Şimdi Ara

Yazılımdan para kazanan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
38.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim kuzen başta yazılımla uğraşıyordu sonra web tasarım işine girdi . 2 seneligini 4 senelige tamamladi adam suanda dogan holdingde alan muduru..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

Benim kuzen başta yazılımla uğraşıyordu sonra web tasarım işine girdi . 2 seneligini 4 senelige tamamladi adam suanda dogan holdingde alan muduru..
    kardeş benim sevdiğim ve başarılı olduğum bir bölümüm var zaten amaç kötü olmayan yazılım bilgim ile kısa vadede laptop parası çıkarmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

kardeş benim sevdiğim ve başarılı olduğum bir bölümüm var zaten amaç kötü olmayan yazılım bilgim ile kısa vadede laptop parası çıkarmak

Alıntıları Göster
    Niye boş yapıyosun sana zıt birşey söylemedim başka bir örnek verdim bakabilirsin diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

Niye boş yapıyosun sana zıt birşey söylemedim başka bir örnek verdim bakabilirsin diye

Alıntıları Göster
    açtığım konu ile pek ilgisi olmadığından, başta yazdığımı tekrar vurgulamak istedim

ayrıca yönetici olmak için alanının en iyisi olmana gerek yok. ikisi farklı şeyler. işin mutfak kısmında çok iyi olanlar da yöneticilikte başarısız olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 26 Mayıs 2018; 3:49:31 >

• Öğrenemezsin edemezsin diyenleri takmayın. 13 yaşımda başladım, şu an mühendislikle/yazılımla alakası bile olmayan bir bölümdeyim, ben para kazanabiliyorum.

Kısa vadede para kazanayım diyorsanız kısa vadelik işler yapmaya bakın. Şu konuda benim cevabım var, bir inceleyin:
    https://forum.donanimhaber.com/lise-ogrencisi-icin-tavsiyeleriniz--132788210#132819052

Ben şahsen web geliştirici değilim, mesajda belirttiğim gibi web'e aşina olmak adına öğrenmiştim belli bir noktaya kadar. Aslen python'cıyım. Frontend kısmını öğrenmesi kolay, para kazanması diğerlerine göre daha kolay. Hem de üstüne koya koya gidebiliyorsunuz.

• Bilkent ee'yi hakkıyla bitirdiysen doktora kovalıyorsan zaten şu an ne bildiğin o kadar önemli değil adapte olursun öğrenmen gereken belirleyince.

Öncelikle "app yapayım parayı kırayım ayda 5 bin tl reklam parası gelsin" hayallerini bir kenara bırakmak lazım o devir çok kısa sürdü kapandı gitti. Source kodu assetleri tweakle koy bedavadan para kazan evet yapılan bir yöntem ama sana gelene kadar saati 1 dolara çalışıp hayatını buna adayan çinliler falan var. Appstorelarda gördüğünün arkasında ne emeklerle yazılmış ama indirilmemiş çığ gibi appler var. %1 bile değil tutma ihtimali hele hele full odağını verip çok farklı ilgi çekici bir iş çıkarmayacaksan. Zamanım yok detaylı yazamadım şimdilik ama bu işi unut.

Freelancer olarak ufak projeleri, öğrencilerin ödevlerini falan yapmayı deneyebilirsin, eğitim verebilirsin, lise üniversite özel ders verebilirsin, fakat sabit gelirim olsun diyorsan kusura bakma ama öyle kestirme bir yol yok gidip çalışacaksın bir yerde tam zamanlı. Ben şahsen stajyer olarak girdiğim firmada işe alınmıştım bana verilen görevi yerine getirdiğim müddetçe ofise gelip gelmememe bile bakmamaya başladılar. Kan ter içinde okulla eş zamanlı götürebildim.

Dil sayılmayan, öğrenmesi en kolay ne var dersen html css var, üzerine javascript ve güncel toollar nelerse sektörde eklersen üstteki arkadaşın dediği gibi front-end web geliştiriciliği gayet ideal bilgisayar okumayan birinin yazılımla para kazanması için.

