Beyler gerçekten can sıkıcı olmaya başladı konuştuğumuz insanlar 9-10 yaşındaki çocuklar gibi yazım hataları yapıyor eğlenceli'ye eylenceli beğendim yerine beyendim yazanlar az sayıda değil yorumlarına saygı duyduğum insanların bu şekilde hata yapması yemin ederim beni hayattan soğuttu çok zor bir şey değil emin olamıyorsanız google var arattırın doğrusuna bakın lütfen biraz dikkat .
Cümle sonundaki nokta hiçbir zaman ayrı yazılmaz. Cümledeki son kelimenin son harfi ile bitişik olur. Einstein.
Emin olmadıkları için değil, bilmedikleri için öyle yazıyorlar hocam. Bu arada, google'da çıkan sonuçların hepsi doğru değil, TDK'nın sitesinde çeşitli sözlük ve kılavuzlar var:http://www.tdk.gov.tr/ Maalesef "böyle yapsam ne olacak?" düşüncesi var bizde; bir de modern zamanın gerektirdiği(!) yabancı dil hayranlığı tuzu biberi oluyor meselenin. Bu yüzden daha çok karşılaşacağız bunlarla. Ama gel gör ki bu tür yanlışlara karşı çıkarsın, "sen mi düzelteceksin ülkeyi?" derler, kılını kıpırdatmazsın, bu sefer de "şuna bak, ruhsuz adam!" olursun. Uyandırmamız lazım bu uyurgezerleri.
quote:
Orijinalden alıntı: elsequito
Beyler gerçekten can sıkıcı olmaya başladı konuştuğumuz insanlar 9-10 yaşındaki çocuklar gibi yazım hataları yapıyor eğlenceli'ye eylenceli beğendim yerine beyendim yazanlar az sayıda değil yorumlarına saygı duyduğum insanların bu şekilde hata yapması yemin ederim beni hayattan soğuttu çok zor bir şey değil emin olamıyorsanız google var arattırın doğrusuna bakın lütfen biraz dikkat .
+1 Hele ki şu beğendimi beyendim yapanlar O yazıyı görünce yazan hep aklıma şöyle birisiymiş gibi geliyor;
Kaba saba, kro, cahil vs...
tamam.
quote:
Orijinalden alıntı: ewwliya
Cümle sonundaki nokta hiçbir zaman ayrı yazılmaz. Cümledeki son kelimenin son harfi ile bitişik olur. Einstein.
Space tuşunda sorun var takılı kalıyor üzgünüm baran.