Şimdi Ara

Yazın amelelik yapacağim sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba bilgisayarımın donanımları eskimişti yeni donanım almak içinde çalışmayı düşünüyorum günde 50 tl veren bir inşaatta çalışacağız 2 arkadaş ben tabi daha önce çalışmadığım için pek bir bilgim yok burada daha önce amelelik yapmış olan abilerim kardeşlerime sorularım var yaş 17 bu arada

1 - İnşaat çok yorucu yapamazsın falan diyor evdekiler çalışmamı istemiyor ondan mı diyorlar yoksa gerçekten de çok mu zor(2 sene kick boks yapmışlığım ve bulunduğum bölgede 2.lik almışlığım var yani fiziksel guc ve dayanıklılık gerektiren işlere pekte uzak sayılmam sizce altından kalkabilirmiyim)
    2- Çalıştığımız günlerin sonunda işçi başı bugün para yok deyip vermemek gibi bir şey söz konusu olabilir mi , eğer öyle bir şey derse neler yapabiliriz
    3- Çalışma saatleri sabitmidir yoksa fazladan çalıştırma durumlari olabilir mi
    4-Bu soru biraz komik gelebilir ama inşaata giderken ne giymeliyiz bazıları body atleti(fazla çıplak olur gibi geliyor bana hadi inşaatta neyse de eve dönerken falan insanlar bi garip bakar gibi geliyor bana ama başka bir şey de giyilmez gibi ) giy diyorlar bazılari t-shirt giy diyor(yazın sıcağında t shirt çok terleteceğinden pek t shirt giyesim yok gibi)
    5-Bazı günler için ustadan izin alabiliyormuyuz mesela ben 3 hafta çalışacam bu süre içerisinde işe 2-3 gün kadar gitmeme iznim olabilir mi

• Yokmu amele abilerimiz :D
  • Hiçbir iş yapmadan günde 750 tl kazanıyorum. Babam sağolsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: USA Online

Hiçbir iş yapmadan günde 750 tl kazanıyorum. Babam sağolsun.

ayda 22500 tl para kazanıyorsun yani. ulan cumhurbaşkanı bile 15 binlira falan alıyor
  • 3 gün nalburda çalıştım çimento indirdim 35 tane cılızsan başlama bilen 1 hafta oldu bırakalı hala geçmedi acısı çkmış bile olabilir belim haftaya randevum var doktora gidiyorum yapma etme kardeş
  • Zaten sayın cumhurbaşkanımızı aşmamak için 8000 tlsini akp gençlik kollarına bağışlıyorum. Ayrıca sizin gibi fakirlere ancak benim paramı hesaplamak düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kedici_Playboy

quote:

ayda 22500 tl para kazanıyorsun yani. ulan cumhurbaşkanı bile 15 binlira falan alıyor

15 bin lira sanmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kirk

quote:

Orijinalden alıntı: Kedici_Playboy

quote:

15 bin lira sanmış.

kanka o kağıt üzerinde 15 bin tl

• Amelelik yapıcaksın yani sırtına 50 60 kg çimento alıcaksın hocam biraz garip olabilir ama BB cilerin squat felen yaparken taktıkları kemerler var bele fazla yük bindirtmior onlardan alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne?

Öncelikle herkese merhaba bilgisayarımın donanımları eskimişti yeni donanım almak içinde çalışmayı düşünüyorum günde 50 tl veren bir inşaatta çalışacağız 2 arkadaş ben tabi daha önce çalışmadığım için pek bir bilgim yok burada daha önce amelelik yapmış olan abilerim kardeşlerime sorularım var yaş 17 bu arada

