Şimdi Ara

Yazılımla hack'lemenin kavramı nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben son zamanlarda yazılım-programlama-web tasarım işlerine çok baktım ve kararımı ilerideki mesleki hayatımı bu yönde belirledim. Ancak kafama takılan birkaç soru işareti var. Günümüzde Hacker denilen kavramın yaptığı yöntem üzerideki metodu anlayamadım. Benim amacım çocuklar gibi herhangi bir sosyal medya hesabı şifresi vb. ele geçirmek değil sadece bu hackerlerin kullandığı sızma yöntemini merak ediyorum. Ben mesleğimi program yönünde ilerleteceğim ve bilmeye hakkım var :) Yani şimdi ben mesela 10 yıl bu işle ilgilensem programlama dillerinden birçoğunu profesyonel bir şekilde öğrensem yapacağım şey en fazla kaliteli bir program yazmak olur. Benim anlayamadığım çevrimiçi bir bilgiye sızmak için yapılan işlem nedir. Programlama dilleriyle çok güzel bir program yapsamda örneğin bakın kafadan sallama mesela şöyle bir açıklama istiyorum: Bildiğin programlama dilleriyle şu tarzda birşey yapacaksın, verinin bulunduğu ip adresindeki aygıtın yerini bilmemne uydusundan saptamak için bilmemne işlevinde kullanılan sitenin verisini kullanıp aygıtın yerini saptadıktan sonra ıp adresini bulup sızmak için bağlantıda kullanılan kodları yazarak aradaki bağlantıyı kullanarak verilere ulaşabilirsin. Gibi... Yani benim sorunum toplamayı bilmek 5+5 in kaç olduğunu bilmek ama sadece 5+5 i toplayabilmek işte herhangi bir problemde bunu kullanamamak gibi tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Yani filmlerde falan adamları görüyorum bilgisayardan çeşitli yazılımlarla yaklaşık 50-60 cümlelik şeylerle sistemdeki bilgilere erişiyor, şimdi diyeceksiniz git öğren işte o kodları diye ama sorun kodları öğrenmek değil, o kod ile yapman gereken işlem ne? Oradaki asıl amaç ne öncelik ne yani şöyle yapılmıyor elbet mesela C++'ı çok iyi bilsem. Şöyle birşey yoktur break=password şifreyi kır diyerek kırmıyor elbet herhangi bir metot kullanıyor, kafamdakileri tam olarak aktarabildimmi bilmiyorum ama umarım anlamıştırsınız.

    Özet: Kod bilsek bunu kır=şifre çal=veriyi şeklinde kullanmıyoruz elbet, bildiğimiz kodları nerden nasıl bir yönlendirme ile nasıl bir şekilde öğreniyoruz kendi bilgisayarımıza aktarıyoruz.

    Sanırım anlamadınız ama ben yinede şansımı deniyeyim :)

    (NOT: Dalga geçmeyin 10 yıl programcılık yapmayı seçseniz sadece bir şirkette program yazmayı değil sizde elbet bir yere sızmayı istersiniz ben sadece bunun mantığını anlamadım :) )







  • Hack'te tıpkı program dili gibi özel bir alan.

    En basit örneği zamanonda forumlara giriş yapmanın bir yolu vardı. Enjekte deniyordu örneğin siz kullanıcışifresini sunucudan gelenle doğru mu diye kontrol ediyorsun.

    if ( gelen_sifre == gercek_sifre ) {

    Bu kodda şifre olarak kod enjekte edilirse örneğin adam şifreyi

    (true) ||

    Gibi birşey yazarsa true döneceği için sisteme girebiliyor.

    Bu hatayı şuan yapmak mümkün değil örneğin düzeltildi. Php te oluyordu. Tam hatırlayamadığım ve telefonda olduğum için tam düzgün anlatamadım ama mantığı anlamışsındır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah aşkına filmlerde gördüklerinizle gaza gelerek girmeyin şu sektöre, filmlerde gördüğünüz hiç bir gerçeklik payı olmayan şeyler. soruna da kısa bi cevap vereyim. ne tür bi sızma işlemi yaptığına bağlı olaraktan en basitinden keyloggerlarda hedefin klavyede bastığı tüm tuşları hedefin sisteminde gizli bi yerde metin dosyasında kaydedip senin ip ye atmasını sağlarsin. tabi o eleman anti virus programi kullanıyorsa rahatlıkla engeller keyloggeri, onun önüne geçmek içinde farkli yontemler var. zipleyip hedef pc ye atip pc icinde zipden cikartmasi mi dersin, zararlı yazılımı parcalara ayırıp çalıştırmak mı dersin zibilyon çeşidi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.