Şimdi Ara

Yazılımda İş Çok ama Çok Fazla! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: EnergyHill

Biliyorum kendim mmorpg oyun yoneticisiyim pcden aylarca kalkamadigim zamanlar oldu ama yazilimla ugraşabilsem tabiki surekli yolculukta olurdum freelance sekilde calisirdim
    metin2 de gm misin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım dünyasının en büyük sıkıntısı sürekli bir şey öğrenmek zorundasınız. Mesela diğer mesleklerde öğrenme hızınız işinizi çok dramatik etkilemez. Yine rapor yazarsınız yine sunum yapıp yine müşteriyi ziyaret edersiniz. Doktorlar bile çok iddialı değilse öğrendiği bilgilerle ortalama olarak işini yürütebilir. Ama yazılımda öyle değil. Sürekli ders çalışmak zorundasınız.

Kullandığınız çözümün birden üst versiyonu çıkar. 200 sayfalık dokümanı hemen çalışıp öğrenmeniz lazım. Ertelenemez. Ertelediğiniz an arkanızdaki yeni yetme ya da sinsi meslektaşınız sizden önce öğrenip toplantıda çözüm sunar. Patrona ona hayran kalır. Siz de geride kalırsınız. Sürekli ama sürekli öğrenmeyi hayatınız parçası haline getirmeniz lazım. Bu açıdan zor meslek.

Tabii en yeni çözümleri geliştiren siz değilseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SHADOW

metin2 de gm misin hocam

Alıntıları Göster
    Yok degil soyleyemem gizlilik açısından:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de kendimi yazılım alanında geliştirmek istiyorum bu dönem tercih yapacağım yazılım mühendisliği mi okumalıyım yoksa bilgisayar mühendisliği mi nedenleriyle yazarsanız sevinirim,teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerlightt

Ben de kendimi yazılım alanında geliştirmek istiyorum bu dönem tercih yapacağım yazılım mühendisliği mi okumalıyım yoksa bilgisayar mühendisliği mi nedenleriyle yazarsanız sevinirim,teşekkürler.
    Bilgisayar çünkü yazılım mühendisliği müfredatı çok dandik. İş sağlığı falan var iki dönem üst üste. Daha doğrusu net bir ayrımı yok. Çoğu dersler benzer. Kaliteli bir yazılım mühendisliği bölümü görmedim ama kaliteli bilgisayar mühendisliği bölümleri çok.
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, bunu deneyimli birinden tekrar duymak iyi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Yazılım dünyasının en büyük sıkıntısı sürekli bir şey öğrenmek zorundasınız. Mesela diğer mesleklerde öğrenme hızınız işinizi çok dramatik etkilemez. Yine rapor yazarsınız yine sunum yapıp yine müşteriyi ziyaret edersiniz. Doktorlar bile çok iddialı değilse öğrendiği bilgilerle ortalama olarak işini yürütebilir. Ama yazılımda öyle değil. Sürekli ders çalışmak zorundasınız.

Kullandığınız çözümün birden üst versiyonu çıkar. 200 sayfalık dokümanı hemen çalışıp öğrenmeniz lazım. Ertelenemez. Ertelediğiniz an arkanızdaki yeni yetme ya da sinsi meslektaşınız sizden önce öğrenip toplantıda çözüm sunar. Patrona ona hayran kalır. Siz de geride kalırsınız. Sürekli ama sürekli öğrenmeyi hayatınız parçası haline getirmeniz lazım. Bu açıdan zor meslek.

Tabii en yeni çözümleri geliştiren siz değilseniz.
    hocam sen yazilim alaninda mi calisiyosun
    galiba baska bi iste calisip pc muh okuyodun diye aklimda kalmis

• SHADOW kullanıcısına yanıt
    Çalıştım firma yazılım firması ama developer değilim. Proje yöneticiliği yapıyorum. İş süreçlerini tasarlayıp işlerin zamanında bitip bitmediğine raporların eklenip eklenmediğine bakıyorum. Ve evet, okula başlayıp yazılım öğrenmeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Çalıştım firma yazılım firması ama developer değilim. Proje yöneticiliği yapıyorum. İş süreçlerini tasarlayıp işlerin zamanında bitip bitmediğine raporların eklenip eklenmediğine bakıyorum. Ve evet, okula başlayıp yazılım öğrenmeye başladım.
    ne guzel hem parani kazaniyon hem okuyon
    kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Datai kursları mı ? Bende başladım bakalım
    hem o hem de veri bilimi okulu'nun kursları var kolay gelsin hocam :)
  • einsteinwashere kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sizede kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.