1 - İnşaat çok yorucu yapamazsın falan diyor evdekiler çalışmamı istemiyor ondan mı diyorlar yoksa gerçekten de çok mu zor(2 sene kick boks yapmışlığım ve bulunduğum bölgede 2.lik almışlığım var yani fiziksel guc ve dayanıklılık gerektiren işlere pekte uzak sayılmam sizce altından kalkabilirmiyim)
    2- Çalıştığımız günlerin sonunda işçi başı bugün para yok deyip vermemek gibi bir şey söz konusu olabilir mi , eğer öyle bir şey derse neler yapabiliriz
    3- Çalışma saatleri sabitmidir yoksa fazladan çalıştırma durumlari olabilir mi
    4-Bu soru biraz komik gelebilir ama inşaata giderken ne giymeliyiz bazıları body atleti(fazla çıplak olur gibi geliyor bana hadi inşaatta neyse de eve dönerken falan insanlar bi garip bakar gibi geliyor bana ama başka bir şey de giyilmez gibi ) giy diyorlar bazılari t-shirt giy diyor(yazın sıcağında t shirt çok terleteceğinden pek t shirt giyesim yok gibi)
    5-Bazı günler için ustadan izin alabiliyormuyuz mesela ben 3 hafta çalışacam bu süre içerisinde işe 2-3 gün kadar gitmeme iznim olabilir mi

1- Alıştığın zaman güç, dayanıklılık kısmında sorun yaşayacağını sanmıyorum.1 haftada alışırsın.
    2.1 ay önce falan başıma gelen durum.2 günlük paramızı daha alamadık .Eğer parayı veren kişiye başta güvenmezsen sakın çalışmaya başlama.Dönem çok kötü herkes birbirini sömürdüğü için ne olacağı belli olmaz.
    Diğer sorular hakkında pek fikrim yok.

• 1- Yaparsın.
    2- İş yerine göre değişir.Bazıları hergün verir, bazılarıysa haftalık aylık vs.Önceden konuşursunuz.
    3- Normalde sabittir ama fazladan yarım saat falan çalışabilirsin.(Harç kalmıştır, duvar örülüyordur bikaç tuğla kalmıştır vs.)
    4- İnşaatçılar bu konuda özgür.İstersen çığlak çalış, istersen atletle çalış.Benim görüşüm işte giyeceğin şeyleri bir poşete falan koy inşaatta giyersin.Çünkü amelelik zor üstün başın leş gibi olur öyle dolaşma dışarda.Orda banyo imkanın olmayacağından gıcır gıcır şeyler de giyme yine gidip gelirken.
    5- Duruma göre haftada bir gün tatil olur.Ben çocukken Aydın'da inşaatçılar salı günü tatil yapardı.Özel bir durum olursa izin alabilirsin herhalde.Ama yevmiyen kesilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark0rden

Amelelik yapıcaksın yani sırtına 50 60 kg çimento alıcaksın hocam biraz garip olabilir ama BB cilerin squat felen yaparken taktıkları kemerler var bele fazla yük bindirtmior onlardan alabilirsin

Hocam ben 70 kiloyum zaten :D o kadar agir vermezler herhalde 20 kilo falan taşırımda 60 kiloyu anca kaldırıp indirim
  • İnşaat güzeldir. Ama o bokstaki ikinciliğin kasların yan inda calisacgin ustalardan sönük kalır. Yeminediyorum adamlrda vir el kodumu beynin zonkluyor saatlerce. Bya yorulcan doğrudur ama oranin ortamı güzel oluyor.

2- haftalık alıyordum hi sıkıntı olmadı

3 genelde sabit

4 atlet giyersin yanina bi gömlek al cikarken onu giyersin

5 usta gelemiycem böyle böyle dersin sıkıntı olmaz adam ne olsa çalışmadığın için para vermiyor. Ama islwr sıkı olduğunda izin işide zordur

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

İnşaat güzeldir. Ama o bokstaki ikinciliğin kasların yan inda calisacgin ustalardan sönük kalır. Yeminediyorum adamlrda vir el kodumu beynin zonkluyor saatlerce. Bya yorulcan doğrudur ama oranin ortamı güzel oluyor.

2- haftalık alıyordum hi sıkıntı olmadı

3 genelde sabit

4 atlet giyersin yanina bi gömlek al cikarken onu giyersin

5 usta gelemiycem böyle böyle dersin sıkıntı olmaz adam ne olsa çalışmadığın için para vermiyor. Ama islwr sıkı olduğunda izin işide zordur

Doğrudur geçen bi arkadaşın evini taşımıştık yardım maksatlı o arkadaşta yazın amelelik yapıyordu 2-3 koltuk falan taşıdık benim gücüm bitti bitecek dinlenmeye oturdum ben dinlenirkende buz dolabini tek başına 3. kata taşıyordu geldi bu seferde birlikte çamaşır makinesini falan taşıdık yani adamlarda harbi güç var