• Günde 1000 indirilme alıyor ne alaka?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-76F513060

Günde 1000 indirilme alıyor ne alaka?
    kendi yazdığım ve arkadaşlarımın yazdığı uygulamalar için dedim.

ben seni 2 senedir görüyorum spesifik bir soru sorunca susuyorsun, açıkcası inandırıcı değilsin.
  • hocam bilkentliden ozel ders diye matematik falan ogretme isine girsen olmuyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hynx

hocam bilkentliden ozel ders diye matematik falan ogretme isine girsen olmuyor mu
    bilmek ile öğretebilmek farklı şeyler. üniversite sınavına hazırlanan kardeşim var ona bir türlü türevi anlatamadım, anlamayınca da sinirlerim bozuluyor. teogcu kuzen vardı birkaç sene önce ona da bir halt anlatamıyordum.
  • +1 ben de bir şey anlatamıyorum

Çözebiliyorum ama anlatmakta sıkıntım var

Ama özel derste çok para varmış, bi arkadaş dersi 150 den anlatıyormuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genesis. kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkürler, konudaki en mantıklı yorumlardan biri olmuş.

seneye bitiyor okul. dedim hazır yazın okul tatil, 1 aylık staj dışında vaktim bol. bir şeylerle uğraşıp bunu paraya çevireyim dedim fakat milletin dediği kadar kolay değilmiş.

anlatabilme yeteneğim yok onu eledik, ödev yapmak falan da bana göre değil. hem kendime bir şeyler katabilecek hem de para kazanabileceğim bir şeylerle uğraşmak istedim fakat kısa vadede pek mümkün değilmiş.

cs'ci değilim ama biliyorsundur bizim bölüm yazılımla içli dışlı, algoritma bilgim fena değil, bir ara machine learning e sarmıştım belki doktorayı bunun üzerine yaparım diye, stanford derslerine falan bakıyordum. ancak, yönelmek istediğim alan farklı oldu. bu da pratiğe kolay kolay dökülebilecek, büyük sermayeler olmadan iş yapabileceğim bir şey değil.

front-end ile uğraşmak pek hoşuma gitmedi açıkcası. gömülü yazılım ile uğraşıp ileride bu işle ilgili freelance mı çalışsam yoksa biraz daha basit yollar mı arasam? diyelim front-end, back-end veya full stack developer oldum bunu nasıl paraya çevireceğim?

en kötü ihtimalle malum savunma sanayi firmalarının aday mühendis programlarına başvurmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

+1 ben de bir şey anlatamıyorum

Çözebiliyorum ama anlatmakta sıkıntım var

Ama özel derste çok para varmış, bi arkadaş dersi 150 den anlatıyormuş
    150 biraz abartı değil mi ya?

kardeşim, odtü matematik mezunu, 10 yıl tecrübeli hocadan 50 liraya ders alıyor. bizim arkadaşlardan da özel ders veren var onlar da 50 liraya falan veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 26 Mayıs 2018; 21:6:28 >
  • küçük şehirde galiba, bir de saati değildir, 1,5-2 saattir muhtemelen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki keyfin bilir az öğreneceğin şeyler varken boyle elestirmen garip. Bu kadar kompleks yapma benim umrumda olmaz ben seni adam yerine koyup cevap veriyorum senin dediğin anca eleştirmek az dinle ne yapıyorum ne ediyorum sorgula her şeye eleştirerek kendini kapatmamalısın her neyse

• quote:

Peki keyfin bilir az öğreneceğin şeyler varken boyle elestirmen garip. Bu kadar kompleks yapma benim umrumda olmaz ben seni adam yerine koyup cevap veriyorum senin dediğin anca eleştirmek az dinle ne yapıyorum ne ediyorum sorgula her şeye eleştirerek kendini kapatmamalısın her neyse
    ne cevabı veriyorsun? 2-3 yıldır tek yazdığın yazılımcıyım 4k para kazanıyorum. spesifik bir şey sorunca susuyorsun hep. niye kompleks yapayım ki ufuk gibi çöp bir okulda çöp bir bölüm okuyan ben değilim sonuçta. neyse bana laf yetişreceğine git 2 satır kod yazmayı öğren, sağdan soldan çalarak bir yerlere gelemezsin.
  • Peki :)

Berbat bir kişiliğin var. Kendini üstün sanan, kendini bir şey sanan. Bilkentte ne zaman olacaksın bana zaman ve tarih ver nasıl olsa bilkentte arkadaşlarım var 30 u geçkin bir seni görmek isterim. Bunları yüzüme karşı da diyebilecek misin

Numaramı özelden atiyorum bana saat zaman ve tarih ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-76F513060 -- 26 Mayıs 2018; 22:49:24 >
  • quote:

Peki :)

Berbat bir kişiliğin var. Kendini üstün sanan, kendini bir şey sanan. Bilkentte ne zaman olacaksın bana zaman ve tarih ver nasıl olsa bilkentte arkadaşlarım var 30 u geçkin bir seni görmek isterim. Bunları yüzüme karşı da diyebilecek misin

Discord
    Discord - A New Way to Chat with Friends & Communities
    https://discord.gg/ZdHFgN

gel hele sen buraya

• quote:

Peki :)

la bebe gelsene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

la bebe gelsene

Alıntıları Göster
    Kolejli kavgası

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.