi yeni açılan yeni kurulan bir kurumun köklü kurumlar kadar sistematik işlemesini bekleyemeyız.elbette ki eksiklikler var yok diyemem .bizim burada dikkat etmememiz gerekn şey sorunlar öğrenci odaklı çözümlere kavuşturulabiliyor mu hocalar dekanımız rektörümüz bu konuda ne kadar destek veriyor tıp fakültemize.ybu nun en onem verilen fakültelerinden biridir tıp fakültesi.hocalarımız da okulun iyiye gitmesi için çalışmaktadır.Üzülenler ne bekleyerek geliyor anlamadım.ders araç gereçlerinde de bir sıkıntı yok.öyle aman aman bir bahçesi olmaması mı tek sorun.buraya gelmek isteyenler bunları bilerek gelirse üzülmezler diye düşünüyorum.

• oibizak O kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ben pek rahatsız olan vs duymamıştım.Birkaç kişi ile konuştum herkes memnun ybü den . Sadece tusa şaşırdım. Zaten onda da bi tuhaflık varmış anladığım kadarıyla.
  • Sen de mail at istersen yok e yukarıdaki başlıkla
    Tabiki iyiye gidecek ankaradaki rakipleri ile kıyaslanacak seviyeye kısa sürede ulaşacaktır. Ben 2 arkadaşımdan çok abartı iyi olmadığını duydum 5k sıralama ile girilecek kadar yok deniliyor eğitimin dünya standardında olmadığı akreditasyon olmadığından anlaşılabilir amacım kötülemek değil zaten haddimde degil yanlis anlamayin

Hocam henüz mezun vermediği için akreditasyon verilemiyor. Muzun verme şartı var akreditasyon için. Arkadaşlarınız hangi senesinden bahsediyor bilmiyorum ama fakülte 2011 de kuruldu, Bilkent binasına 2013'te geçti. Doğal olarak bu kurulum sürecinde bazı aksaklıklar, sıkıntılar yaşandı. Şu an büyük bir problem görünmüyor. Tam yanına inşa edilen Batı Şehir Hastanesinin yakın zamanda tamamlanması ve çevre düzenlemesinin yapılması ile çok daha iyi hale gelecektir. Bu sene itibari ile geçilecek olan şehir hastanesi ile münasebete başlandığında puanlarda da artış olması çok muhtemel.

En basitinden öğrenciler arası not tutup dağıtma, eski sınav sorularının arşivlenmesi gibi konular bile problemdir. Takip ettiğim kadarıyla bu problemlerde öğrenciler tarafından çözülmekte ve en iyileştirmeye çalışılmaktadır. Hoca kalitesi olarak öyle küçümsenecek bir noktada değildir.

Bu konu da Erel hoca burada olsa da bi konuşsa, tanıyanlar beğendi bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooncel19 -- 16 Temmuz 2017; 14:4:31 >

• ooncel19 kullanıcısına yanıt
    Olabilir belki o senelerden bahsediyorlardir

• tus puanını acıklayım

ybu tıp bu sene 1 kişi mezun verdi o da eğitimini hacettepede aldı çünkü o sene hazırlığı tek öğrenci geçti madur olmaması için böyle bir şey yapıldı puan o kişiye aittir muhtmelen

• https://forum.donanimhaber.com/ankara-yildirim-beyazit-universitesi-tip-fakultesi-2017-tus-puaniyla-ilgili-aciklama-8-sayfa--127419716-9#127923247

tuş puanıyla ilgili açıklama 8. sayfada

yıkamasa mail atmistim oradan cevap geldi.

@stellairum06 nın dediği gibi genel itibariyle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.