ybs okuyup ileride yazılım mühendisliği yüksek lisansı yapmak sizce çok mu uçuk olur? internette gördüğüm konuştuğum bir sürü insan var , MIS mezunu ve yazılım mühendisliği, sistem analisti vb işlerde çalışıyorlar. yeditepe üniversitesi tercih edebileceğim ilk okul ve işverenin gözüne ne kadar 'kaliteli' v e saygın bir okuldur emin değilim ama ybs için boğaziçi ve özyeğin'den sonra(bu ikisi hemen hemen aynı sıralamada) ilk gelen okul ve gördüğüm kadarıyla derslerin yarısı yazılım-bilgisayar yarısı işletme kısmı ile ilgili. ybs'de mühendislik gibi alanın derinlemesine öğretilmeyeceğinin farkındayım ancak kendi çabamla kapatamayacağım bir şey olduğunu düşünmüyorum. -------- bir ke kadir Has, Bilgi, marmara gibi okullarda da mevcut ancak onların da yeditepe gibi ne kadar iyi eğitim verdiklerini bilmiyorum. --- YBS okuyan, mezunu , okumayı düşünen veya bununla ilgili uzaktan yakından tecrübesi olan insanlar yazarsa sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7753639D -- 18 Nisan 2021; 18:13:50 > |
···YBS (Yönetim bilişim sistemleri) hk··

-
-
Uydurulmuş saçma bir bölüm. Adabiyla MF de yarisip ceng kazanmak varken TM'den böyle kırma bölümleri tercih etmek kaçmaktan ibaret sadece
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MF'de de bilişim sistemleri mühendisliği diye bir bölüm var. Aynı şeyler değil aslında.
Ceng disinda hepsi cakmadir yazilim muhendisligi de dahil cengin niteliklerine sahip degildir hicbiri. Fazla irdelencek bir durum yok
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-58877ED11Uydurulmuş saçma bir bölüm. Adabiyla MF de yarisip ceng kazanmak varken TM'den böyle kırma bölümleri tercih etmek kaçmaktan ibaret sadece
cevabınız sorumla ilgili hiçbir şeyi yanıtlamıyor, okuma anlama üzerine çalışmanızı tavsiye ederim. ama neyse teşekkürler yine de
-
Dogru ben ybs'ye nefret kusmaya gelmistim. Kusura bakmayin.
Yazılım mühendisliği yapmaksa amacın ceng için kasmanı öneririm, ybs daha multidisipliner bi alan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-58877ED11Dogru ben ybs'ye nefret kusmaya gelmistim. Kusura bakmayin.
önemli değil:D
-
quote:
Orijinalden alıntı: tiberius44
Yazılım mühendisliği yapmaksa amacın ceng için kasmanı öneririm, ybs daha multidisipliner bi alan.amacım öyle ama 2. mezunluktan dolayı yeni bir tanesini kaldıramam. tek seçenek bu gibi.
ilk senem olsaydı alan değiştirirdim ama biraz çok geç benim için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7753639D -- 18 Nisan 2021; 19:2:3 > -
Bende ybs okuyorum ama biri zorlu mf derslerini çalışıp iyi bir sıralamayla ceng okumuş biri de bildiğimiz tarih, coğrafya gibi temel herkesin bilmesi gereken şeylere çalışarak ve çok da yüksek bir sıralama yapmasına gerek kalmadan ybs okumuş. Biraz adaletsiz gibi geliyor bana ama okuduğum bölüm sonuçta pek sorgulamayayım ben 😂. Birde kuzenim yazılım mühendisi ve çalıştığı yerde yazılımcılık yapan bir sürü ybs mezunu var yani yazılımcı olarak da çalışabilirsin demek istedim. Ybs ye sövenlerin çoğu potansiyel rakibindir ya ybs okumak isteyenlerden ya da ceng falan okuyan ve dediğim gibi adaletsiz olduğunu düşündüğü için söven kişilerdir çok takmaya gerek yok. Forumda nadir çıkar adam gibi ybs ve diğer bölümleri hakkında bilgisi olan insanlar. Ybs hakkında sorun varsa sorabilirsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 18 Nisan 2021; 19:18:55 >
Udeym kursunu bölüm yapmışlar
-
YBS Multi-disipliner bir bölüm. Çekindiğiniz konuların tamamında haklısınız, öte yandan burada yorum yapan ve ceng'ı paşadır ybs-yazılım çöptür diyenlere pek aldırmayın. Hedeflediğiniz alan (programlama, yazılım) zaten artık dünyada böyle işlemiyor. Bilgi-birikim-proje üçgeninde dönen alanlar artık bunlar.