• Amele yanığı ve kasının mükemmel birlikteliğine hazır mısın

• quote:

Orijinalden alıntı: kullu500

Amele yanığı ve kasının mükemmel birlikteliğine hazır mısın

Para lazım olduğu için evet :)

edit: Amele kasına baktım az önce internetten zayıf ve çelimsiz insanlarda oluşan estetik olmayan kas gibi bir şey , bende amele kası olmaz çünkük şükür yapılı ve kaslı bir fiziğe sahibim oradan kurtarıyorum sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne? -- 8 Haziran 2015; 18:43:41 >
  • Dün inşaata çalışmaya gittim saat 8 gibi , çalışmaya başladık adam yerdeki odunları,kalasları,tahtaları toplattırdı sonra arabaya tahta doldurduk boşalttık başka araba geldi onuda doldur boşalt yaptık güneşte beynim yandı diğer butun işçiler binanın içinde alçı siva falan yapıyor biz butun gun güneşin altında durduk ayağıma da 3 tane çivi girdi ayağım davul gibi şişti o halde 50 kiloluk cimentoları falan taşıdık adam resmen ölümüzü dirimizi ... baktı bunlar ne iş verirsem hemen yapıyor bize 2-3 günde yapılacak işi 1 günde yaptırdı sonuç 40 tl üstüne de akşam tetanoz aşısı oldum çivi battıı için olduk bugun yatıyorum evde eğer bi kere daha gidersem inşaata nolayım adamlar resmen ölünüzü si...yorlar

inşaat yorucu oluyor ama dayanılamayacak derece falan değil asıl sorun güneş ve can sıkıntısı , zaman geçmiyor inşaatta saate bakıyorum 9:30 1-2 saat geçmiş gibi oluyor bir daha bakıyorum 9:45 saat 8 den 5 e kadar böyle dayanılmıyor ya can sıkıntısından insan ölüyor

• heralde amele olarak çalışmaya başladığın inşaatta alçı ve sıva yapmayı beklemiyordun?
    onlar ustalık isteyen işler. seninle bir alakası yok sen işine bak.

Amele Çalışma Hızı denen kavramı anlayamamışsın sen.

ışık hızından sonra en stabil hız birimidir. AÇAH olarak tanımlanır matematikte.

komutu aldınmı 1 AÇAH hızla hareket etmeye başlarsın. yani ne çabuk ne de çok yavaş.

1 AÇAH hızla hareket eden bir amele, hem bütün sürekli iş yapıyor görünümü verir, hem kuvvetini idareli kullanır, hem de yorulmaz. iş bitimi sonrasında aynı hızla hareket ederek kalacağı yere doğru yürüyüşe geçer.
    sabah bakarsın yine 1 AÇAH hızla inşaata geliyor.

Fethi DÜBEL'in yazmış olduğu şu kitapları öneririm ;
    1- Soğan ve Ekmeğin yerinde kullanımı ile yevmiye hakkedişi
    2- Amele Çalışma Hızı ve ileri yükleme indirme teknikleri
    3- Amelenin düşünmesinin gereksizliği ve düşünce sistemini geçici olarak Çavuşa Tevdii

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

heralde amele olarak çalışmaya başladığın inşaatta alçı ve sıva yapmayı beklemiyordun?

ışık hızından sonra en stabil hız birimidir. AÇAH olarak tanımlanır matematikte.

komutu aldınmı 1 AÇAH hızla hareket etmeye başlarsın. yani ne çabuk ne de çok yavaş.

1 AÇAH hızla hareket eden bir amele, hem bütün sürekli iş yapıyor görünümü verir, hem kuvvetini idareli kullanır, hem de yorulmaz. iş bitimi sonrasında aynı hızla hareket ederek kalacağı yere doğru yürüyüşe geçer.

3- Amelenin düşünmesinin gereksizliği ve düşünce sistemini geçici olarak Çavuşa Tevdii

kolay gelsin.

Zaman işini nasıl çozücez orada saniyeler sanki saatler gibi işliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

heralde amele olarak çalışmaya başladığın inşaatta alçı ve sıva yapmayı beklemiyordun?

kolay gelsin.

Yorum+Avatar uyumunda son nokta

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.