Ne istediğini bilen firmalar için github hesabındaki katmanlı, bussiness-logic kısımları doğru kurgulanmış ve optimize teknolojilerin kullanıldığı projeler, Türkiyedeki birçok üniversitenin diplomasından daha değerli. Diploma sadece bir kağıt birçokları için.
Tabi bölümde sadece bilişim temelli derslerin okutulmadığını unutmayın. İnsan kaynakları, muhasebe, pazarlama gibi çeşitli alanların ders ve altdersleri okutuluyor. Bilişim için bölüme gelenleri bu dersler epey yoruyor.
Diğer taraftan her ne kadar yazılım öğrendim diye çıksan da günün sonunda temelde birçok tahta eksik çıkıyorsun. Örneğin, bellek yönetimi konusunu işletim sistemlerin verilen bir derstir ve birçok ybs'de verilmez. Yazılımla alakasız diye düşünülür, ilk aşamada belki de doğru çünkü c dilinde yazmıyorsan java, c#, python gibi diller yönetimi zaten yapıyor. Ancak senior seviyede bir yazılımcı olmak için bu konulara da az-çok hâkim olmak gerekir. Bu eksiklikleri okul içerisinde veyahut sonrasında doldurman gerekir.
-
-
-
-
bilkent ybs de tanıdığım vardı orada %50 okumuştu
mezun olur olmaz iş buldu(ya da öncesinde o tarafı tam bilmiom) yazılım alanında işe girdiğini biliyorum
yani yazılım için sadece sayısal okuyacam ya da yazılım okuyacam diye bir şey yok
-
yazılım alanı aa diploması şuradanmış hemen gelsin başlasın sabah şeklinde işlemediği için at bakımı okuyan birisi de az-çok ekmeğini yiyebilir gereken mesaiyi harcayarak. ama unutmamak gerekir ki ceng ve seng bölümleri okuyan arkadaşlar bu bölümü okuyan arkadaşlardan daha fazla bu alanda network kurma şansı yakalayacaklar, veya siz ekonomiyle alakalı bir şeylerin dersini görürken onlar bu alanla ilgili bir şeyler görüyor olacaklar, 3 4 adım önde yürüyecekler özetle. fakat ben bu alana ilgi duyuyorum, o bilgisayarın başına oturur gereken neyse öğrenirim diyorsanız ben tavsiye ederim. eğer tm'de, mf'den daha iyi bir şeyler yapacaksanız, tmden yeditepeye gidebilecekken kalkıp mfden anadolu şehirlerine gitmenize gerek yok. piyasada şart belli, zaman yatıran yetkinlik kazanacak. yetkin adam da ekmeğini klavyeden çıkartır.
-
Ya aga zaten devlette çalışamayacağın kesin. O yüzden ne kadar yazılım diline sahip olursan o kadar iyi olur. Atıyorum sen okulda Python öğrendin. Akşam Java çalış. Şirketler artık diplomana o kadar özen göstermiyor. Ne kadar güzel kod yazabiliyor bana istediğim ürünü verebiliyor mu diye düşünüyor. Çok takma + zaten diploman olacağı için diğer diplomalı adamlar ile aynı maaşı alacaksın. Üni'de kendini geliştirmeye bak kurabiliyorsan yurt dışı temaslı şirketleri kendini tanıt. Türkiye'de şirketi olup dolar ve euro ile maaşını veren + sosyal şirket diyebileceğimiz çoook Fransız - İngiliz şirketler var..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- en iyi tıp fakülteleri
- tyt kaç günde biter
- ayt mat kaynak önerisi
- ayt kimya kaç günde biter
- doğrunun parabole en yakın noktası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X